Muki 🤣🤣 sebe sam zbunila a sad i vas sve 🥲, ugl ako nemaš ovu mutaciju ista ti je stvar sto ćeš piti, a sto se tiče količine meni je preporučeno 800, ne 400 ali ja nebi smila folnu kiselinu nego bas folat u ovom obliku.
29yo👩🏼🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
32yo 👱🏼♂️10/24 spermiogram uredan ✅
01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26💔
FET 04/25 - 7dpt ➕… 13dpt beta 580, 15 dpt 1016 🫶🏻 14.05 (5+6) UZV ⌛️
Muki 🤣🤣 sebe sam zbunila a sad i vas sve 🥲, ugl ako nemaš ovu mutaciju ista ti je stvar sto ćeš piti, a sto se tiče količine meni je preporučeno 800, ne 400 ali ja nebi smila folnu kiselinu nego bas folat u ovom obliku.
Ne znam da li imam mutaciju zato sam i ja zbunjena 🤣
Zvala sam ginekologa pa su mi pustili Folbellu pa da pijem to uz prenatalne, valjda je to oke, ni sama ne znam evo
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…potvrdjena trudnoca, iduci uzv 20.5.
Drage cure, moja (2.) beta, 13dnt je 590 🎉, pregled 26.5. (Tad sam 7+0)
Na poslu mi je užasna gužva, čekam vikend da sve u miru pročitam ❤️
👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
🧔♂️1987 sve OK
Naš put počinje 2019. 🍀
1. IVF 2020. ET - 👧💜
2. FET 2023. ⛔️
3. FET 2023. ⛔️
4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
5. ET 2024. ⛔️
6. ET 2024. ⛔️
7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 11dnt 209 🍀
dodo87.forum@gmail.com
Dodo čestitke 🥳
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.
Ne znam da li imam mutaciju zato sam i ja zbunjena🤣
Zvala sam ginekologa pa su mi pustili Folbellu pa da pijem to uz prenatalne, valjda je to oke, ni sama ne znam evo
Mukii no sikiriki, mislim naravno bez krvne pretrage ne možeš znati jel imaš MTHFR mutaciju, ali ja mislim da nemaš :). Imaš pozitivnu betu, i eto čekaš UZV. Ja sam saznala za MTHFR mutaciju tek pred zadnji FET, inače sam isto pila običnu folnu i svaki postupak nije uspio. Slučajno sam uspoređivala moje i frendicine nalaze (ona je vadila krvne pretrage na mutacije zbog plućne embolije, prirodno i bez ikakvih problema ostajala trudna) i ona nema mutacije kao ja, tako da ja mislim da i te MTHFR mutacije imaju utjecaj na implantaciju i razvoj embrija.
👰🏽♀️30 god. Dg. Asthma
🤵🏽35 god sve u redu
Ja - AMH 17?
03/24 IUI beta 0,73
04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
PAI heterozigot
MTHFR homozigot NMH
Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca
Drage cure, moja (2.) beta, 13dnt je 590 🎉, pregled 26.5. (Tad sam 7+0)
Na poslu mi je užasna gužva, čekam vikend da sve u miru pročitam ❤️
Čestitam🥳
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
🟡Vinogradska
4 neuspješna postupka❌❌❌❌
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI (Gonal+Cetrotide+Ovitrelle);13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕🙏🍀
Dodo čestitam!! Jako mi je drago, toliko pozitivna testova i beta, divan period!
Draga Nina hvala ti na odgovoru, malo si me smirila! Ma nisam sigurna što i koliko piti jer svatko kaže drugačije, a ne bih voljela ni pretjerati jer ni to nije dobro, prvi put nam se nešto pozitivno dogodilo pa sad na sve pušem i sve istražujem, iako ni to nije dobro
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…potvrdjena trudnoca, iduci uzv 20.5.
Markolina nadam se da će meni ovaj postupak donijeti više js nego zadnji i da je to dobar znak. Ti si imala odličan rezultat Ja imam nizak progesteron pa sam dobila i vaginalete (cyclogest) i prolutex.
Dodo wow super beta Baš mi je drago!
Koliko pozitivnih vijesti u zadnje vrijeme, predivno!
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5
Muž normo
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal&Menopur; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap&Menopur
Xoxo Novalac sadrži Quatrefolic ,dakle aktivni folat koji trebaju piti mthfr-ovci a to je većina populacije, ne znam jel se itko testirao a da ima skroz uredan nalaz, ima barem heterozigot. Evo
https://www.novalac.hr/hr/product/novalac-prenatalne-kapsule
Naškoditi ti neće sigurno, dapače imaš samo benefite. Uz Novalac odlični su ili još bolji Terranova prenatali ili Thorne sa Iherb-a..
