Problemi s dojenjem

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lela29
    18. Prosinac 2015. 19:46

Opet ja sa problemom 😒 Danas sam primjetila sa su mi obe dojke oko bradavica i sa cijele donje strane crvene, malo i ljubicaste, prugaste. Nisu bolne jako, beba normalno jede. Citala sam o mastitisu, nije valjda to? Laganu bol sam prepisala soru.

Lela29
    18. Prosinac 2015. 19:55

*pripisala

Uglavnom, nemam pojma sto se događa, izgleda koma!

• Waitapu82
    18. Prosinac 2015. 23:49

Drage mame, 
    iako sam do sada, odnosno kroz cijelu trudnoću čitala Klokanicu, tek sam se sada prijavila jer imam problem  Bebica mi je stara 2 mjeseca. Iako nam dojenje nije išlo glatko, uspjela sam izbjeći mastitis, ragade...prošli smo i rituale toplih obloga, masaže dojki i izdajanja prije svakog podoja prvih par dana jer beba nije imala dovoljno snage da izvuče mlijeko koje je odjednom došlo nakon 4. dana od poroda pa je papala na bočicu...Svaki dan nam je bio sve uspješniji i  prvi mjesec smo dobile 980g. Kad sam pomislila da smo konačno s dojenjem na TI, dogodio nam se novi i za nas puno veći problem. Naime, bebica lijepo počne jesti, a onda nakon par minuta počinje mučenje...lamatanje rukicama i nogicama, grcanje,doslovno gušenje pa plač i vrištanje. Mlijeko teče u mlazovima i ona ne može progutati onoliko koliko ga dolazi  Gladna je, želi jesti i pokušavamo ponovo, ali opet grcanje i plač. Svašta sam probala...od izdajanja na početku, položaja da papa u položaju kolijevke pa ja skoro legnem na leđa držeći nju tako u naručju da joj glava bude iznad cike, ali baš ništa puno ne pomaže. Muka mi se puno izdajati izdajalicom jer ona još više navlači to mlijeko i strah me da će to onda biti začarani krug, a i da će možda bebica odbaciti ciku kad skuži da na bočicu papanje puno lakše i smirenije ide. Ovaj mjesec je dobila 610g jer ne pojede do kraja i koliko joj treba, a ja ne znam što da radim. Postala je nervoznija, plačljivija...nedostaje joj i to da zaspe na ciki. Ima tko ovakav problem i kako se s njim nosio ili nosi?

renata6
    19. Prosinac 2015. 08:21

Lela nije mastitis jer on se koncentrira baš u cicama i prvi znak su kvrge i natečenost, ovo je od gljivica jer one rade to crvenilo i bol, jel ti objasnila dok, dal ide ta krema i tebi na bradavice ili? Nemam iskustva s ovom nonom, mi smo koristili rojazol i on se mazao bebi u ustima i po bradavicama.
    Waitapu probaj dići bebu u tom trenutku kad ti krene tako mlatariti, jer postoji mogučnost da želi podrignuti jer neće ti jesti dok ne izbaci zrak van.

Lela29
    19. Prosinac 2015. 08:51

Renata, hvala! Dobili smo daktarin koji je za oralnu primjenu, svejedno malo namazem na bradavice, po preporuci tete iz ljekarne. Pedicu nisam pitala detaljnije za primjenu, zaboravila, bilo mi je samo na pameti da prezivimo cjepljenje. Valjda ce se brzo povuć.

lady6
    21. Prosinac 2015. 12:14

Pozz...opet ja... Mi smo se vagale danas....ima 3450g...a u četvrtak je imala 3340g...tak da sam malo smirenija. Probala sam se izdajati, samo 20ml iz lijeve u pola sata, a moja zaspe nakon 5,10 min na cici. Pa se opet nakon par min budi i traži još i to traje, a onda iznenadi pa odspava kojih 2 sata. Tako nam je prošao vikend. Patronažna je rekla da joj jedan obrok dam obadvije cice, a drugi nadohranu. Nisam tako napravila. Naime, ona ni nadohrane ne pojede više od 30,40 ml u jednom obroku. Ja sad forsiram cice, a nadohranu joj malo ubacim nakon lijeve cice 2 puta dnevno. Ipak smo očito napredovali tako a to mi je bitno.Ne znam što da radim? Ona je očito lijena se potruditi vući i više voli jesti po malo, a ja baš nemam obilno mlijeka. Ne spavam i brinem se, a stvarno ju želim isključivo dojiti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.