Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hope82
    03. Srpanj 2025. 12:00

Nicol, Lori želim baš utješiti sa svojim iskustvom. Nije tako strašno. Ja sam prije imala baš bolne menstruacije i prva dva dana sam morala uvijek piti tablete. Kad sam isla na missed ab, a išla sam 2 puta, ništa me jače nije bolilo. Prvi put sam popila tabletu protiv bolova jer sam se bojala (čitala sam po forumima strašne price), drugi put kad sam išla nisam pila. Prvi put mi se od prve tablete nije ocistilo, pa sam dobila nakon 3,4 sata drugu i tada je sve otišlo. Drugi put kad sam išla, dobila sam odmah dvije tablete pod jezik. Grčevi i bolovi su krenuli nakon 20tak minuta. Opet ponovljam, po meni su to menstrualni bolovi, nista toliko strasno (barem meni jer sam navikla na bolne mjesecnice). Hodala sam po sobi samo da se sve pokrene i što više se očisti. Tako je i bilo.
    Ne bojte se, cure drage. Sigurna sam da će sve dobro proći. 

👨42 👩43
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
    2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
    3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
    6. Cista-prekinut postupak
    7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
    8. 6/25 1 🐣 transfer blastice❌️

• buhtlica34
    03. Srpanj 2025. 12:40

Pozdrav cure,

oprostite što ovako upadam ali imam pitanje a vi ste već iskusne.

Dakle ja sam imala jedan ICSI postupak, ET nije uspio, ostale su mi 3 blastice smrznute. I sad sam krenula u prirodni FET, no međutim doktorici se nije svidjelo kako mi se endometrij zadebljava a i transfer bi pao u nedjelju kad oni ne rade, tako da ništa od tog FET-a do 9./10. mjeseca.

E sada, ja nisam htjela plaćati te folikulometrije nego sam rekla da povuku uputnicu - jel to meni sada jedan postupak manje? Kak to uopće ide? Mislila sam da je to sve jedna postupak dok se svi smrzlići iz postupka ne potroše, ali sad više nemam pojma...

bajadera2
    03. Srpanj 2025. 14:16

buhtlica34

Pozdrav cure,

Dakle ja sam imala jedan ICSI postupak, ET nije uspio, ostale su mi 3 blastice smrznute. I sad sam krenula u prirodni FET, no međutim doktorici se nije svidjelo kako mi se endometrij zadebljava a i transfer bi pao u nedjelju kad oni ne rade, tako da ništa od tog FET-a do 9./10. mjeseca.

E sada, ja nisam htjela plaćati te folikulometrije nego sam rekla da povuku uputnicu - jel to meni sada jedan postupak manje? Kak to uopće ide? Mislila sam da je to sve jedna postupak dok se svi smrzlići iz postupka ne potroše, ali sad više nemam pojma…

FET se računa kao dio jednog MPO pokušaja, dokle god dolazi iz prethodnog stimuliranog ciklusa. To znači da, primjerice, možeš imati jedan stimulirani ciklus i više FET-ova, a sve to će se brojati kao jedan pokušaj koji HZZO pokriva.

👩🏻‍🦱39 AMH 12,9
    👨🏻‍🦱38
    12/2023 VV - Femara, Ovitrelle, ET, beta 0
    02/2024 VV, ICSI, ET, beta 0
    06/2024 VV, ICSI, ET, beta 0
    12/2024 IVF, ICSI, ET, beta 0
    06/2025 IVF, IVF/ICSI, ET, beta 0

• buhtlica34
    03. Srpanj 2025. 15:06

bajadera2

buhtlica34

Pozdrav cure,

E sada, ja nisam htjela plaćati te folikulometrije nego sam rekla da povuku uputnicu - jel to meni sada jedan postupak manje? Kak to uopće ide? Mislila sam da je to sve jedna postupak dok se svi smrzlići iz postupka ne potroše, ali sad više nemam pojma…

FET se računa kao dio jednog MPO pokušaja, dokle god dolazi iz prethodnog stimuliranog ciklusa. To znači da, primjerice, možeš imati jedan stimulirani ciklus i više FET-ova, a sve to će se brojati kao jedan pokušaj koji HZZO pokriva.

Super, hvala ti puno! Malo me zbunilo to što su tražili novu uputnicu i pitali hoće li nju povući ili ću platiti te uzv-ove...

