Anchy još uvijek postoji nada, nadam se da će se ipak oploditi..
Riamaro ja kada sam uzimala oralno progesteron bila sam koma, sada ga uzimam samo vaginalno i bolje se osjećam, ali dobro proći će
Xoxo znam kako ti je, najgori mi je bio period do prvog pregleda, ali proći će i to, izdržat ćeš i ti i sve će biti dobro, mislim da ne moraš više vaditi betu, trudnoća je potvrđena, ne opterećuj se s tim Ja već sada odbrojavam do 20.5., ako tada sve bude okej bit će mi lakše
Cure ja pijem samo prenatalne Premama Duo, one imaju aktivnu folnu. Da li je to dovoljan unos folne? Doktor je rekao ako je mjera za trudnice zadovoljena da je, da tako i u tijelu vjerojatno imam dovoljne zalihe, ne bih htjela ni pretjerivati s unosom jer ni to nije dobro, a ovi vitamini mi pašu
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…potvrdjena trudnoca, iduci uzv 20.5.
Barrrbi Cestitam!!! Cekamo betu☺️🎉🤍
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…potvrdjena trudnoca, iduci uzv 20.5.
Curke moje, pitanje. U utorak sam ušla u 7. tjedan. Rečeno mi je od 7tt Decortin se smanjuje na jedan dnevno tri dana i potom svaki drugi dan jedna kroz tri dana. Citiram upute. To bi znacilo ovako prva tri dana 7 tjedna jednu uzimam a ove tri svaki drugi dan, s tim da ta zadnja ce ispast da cu je uzet u 8t i 1 dan. Jel to mogu tako? Mislim pise do 8tt?
Ako ste razumijele pitanje, 😂.
👰🏽♀️30 god. Dg. Asthma
🤵🏽35 god sve u redu
Ja - AMH 17?
03/24 IUI beta 0,73
04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
PAI heterozigot
MTHFR homozigot NMH
Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca
Muki ja sam samo Novalac koristila u trudnoći.
Ja uzimam Novalac a kad sam bila u postupku su mi dodatno Folacin propisali iako sam im rekla da sam na Novalacu. Folacin je folat, ne može naškoditi, višak se izbaci iz tijela kroz mokraću. Ja sam ga prestala piti kad mi je negativna beta došla. Novalac sadrži više vitamina i aktivnu folnu pa sam ga zato nastavila uzimati. Ako ostanem trudna raditi ću po njihovoj uputi (vjerojatno oboje do 12 tt pa poslije samo Novalac ili kako već kažu).
Cure imate kakve simptome od stimulacije? Zadnji put nisam imala skoro ništa a sad me već od 2. dana bockaju jajnici i malo sam napuhnuta. Jel bi to mogao biti dobar znak?
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
Muž normo
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal&Menopur; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap&Menopur
Xoxo Novalac sadrži 600ug methylfolata koji se preporučuje mthfr mutanticama pogotovo za homozigot jer taj tip ne obraduju uopce folnu kiselinu, dok mthfr heterozigot jednim alelom obrađuje i običnu folnu ,tako da je ovaj prenatal pokriven svime. Ja sam mthfr homozigot i pijem Novalac uz svaki postupak a folnu provjerim svakih 6mj iz krvi I vrijednosti su mi odlične a i dobar je i homocistein što znači da mi obična folna iz prenatala "ne škodi". Ono što me pozitivno iznenadilo je razina feritina u krvi koji mi je na zadnjem vađenju bio 74, a nakon što sam suplementacijom ga podigla na 60 (feritin se jako sporo dize i bilo mi je potrebno vise od 6mj da ga podignem), otad nisam uzimala odvojeno zeljezo što znači da ga je zeljezo iz Novalca podigao ☺️. Btw zeljezo je jako bitno u trudnoći.
Riamaro ja sam pila Lactogyn za vaginalnu floru upravo iz razloga da preveniram gljivice jer i korištenje vaginalnog progesterona je pogodno tlo za razvoj, sad zadnje sam se prebacila na Omni biotic flora plus. Za crijevnu floru mi je super Biokult, istresem kapsulu u hranu, smoothie il nešto pa preveniram i nadutost 😅..
