Problemi s dojenjem

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

chocolate

Broj poruka: 413

Prijavi adminu

Cure, evo i mene malo do vas s mojim problemima.. Curica mi sada ima mjesec i pol dana. Dojenje nam je super krenulo, budila se svaka 3 sata, na prvoj kontroli dobila 1400g.. Grudi se jesu opustite kako je i Bjap rekla al je mlijeka bilo i ona je fino papala.. Međutim prije dva dana ona je stalno na cici, sisa, umori se al mlijeka skoro kao da i nema.. Pokušala sam se izdojiti al na izdajalicu izadje doslovno 5 kapi iz obje dojke i nista vise.. Nisam pametna sto da radim, imam osjecaj da ostane gladna. Ne znam sto da radim, ja pijem dovoljno tekucine i jedem, al imam osjecaj da se mlijeko ne stvara.. Je moguce da je nestalo mlijeka ili je ovo samo neka prolazna faza??

Iskrica1347

Broj poruka: 991

Prijavi adminu

Chocolate - ovo je tzv. prvi skok u razvoju. Trajat će ti nekoliko dana. Drugim riječima - da to je samo faza gdje je došlo do naglog skoka u razvoju djeteta, pa joj i treba više mlijeka, pa više nacicava. Inače ovo je period gdje većina majki odustane jer misli da nema dosta mlijeka. Ima, samo treba izdržati tih par dana - tjedan dana. cicke više ne moraju biti tako pune (mogu djelovati mekano), bitno je i dalje što više piti, jesti malo kaloričnije i što više bebu stavljati na (.)(.) Još jedan faktor u svemu ovome je i što je vani vrijeme dosta nezahvalno - odn. dosta je sparno/vruće, pa beba hoće više cickati i zato što je žedna, a ne samo gladna. Uglavnom, nadam se da ćeš izdržati.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

Iskrica1347

Broj poruka: 991

Prijavi adminu

I da - izdajalica ti nije apsolutno nikakvo mjerilo koliko imaš mlijeka u dojkama.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

• Ada3

Broj poruka: 54

Prijavi adminu

Slazem se s Iskricom. Vjerovatno prolazite skok u razvoju. Probaj izdrzat i nemoj mislit da nemas mlijeka!! Vidjet ces za par dana da ce se sve vratit na staro. Ni ja nisam mogla nista izdojit s izdajalicom ni kada su cice bile punije a kamoli kada su bile mekane. I to je normalno. Sretno!

missha

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

Ne odustaj i nemoj brinut jer je to normalno, opusti se i mlijeko će samo počet teć i ako misliš da ga nema. Meni se zna desit, sad je mala 14 mj. stara, da stvarno sve izvuče i ostane na cici i osjetim da me iritira jer na suho vuće i nakon par puta opet osjetim kako ide dalje mlijeko :D Užasno čudan osjećaj :D :D :D Sve kaj cure vele je istina, samo mirno u pobjede ;)

missha

Broj poruka: 689

Prijavi adminu

Ada

Drage cure! Bude mi bas drago kada citam da ima jos mama koje ustraju u dojenju i ne podlijeu utjecajima i komentarima okoline. Na zalost ja sam s prvom curom slusala sve osim sebe i nje i nije dobro zavrsilo. Ali s drugom ne sljivim nikog i za sad je dojenje super. Jedino imamo malo problema s dohranom. Ima skoro 10mj a nemamo ni dva postena obroka krute hrane dnevno. Jutarnji vocni imam svaki dan i to nije problem. Ali rucak skoro pa ni jedan dan. Nece ni meso ni povrce, ni samo, ni u kombinaciji, ni sa zitaricama… Jedino palentu s vrhnjem ili jogurtom, ili pastu s vrhnjem. Probala sam i veceru uvest, zitno mlijecnu kasicu, i one koje se rade s vodom i one koje se rade s mlijekom ali bezuspjesno. Tako da smo uglavnom cijeli dan na cici. :-)  Cesto i poslije voca cica. :-) Eto, tako je kod nas.
    Enchy86, cinnamon i bjap zao mi je zbog vasih problema i nadam se da stvari idu na bolje!!