• buhtlica34
    03. Srpanj 2025. 15:13

Nisam baš aktivna tu, ali htjela bih dati svoj doprinos temi na kojoj sam jako puno naučila.
    Uglavnom, imala sam stimulaciju Letrozolom, dobili smo 5 js, i od njih 5 sve su se oplodile. Jednu smo vratili nakon 2 dana i taj transfer nije uspio. 3 su došle do blastocite, a jedna se prestala razvijati.
    Mene je taj neuspjeh u ET dosta poljuljao, ali sad kad malo razmislim nije ni čudo zapravo, jer je transfer bio 2. dan i zametak je bio trostanični. Bila sam ljuta jer su mi uopće radili transfer tada, i nije mi jasno zašto nisu čekali ponedjeljak, nego su u subotu vraćali.. 
    No dobro, što je tu je, nadam se da me moja druga sreća čeka u FET-u :)
    Sretno svima cure, nadam se da ćete se sve odmoriti i uživati preko ljeta i napuniti baterije za nove pobjede :D

tashee7
    03. Srpanj 2025. 15:32

buhtlica34

Nisam baš aktivna tu, ali htjela bih dati svoj doprinos temi na kojoj sam jako puno naučila.
    Uglavnom, imala sam stimulaciju Letrozolom, dobili smo 5 js, i od njih 5 sve su se oplodile. Jednu smo vratili nakon 2 dana i taj transfer nije uspio. 3 su došle do blastocite, a jedna se prestala razvijati.
    Mene je taj neuspjeh u ET dosta poljuljao, ali sad kad malo razmislim nije ni čudo zapravo, jer je transfer bio 2. dan i zametak je bio trostanični. Bila sam ljuta jer su mi uopće radili transfer tada, i nije mi jasno zašto nisu čekali ponedjeljak, nego su u subotu vraćali..
    No dobro, što je tu je, nadam se da me moja druga sreća čeka u FET-u :)
    Sretno svima cure, nadam se da ćete se sve odmoriti i uživati preko ljeta i napuniti baterije za nove pobjede :D

meni su do sada uvijek vraćali blastice, pa me isto začudilo zašto sada odjednom trodnevni... objašnjenje je bilo da bolje da se embrij razvija u prirodnom okruženju nego u posudici. a budući da si dobila i neku zalihu, mislim da su si dali za pravo pokušati

👧 35, sve ok, AMH 23,9
    👦 36, oligoasthenoteratozoospermia
    -12/18 1.ICSI Poliklinika IVF: ET 1bc: x
    -06/19 Poliklinika IVF: FET 2bc: x
    -12/19 2.ICSI Škvorc: ET 1bc: 🤰 ❤️
    -01/24 Škvorc: FET 2 bc: blighted ovum
    -06/24 Škvorc: FET 2 bc: x
    -06/25 3.ICSI Škvorc: ET 2 3dn, 1 bc kriopohrana

Finika
    03. Srpanj 2025. 15:57

Evo da se javim, sad sam pupo  ❤️
    Ovaj put su mi dali sve vrste prgesterona :) fragmin i andol 100.
    po razgovoru s lijecniikom nisam ni trebala prvi put ici u svjezi transfer  nrgo iči u freez all, sta je tu je sad.
    Navijanje na najjače da se mala blasta primi  ❤️

06/23 Missed ab. 9+6 tt, spontana trudnoća
    03/24 beta 120 , biokemijska, spontana trudnoća
    03/25 Poliklinika Mia, 19 folikula, 12 js
    ICSI 9 js oplođeno, 1 morula i 1 blasta
    04/25 ET morule, 10 dnt beta 5,7, 12 dnt beta 10,1- biokemijska
    04/25 kariogram, uredno
    05/25 biopsija endometrija, uredno
    07/25 FET

dreamer ❤
    03. Srpanj 2025. 16:22

Finika

Evo da se javim, sad sam pupo❤️
    po razgovoru s lijecniikom nisam ni trebala prvi put ici u svjezi transfer nrgo iči u freez all, sta je tu je sad.
    Navijanje na najjače da se mala blasta primi❤️

Držimo fige 🤞

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    •04/22 1.ICSI Petrova: ~ 6 bc❄
    1.FET 06/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    2.FET 07/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    3.FET 04/23❄❄2 bc~ beta 0
    4. FET 09/23 ❄❄2 bc~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 x
    •05/24 2.ICSI pol. Škvorc: ~5 bc ❄
    1. ET ❄ 1 bc ~ beta 0
    2. FET10/24 ❄1 bc ~ beta 0
    3. FET 02/25 ❄ 1 bc ~ beta 0
    4. FET 03/25 ❄❄ 2 bc ~ beta 0
    •06/25 3. ICSI pol. Škvorc: ~3bc ❄
    1. ET ❄❄ 2bc ~ 1.beta 564,5 ❤️ 2.beta 1119,5 ❤️ 1.UZV ⏳️🙏

Karamela
    03. Srpanj 2025. 16:46

Finika

Evo da se javim, sad sam pupo❤️
    po razgovoru s lijecniikom nisam ni trebala prvi put ici u svjezi transfer nrgo iči u freez all, sta je tu je sad.
    Navijanje na najjače da se mala blasta primi❤️

Sretno! Neka sve ide po planu 🍀

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l; astma
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u KBCSM za postupke:
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE - 10JS➡️3embrija➡️ET x 2

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.