mmama
Dobro kaže Ada malo promjeni položaj, iako znam da te boli i da je teško uopće sjediti a kamoli dojiti u kojekakvim položajima. Sjećam se ja sam svoju curku znala cijelu zalijati i doslovce umiti mlijekom koliko ga je bilo, al kažem to je bilo par dana dok se nije izreguliralo i tako nakon svakog skoka. Jednom sam čak i muža štrcnula u oko koliki je mlaz bio!! Sredit će se to, ne brini!
Mmama, nemora jest 15 min da se napapa ;) Moja je s 5 dana cicala po 5 min jer je isto tak špricalo da je samo stavila cicu u usta i nije ni morala vuć :D
Sve će se izregulirat, znam da te sve boli, cice pogotovo od sveg tereta i od vučenja. Meni je sad već drugi dan u bolnici tolko došlo mlijeko da sam muža slala po izajalicu, mislila sam da ću umrijet :D
Meni ti se ni jedna cura nije nikad nešto puno podrigivala, veća nije ni bljuckala, manja je nešto, al niš prestrašno. Ja sam ih badava držala gore, tuckala, ma sve.
Za par dana bude sve ok :)
Meni je trebalo skoro 3 tjedna da se riješim tog izdajanja prije podoja, da ne utopim dijete :D
joj cure hvala, ada kužim kaj misliš za položaj, tako mi je i P jeo ali sam se usudila dok je malo veći bio i sam glavicu držao, sad me malo frka jer smo skroz mali, mali si, a kaj se tiče izdajanja evo nekako sam odlučila po jeda dan, ili bar pola dana na jednu ga stavljati jer tako pojede do kraja sve, pa drugi dio dana ili noć, kako već ispadne na drugu da i nju isprazni, utješila me patronažna jer me bilo strah da se ne najede nego samo napije pošto najviše vuče ovo prvo "rijetko" mlijeko koje je za žeđ, međutim veli ona da ne brinem jer je to sad friško i po boji se vidi da je isto jako mlijeko jer je full žuto, a ne prozirno i bijelo, a za koji dan dođe sve na svoje i ono kaj njemu treba bude mu i došlo.. cure moje, iskusne "kravice " hvala vam na utjehi i savjetima, budem sve probala kaj mi velite jer mame Klokanice najbolje znaju!!
url=https://lilypie.com]
mmama, mislim da bi ga mogla dojit tako bez obzira na glavu. Ti lezi na bok i gornji dio tijela izravnaj ko da lezis na ledjima (guzica i bokovi na boku a od struka na ledjima, kuzis). polegni ga sebi na prsa i das mu cicu a ako imas veeelike e to ti je onda jos i lakse! Bitno da je tebi cica na ravnom a ne iznad njega pa kako god da se namjestis. Mene su oba puta sivali pa znam kako je to. A prvi put me nisu ni zasili kako treba pa sam se mjesecima oporavljala. Svi su me pitali pa kako te jos boli. A ja nisam znala da to ne treba bas tako bolit i smetat. Ali zato sam s drugom odmah rekla doktorici da su me prvi put lose zasili i da sam imala muke pa je malo pripazila pa sam u bolnici bar na boku sjedila dok prvi put sam tri tjedna lezala i jela. Ako ti jo mozemo kako pomoci samo reci!!
A joj cure moje, ja sam slabo na forumu zadnjih dana...ali evo danas sam primjetila da mi je mlijeko napokon pocelo spricati..jeeeee!!! Predobro! Jucer smo napunili 6 tjedana i vec tjedan dana cekam skok ali nista, mozda zato jer mi je na sisi i kad je zedan i kad ga boli i kad je nervozan. :)Mmama, jel sta bolje sad?Chocolate, kako je kod tebe? Ja isto mislim da je bio skok u pitanju.Misha, onaj dan nisam otisla u shopping, mali je jaaako plaki cijeli dan. Inace, to mi je bila lekcija da vise ne mogu ici gdje hocu i kad hocu, i tako bude uvijek kad nekud trebamo ici s njim.
opet sam bila u krivu ali čovjek uči dok je živ, naime savjet pete patronažne je da ga svaki put stavim na drugu dojku, a ne kako sam ja isplanirala, jedino na taj način budemo stvorili ponudu-potražnju prema stvarnim potrebama, čak me iznenadila i još i to moram priznat ugodno kaj veli da su dojke poveće pa da ga čvrsto držim dok papa jer mu curi mlijeko na sve strane pa je sklisko, pa mu pobjegne i scima se, prestraši i mora ispočetka namještati se, zijevati, gutati zraka, ugl ovo sa poveće grudi hahhaha vauuuuu blago meni, neka tako ostanu jer sama se ne bi tako opisala hihi.. još nešto kako ste se natjerale na noćno buđenje i ostajanje budnima ako je mala/malac jeo evo kao moji mali jučer prije 00 i tek se oko 04 probudio kaj je preveliki razmak mu za klopu bez obzira kaj se napapao kako spada, trebala bi ga malo razbuditi i svaka, bar dva sata da pocica a ja jedva dočekam spavati i nadam se potajno cijeloj noći bez buđenja
Draga, ja nisam imala problema jer me je veća držala budnom svake noći prva 3 mjeseca, jela je svakih sat i pol, pa još pol sata za uspavljivanje i jedva da sam oko sklopila, evo je opet :D
Obje cure su cicale jedan obrok iz jedne cice, pa idući iz druge.