Barbi odlučna crtica i to na CB 😍.
Mukii a ne možeš znati da u tijelu imas dovoljno folne osim ako ne provjeriš iz krvi, pogotovo ako nemaš baš raznovrsnu i nutritivno bogatu prehranu. Preporuka za trudnice je 800ug folata, provjeri sastav prenatala pa ćeš znat koliko još trebaš nadomjestiti :)
Lori sorry što ću te ispraviti 🙈 ali Folacin je folna kiselina, folat je aktivni folat ili methylfolat.
I da, dobar je znak što osjetis jajnike jer to znači da rade 💪.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Sanii samo ti daj, tu smo i da naučimo nešto jedna od druge. Pobrkali su mi se malo ti nazivi🙈 Hvala na odgovoru za stimulaciju
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
Muž normo
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal&Menopur; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap&Menopur
Xoxo Novalac sadrži 600ug methylfolata koji se preporučuje mthfr mutanticama pogotovo za homozigot jer taj tip ne obraduju uopce folnu kiselinu, dok mthfr heterozigot jednim alelom obrađuje i običnu folnu ,tako da je ovaj prenatal pokriven svime. Ja sam mthfr homozigot i pijem Novalac uz svaki postupak a folnu provjerim svakih 6mj iz krvi I vrijednosti su mi odlične a i dobar je i homocistein što znači da mi obična folna iz prenatala "ne škodi". Ono što me pozitivno iznenadilo je razina feritina u krvi koji mi je na zadnjem vađenju bio 74, a nakon što sam suplementacijom ga podigla na 60 (feritin se jako sporo dize i bilo mi je potrebno vise od 6mj da ga podignem), otad nisam uzimala odvojeno zeljezo što znači da ga je zeljezo iz Novalca podigao ☺️. Btw zeljezo je jako bitno u trudnoći.
Riamaro ja sam pila Lactogyn za vaginalnu floru upravo iz razloga da preveniram gljivice jer i korištenje vaginalnog progesterona je pogodno tlo za razvoj, sad zadnje sam se prebacila na Omni biotic flora plus. Za crijevnu floru mi je super Biokult, istresem kapsulu u hranu, smoothie il nešto pa preveniram i nadutost 😅..
Barbi odlučna crtica i to na CB 😍.
Mukii a ne možeš znati da u tijelu imas dovoljno folne osim ako ne provjeriš iz krvi, pogotovo ako nemaš baš raznovrsnu i nutritivno bogatu prehranu. Preporuka za trudnice je 800ug folata, provjeri sastav prenatala pa ćeš znat koliko još trebaš nadomjestiti :)
Lori sorry što ću te ispraviti 🙈 ali Folacin je folna kiselina, folat je aktivni folat ili methylfolat.
I da, dobar je znak što osjetis jajnike jer to znači da rade 💪.
Sanii i mene si oraspoložila ovim odgovorom za Novalac. Kako imam MTHFR mutaciju sva sam u nedoumici. Pijem Novalac ali i Aktiv folate od Dietpharma, kojeg je tako tesko naci. Znaci sve narudžbe su mi otkazane i samo sam se opskrbila za dva mjeseca. Imam i neki aktivni folat hrvatska proizvodnja ali ne ulijeva mi povjerenje 😂. Zasad sam za dva mjeseca sigurna.
👰🏽♀️30 god. Dg. Asthma
🤵🏽35 god sve u redu
Ja - AMH 17?
03/24 IUI beta 0,73
04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
PAI heterozigot
MTHFR homozigot NMH
Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca
Sani na njihovim stranicama (Novalac) stoji ovo pa me dosta zbunjuje: https://ibb.co/sd0y8tVZ
Onda sam sad pitala ChatGPT i ovo mu je odgovor:
Novalac prenatalne kapsule i Premama Duo u reklamama i opisima često navode da sadrže “aktivni oblik folne kiseline” jer u sastavu imaju:
→ kalcijev folinat (5-formil tetrahidrofolat, folinat) ili slične spojeve, koji su “djelomično aktivni” oblici folata.
