Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • LaVi
    06. Srpanj 2025. 11:55

Barrrbi

LaVi

Cure imam jedno pitanje,popila sam Letrozol i idem na folikulometrije svako malo ali dolje me peče i prošli put sam uzela Canesten kremu tri dana ju stavljala i super.
    Sad me zanima jel to možda može što utjecati na ovaj ciklus,ovulaciju i sve ako ju uzmem?

Ne utječe. Ja sam većinom mazala s Vagisan kremom između folikulometrija jer sam osjetljiva na lateks kondom za uzv.
    Uzmi si vaginalni probiotik npr omnibiotik flora plus i kreni piti. Može se piti tijekom postupka i cijele trudnoće. Ja pijem od početka trudnoće.

Hvala ti puno!!😘😘

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    2020- Početak borbe za našu mrvicu 🙏🤍
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000
    2/25- Petrova,MPO
    6/25 - Letrozol,7.mj folikulometrije
    10/25 - Duphaston,letrozol, 11.mj folikulometrije

Ani32
    06. Srpanj 2025. 12:09

Cure, ma zanima me nešto. Ako je aspiracija bila jedan dan u 8, a drugi dan u 8 h mi jave da je jajna stanica oplodjena i da sutra u 8 h dodjem na transfer. 
    Kako oni mogu znati 100% taj tren, tek kad podijelila jajna stanica, npr. na tek 2 stanice, da će se uopće nastaviti dijeliti? I da cu sigurno imati embriotransfer to jutro? 
    Bilo bi mi realno da mi je rečeno - dođite ujutro u 8 h, pa cemo vidit dali se nastavila dijeliti. Pa cemo vidit. 
    A ne ono - dođite, bit će transfer. Pa nisu oni vidoviti ili ja ne kužim tu nešto ?😅 Na kraju vraćen kao 4-stanicni. 
    U otpusnom pismu mi piše samo : "6 jajnih stanica. Vraćen 1 zametak." 
    Nit mi piše koji dan je vraćen zametak. Niti koliko stanica ima. Ama ništa... Ni zašto se nisu oplodile itd... Nit da su bile nezrele pa se zato nisu oplodile.. Itd.. 
    Nit su mi pokazali na uzv da bacim pogled da su mi stavili zametak. Nit sam slike dobila. Ok, slike se dobiju privatno. Ovdi vjerojatno ne. Ali zadnji IVF mi je Dr. tijekom embriotransfera pokazivao na kompjuteru kako stavlja jedan, pa drugi embrij. I sliku sam još dobila. U otpusnom pismu je bilo broj jajnih oplođenih stanica, broj stanica koje su se prestale dijeliti nakon 2.dana. Broj stanica koje su ostale do 3. dana. Broj vracenih embrija. Koliko stanični su. Itd. 
    A ovdje mi jako cudno sve. Nemam nikakvih podataka da bi moj idući Dr.opće znao šta se desilo. I sto mu je činiti idući put.. Mogu mu samo ja reći ono što znam.
    To mi je baš glupo... I piše - dijagnoza tubarna neplodnost (ok, ja nemam jajovode), ali cudno mi je što su za supruga napisali - "muška neplodnost" kad mu je odličan spermiogram već dugo. I biologica kaže da je sada isto bio ok na, dan aspiracije. Zašto su napisali u otpusnom pismu "muška neplodnost"? Dali možda moraju tako pisati da opravdaju ovaj ICSI koji su napravili unatoč dobrom speriogramu? Jer nije bilo smisla riskirati dali će se oploditi ta jedna. Ako moraju, ok. Ali jeli vama to ikada pisalo? Muška neplodnost, a da je suprugu nalaz uredan?
    Normospermia? 
    I Dr.je rekao daj je ok nalaz kad smo mu nosili u 6 mj., kad je vidio nalaz. 