Jao draga, ne brini. Moj cicoovisnik ima 14 mjeseci i ima 2 ili rijetko 3 obroka krute hrane :O Jer jednostavno neće. Meni ručak nije bio tolki problem, al voće uopće nije jela dok nije počelo sad s trešnjama i to. Tak da ne brini. Polako isprobavaj. Moja cura je radije htjela jest hranu u komadu, skuhala sam joj krumpir, batat, mrkvu, to sam joj dala u komadu kaj je grickala i papala. Isto tak i meso :D Znam da je blesavo al i zmazano, al je jedino tak htjela jest

• Ada3

Prijavi adminu

missha

Ada

Drage cure! Bude mi bas drago kada citam da ima jos mama koje ustraju u dojenju i ne podlijeu utjecajima i komentarima okoline. Na zalost ja sam s prvom curom slusala sve osim sebe i nje i nije dobro zavrsilo. Ali s drugom ne sljivim nikog i za sad je dojenje super. Jedino imamo malo problema s dohranom. Ima skoro 10mj a nemamo ni dva postena obroka krute hrane dnevno. Jutarnji vocni imam svaki dan i to nije problem. Ali rucak skoro pa ni jedan dan. Nece ni meso ni povrce, ni samo, ni u kombinaciji, ni sa zitaricama… Jedino palentu s vrhnjem ili jogurtom, ili pastu s vrhnjem. Probala sam i veceru uvest, zitno mlijecnu kasicu, i one koje se rade s vodom i one koje se rade s mlijekom ali bezuspjesno. Tako da smo uglavnom cijeli dan na cici. :-)  Cesto i poslije voca cica. :-) Eto, tako je kod nas.
    Enchy86, cinnamon i bjap zao mi je zbog vasih problema i nadam se da stvari idu na bolje!!
    Jao draga, ne brini. Moj cicoovisnik ima 14 mjeseci i ima 2 ili rijetko 3 obroka krute hrane :O Jer jednostavno neće. Meni ručak nije bio tolki problem, al voće uopće nije jela dok nije počelo sad s trešnjama i to. Tak da ne brini. Polako isprobavaj. Moja cura je radije htjela jest hranu u komadu, skuhala sam joj krumpir, batat, mrkvu, to sam joj dala u komadu kaj je grickala i papala. Isto tak i meso :D Znam da je blesavo al i zmazano, al je jedino tak htjela jest

E sad se i meni sve vise cini da imam cicoovisnika. Jucer probala dat kuhanu mrkvu narezanu na komadice pa da jede prsticima ali je mrkva zavrsila ili na podu ili pod njenom guzicom, :-) Nije mi smetao ni nered samo da je htjela jest kako treba. Sinoc se par puta budila i plakala, ja pokusavala nosit, pjevat,ljuljat, dat dudicu ali bezuspjesno, cak mi se i muz smijao, i naravno smirila se cim je dobila cicu. Ne samo da se smirila nego je odmah zaspala i tako onda jela. Kad vidi cicu pocne se smijat, kada je uhvati onda na pocetku tako duboko dise da zvuci kao da je mirise pa onda nesto mumlja. A najbolja mi je na kraju, pocne se smijat od uha do uha koliko god je prije toga bila nervozna! :-) A opet nam idu i zubici tako da i to ima utjecaja na jelo.

