Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    J_h
    30. Travanj 2025. 07:23

Pozdrav svima, prvi put se nalazim ovdje i pisem no trebala bi pomoc oko odabira klinike za potpomognutu oplodnju.
    Naime, partner i ja se vec par godina ne pazimo i nikako da ostanem trudna.
    Ja imam sindrom policisticnih jajnika te mi se javila vodena cista od 2 cm na jednom od jajnika koja bi trebala samostalno puknut, doktor navodi da trenutno nisam bas ‘plodna’.
    Medutim, partneru je nalaz isto dosta los te je doktor rekao da je vrijeme da krenemo sa terapijama za potpomognutu oplodnju.
    Naveo je da mogu birati izmedu sveucilisne klinike vuk vrhovec i vinogradske u Zagrebu.
    Zanimaju me iskustva ukoliko je netko imao iskustva od jedno od te dvije bolnice.
    Koja je bolja? Kako se odluciti? Kako postupati dalje, kako je tekao postupak i sl.
    Malo me strah toga, ni sama ne znam sto da radim odnosno koju ustanovu da odaberem.
    Svjesna sam da nas ceka jos malo borbe ali se nadam da ce na kraju mala bebica biti na putu.

Hvalaaaa unaprijed ❤️

27yo
    3 godine pokusavanja.
    Imam PCOS, trenutno vodenu cistu na jajniku od 2 cm.
    Partnerov nalaz lo.
    Doktor je proglasio trenutnu neplodnost te savjetovao MPO.
    Savjetovano je da odem na Vuk Vrhovec ili Vinogradsku.
    Jos nismo poceli s procesom.

Xoxo23
    30. Travanj 2025. 07:44

Verbena ma da to i ja mislim, al je normalna stvar da bi sve pokušali u našem stanju 😅 

uniqlo zao mi je zbog loše aspiracije i rezultata, nadam se da će bas ta jedna ostat i bit dobitna 🤞🏼🤞🏼🫶🏻 šta se tiče prehrane, ja mislim da se s njom mogu popravit neke stvari, u kojem opsegu nisan sigurna jer nisam taj dio previše istraživala pa nebi tila govorit, možda će druge cure znat malo bolje .. 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

riamaro
    30. Travanj 2025. 07:47

J_h

Pozdrav svima, prvi put se nalazim ovdje i pisem no trebala bi pomoc oko odabira klinike za potpomognutu oplodnju.
    Ja imam sindrom policisticnih jajnika te mi se javila vodena cista od 2 cm na jednom od jajnika koja bi trebala samostalno puknut, doktor navodi da trenutno nisam bas ‘plodna’.
    Medutim, partneru je nalaz isto dosta los te je doktor rekao da je vrijeme da krenemo sa terapijama za potpomognutu oplodnju.
    Naveo je da mogu birati izmedu sveucilisne klinike vuk vrhovec i vinogradske u Zagrebu.
    Zanimaju me iskustva ukoliko je netko imao iskustva od jedno od te dvije bolnice.
    Koja je bolja? Kako se odluciti? Kako postupati dalje, kako je tekao postupak i sl.
    Malo me strah toga, ni sama ne znam sto da radim odnosno koju ustanovu da odaberem.
    Svjesna sam da nas ceka jos malo borbe ali se nadam da ce na kraju mala bebica biti na putu.

Hvalaaaa unaprijed ❤️

Dobrodošla i što prije otišla. Pripremi se psihički dobro jer ovaj proces zna biti prilično iscrpljujući i težak. 
    Od klinika u ZG imaš Vinogradsku, VV, Sveti Duh i još privatne koje imaju ugovor s HZZO: Škvorc, Poliklinika IVF i mislim da je Betaplus. Neka me netko ispravi ako sam krivo navela.  Zašto su vas ograničili na samo dvije? 
    Bila sam u Vinogradskoj i mogu reći da je tim odličan, ali organizacija katastrofa. Tamo sam upoznala sve liječnike i nemaš nikakve informacije, ne znaš tko te vodi, čak su mi prešutili folikularnu drenažu (bušenje folikula i žrtvovanje jajnih stanica radi sprječavanja OHSS-a). Dugo se čeka i zbog loše organizacije imaju velike propuste. Sada sam u Poliklinici Škvorc preko HZZO-a i vodi me samo jedna doktorica, što mi baš jako znači. Ne znam kakav će biti ishod na kraju, ali pristup je potpuno drugačiji i individualiziran. 
    Obzirom da sam imala sve nalaze, nisam uopće čekala s postupkom, nego smo krenuli odmah. 
    Što god odlučila, sretno! 