👰33 - oba jajovoda✂️ AMH 6,18 pmol/l,
    TSH ➡️1,4 (Euthyrox)
    🙎‍♂️41 - sad je sve ok (Normospermia)
    Cink, Folna, B12, Omega 3 ✔️
    💥BetaPlus IVF - 7/2024. (Gonal F + Antag.+ Ovitrelle)
    Aspiracija 18.7.2024. - 12 🥚5 oplođenih
    Transfer 23.7.,vraćena 2 zametka 3.dan ➡️Beta 1,2 ❌
    💥KBC St IVF - 6/2024 - 75 Menopur, 150 Bemfola +Ganirelix
    🥚6 jajnih stanica. 5 nezrelih. 1 oplođena. Transfer 2 dan. Beta ➡️ 0
    🌠Najsnažnije priče su one neispričane🌠

Pepuška
    06. Srpanj 2025. 12:40

Karamela

Pepuška

Pozdrav cure
    Ja sam dnas radila test 8. dan blastice negativni je..
    Baš ne vjeruje da je prerano?!
    Vama ostalima koji čekate bete ili testice želim pozitivne i velike bete!

Zao mi je.. Kad vadis betu? 😪

Hvala
    U četvrtak 10.7.
    A ništa sad punjenje baterija kroz ljeto i u 9.mj po zadnjeg smrzlica..🙏🙏

👱‍♀️35👨‍🦱38
    Pokusavamo od 2020
    4/21missed ab
    VV
    4/22odustali(pukli prije vremena)
    8/22 gonal/cetrotide
    5js 5 oplodeno( vračena1) 4🥶
    Beta 23.9 beta negativna
    11/22 FET beta negativna
    1/23 FET
    31.1.23 vraćena 2 🐧 beta 1- 1265.38
    Beta 2-3049.43
    27.2 1ult 5+4 💗
    Nifty uredan ✔️ imamo dečkića💙 14+2tt
    23.10 stigao mali Ivan
    6/25 novi postupak

nicol, z
    06. Srpanj 2025. 14:01

Ani32
    Malo mi je cudno da ti rade transfer drugi dan ako sam dobro shvatila. Meni dr kaze da oni vole cekati do 3 rijetko kada tada rade transfer cak im je draže do 5 dana jer je tada najkvalitetniji. Meni su svaki put cekali do petog dana, je da je jos koji se prestao razvijati ali kaze da je bolje da onda imaju samo odlične embrije za transfer i za smrznuti. Od 7 oplodenih do 5. dana su samo 3 ostala.. 

🧔 43
    🙋‍♀️38, 2023 AMH 20, 2024 AMH 28,
    30.09. 2025 Feritin 11, Folna 67, Vitamin D 103, AMH 13, FSH 14,5 🤷‍♀️
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2023. 2x AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 beta ➕️ missed ab. 8tt 💔

Karamela
    06. Srpanj 2025. 14:04

Pepuška

Karamela

Pepuška

Pozdrav cure
    Ja sam dnas radila test 8. dan blastice negativni je..
    Baš ne vjeruje da je prerano?!
    Vama ostalima koji čekate bete ili testice želim pozitivne i velike bete!

Zao mi je.. Kad vadis betu? 😪

Hvala
    U četvrtak 10.7.
    A ništa sad punjenje baterija kroz ljeto i u 9.mj po zadnjeg smrzlica..🙏🙏

Mi se onda skoro pa pratimo, meni je 11.7. Drzi se 💪🏻🤞🏻

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l; astma
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u KBCSM za postupke:
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE - 10JS➡️3embrija➡️ET x 2➡️beta 11.7.

Lujkica
    06. Srpanj 2025. 16:55

Ani32

Cure, ma zanima me nešto. Ako je aspiracija bila jedan dan u 8, a drugi dan u 8 h mi jave da je jajna stanica oplodjena i da sutra u 8 h dodjem 

Nažalost, jako su površni u KBC-u Split, ne mogu te puno utješiti, ni objasniti to, ali tako je svima koje smo tamo. Na nalazu jedva dvije riječi, doktori međusobno ne komuniciraju, svaki doktor do svojih pacijentica drži i dobijaju delux tretman, ostale samo odrade. Veliki se tu propusti događaju, plus to što se služba organizira po tome što im je nedjelja neradna. Treba stvarno biti sam upucen u sve, svakom doktoru ispočetka pricati svoju situaciju i boriti se za sebe. 
    Meni na nalazu zadnjeg postupka kraj spermiogram stoji prazno, opce nije opisan. Broj zametaka pise, nema zapisa o kvaliteti. 
    Na zadnjem transferu se doktorica kao na pazaru dovikivala sa embriologicom, kaze i ova ima jos veci izljev, opisivala joj moje jajnike kako su u hiperu, a ja tu stojim i meni nista ne govori. Katastrofa, poslala me kuci sa izljevom, bez transfera rekla da pijem puno tekucine, dok je svojoj pacijentici dala infuziju i terapiju za blazi hiper od mog.
    Što se tice vidovitosti😂, odustali bi od transfera taj dan da im zametak nije cinio dobar, dešavalo se to. Tako da vjerujem da vaša mrvica ima izgleda i na kraju ipak samo treba vjerovat da ce biti sve oke, sretno ti želim🙂

