Hvala cure! Sad me hvata panika u vezi hranjenja, trebala bih u shopping ovih dana, dm i nesto uzet i sebi i malom za krstitke, i to bih ga mozda i povela,ali veci mi je problem ginekoloski pregled sa 6 tjedana. Ostavila bih malog svekrvi i pokusala se izdojit premda se bojim da ce mi izdajalica ipet unistit bradavice, ali jos vise me brine hoce li se mali naviknut na bocicu ak mu se tako nekad da s obzirom da lakse curi? Jos ak se potrefi skok u razvoju jao meni. Muz se boji malog vozat dok je tak mali, a mene je iskreno vise strah vrucina. Znam da sve ovi glupo zvuci i vjerujem da je vecina vas vodila bebe sa sobom i da ih nije imala kome ostavit, al eto, moram pitat za savjet.
Ja sam morala u prvi šoping s njema 3 tjedna starosti jer sam morala kumi na svadbu i morala sam uzet nekaj za obuć novo jer mi niš nije staro pasalo, a i radi dojenja su bile haljine otpisane :D Ja sam malu uzela sa sobom i vozala ju u kolicima. Istina da sam išla u šoping centar pa nismo po vrućini okolo išli. I mene je bilo strah da se ne navikne na flašicu, al ona ju nije ni htjela tak da je to bio veći problem. Ja sam nju i pratnju vukla svukud sa sobom jer ju drugačije nisam mogla hranit nego na sisu :D Ako je klima u autu, nek malog vozi u autu. Na opake vrućine nemoj vodit van bebu. Probaj dogovorit pregled kod ginića u 8 u jutro kad ga se može vani vozit s kolicima ;) Kad se izdajaš, pazi na položaj bradavice u izdajalici i nebude problema. Problem je na sammom početku kad još to sve nije naviknuto pa se hoće napravit ragada ako je krivi položaj. Zaključak- ja sam obje svoje vodila svukud sa sobom jer drugačije nisu htjele jest
Dok je moj bio jos tak mali i jako ovisan o cici isao je svuda sa mnom, svega jednom sam uspjela nekaj izdojiti pa sam ostavila muzu da mu da na bocicu, ali mali nije htio, strajkao je gladju dok se nisam vratila. Moj je isao sa mnom i na prvi pregled poslije poroda kod ginica, muz ga je vani cuvao dok nisam bila gotova.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Ma i ja bih ga najradije povela sa sobom, vec ima 4 tjedna, kad budem isla ginekologu bit ce i 6 tjedana. Ma marucila sam se popodne kad nema guzve, kad najduze spava i kad tata dodje s pisla. O vrucini nisam tada ni razmisljala.E sad da vas nasmijem, premda mi je zabranjeno da ovo napisem. Bas sam pitala mamu koliko je dugo ona nas dojila, mene je najsuze - 4mj, jer je napokon dobila dijete s plavim ocima a babe su pricale da dokle dojis da se dotad zadrzi boja ociju!!! Grozna sam sto se smijem s tim, al ne mogu odoljeti, sve i da ke istina! Jadne nase mame, brzo su odustajale, nit podrske nit kvalitetnih saznanja u to doba
Ovo još nisam čula za oči :D
Moja je mene dojila ni mjesec dana a seku 2 mjeseca. Onda poludim kad mi počne o rižolinima i čokolinima s 3 mjeseca starosti.
U glavnom, moja baka je imala 7 komada djece. Dojila je neke i do 4 godine starosti :D Pričala je da su si znali stolčić donjet za njom na njivu kaj je dala cicat :D To samo ova naša srednja generacija nije dojila jer su napravili dječju hranu pa se trebala prodat
Izgleda da da. Doduse, moji su jedva dolazili do adaptirane hrane, sa 3 mj davali jaje. Kazu da smo ostali zivi i zdravi, ja kazem da mi jesmo ali nisu svi ostali zdravi. Mislim, ne zalim ja sad sto nisam duze dojena i ne mislim da mi nesto fali zbog toga, ali mi dodje zao nasih mama. Meni bebac bude nervozan preko dana i cesto mu dam sisu, rekoh ili ce ga umirit, ili je zedan. Jadna svekrva jedva se usudila da mi nesta kaze, uglavnom pitala me jel bi spavo mirnije i duze kad bih mu nekada dala bocicu. Zapravo me nije naljutilo to pitanje, vidim da je zena prerpostavila da cu planuti, no samo sam rekla da kraj svog mlijeka necu davati kemiju. U biti mi je doslo zao jer vjerojatno su one bez podrske i znanja isle linijom manjeg otpora.
evo javlja se još jedna zadrta, krava muzara bile velike ili male mlijeka ko u moru, već sam negdje napisala ja sam se jednom prilikom izdojila jer sam znala da nas ne bude doma dosta dugo i mali nije jeo 10 sati, ni ad kaj su mu nudili ni to moje izdojeno na flašicu a 3 mj je bio stari, probaj se izdojiti ručno ako te izdajalica muči i daj mu ti sam na flašicu koji dan prije to kad ga budeš ostavila na čuvanje da vidiš kako bude reagirao, ako ne bude išlo tako jednostavno moraš isplanirati da odeš od kuće kad je sit, spava i suh i što prije se vratit.. moje dijete nije 10 sati jelo i nije mu ništa bilo spavao je, malo im se kenjkao i opet spavao ali velim 3 mj je bio star
url=https://lilypie.com]
Mislim da hoce bocicu, htio ju je kad smo dosli iz bolnice dok jos nisam imala mlijeka, no to mi se sad cini tako davno. Vidjet cu jos, il cu ga povest ili se izdojit.
Moja gospodična je svugdje išla sa mnom, od dućana, pošte, šetnje...pa i kod ginića. Ja sam fino pokucala na vrata, rekla čujte ja imam cicoovisnika koji ne želi biti bez hrane, ak nećete da vam se tu dere iz petnih žila ak se slažete ja bih bila prva na redu? DA, DA samo vi odite gospođo, pa ipak je dijete naj bitnije!
Sortiraj odgovore
Najstariji