U 10/2024 AMH mi je bio 6.50 pmol/l, a danas mi je dosao nalaz od novog vadenja i sad je 5.35.. Imate li kakav savjet sto da radim?
Odlucila sam znacajno ograniciti unos secera i smanjiti tezinu jer se osjecam lose pa se nadam da i to moze pomoci.. Osim toga, ne znam sto jos 😪
👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l
🧑🏻🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u Vinogradsku za postupke:
💊 Bemfola, Cetrotide, Ovitrelle
6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta neg ⛔️
6/2025 ICSI/TESE ⌛️
Hvala cure, ali danas 9dc na folikulometriji endo i folikuli se pomaknuli nisu. Doktor je pojačao menopur na 225. Sve sa šećerom maknula iz prehrane, gluten 85% a postupci sve gori i gori. Očajna sam.
👨42 👩42
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
Hope apsolutno razumijem kako se osjećaš, ali nemoj gubiti nadu ❤️
Kod mene je slično, 8.dan nekoliko vrlo malih folikula koji nisu bili vrijedni spomena, uveli smo Bemfolu, danas na folikulometriji se ipak vidi pomak, ali i dalje nema vodećeg folikula, endometrij i dalje tanak. Nastavljamo i dalje s istom terapijom, u petak ponovno folikulometrija (to će biti 12.dan ciklusa). Meni su menstruacije inače neredovite,jako dugo ciklusi (50-80 dana) pa je doktor rekao da je razvoj situacije u skladu s tim.
Mislim da i kod tebe ima i dalje nade da se to sve još lijepo razvije
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 ⌛
Pozdrav svima, prvi put se nalazim ovdje i pisem no trebala bi pomoc oko odabira klinike za potpomognutu oplodnju.
Naime, partner i ja se vec par godina ne pazimo i nikako da ostanem trudna.
Ja imam sindrom policisticnih jajnika te mi se javila vodena cista od 2 cm na jednom od jajnika koja bi trebala samostalno puknut, doktor navodi da trenutno nisam bas ‘plodna’.
Medutim, partneru je nalaz isto dosta los te je doktor rekao da je vrijeme da krenemo sa terapijama za potpomognutu oplodnju.
Naveo je da mogu birati izmedu sveucilisne klinike vuk vrhovec i vinogradske u Zagrebu.
Zanimaju me iskustva ukoliko je netko imao iskustva od jedno od te dvije bolnice.
Koja je bolja? Kako se odluciti? Kako postupati dalje, kako je tekao postupak i sl.
Malo me strah toga, ni sama ne znam sto da radim odnosno koju ustanovu da odaberem.
Svjesna sam da nas ceka jos malo borbe ali se nadam da ce na kraju mala bebica biti na putu.
Hvalaaaa unaprijed ❤️
Dobrodošla i što prije otišla. Pripremi se psihički dobro jer ovaj proces zna biti prilično iscrpljujući i težak.
Od klinika u ZG imaš Vinogradsku, VV, Sveti Duh i još privatne koje imaju ugovor s HZZO: Škvorc, Poliklinika IVF i mislim da je Betaplus. Neka me netko ispravi ako sam krivo navela. Zašto su vas ograničili na samo dvije?
Bila sam u Vinogradskoj i mogu reći da je tim odličan, ali organizacija katastrofa. Tamo sam upoznala sve liječnike i nemaš nikakve informacije, ne znaš tko te vodi, čak su mi prešutili folikularnu drenažu (bušenje folikula i žrtvovanje jajnih stanica radi sprječavanja OHSS-a). Dugo se čeka i zbog loše organizacije imaju velike propuste. Sada sam u Poliklinici Škvorc preko HZZO-a i vodi me samo jedna doktorica, što mi baš jako znači. Ne znam kakav će biti ishod na kraju, ali pristup je potpuno drugačiji i individualiziran.
Obzirom da sam imala sve nalaze, nisam uopće čekala s postupkom, nego smo krenuli odmah.
Što god odlučila, sretno!
Hvala puno.
Moj doktor valjda suraduje s te dvije klinike pa kao da idem tamo.
