Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebolina2024
    19. Svibanj 2024. 22:45

Vidim da je bilo svakakvih događanja,aa meni vikend pun stresa pa nisam baš uspjela popratiti sve.
    Želim svima sreću u kojoj god da ste fazi.
    Sanii sretno sutra. Drago mi je da te doktor R zvao i porazgovarao s tobom o nastaloj situaciji, jako lijepo od njega.
    Neka ti samo donesu sreću i sve drugo onda više neće biti važno.
    Leona neka se i dalje lijepo dijele. Pratimo tvoju situaciju. Koliko će te sve to na kraju ispasti?
    U toj klinici se može i po donirane jajne stanice? Vjerujem da onda bi morali kraće ostajati da moramo na tu opciju. Jednom muž ode tamo i da uzorak, oni ih oplode i drugi put dođemo samo na transfer.
    Sad kad smo pri kraju ovog puta nekako padaju druge ideje na pamet. Ne znam vidjet ćemo za sada kako ćemo proći u Repromedu i hoćemo li imati volje za dalje ako bude neuspješno.
    .
    Meni su rekli da se taj nulti UZV radi između 19. i 22. DC pa su mene naručili 19.dc. Ja idem onaj tjedan iza kod njih. Isto se spominjalo da bi išao dugi protokol. Kojeg dana ciklusa ste kretale sa Supercure sprejom?
    Mislim da ću njega morati ovdje kupiti jer bi tek 30. mogla za Mađarsku ili 1. u subotu, naravno ako potvrde da je sve ok i da krećemo u postupak. Ako idemo možemo povesti nekoga sa sobom.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

FridaFredova
    19. Svibanj 2024. 23:26

Saniii

FridaFredova
    Jel provjeravala feritin i najvažnije koliko Frida ima godina?
    Svu sreću joj želim u sljedećem transferu 🤞

Hvala ti na iscrpnom odgovoru. Kako god okrenemo, vratimo se na lose embrije i igru pokusaj/ promasaj. Prateci sve i svasta, vidim da vanka odredene klinike idu samo na blastociste na kojima odrade pgd analizu, znaci transferiraju samo kromosonski ispravne embrije, pa ipak izostaje implatacija. Ne mogu jos zauzet stav da je sve do embrija, kako nam se u Hrvatskoj namece, jer cinjenica je da ustvari puno toga sto je vanka preduvjet za krenut u mpo borbu, ovde u Hrvatskoj je jos samo san i ceznja. 
     Pa kod nas zena mora proci 3 pobacaja da bi dobila uputnicu za trombofiliju, kad dobiju dijagnozu vode borbu da dobiju lijek, Nakon 5,6 neuspjesnih postupaka, presloze eventualno neku pretragicu ….teska vam je borba, al bas zbog svga toga vi ste moji idoli i stvarno i od srca vam zelim da iz ove teske borbe i muke na kraju izadete kao pobjednice sa bebom u rukama. <3
    Fridi je feritin uredan i ima 35 godina. 

Tu sam, jer svim srcem vjerujem da nasa jako zeljena beba samo ceka da mi veliki napokon otkrijemo nacin i pomognemo joj da dođe u naše naručje

sanjushka
    20. Svibanj 2024. 06:28

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️    
    SVIBANJ 2024.
    20.5. pon
    DREAMER - ultrazvuk ivf
    SANIII - transfer
    TANJANJA27 - aspiracija 
    21.5. uto
    SANJUSHKA - konzultacije ivf
    SRCULENCE - beta
    LEONA89 - transfer
    BIKMIK - ultrazvuk fet
    ROLICA - ultrazvuk 
    NINA1985 - transfer
    22.5. sri
    NPELICA - ultrazvuk
    23.5. čet
    JABUKICA - anomaly scan
    ANGEL EYES - aspiracija 
    27.5. pon
    KORNI - ultrazvuk
    28.5. uto
    TRATINČICA - ultrazvuk 
    29.5. sri
    ČOKOLADICA - beta

LIPANJ 2024.
    3.6. pon
    HYPNOTICPOISON - ultrazvuk
    4.6. uto
    MARICA36 - ultrazvuk 
    MEDENA33 - ultrazvuk
    JURKY32 - ultrazvuk 
    5.6. sri
    WILDFLOWER - ultrazvuk
    11.6. uto
    SRECA NAJVEĆA - ultrazvuk 

SRPANJ 2024.
    2.7. uto
    WILDFLOWER - ultrazvuk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

Jutro i sretno danas svima! ❤️ 
    Tanjanja neka bude dobra berba, Sanii napokon postaješ pupo.. 🤞🏻🍀

👩🏼 37, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim➡️ 2js + 1❄️, 2🥚, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir➡️ 1js, ET, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim➡️ 2js, 1🥚, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim ✖️
    7. 9/24 stim➡️ 4js, 3🥚, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. 2/25 stim➡️ 3js, 2🥚, ET 2x 3d zametak, ➖
    9.⏳
    s88.forum@gmail.com