33.g. AMH 10, HSG uredan/Muž 35.g. normosp.
    2019. Prirodno, naša 👸🏻🩷
    05/2024 Prirodno+❤️, 07/2024 missed ab(11tj)
    11/24, 12/24 AIH, bez stimulacije, ovitrelle-
    01/2025 AIH, femara, ovitrelle-
    02/2025 1.IVF/ICSI gonal, cetrotide, ovitrelle: 8 folikula, 5JS, 3 oplođene, embriotransfer 1 trodnevne, beta❌, 1 ❄️ blastica
    04/2025 FET prirodan ciklus, beta❌
    06/2025 2. IVF/ICSI gonal, cetrotide, ovitrelle: 11folikula, 8JS, 6 oplođene, hiper, 4❄️
    08/25 FET 1 blastice ❌

Verbena
    06. Srpanj 2025. 17:42

Xoxo, sretno, držim fige! 🙏🙂  I da, možete se skroz normalno ponašati nakon transfera, što uključuje i odlazak na more ili vježbanje, ako inače vježbate (ja sam normalno odrađivala svoje satove joge nakon transfera). Samo izbjegavati podizanje teških predmeta i iscrpljujuće fizičke aktivnosti 🙂
    Ani, žao mi je za loše iskustvo i držim fige za mrvicu! 🙂 Znam jednu ženu koja je iznijela urednu trudnoću nakon transfera jednog dvodnevnog zametka pa ti želim da i ti budeš dio pozitivne statistike! 🤗❤️
    Nicol, nadam se da je najgore iza tebe i da se polako oporavljaš 🙏

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

• donna9
    06. Srpanj 2025. 18:09

Luna21

Bok cure, evo i ja sam iz LH trakica prešla u ovu grupu i nadam se najboljem za svaku od nas. 🫶🏻
    Čitam vas i kratim vrijeme do testa, upravo sam u fazi čekanja bete nakon prvog transfera ikad. Zanima me koliko se često može ići na transfere i imate li info da je nekada nekome uspjelo iz prve? Čisto motivacije radi. 🤭💫

Bok, evo za motivaciju - nama je uspjelo iz prve uz suprugov jako loš spermiogram, a onda nas je još ubrzo iza poroda iznenadio plus iz kućne radinosti tako da sve je moguće 😅

💃ok 🤵oligoastheno/azoo
    05/24 - IVF/ICSI - Stigao dečko☺️
    05/25 ➕

Luna21
    06. Srpanj 2025. 19:55

donna9

Luna21

Bok cure, evo i ja sam iz LH trakica prešla u ovu grupu i nadam se najboljem za svaku od nas. 🫶🏻
    Čitam vas i kratim vrijeme do testa, upravo sam u fazi čekanja bete nakon prvog transfera ikad. Zanima me koliko se često može ići na transfere i imate li info da je nekada nekome uspjelo iz prve? Čisto motivacije radi. 🤭💫

Bok, evo za motivaciju - nama je uspjelo iz prve uz suprugov jako loš spermiogram, a onda nas je još ubrzo iza poroda iznenadio plus iz kućne radinosti tako da sve je moguće 😅

Kako mi je drago čuti ovo! ❤️ I ne znam što je ljepše od te dvije priče. Uživajte o svemu i hvala puno na motivaciji i pozitivi. 💫 

🙋🏼‍♀️36 🙋🏻‍♂️ 35
    Endometrioza, laparoskopija 10/23
    Pokušavamo od 12/23 ✨
    Biokemijska prirodna 10/24
    07/2025. 1. MPO Beta+ svježi transfer neuspjesno
    imamo 4 ❄️
    09/25 FET biokemijska (beta 18)
    10/25 FET negativan test

Lori🍀
    06. Srpanj 2025. 21:16

Luna i Ani 32 sretno i vjerujte u svoje mrvice! Kad vidite betu da vas upišem na listu?

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25 ➖️
    2. IVF 5/25: 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    3. FET 9/25; 6 dnt ➕️; 1. uzv sve ok imamo ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani