Koalica kod svih inekcija prvo istisneš zrak dok ne izađe kapljica lijeka pa onda pikaš 🤗🤗
👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
AMH 3,2, kariogrami uredni,
👨 38 g, oligozoospermia,
1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
6. Škvorc ⏳
rolica.forum@gmail.com
Hvala svima na odgovoru...ma ja sam već odavno ovdje razočarana sa neodgovornim zdravstvenim sustavom tako da nema mi ni druge nego nastaviti kako oni kažu...po njima vitamin D ne igra preveliku ulogu i zato me i želi staviti već idući mjesec za novi FET...uzela sam na svoju ruku piti vit od 100 iako je doktorica mi rekli da je dovoljno 50... A sad sve dalje stavljam u Bozje ruke pa kako bude...svima želim ugodnu nedjelju 😊
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
FridaFredova obzirom da je Frida napravila sve popratne pretrage i prolaktin drži pod kontrolom, to nebi trebalo ometati ni stimulaciju ni implantaciju. Ono koliko sam uspjela poloviti je da uzrok povišenog prolaktina može biti i poremećen rad štitnjače, koliki su joj tsh i ostali hormoni štitnjače? To što su u intervalima ne znači da su uredu, tsh je najidealniji oko 1-1,5 (tolerira se i do 2) a ft4 bi trebao biti u gornjoj ref tablici, t3 u donjoj. Što se tiče stimulacija e tu nema pravila, na neku ćemo odgovoriti dobro dok će druga biti fail , dok su neki pacijenti jednostavno low responderi. U vašem slučaju mi se to čini kao najvjerojatnija opcija jer je na punu stimulaciju odgovorila loše dok je na blagu stimulaciju (klomifen i letrozol su jedna te ista djelatna tvar?) dobila js i nekoliko embrija.
Nego kakvi su nalazi partnera? Jednako kao i mi i oni učestvuju u oplodnji.
Inače i histero i bris/biopsiju/uterobrush endometrija se rade nakon nekoliko neuspješnih transfera, samim tim to je indikacija za te pretrage i to su dvije različite pretrage, uzorak za phd uz histero daje jedno tj, dok uzorak biopsije je drugo. Ja sam odradila histero sa phd-om, a odvojeno bris endometrija ,oboje bez anestezije. Histero bez phd analize nema smisla raditi. I ako je to radila u unazad godinu dana nema smisla ponavljati.
I da, ako su svi dosadašnji postupci u istoj klinici možda je vrijeme za promjenu :).
Peja za vit D je jedino dokazano (postoje stručni znanstveni radovi na tu temu koju su pisali doktori) da utječe na implantaciju, tako da je jako bitan i za FET, ali ne može uzrokovati biokemijske..
Za trombofiliju su istog mišljenja i naši dr hematolozi i reproduktivci.
Btw 100 čega piješ? Vit D dnevna doza je do 3000iu (international unit)..
Sanjuska svaka ljekarna ti može naručiti lijekove pa i tvoja kvartovska, i svi dolaze pretežno od istog dobavljača, samo je pitanje koliko marže će ti obračunati na nabavnu cijenu. Spominju se ove dvije jer su najpovoljnije. Ako ćeš ići u postupak u Repromed pretežno je nulti UZV na 21dc i tada dobijes protokol i recepte i tada mozes kupiti u Zg.
Nika555 14 dana nakon aspiracije se može raditi beta. Svakako isprati stanje..
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Nije imala indikaciju. Ali je taman kod nje bila cura koja je bila u Turskoj u postupku i nisu je želili primit u embrijo transfer bez nalaza unutrašnjosti maternice. I onda je ona meni predlozila ako se slažem da bi i ona meni tako napravila. Meni je naravno sve davalo nadu i prihvatila sam odma.
Moram napisat da drA jako volim,kod nje sam već pa skoro 25 godina,ali malo mi je čudan način rada poliklinike Cito. Pa da ja krenem redom,a vi me ispravite,ako moja laička razmišljanja idu u krivom smjeru. Frida je kod "staroga" i isto je za sad odradila samo dijagnostičku histeroskopiju,bez uzimanja uzoraka i briseva.