Hypnoticpoison
    20. Svibanj 2024. 07:19

Jutro, curkice!😘😘🤗🤗
    Dreamer sretno danas na ultrazvuku!🤞🤞🍀🍀❤️❤️ Javi nam se.🤗🤗
    Saniiii pupiceeeee sretno danas! Neka se mrvica lijepo smjesti i ne pušta te na miru!🙏🙏🤞🤞🍀🍀❤️❤️
    Tanjanja sretno na aspiraciji i da budu lijepe jajne stanice!🤞🤞🍀🍀❤️❤️ Javi nam kasnije kako je prošlo.😘😘🤗🤗
    Svim kraljicama također sretno u svemu!💪💪🤞🤞🍀🍀❤️❤️

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Lucky785
    20. Svibanj 2024. 07:51

sanjushka

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️
    SVIBANJ 2024.20.5. pon
    DREAMER - ultrazvuk ivf
    SANIII - transfer
    TANJANJA27 - aspiracija
    21.5. uto
    SANJUSHKA - konzultacije ivf
    SRCULENCE - beta
    LEONA89 - transfer
    BIKMIK - ultrazvuk fet
    ROLICA - ultrazvuk
    NINA1985 - transfer
    22.5. sri
    NPELICA - ultrazvuk
    23.5. čet
    JABUKICA - anomaly scan
    ANGEL EYES - aspiracija
    27.5. pon
    KORNI - ultrazvuk
    28.5. uto
    TRATINČICA - ultrazvuk
    29.5. sri
    ČOKOLADICA - beta

LIPANJ 2024.3.6. pon
    HYPNOTICPOISON - ultrazvuk
    4.6. uto
    MARICA36 - ultrazvuk
    MEDENA33 - ultrazvuk
    JURKY32 - ultrazvuk
    5.6. sri
    WILDFLOWER - ultrazvuk
    11.6. uto
    SRECA NAJVEĆA - ultrazvuk

SRPANJ 2024.2.7. uto
    WILDFLOWER - ultrazvuk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite…

Jutro i sretno danas svima! ❤️
    Tanjanja neka bude dobra berba, Sanii napokon postaješ pupo.. 🤞🏻🍀

Sretno svima! Nek bude samo sreće! 🤞🙏🥰
    Sanjushka, možeš dodati moju betu 29.5.
    Danas mi je 7dpt, ali tek 29. vadim betu. 🤷‍♀️ Valjda je povezano s time što je embrio bio dvodnevni i četverostanični. 
    Jučer sam bila uvjerena da se nista ne događa jer mi se trbuh malo ispuhnuo i jajnici su mi se skoro skroz normalizirali, ali evo, danas osjećam nešto u trbuhu. Nešto slično jako blagim grčevima pred menstruaciju. 
    Ako idem uspoređivati sa prošlim dobitnim simptomima nema puno nade ovaj put. 🙈

👱‍♀️ '89. 👨‍💻 '88.
    Nalazi uredni, AMH 11.4. HSG✔️
    2019. Operacija seroznog papilarnog cistadenofibroma na lijevome jajniku -> jajnik malo manji.
    Vuk Vrhovac
    4.mj 2021. - prirodna inseminacija ❌️
    10.mj 2021. - stimulirani IVF - 2 blastociste (14.d beta 967, 16.d beta 3 500)
    7.mj 2022. Rodio se naš maleni 👶
    5.mj 2024. Stimulirani IVF - 1 dvodnevni(Gonal, Cetratide, Decortine, Aspirin, cyclogest, injekcija za potporu implantacije), 16.dan beta 782 18.dan 2 500

Čokoladica 🍀
    20. Svibanj 2024. 08:14

Saniii sretnooooo 🤞🤞🤞🍀🍀🍀❤️❤️❤️
    Dreamer, Tanjanja sretno cure 🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

koalica2
    20. Svibanj 2024. 08:28

Bokic zenice, evo mene sa prve folikulimetrije pa me zanima i vase misljenje iz iskustva meni je bilo sve nekako prebrzo pa se nisam ni snasla pitat doktoricu ista😅
    Ugl, doktorica je samo rekla ljevi jajnik 11,11, a desni 12,11 i prokomentirala ma da bice to super. E sad sto vi mislite iz iskustva kako vam se cini inace 6 dan ciklusa je u pitanju. Pretpostavljam da je folikul u pitanju al opet nisam sigurna.
    Sretno danass i da ovaj tjedan prode odlicno🥰