Ako malac lijepo spava, nemoj ga budit jer to nije niš čudno da si nekad pospava duže od onih 2 sata. Znam neke žene kojima su malci na cici bili siti po 3 sata i više od rođenja i imali su takav ritam. Nemoj se sama budit ako nema potrebe. Vidiš kak napreduje, pa ak mu to nije dovoljno, onda si narihtaj budilicu ;)Bjap, bude sve ok ;) Moja je isto vrištala sinoć, al se nisam dala omest i otišli smo u udćan i bilo je super, čim smo došli na pakring, bila je dobre volje :D Šopingholičarka :D
Bjap, nemoj se obeshrabrit. I moja starija cura je plakala 10ak dana kada smo je prebacii i kosare u sportski dio. Ali smo svaki dan isli u setnju, mislim nazovi setnju jer je trajla par minuta. prosetali bi parsto metara, ona bi se derala, pa bi ju mm nosio a ja gurala kolica. I tako 7-10 dana dok se nije navikla. Hocu ti rec da se bebaci moraju naviknut na vanjski zivot. Njima je to sve sok i nepoznato. Moj ti je savjet da svakako idete u setnje ili trgovine jer ce samo tako naviknut na sve to. A ako place nosi ga malo, mazi, pjevaj, ljuljaj, uzmi neku igracku, pa ga vrati u kolica pa opet digni pa opet vrati...Ja svoje vucem svakamo sa sobom tako da se nauce na sve situacije. Recimo stariju smo vodili u jednu vikendicu u sumi na festu. Ona je spavala na katu a mi smo dolje pjevali, svirali, derali se...i nista joj nije smetalo. I na darove povodom vjencanja je isla s nama, spavala na meni u marami. imala je 6 i pol mj.
Mmama, sto se tice nocnih budjenja organizam ce ti se jednostavno s vremenom naviknut na to. ja nista ne cujem dok spavam osim njih dvije kad se probude, zovu, pricaju u snu i slicno. Po noci je uvijek hranim sjedeci i cesto surfam po netu za to vrijeme. I ona mi papa obe cice za svaki podoj. I tako od pocetka. Rekli su mi da ih moram mijenjat svaki put ali ja ih ne mijenjam nego uvijek prvo dam desnu a onda lijevu koja je malo veca i ima malo vise mlijeka. I evo napreduje odlicno. Kada bi duze spavala (dok je bila manja, ne sad kad ima 10mj) ja sam je znala polako dignut iz krevetica i u snu joj dat cicu. Svaki put je jela, recimo ako prodje 4 sata. Ili me znala probudit bol u cicama jer je proslo vise vremena a ona se ne budi, isto bi joj u snu dala da ih isprazni. sad joj vise ne dajem u snu. Sama se budi cca svaka 3-4h, nekad i na krace, ali nekad potegne i malo duze. Sinoc je npr jela oko 21:15, 00:30. 03:10. 07:00.
Ja svog nikad nisam budila po noci, cicu sam davala na zahtjev, znaci kad bi se on probudio, nekad svakih sat vremena, a nekada bi spavao od ponoci do 5 ujutro bez problema.
Bjap brzo ces se usemit i ici jednostavno svuda s djetetom. Tako sam i ja, jednostavno zato jer ga i nisam imala kome ostaviti.
I moj je u pocetku papao jednu cicu u jednom podoju, sa nekih 4 mjeseca poceo je jesti obje u jednom podoju bez bada.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
na to me sestra i upozorila da se ne bi dogodilo da je pojeo prije spavanja i kao sve super a ujutro da se probudim u znoju, sa temperaturom i bolnim grudima, pošto su i ovako i onako pune skroz do vrha
za sada nam je svaka noć drugačija jer je još premali za neki ritam si stvoriti pa budem vidjela kako će dalje sa jedno mjesec dana kada bi trebao imati unutarnji sat svoj naštiman kako njemu paše.. inače noćas nam je veliki braco spavao konačno u svom krevetu i nije ni na kakav zvuk reagirao čak i kada je mali dosta glasno zacvilio tako super mi je kaj tako rano sve sjeda na svoje mjesto.. mmama ponosna an svoje
Sortiraj odgovore
Najstariji