Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jane23
    04. Srpanj 2025. 19:22

Nicol bas mi je zao  drzim fige da brzo prode i da brzo zaboravis svu bol 🍀

👱‍♀️35 god, AMH 24.1 pmol/L, hashimoto (Euthyrox 50 ug), trombofilija i karogram ✅ 🧔‍♂️ 36 god, spermiogram ✅, kariogram ✅
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (Clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test /// 06.2025. 💉 Rekovelle + Ganirelix - oplođeno 8 🙏

• Nina000
    04. Srpanj 2025. 19:57

Karamela

Nicol drzi se, nadam se da sve proci najbolje sto moze i da ces se dobro oporaviti 🤞🏻

Kad mi predlazete da napravim kucni test ako je aspiracija bila 25.6. i transfer 29.6.?
    Moram priznati da ne kuzim zasto moram vaditi betu 12 dana od transfera ako mi je zametak vracen 4. dan, a prosli put je vracen 3. dan i isto su pisali za 12 dana betu. To mi zvuci sablonski, ali priznat cu da mozda i nisam u pravu jer se ne razumim dovoljno 😅

Ja sam ga pravila 9dnt, FET je bio u pitanju. Ali svaki put sam betu vadila preporučeno, isto 12dnt.

Vidim da imaš dijagnozu Astmu? Koja ti je terapija za astmu? Ja sam na Budelin Novolizeru i kišem nonstop, ne guši me i nemam respiracijskih problema ali nos je koma. Radim u takvim uvjetima da sam nonstop u dodiru s alergenima i stalno sam s maramicama. Bebač je super, danas smo 15 tjedana i 3 dana. :) 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414

Ani32
    04. Srpanj 2025. 19:58

Titi2606

Medenko baš mi je žao 😔
    Ani pa to je stvarno katastrofa, ne znam kako ne znaju tempirati neke stvari.. oni kao da se igraju s nama..

Ja sam bila na uzv i iskreno opet sam na ničemu, zapravo još gore nego što je bilo. Plod veličine 4mm, a danas točno 7 tjedan. Srčana aktivnost je tu, ali kažu da je manji plod nego što bi trebao biti, moguće da se malo kasnije primio. Ali, ispod ploda hematom veličine 1,8cm x 1,2 cm. I dalje mirovanje, idući četvrtak opet kontrola, pa ćemo vidjeti što dalje. Ako mi se pojave krvarenja bez bolova to je vjerojatno samo hematom, a ako bude krvarenje s bolovima, onda svi znamo ishod..

Medenko, a baš. Ipak su to stimulacije, a ići za 1 ili 2 embrija na stimulaciju je suludo ako imaš ovulacije, a kad im spomenem prirodni postupak, svi me odgovaraju od toga. Ko da sam ne znam što rekla🤦‍♀️ Da su male šanse itd. Jer može prije puknut, ovo, ono. Ne mora se oploditi itd. Pa dobro i sto onda,pa nek i pukne, nek bude i nezrela,neka se ne oplodi ali bar ne uništavam tilo s hormonima. I nebi mi bilo teško ako ne uspije jer se nebi puno napatila. 
    A bas mi žao sto si sada u neizvjesnosti umjesto da se radujes😏 To je valjda tako s nama iz mpo.. Stalno neke neizvjesnosti i strahovi.Sigurno je teško. A vjerovatnije je da se plod malo kasnije ugnjezdio. A za hematom..da, događa se često ali često prodje sve ok😊 Tako da se nemoj previše sikirat❤️ Dali su ti dali Duphastone ili tako nešto? Za hematom? Znam da mi je rodica zbog hematoma u tako ranoj trudnoći mirovala,pila tablete i na kraju je sve prošlo super, hematom nestao. Tako da, nadaj se najboljem i misli pozitivno 🙏❤️ Javi nam u cetv.kako je prošlo, kako bebica raste🥰 Očekujem da nas razveselis dobrim vijestima 😊🤞

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Ani32
    04. Srpanj 2025. 20:12

Lori🍀

Ani32 baš mi je žao zbog tvog iskustva. Toliko muke i truda za to da oni prerano naprave aspiraciju. Strašno. Nadam se da će se ipak sreća okrenuti u tvom smjeru i da će ta 1 js biti dovoljna. Nego, prvi put čujem da ICSI metoda može oštetiti embrio, zar stvarno?
    Titi žao mi je jako zbog agonije koju prolaziš. Baš sam se nadala da će ti današnji pregled donijeti mir. Nadam se ipak da će idući pregled pokazati da je sve ok. Želim ti puno snage i vjere❤️
    Verbena drago mi je da si se javila. Super vijest za smeđarenje! Vjerujem da si u strahu i da jedva čekaš da dođe taj pregled. Stresno je to sve pogotovo za nas koje smo pretrpile gubitak. Drži se❤️ Ja sam skroz ok, oporavljam se fizički a i psihički sam sve bolje.

