Problemi s dojenjem

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

mmama

Cinnamon

Drage mame molim za pomoć!
    Dojim dvomjesečno (drugo) dijete, imam dovoljno mlijeka, beba lijepo napreduje.
    Problem mi se pojavio na desnoj dojci. Pojavilo se crvenilo s desne strane koje ne prolazi a ispod njega se pojavi mala kvžica.. Da li je to početak neke upale ili? Nakon izdajanja to izgleda već kao na rubu masnice. Mlijeko normalno ide ali dojka je osjetljiva i lagano bolna. Što da radim? Bojim se da ću si napraviti masnice ako se izdajam ali zbog prepunjenosti i bolova moram.
    potpisujem sve kaj renata veli, i dodajem probaj što više mijenjati položaj bebi za papanje jer ako ti se zaštopao kanalić moguće ga je ili laganom masažom ili različitim položajima dojenja odštopati jer beba vuče iz "drugih dijelova cice"  ako npr visiš iznad nje ili ležiš ili nekaj treće.. držim fige

Cinnamon, potpisujem sve što su cure rekle. Ja sam imala nešto slično - moje je crvenilo bilo kao neka traka i grijalo je. Dodala bih samo slijedeće - da smanjiš upalu probaj sa hladnim oblozima između dojenja - možeš staviti i list svježeg kupusa ili raštike - oni dobro izvlače upale - meni je dosta pomoglo.

missha

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

Bjap, jesi uspjela ić u šoping? :)Cinnamon, kako je?

Cinnamon

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

missha

Skoro sve savjete sam prihvatila. Hvala drage moje!
    Prvo sam iz friža stavila list kupusa koji se odmah od topline smežurao a bilo mi je lakše.
    Onda sam zvala patronažnu, kaže stavljaj obloge. Stavljala obloge.
    Još mi je savjetovala da češće budim malu da sisa i da pijem manje tekućine. Kaže da sam vjerojatno pretjerala sa "pritiskanjem" pa se zato koža crveni. Najviše mi je pomogao kupus!Nevjerojatno! Crvenilo se dobrano smanjilo. Jedino mi je taj kanalić još zaštopan ali manje. Ne smijem previše izdajati zbog crvenila ali opet moram da se ne začepi kanalić (tako rekla patronažna). Pa sam istovremeno malo nježnije masirala kombinirajući s tuširanjem a ne "na suho". 
    Jedino nisam uspjela s promjenom položaja-neće ljenjivica.Danas je malo lakše. Nastavljam borbu. Hvala svima na pomoći!

• paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Cinnamon

missha

Skoro sve savjete sam prihvatila. Hvala drage moje!
    Prvo sam iz friža stavila list kupusa koji se odmah od topline smežurao a bilo mi je lakše.
    Onda sam zvala patronažnu, kaže stavljaj obloge. Stavljala obloge.
    Još mi je savjetovala da češće budim malu da sisa i da pijem manje tekućine. Kaže da sam vjerojatno pretjerala sa "pritiskanjem" pa se zato koža crveni. Najviše mi je pomogao kupus!Nevjerojatno! Crvenilo se dobrano smanjilo. Jedino mi je taj kanalić još zaštopan ali manje. Ne smijem previše izdajati zbog crvenila ali opet moram da se ne začepi kanalić (tako rekla patronažna). Pa sam istovremeno malo nježnije masirala kombinirajući s tuširanjem a ne "na suho". 
    Jedino nisam uspjela s promjenom položaja-neće ljenjivica.Danas je malo lakše. Nastavljam borbu. Hvala svima na pomoći!

Drago mi je da ide na bolje  Ako još gdje zapne, javi, ali mislim da će sve doći na svoje.  Ja sam se baš namučila sa tim dojenjem tako da sam isprobala sve i svašta i stvarno taj kupus pomaže bolje od bilo kakvih drugih hladih obloga!
    Samo hrabro dalje 

Broj poruka: 5449

Prijavi adminu

Cinnamon drago mi je da ide na bolje! Sretno dalje!