Btw nisu ni meni dali da provjerim (mpo-vci sem drV koji je tražio sve vitamine) ,pa sam pitala svoju LOMicu koja mi pusti recepte kad mi trebaju, da nije ni ona dala otišla bi privatno.
Istina da rjeđe jedem crveno meso, vise sam fan bijelog mesa i ribe, ali trudim se barem jednom tjedno uvrstit ga u prehranu,teletćajetrimca je odličan izvor željeza i kad god nađem na frisku kupim :)
Ninaooo ja sam uz Novalac pila još i Aktivnu folnu plus sa Ljekarna Natura stranice, bitno je da sadrzi i aktivni b12, ali kako dosad nisam ostvarila trudnoću prestanem sa negativnom betom. Imaš još kod nas dostupne od Kala 5 mthf , Vimergy i Natural elements 5 mthf, sve aktivni oblici.
Muki teško je u jednoj tableti dobiti sve potrebno u adekvatnim dozama a i kako trudnoca odmice razlicite su potrebe za nutrijentima, npr kad krenu grcevi trebalo bi povecati unos mg, u trećem tromjesečju više omege, provjerit zeljezo I uzimat naknadno ako treba itd , a svi ovi multivitamini sadrže dosta toga ali u nedovoljnim dozama. S druge strane sve mi opet imamo razlicite potrebe i puno ovisi i kakve su ti životne navike i prehrana. Ja sam najsigurnija kad provjerim iz krvi stanje pa suplementiram ciljano.. Za početak je dovoljan i nikad nije naodmet dobar Prenatal i aktivni folat, a zeljezo i ostalo ćeš provjeravati u trudnoći pa ako bude što nisko naknadno uzimat.
Dodo odlična beta, sretno dalje 🤗🤞🙏
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
XoxoNovalac sadrži Quatrefolic ,dakle aktivni folat koji trebaju piti mthfr-ovci a to je većina populacije, ne znam jel se itko testirao a da ima skroz uredan nalaz, ima barem heterozigot. Evo
https://www.novalac.hr/hr/product/novalac-prenatalne-kapsule
Naškoditi ti neće sigurno, dapače imaš samo benefite. Uz Novalac odlični su ili još bolji Terranova prenatali ili Thorne sa Iherb-a..
Btw nisu ni meni dali da provjerim (mpo-vci sem drV koji je tražio sve vitamine) ,pa sam pitala svoju LOMicu koja mi pusti recepte kad mi trebaju, da nije ni ona dala otišla bi privatno.
Istina da rjeđe jedem crveno meso, vise sam fan bijelog mesa i ribe, ali trudim se barem jednom tjedno uvrstit ga u prehranu,teletćajetrimca je odličan izvor željeza i kad god nađem na frisku kupim :)
Ninaoooja sam uz Novalac pila još i Aktivnu folnu plus sa Ljekarna Natura stranice, bitno je da sadrzi i aktivni b12, ali kako dosad nisam ostvarila trudnoću prestanem sa negativnom betom. Imaš još kod nas dostupne od Kala 5 mthf , Vimergy i Natural elements 5 mthf, sve aktivni oblici.
Muki teško je u jednoj tableti dobiti sve potrebno u adekvatnim dozama a i kako trudnoca odmice razlicite su potrebe za nutrijentima, npr kad krenu grcevi trebalo bi povecati unos mg, u trećem tromjesečju više omege, provjerit zeljezo I uzimat naknadno ako treba itd , a svi ovi multivitamini sadrže dosta toga ali u nedovoljnim dozama. S druge strane sve mi opet imamo razlicite potrebe i puno ovisi i kakve su ti životne navike i prehrana. Ja sam najsigurnija kad provjerim iz krvi stanje pa suplementiram ciljano.. Za početak je dovoljan i nikad nije naodmet dobar Prenatal i aktivni folat, a zeljezo i ostalo ćeš provjeravati u trudnoći pa ako bude što nisko naknadno uzimat.
Dodo odlična beta, sretno dalje 🤗🤞🙏
Hvala ti puno na odgovoru! Tako će i biti, uključit ću još folat koji mi je doktor pustio pa sam onda mirna
👱♀️ 31g
🧔🏻♂️34 g
Idiopatska neplodnost
VV
12/24 inseminacija - ❌
2/25 inseminacija - ❌
Betaplus
Sortiraj odgovore
Najstariji