Ma čak ni mi bilo draže da su mi popucali folikuli, da je kasno bila štoperica nego ovo. Pa nešto sam davno citala za ICSI da se s iglom s kojom se ubacuje spermij može oštetiti jajna stanica. E sada nisam sigurna ako se ošteti dok se stavlja spermiji, dali se onda ona ne oplodi. Ili se oplodi tako oštećena, ali embrij stane brzo sa razvojem. To nisam sigurna. A eto nada umire posljednja🤞🥰

TSH ➡️1,4 (Euthyrox)

Karamela
    04. Srpanj 2025. 20:31

Ninaooo za astmu koristim Foster pumpicu, u sezoni alergija Nixar tablete i po potrebi za jaki rinitis Dymista ili Nasonex sprej.
    Betu cu sigurno vaditi kako su mi rekli, ali mislim se ranije testirati da se lakse psihicki pripremim na rezultat bete. Tako sam do sad 😅

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l; astma
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u KBCSM za postupke:
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE - 10JS➡️3embrija➡️ET x 2➡️beta 11.7.

nicol, z
    04. Srpanj 2025. 22:15

Karamela

Nicol drzi se, nadam se da sve proci najbolje sto moze i da ces se dobro oporaviti 🤞🏻

Kad mi predlazete da napravim kucni test ako je aspiracija bila 25.6. i transfer 29.6.?
    Moram priznati da ne kuzim zasto moram vaditi betu 12 dana od transfera ako mi je zametak vracen 4. dan, a prosli put je vracen 3. dan i isto su pisali za 12 dana betu. To mi zvuci sablonski, ali priznat cu da mozda i nisam u pravu jer se ne razumim dovoljno 😅

Hvala puno 🙏🥰

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 1.beta 150 2.beta 575 3. beta 691 4. Beta 771, 1. UZV ✅️ 2.UZV ne vidi se ZV beta 12 452 missed ab. 7+5tt

nicol, z
    04. Srpanj 2025. 22:20

Karamela

Meni svaki put do sada su rekli da vec od 8,9 dana vidi veće povećanje bete ali da slobodno izvadim 10 od transfera, jer znaju da nam je svaki dan ko vjecnost.

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 1.beta 150 2.beta 575 3. beta 691 4. Beta 771, 1. UZV ✅️ 2.UZV ne vidi se ZV beta 12 452 missed ab. 7+5tt

Ani32
    04. Srpanj 2025. 23:23

E, dali imate iskustva s Cyclogestom? Od jucer koristim. Mučnina lagana danas cili dan. Nemam onu pospanost i padanje u san kao sa utrogestanom ali od utrogestana mi nije bila muka. Od Cyclogesta mi se ne spava, ali mi je mukica stalno, da se jedva prisilim nešto pojist😬 E da, utrogestan mi je curio dosta, a ovaj ništa. Nemam uopće iscjedak od njega.  

TSH ➡️1,4 (Euthyrox)

tashee7
    05. Srpanj 2025. 00:09

Ani32

E, dali imate iskustva s Cyclogestom? Od jucer koristim. Mučnina lagana danas cili dan. Nemam onu pospanost i padanje u san kao sa utrogestanom ali od utrogestana mi nije bila muka. Od Cyclogesta mi se ne spava, ali mi je mukica stalno, da se jedva prisilim nešto pojist😬 E da, utrogestan mi je curio dosta, a ovaj ništa. Nemam uopće iscjedak od njega.

Meni je ovo drugi put da koristim cyclogest nakon utrogestana. Meni zna lagano curit, ali ne ko ut., uglavnom u prvih sad vremena što ode, ode. Muka mi nije, bar nije dosad bila. Meni je on čak bolji jer ga stavljam 2x dnevno, a utrogestane sam morala 3x2, bar što se toga tiče 

👧 35, sve ok, AMH 23,9
    👦 36, oligoasthenoteratozoospermia
    -12/18 1.ICSI Poliklinika IVF: ET 1bc: x
    -06/19 Poliklinika IVF: FET 2bc: x
    -12/19 2.ICSI Škvorc: ET 1bc: 🤰 ❤️
    -01/24 Škvorc: FET 2 bc: blighted ovum
    -06/24 Škvorc: FET 2 bc: x
    -06/25 3.ICSI Škvorc: ET 2 3dn, 1 bc kriopohrana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.