http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

• enchy86

Broj poruka: 40

Prijavi adminu

Evo da i ja podjelim ovdje svoju pricu prekrasnog pocetka i zalosnog kraja. Rodila sam carskim, bio je dogovoren zbog zadka, i unatoc pricama da je poslije carskog tesko dojiti, da nema mlijeka, ja sam cvrsto odlucila dojiti barem 12 mj. I tako smo se ja i moja bebacica srele par sati nakon operacije, a ona je zgrabila ciku kao da ju je zadnjih 9 mj imala u ustima, mlijeko je odmah krenulo i sve je bilo savrseno. I tako mjesec dana. Malo nakon tih mjesec dana, moja mala jos nije uhvatila ritam,po cijele dane je sisala, i to nikad dovoljno da se najede, ali svakih pol sata je bila na ciki. Pregled s 2 mj- nije dobila dovoljno na tezini. Ja sam i dalje bila sigurna da zelim nastaviti s dojenjem i iducih 10 dana maksimalno forsirala dojenje. Izdajanje mi ne ide, niti rucno , niti s izdajalicom, rekord mi je 60 ml u 2 sata izdajanja,tako da to nije bila opcija. Danas moja cura ima 2 i poj mjeseca i nas dvije se upravo nalazimo u bolnici jer se stanje nije popravilo niti nakon tih 10 dana forsiranja. Pocela je dobivati dohranu uz sisanje. Bocicu barem pocucla do kraja sto joj naprave. Pocela je dosta dobivati na tezini i zbog tog sam presretna,ali mi s druge strane pucaju cike od sile mlijeka u njima i srce jer moja malena vise moje mlijeko ne zeli.

mmama2

Broj poruka: 3310

Prijavi adminu

enchy86

Evo da i ja podjelim ovdje svoju pricu prekrasnog pocetka i zalosnog kraja. Rodila sam carskim, bio je dogovoren zbog zadka, i unatoc pricama da je poslije carskog tesko dojiti, da nema mlijeka, ja sam cvrsto odlucila dojiti barem 12 mj. I tako smo se ja i moja bebacica srele par sati nakon operacije, a ona je zgrabila ciku kao da ju je zadnjih 9 mj imala u ustima, mlijeko je odmah krenulo i sve je bilo savrseno. I tako mjesec dana. Malo nakon tih mjesec dana, moja mala jos nije uhvatila ritam,po cijele dane je sisala, i to nikad dovoljno da se najede, ali svakih pol sata je bila na ciki. Pregled s 2 mj- nije dobila dovoljno na tezini. Ja sam i dalje bila sigurna da zelim nastaviti s dojenjem i iducih 10 dana maksimalno forsirala dojenje. Izdajanje mi ne ide, niti rucno , niti s izdajalicom, rekord mi je 60 ml u 2 sata izdajanja,tako da to nije bila opcija. Danas moja cura ima 2 i poj mjeseca i nas dvije se upravo nalazimo u bolnici jer se stanje nije popravilo niti nakon tih 10 dana forsiranja. Pocela je dobivati dohranu uz sisanje. Bocicu barem pocucla do kraja sto joj naprave. Pocela je dosta dobivati na tezini i zbog tog sam presretna,ali mi s druge strane pucaju cike od sile mlijeka u njima i srce jer moja malena vise moje mlijeko ne zeli.

a zašto ste u bolnici, pa nemoguće zbog premalog dobivanja na težini, nadam se kako god da brzo idete domeka i da bude sve u redu.. 

url=https://lilypie.com]

• enchy86

Broj poruka: 40

Prijavi adminu

mmama

enchy86

a zašto ste u bolnici, pa nemoguće zbog premalog dobivanja na težini, nadam se kako god da brzo idete domeka i da bude sve u redu.. 

Da, zbog premalog dobivanja na tezini. Na promatranju smo da vide jel problem dojenje ili nesto nije dobro s bebom. I iako je dobila vec 240 g u 3 dana, ne pustaju nas dok ne obave uzv mozga i abdomena. A to cemo morat sacekat jos par dana.

missha

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

Kolko je to premalo dobivanje na težini? Baš mi je žao...
    Izdoji kolko možeš, da ne dobiš upalu ;)

• Ada3

Broj poruka: 54

Prijavi adminu

Drage cure! Bude mi bas drago kada citam da ima jos mama koje ustraju u dojenju i ne podlijeu utjecajima i komentarima okoline. Na zalost ja sam s prvom curom slusala sve osim sebe i nje i nije dobro zavrsilo. Ali s drugom ne sljivim nikog i za sad je dojenje super. Jedino imamo malo problema s dohranom. Ima skoro 10mj a nemamo ni dva postena obroka krute hrane dnevno. Jutarnji vocni imam svaki dan i to nije problem. Ali rucak skoro pa ni jedan dan. Nece ni meso ni povrce, ni samo, ni u kombinaciji, ni sa zitaricama... Jedino palentu s vrhnjem ili jogurtom, ili pastu s vrhnjem. Probala sam i veceru uvest, zitno mlijecnu kasicu, i one koje se rade s vodom i one koje se rade s mlijekom ali bezuspjesno. Tako da smo uglavnom cijeli dan na cici. :-)  Cesto i poslije voca cica. :-) Eto, tako je kod nas.
    Enchy86, cinnamon i bjap zao mi je zbog vasih problema i nadam se da stvari idu na bolje!!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.