Doktorica je prvo odradila dijagnostičku histeroskopiju,pod anestezijom i naplatila je. Onda je nakon 3 neuspješna FETa napravila biopsiju maternice i poslala uzorak na phd analizu. Je li i to naplaćeno isto kao i prva dijagnostička histeroskopija? Super da su oba nalaza bila uredna i da je došlo do implatacije,al mi nikako nije jasno zašto nije odradila sve prvi put i šta bi dalje radila da do implatacije nije došlo.
Ono što sam ja do sad istražila je da se u "unutrašnjosti Maternice" može raditi: dijagnostika,tj. ubacit oči malo dublje unutra i zaključit da ima nešto,ili da je nalaz uredan viđen golim okom, da se može raditi biopsija maternice, mikrobiološka analiza kavuma uterusa i biopsija endometrija na NK i plazma stanice. Po meni bi to bila kompletna obrada maternice, što se tiče fizičkog dijela priče. Ispravite me,ako griješim. Ne mogu u glavi zaključit taj dio priče, jer ne znam postoji li u Hrvatskoj poliklinika koja sve to skupa radi na jednom mjestu i u jednoj anesteziji. Googlajući naišla sam na informaciju da poliklinika Priska med obavlja sve gore navedeno i uz to uskoro će u ponudi imati i Era test. Ono što mene odbija vezano za tu polikliniku je to što ne znam koji ginekolog radi sve te pretrage, ima li iskustvo i znanje u mpo vodama.
Moje pitanje glasi,jel neko od vas odradio sve navedene testove na području Hrvatske i gdje i kako sve to
Da razumijem skroz sto zelis reci. Ja sam imala dva teska transfera i onda mi je radila histeroskopiju jer je bila uvjerena da je nesto unutra sto smeta, ali osim zakrivljenog vrata maternice nije nasla drugo. Pa vjerojatno zato nije mislila o drugom. Ali svakako se moglo sve tada obavit. Da i ja sam mislila u Priska med ici na Eru ali mi cak ni na email nisu odogovorili. Pa sam odustala i bila spremna na ljeto ic u Sarajevo.
🙎🏻♀️95-sve ok, 🙎🏻♂️87- oligoasthenozoo -> normo
1.icsi- 4/2023-Cito
12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
09- histeroskopija - sve ok
3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
30.10 scratching endometrija
4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
Kariogrami , trombofilija ✅✅
5.veljača- FET ❄️ -❌
Biopsija maternice ✅
6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248
Sanii u utorak idem u Repromed i to mi je 21dc samo što sam pod tabletama i s potencijalnom cistom na jajniku tako da ćemo vidjeti je li se to očistilo i možemo li krenuti ili moram sačekati još jedan ciklus. Potrebne nalaze smo napravili i to je sve ok.
Pitam za te ljekarne jer volim imat spremne scenarije u glavi pogotovo ako odmah dobijemo zeleno svijetlo za kretanje u postupak. Ono što si bila pisala za Mađarsku sam si sve spremila tako da hvala, ali sad je samo pitanje kakav ću dobiti protokol i hoće li mi se isplatiti ići gore iz Rijeke...
👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
🧔♂️ 32, sve ok
✴️KBC Rijeka
2 stimulacije
▫️11/20 - zamrzavanje stanica
▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
2 prirodna
▫️9/23, ✖️
▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
✴️Beta+
1 stimulacija (bez ❄️)
▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
✴️Repromed
4 stimulacije (bez ❄️)
▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔
⏳
........
📧 s88.forum@gmail.com
Sani, nalazi štitnjače su uredni, bar joj je tako rečeno. Tsh je 1,3, antitijela uredno. Da Frida je low responder i uz to joj je smanjena rezerva js amh joj je 6 pmol/L. Kažeš da je uzorak za phd jedno,a uzorak biopsije drugo, evo ja sam do sad mislila da je to jedno te isto,sad sam zbunjena,al čovik uči dok je živ :) Frida je odradila dijagnostičku histeroskopiju,tako to zovu u Cita,pod anestezijom, jer kao postoji mogućnost da otkriju polip,miom,ili neke drugo anomalije. pa to odmah usput bezbolno i otklone. Uzorke ni briseve nisu uzimali. na toj histeroskopiji,što je meni suludo. To će sad naknadno morat odradit, na svoju ruku,još ne zna gdje. Prvi postupak je bio u kbc Firule.a tamo je luda kuća,nakon toga sve privatno u Cita.