Ali!
To nije isto kao pravi, potpuno aktivni oblik folata koji tijelo koristi, a to je:
→ 5-MTHF (5-metiltetrahidrofolat), poznat pod imenima Metafolin®, Quatrefolic®.
Za ljude bez MTHFR mutacije:
[ul]
[li]folna kiselina i folinat dobro funkcioniraju jer ih tijelo može pretvoriti u aktivni oblik.[/li]
[/ul]
Za ljude s MTHFR mutacijom:
[ul]
[li]folna kiselina → slaba pretvorba, često problematično,[/li]
[li]folinat → bolji, ali još uvijek nije finalni aktivni oblik,[/li]
[li]5-MTHF (Metafolin®, Quatrefolic®) → odmah spreman za upotrebu, bez potrebe za pretvorbom.[/li]
[/ul]
Misliš li da je okej da ja krenem sa Novalacom da mi neće naškodit ? Meni nisu nikako dali da provjerim razinu folne, ali mi je homocistein dobar prema nalazima.. trenutno sam samo na Folatu od Solgara i to ovi Metafolin. 😳 i prezbunjena sam ovim svim informacijama 🤣
Super za feritnin, moj M je prije uvik imao nisku zalihu ali željezo bi mu bilo dobro. Tada je samo mesa puno jea 😅 finog i dovea u red i feritin.
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️
Sani na njihovim stranicama (Novalac) stoji ovo pa me dosta zbunjuje: https://ibb.co/sd0y8tVZ
Onda sam sad pitala ChatGPT i ovo mu je odgovor:
Novalac prenatalne kapsule i Premama Duo u reklamama i opisima često navode da sadrže “aktivni oblik folne kiseline” jer u sastavu imaju:
→ kalcijev folinat (5-formil tetrahidrofolat, folinat) ili slične spojeve, koji su “djelomično aktivni” oblici folata.
Ali!
To nije isto kao pravi, potpuno aktivni oblik folata koji tijelo koristi, a to je:
→ 5-MTHF (5-metiltetrahidrofolat), poznat pod imenima Metafolin®, Quatrefolic®.
Za ljude bez MTHFR mutacije:
[ul]
[li]folna kiselina i folinat dobro funkcioniraju jer ih tijelo može pretvoriti u aktivni oblik.[/li]
[/ul]
Za ljude s MTHFR mutacijom:
[ul]
[li]folna kiselina → slaba pretvorba, često problematično,[/li]
[li]folinat → bolji, ali još uvijek nije finalni aktivni oblik,[/li]
[li]5-MTHF (Metafolin®, Quatrefolic®) → odmah spreman za upotrebu, bez potrebe za pretvorbom.[/li]
[/ul]
Misliš li da je okej da ja krenem sa Novalacom da mi neće naškodit ? Meni nisu nikako dali da provjerim razinu folne, ali mi je homocistein dobar prema nalazima.. trenutno sam samo na Folatu od Solgara i to ovi Metafolin. 😳 i prezbunjena sam ovim svim informacijama 🤣
Super za feritnin, moj M je prije uvik imao nisku zalihu ali željezo bi mu bilo dobro. Tada je samo mesa puno jea 😅 finog i dovea u red i feritin.
Ja sam kupila Novalac na akciji i mislila sam nastaviti s njim nakon što potrošim Premamu, ali i mene je ovo zbunilo, znači mislite da je samo Novalac dovoljan ili treba nešto uz njega piti? Voljela bih iz jedne tablete dobiti sve da ne kompliciram, isto me nitko nije slao na pretrage za folnu u tijelu, ali negdje piše dovoljno je 400 dnevno, negdje do 1000, više ni sama ne znam
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
Lori ja sam s blagom stimulacijom imala iste simptome, malo sam istraživala i to se smatra normalnim. Na kraju je bilo 8 jajnih stanica pa smatram da je to dobar znak
Cure,u kojim slučajevima vam je propisan Protulex? Odnosno kad propisuju Protulex, a kad Utrogestan?
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.
Sortiraj odgovore
Najstariji