mmama2

Broj poruka: 3310

Prijavi adminu

Moram se nekome izjadati malo, evo nas 5 dana danas imamo, od prvog dana papa kao veliki, bez problema skužio kako di, kaj ide, samo problem je kaj nisam očekivala toliku navalu mlijeka tako rano, već sam negdje pisala kako sam sa P imala puno mlijeka, izdajala se za 5ero djece nahraniti, mali sada jadan stalno se zagrcava, povuče jednom ono mlaz mu curi da ne stigne progutati stalno nam je nered, mlijeka na sve strane, jedva sam čekala patronažnu jučer jer sam bila uvjerena da sam pred upalom, cice pune, tvrde, teške, tople, kada krene papati bradavica se stisne, ukruti boli za popizdit, veli sestra da je to normalno dok se uspostavi ponuda-potražnja i to sve ja znam samo nisam očekivala takvu navalu tako rano poslije poroda, znam da treba 15ak min aktivnog sisanja da se beba napapa, on jadničak gotov za tri minute jer ga umori tolika navala, toliko gutanje odjednom, pa ga dižem usred podoja po par puta da podrigne i to uspije onako muški, ali moram ga buditi i razmrdati da klopa dalje jer mu ovo nije niš, pa se prije podoja moram 10, 15 ml izdojiti da ne štrca po cijeloj sobi samo kaj ju izvadim za jesti mu heheh, ma posla ko u priči, ja od je..ne epiziotomije "nepokretna" ma ludnica, eto.. ugl hvala kaj ima neko tko me kuži, razumije i ko je spreman poslušati

url=https://lilypie.com]

• Ada3

Prijavi adminu

mmama

Moram se nekome izjadati malo, evo nas 5 dana danas imamo, od prvog dana papa kao veliki, bez problema skužio kako di, kaj ide, samo problem je kaj nisam očekivala toliku navalu mlijeka tako rano, već sam negdje pisala kako sam sa P imala puno mlijeka, izdajala se za 5ero djece nahraniti, mali sada jadan stalno se zagrcava, povuče jednom ono mlaz mu curi da ne stigne progutati stalno nam je nered, mlijeka na sve strane, jedva sam čekala patronažnu jučer jer sam bila uvjerena da sam pred upalom, cice pune, tvrde, teške, tople, kada krene papati bradavica se stisne, ukruti boli za popizdit, veli sestra da je to normalno dok se uspostavi ponuda-potražnja i to sve ja znam samo nisam očekivala takvu navalu tako rano poslije poroda, znam da treba 15ak min aktivnog sisanja da se beba napapa, on jadničak gotov za tri minute jer ga umori tolika navala, toliko gutanje odjednom, pa ga dižem usred podoja po par puta da podrigne i to uspije onako muški, ali moram ga buditi i razmrdati da klopa dalje jer mu ovo nije niš, pa se prije podoja moram 10, 15 ml izdojiti da ne štrca po cijeloj sobi samo kaj ju izvadim za jesti mu heheh, ma posla ko u priči, ja od je..ne epiziotomije "nepokretna" ma ludnica, eto.. ugl hvala kaj ima neko tko me kuži, razumije i ko je spreman poslušati

Pozdrav. 
    Kuzim te u potpunosti. Meni nije bio bas identican slucaj ali mi smo imali malo problema s otpustanjem. Na desnoj mi je u pocetku bio dosta jak refleks pa bi se isto cesto zagrcnula, pljunula bi cicu dok jos sprica i tako dalje. Mozda da probas izdojit mrvicu vise od 15ml, probaj se namjestit tako da lezi na tebi jer ce mu onda mlijeko slabije tec. Znam da ti je sve frisko i da boli ali nekako probaj. Bitno da mu cica ne visi iznad usta. Ja sam se znala na kaucu skroz nagnut na nazad i onda je malo sporije islo pa je bolje jela. Ne znam sta bi ti drugo rekla. Ne mozes se previse izdajat jer ce ti se onda opet puno stvarat, vise nego sto on pojede. probaj promijenit polozaj kako sam ti napisala, ako si me skuzila. Sretno i javi da li je bolje. 

• Ada3

Prijavi adminu

mmama

E zaboravila sam. Mozda da pijes manje tekucine bar sad u pocetku dok se sve ne izregulira?

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.