Saniii
    20. Svibanj 2024. 08:29

FridaFredova Ja recimo nemam takvo iskustvo, ja sam nakon tri neuspješna transfera (negativne bete), bez ikad ostvarene trudnoće kamoli pobačaja dobila cijeli popis proširenih pretraga za obaviti (kariogram, trombofilije itd) i to je pravilo u mpo-u, ako kojim slučajem dr "zaboravi" treba ga napomenuti, na te pretrage imamo pravo na teret hzzo-a. Tako je u mpo-u dok kod spontanih trudnoća gdje parovi nemaju problema sa zatrudnjivanjem istina je da je to tek nakon trećeg pobačaja, s jedne strane je i razumljivo jer 70%spontanih je zbog kromosomskih grešaka, i gdje bi bili kad bi svaku ženu slali odma na sve te pretrage koje između ostalog jako puno koštaju, ne opravdavam zaista ali razumijem. I ako ćemo gledati realno velika većina žena testiranih na te pretrage nema problema sa istim nalazima, faktori trombofilije koji utječu na pobačaje su zapravo jako rijetki.
    Što se tiče pgd-a i općenito pretraga kojih kod nas nema trebalo bi se dobro informirati ,na internetu su dostupni mnogi znanstveni radovi za sve pojedinačne pretrage, jer samo dobro informirani pacijent može donijeti ispravnu odluku za sebe. Nažalost Ivf je jedna velika financijska industrija i mnogi igraju na profit, a mi (često očajne 🤪) žene smo najranjivija skupina i pristati ćemo na sve što nam ponude, ali da li je to sve baš potrebno, hm...
    Sam pgd nije garancija trudnoće ni implantacije, isto tako embrij koji po pgd-u ima kromosomske greske žena ipak odluči vratiti i rodi se sasvim zdravo dijete, sama ta cinjenica govori za sebe. S druge strane ako pročitaš samo par stranica unatrag možemo uvidjeti da ni liječenje vani nije idealno, negdje pojedini dr ni vit D ne uzimaju u razmatranje a postoje znanstvene studije u korist istog, a prosirene pretrage su misaona imenica.
    Svugdje postoje bolje i lošije poliklinike,  bolji i manje dobri doktori, i vani i kod nas, ali ja osobno smatram da je najbitnije od svega biti informirani pacijent i samo tada ćemo biti mirni sa svojim odlukama :).
    Zalijepit ću jedan link o pretragama koje nude mpo klinike sa znanstvenog gledišta  , a i na Rodinoj fb grupi imaš pregršt korisnih (znanstveniih) informacija :).
    Evo Leona nam je friško u Pragu prvi postupak pa nek napiše koje pretrage su joj tražili prije ulaska u postupak, mada kod nje je u pitanju donacija.
    Evo link
    https://www.hfea.gov.uk/treatments/treatment-add-ons/?fbclid=IwAR2_JWgxgdUGvRWrxgSi5iio7LhZzZNsjoBeOQzK1QMBjRuVIx7mGdDgKSA
    ..
    Hvala curke svima ❤️, ja sam tek popodne po rasporedu .

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Rolica
    20. Svibanj 2024. 08:43

Dreamer, Sanii, Tanjaanja sretnooo cure danas! Sanii danas si pupooo, baš se veselim zbog tebe i želim svu sreću, nek se čvrsto primi 

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Rolica
    20. Svibanj 2024. 08:52

Saniii

FridaFredovaJa recimo nemam takvo iskustvo, ja sam nakon tri neuspješna transfera (negativne bete), bez ikad ostvarene trudnoće kamoli pobačaja dobila cijeli popis proširenih pretraga za obaviti (kariogram, trombofilije itd) i to je pravilo u mpo-u, ako kojim slučajem dr "zaboravi" treba ga

Sanii super si ovo napisala... Realno gledajući, sve je tako kako si rekla. Samo da se nadovežem na pgd analizu, koliko sam (malo) kopala, pronašla sam to što kažeš da rezultati testova dolaze lažno pozitivni ili negativni, embrij se prilikom testiranja može oštetiti, a u nekim zemljama je sama pretraga i zabranjena. Prije postupka se naravno kao i svuda potpisuje masa privola, to je uopće nepotrebno extra navoditi. Koliko god mi je na početku zvučalo super, mislim da ipak ne bih išla s time. Nego, postoji vani pretraga naziva "kir genotype test" pronašla sam na Rodinom forumu tj frendica pa mi je poslala. Žena piše kako je u Beču radila taj test koji pokazuje da li njeno tijelo zapravo odbacuje plod, što bi recimo mogao biti kod mene slučaj (imunološki sustav napada plod). Liječenje su inekcije Nivestim koje su testnog tipa i potpisuje se masa papira na sve moguće rizike (hm, hm...). Ženi je tada trudnoća uspjela, a samo testiranje košta oko 160 eura. Kod nas nema tog testa, slala sam bila upit u Breyer imaju li vani suradnike i mogu li odraditi tu pretragu međutim nemaju, a i vjerujem kako bi bilo najjeftinije sjesti u auto i otići van u neku privatnu kliniku tako da mi je to neki idući okviran plan ako se pokaže da je ovo kod mene ipak blighted ovum.

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.