27yo
3 godine pokusavanja.
Imam PCOS, trenutno vodenu cistu na jajniku od 2 cm.
Partnerov nalaz lo.
Doktor je proglasio trenutnu neplodnost te savjetovao MPO.
Savjetovano je da odem na Vuk Vrhovec ili Vinogradsku.
Jos nismo poceli s procesom.
Hvala puno svima na pomoci, nadam se da cu dobro odabrati.
Doktor je dosta nahvalio VV.
Ne znamo sto nas ceka ali nadam se da ce iduci spermiogram biti dobar te da cu uspjeti urediti svoje pcos jajnike 🤦🏼♀️
Primijetila sam da mi dosta to na psihu utjece.
Uhvatim se u razmisljanju na poslu i jednostavno nikako ne mogu maknuti te misli.
Imate li mozda prijedlog nekakvih suplemenata koje koristite kao pomoc, koji ne mogu nastetiti?
27yo
3 godine pokusavanja.
Imam PCOS, trenutno vodenu cistu na jajniku od 2 cm.
Partnerov nalaz lo.
Doktor je proglasio trenutnu neplodnost te savjetovao MPO.
Savjetovano je da odem na Vuk Vrhovec ili Vinogradsku.
Jos nismo poceli s procesom.
Pozdrav svim borilicama, besplatno dajem višak lijekova, samo plaćate dostavu. Javite se na mail u potpisu, a nudim:
1. Duphaston 37 tabl, rok 12/2028
2. Klomifen 15 tabl, rok 03/2027
3. Estrofem 8 tabl, rok 07/2027
4. Femara 15 tabl, rok 11/2027
Poslala sam ti mail draga, samo provjeri da nije pobjegao u spam 🫶🏻
J_h ja koristim sljedeće: vit C (2400ui), vit D (3000ui), omega (2000ui), coq10 (400), Mg (375), Cink (30), probiotik, folat (400), matična mliječ (radosevic), laneno ulje (popijem 2 jušne žličice jer mi nije fino sa sirom). Jučer uzela melatonin. Svim tim dodacima boostam jajnu stanicu da bude kvalitetnija.
Ne znam griješim li negdje, molim curke slobodno pišite ako po vama nešto od ovog ne štima.
Napominjem da mi je samo folat i vit D preporučila MPO doktorica, ostalo sam sama uvela 🤷♀️
Btw definitivno je lakše nakon sto postupak prođe. Iako je kod mene bio neuspješan, sada kada sam to prošla (iako je sve relativno frisko) puno mi je lakše psihički nego kad sam bila u postupku. Tada sam se raspadala psihički, plakala i bila na rubu depresije, iščekivala betu…sada sam ok. Posložila u glavi neke stvari i napravila plan za dalje. Valjda je to i od hormona koje sam unosila. Najvažnije je psihu dovesti u red, stoga samo polako, posloži si u glavi da je to trenutno tako, ali ne znaci da će i biti uvijek. Docekat ćemo taj plusic, kad tad 🤗
Hope apsolutno razumijem kako se osjećaš, ali nemoj gubiti nadu ❤️Kod mene je slično, 8.dan nekoliko vrlo malih folikula koji nisu bili vrijedni spomena, uveli smo Bemfolu, danas na folikulometriji se ipak vidi pomak, ali i dalje nema vodećeg folikula, endometrij i dalje tanak. Nastavljamo i dalje s istom terapijom, u petak ponovno folikulometrija (to će biti 12.dan ciklusa). Meni su menstruacije inače neredovite,jako dugo ciklusi (50-80 dana) pa je doktor rekao da je razvoj situacije u skladu s tim.Mislim da i kod tebe ima i dalje nade da se to sve još lijepo razvije
Hvala Markolina. Meni je ovak ciklus trajao 18 dana, nikad kraće. Zaboravila sam to reci doktoru. I ja u petak idem na folikulometriju. Neka nam je sa srećom.
Neka je sa srećom svima.
👨42 👩42
U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
4. Fef 10/24 ❌️
5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
6. Cista-prekinut postupak
Sortiraj odgovore
Najstariji