29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia | mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 ❄️ - hiper
    - 11/2024 FET🐧 -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 planiran prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    ŠKVORC
    - 4/2025 Rekovelleve + Orgalutran ⏳

riamarro@hotmail.com

💜Medenko
    30. Travanj 2025. 07:54

J_h

Hvalaaaa unaprijed ❤️

Jutro Jh👋🏽..iskreno za početak ti je bitno krenuti i vidjeti na čemu si tocno..ovdje nam nazalost vrijeme uzmu neke gluposti i sitnice koje ni ne očekujemo u procesu🙄🙈..Ja sam ti na VV i zadovoljna sam,Ali koliko vidim i cure su tako da kreni tamo gdje ti je blize ili ti na konzultacijama sjedne određeni doktor😉..postupak su cure super opisale na prvim stranicama..zelim ti puno srece i brzo rezultat..zna se koji✨💜🤰🏼🤪

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

Saniii
    30. Travanj 2025. 08:21

Slee ja sam isla 21dc na kontrolni UZV i tad mi je odredio protokol i dao recepte i dao onu košuljicu gdje upisujes svaki dan terapiju, kod mene je bio Decapeptyl jer Superfacta nije bilo.. Ako košuljicu već imaš i ako ste dogovorili protokol na konzama možda i ne trebaš ponovno dolaziti jer ti nije baš blizu, najbolje nazvat i pitat :)
    Xoxo nek crtica tamni 🤞🙏
    Milipe, Sage pupice sretno 🤞🙏
    Riamaro ja rangiram ovako lijekove od "bezbolnih" ka "bolnijim" : penovi,, supresija, Prolutex, nmh..Ja kupujem 0.3 ili 0.4 igle kako koje imaju ,ubod igle ne boli ali mjesto uboda me boli satima iza i to je zbog samog lijeka, i bitno je ne hladiti mjesto uboda jer se lijek onda sporije apsorbira jer je baza uljana..
    J_h dobrodošla 🤗, procitsj prve 4 stranice ove teme jer tamo imaš puno korisnih savjeta i preporuke za klinike, sretno 🤞
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Mukii
    30. Travanj 2025. 08:59

J_h

Hvalaaaa unaprijed ❤️

Jutro! Zelim ti svu srecu na vasem putu! Ja sam pocela s pregledima i inseminacijama na VV i imam dobro iskustvo s njima, iako nismo uspjeli. Lijecnici su ljubazni kao i sestre i prednost je sto nema cekanja, kada prikupis nalaze odmah kreces u postupke. Nakon dvije neuspjesne inseminacije otisli smo u Betuplus jer smo htjeli u IVF. Oni takodjer primaju preko HZZO-a, a termin za postupak smo cekali mjesec dana (ovisi kolika im je guzva) Ja sam zadovoljna, a i evo, nakon 1.IVF-a prvi put sam ugledala plus na testu. Sretno sto god odlucili! 

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180… uzv 6.5.

• Markolina
    30. Travanj 2025. 09:28

J_h

Hvalaaaa unaprijed ❤️

Pozdrav,
    Mi smo na VV, zasad smo zadovoljni,nema čekanja. Doktori vrlo pristupačnim,meni su najviše sjeli dr. Kardum i Planinić Radoš,ali i svi ostali kod kojih sam bila su stvarno ok.

Ja danas odradila drugu folikulometriji, na jednome jajniku 3 folikula, na drugome 2, zasad se još ni jedan ne izdvaja kao vodeći. Endometrij je i dalje tanak tako da nastavljam s Bemfolom, u petak ponovno pregled.
    Nekako ovaj put imam bolji feeling 🙃

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 ⌛

Sage
    30. Travanj 2025. 09:46

Jh ja sam u prva dva postupka išla privatno, a sada sam se prebacila u polikliniku IVF jer sam dočekala svoj red za HZZO (nekih 7 mjeseci smo čekali). Ja sam kod dr. Bračun i prezadovoljna sam, svi u klinici su ugodni i uvijek spremni pomoći i odgovoriti na sva pitanja. Meni je to jako bitno jer u prošloj poliklinici sam imala situaciju da mi se doktor ne javlja 4 dana nakon što sam javila negativnu betu pa onda prestajem s terapijom na svoju ruku i tako. 

Nama su upravo javili da su jučer smrznuli 5 blastocisti na 4 nosača, tako da smo ukupno u ovom postupku dobili 6 BC i stvarno sam presretna. Nadam se da će se koja i primiti 😂

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran); 15🥚, 12 oplodenih; ET 1bc ⏳; 5❄️

Xoxo23
    30. Travanj 2025. 10:39

Sani hvala ti, nadam se da oce 🤞🏼 

Sage top, odlično 😍😍

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔
    FET 04/25 - 7dpt ➕… 05.05. ⏳

Simbalija
    30. Travanj 2025. 10:42

Drage žene, nadam se da ste sve dobro, bacim oko povremeno na temu i radujem se svakom novom plusiću! 
    Ovako rado bih poklonila neke lijekove koje sam naručila svom dragom, ali ih je on popio svega par komada, voljela bih da jedna osoba uzme sve samo mi trebate poslati podatke na mail; simbalija.simba@gmail.com. 
    Imam Catafertyl for him, ostalo je 29 vrećica, rok je 05.2026. 
    Imam NAC od 500mg, unutra je 180 kapsula, možda fali desetak, rok je 04.2026. 
    I imam ashwagandhu od 400mg, unutra je 120 kapsula, isto fali ih možda par komada, rok je 11.2025. 
    Sretno svima u novim pobjedama, držim fige za svaku od vas da idući postupak bude dobitan! 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.