Radila je i obradu za trombofiliju,nalaz uredan. Nalaz partnera savršen. Da ja isto mislim da je vrijeme za mijenjati kliniku,al sad tu ima 2 smrzlića, pa prije FETa evo istražujemo što se još može odraditi od pretraga,da uzalud ne troši svoja dva teško dobivena embrijića. Hvala ti na odgovoru.
Anice neopisivo mi je drago što ti je uspjelo i što ne moraš u Sarajevo :)
Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje
Eh da zabiravila sam napisat, da su radili i kariogram, uredan muski i zenski kariotip. Vitamin D joj je bio 34, nakon terapije 110, kontrolira redovno i odrazava ga na toj brojci, Fsh 6, lh 3, dhea 3, pije kapsule od swansona, valjda sam dobro napisala :D Nije radila pretragu za inzulinsku rezistenciju, kazu da je i taj nalaz jako bitan za implataciju, obavit ce i to, Ostale hormone ne mogu napamet pisat, neman nalaze ispred sebe, al svi su u referentnim vrijednostima. Oplodnju rade ICSI metodom, bez obzira sto je spermiogram uredan, mozda zbog malog broja js, ne znam. Svi embriotransfero su bili 3. dan, jer ih embriolog nije pustao do 5. dana valjda isto zbog malog broja js, u zadnjem postupku 3 js embriolog odlucuje po prvi put da ih pusta do 5. dana i sve 3 uspijevaju. Eto jednu su “potrosili” dvije cekaju :)
Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje
Hvalaa ❤️ i ja se nadam da Frida nece morat mjenjat kliniku jer da ce ova dva smrzlica bit dobitna.
Nemam pametni savjet jer koliko vidim vecina nalaza je tu.
🙎🏻♀️95-sve ok, 🙎🏻♂️87- oligoasthenozoo -> normo
1.icsi- 4/2023-Cito
12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
09- histeroskopija - sve ok
3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
30.10 scratching endometrija
4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
Kariogrami , trombofilija ✅✅
5.veljača- FET ❄️ -❌
Biopsija maternice ✅
6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248
FridaFredova da, to su dvije različite stvari. To znam jer sam pred koji mj obavila histeroskopiju a dr me prije toga tražio biopsiju endometrija i isto sam ga pitala jel se to može ujedno obaviti i objasnio mi je da uzorak biopsije ide na citologiju (na ureaplasme, mycoplasme...slično kao cervikalni brisevi al opet nije isto 😁)I bitno je da je uredan da se eventualne beštije nebi unijele dublje u maternicu dok uzorak za phd od histero ide na patologiju (tu mogu naći kroničnu upalu, endometrisis...) . Ne znam koliko uopće ima smisla da ona sad ponovno ide na histero samo da bi uzeli phd uzorak, ni sama histero nije toliko bezazlena jer se dosta širi cervix ,mislim ako ima uredan endometrij, ako nije imala spontani pobačaj da nema smisla ići još ako i dr na samom pregledu histeroskopom nije vidjela ništa sumnjivo. Ja sam obje pretrage obavila jer sam imala krvarenje u sred ciklusa i nekoliko mjeseci problem sa zadebljanjem endometrija,a opet nalazi su došli uredni. Inače skidanje polipa i priraslica ne boli jer isti nemaju nervne završetke, a miomi su inače vidljivi na dobrom UZVu.
Znam kako je to hvatati se za slamke u nadi da će se nešto iskopati, bila sam i još sam u toj koži, ali ne znači ako se embrij ne primi da su oni "uzalud potrošeni" nego da vjerojatno nisu bili kromosomski ispravni, jer dobar izgled (ocjena) embrija ne znači da su i kromosmski ispravni.
Nažalost nizak amh sam po sebi je dijagnoza i to doslovno znači da se troše zadnje rezerve js, a to znači da su one "najbolje" (kromosomski ispravne) velikim dijelom potrošene i sada se troši zadnja rezerva, to naravno opet ne znači da ih nema nego se samo mora više potruditi za uloviti ih :).
Jel provjeravala feritin i najvažnije koliko Frida ima godina?
Svu sreću joj želim u sljedećem transferu 🤞
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Sanii pijemsad od 100 ug a doktorica mi je preporucila da pijem samo 50ug...znači biti D ne uzrokuje biokemijske...ajd bar malo mi je lakše...hvala ti na odgovoru...iskreno se nadam da ćes i ti uskoro vidjeti taj pozitivan test 🤗
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji