Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    30. Travanj 2025. 12:53

Uniqlo suuuper, sretno!
    MiliPe sretno pupice!
    Sirena kako si ti? Imaš li kakav plan za dalje ili si uzela malo odmora od svega?
    XOXO lijepo je potamnila crtica, sretno s betom!

Ja sam bila danas na konzultacijama, za par dana kad stigne M krećem s terapijom. Ovaj put krećem s Ovaleap-om 225. 

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta 998; UZV 17.6.⏳️

Goxy95
    30. Travanj 2025. 13:08

Pozdrav svim borilicama, besplatno dajem višak lijekova, samo plaćate dostavu. Javite se na mail u potpisu, a nudim:

1. Duphaston 37 tabl, rok 12/2028
    2. Klomifen 15 tabl, rok 03/2027
    3. Estrofem 8 tabl, rok 07/2027
    4. Femara 15 tabl, rok 11/2027

goxy.forum@hotmail.com

ITM
    30. Travanj 2025. 13:43

Ivis

KIM ka sam imala prvi uzv na prvi dan ciklusa, pa 6. Dan, 9. dan i onda aspiraciju 14. dan ciklusa.
    ITM ja sam radila privatno testiranje jer mi ginekologica nije htjela pustiti uputnicu bez potvrde HZZOa da mogu u Prag na liječenje, a trebala sam DNA testiranje poslati Prag 😅 Kaos 🤣 uglavnom, ako možeš dobiti uputnicu, idi na Rebro. Ako ne, ima privatnih klinika koje rade DNA testiranja, ja sam odmah uzela širi panel, rezultati budu kroz 2 do 3 tjedna ali su strašno skupi 🥲
    Riamaro top top top! Meni je anestezija bila super stvar, naspavala sam se ko nikad. Jedino sam isto imala situaciju da su me piknuli u ruku, potekla krv, a ja fino pala u nesvijest 😂
    Xoxo držim fige za betu 🤭🤭
    Mene strah raditi testiranje, pričekati ću taj 08.05. kako su mi napisali u otpusnom pismi. Ne znam bi li trebala što osjećati već ili ne. Stalno osluškujem ima li kakvih promjena. Pokušavam samo biti opuštena 😅

Moj socijalni ni ne zna šta je to pa trenutno čekam da sazna 🙈
    Poslala sam ono što sam imala i popunila te njihove upitnike, sad molim Boga da bude dovoljno 🤞🏼😂

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

• Mukii
    30. Travanj 2025. 13:49

Koka

Mukii wow hvala! Kako si ti zadovoljna Betom? Trenutno sam na Sv. Duhu pa razmišljam da bi otišla negdje drugdje.

Mislim da ti moj potpis sve govori. 😊 Otisli smo tamo da probamo drugu kliniku jer bi mi na VV uvijek bio drugi doktor i smatrala sam da 3.inseminacija nema smisla. Dosli smo kod dr Streleca. Simpatican doktor, mozda nema tu zensku empatiju, ali odgovori ti na sva pitanja, a ja sam ih imala puno. Sve se dogodilo kako je na pocetku i rekao. Sestre su zaista odlicne, sve su jako ljubazne, za mene je Betaplus bila dobar izbor😊

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…imamo ❤️+❤️

Karamela
    30. Travanj 2025. 16:31

U 10/2024 AMH mi je bio 6.50 pmol/l, a danas mi je dosao nalaz od novog vadenja i sad je 5.35.. Imate li kakav savjet sto da radim?
    Odlucila sam znacajno ograniciti unos secera i smanjiti tezinu jer se osjecam lose pa se nadam da i to moze pomoci.. Osim toga, ne znam sto jos 😪

👩🏻’93. AMH 5.35 pmol/l
    🧑🏻‍🦱’91. karcinom testisa (2x, obostrana orhidektomija) TESE 2020 ➡️ pohranjeni uzorci preneseni u Vinogradsku za postupke:
    💊 Bemfola, Cetrotide, Ovitrelle
    6/2024 ICSI/TESE - 3JS ➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta ⛔️
    1/2025 ICSI/TESE - 2JS➡️ 1 embrij ➡️ ET ➡️ beta neg ⛔️
    6/2025 ICSI/TESE ⌛️

• Hope82
    30. Travanj 2025. 17:50

Hvala cure, ali danas 9dc na folikulometriji endo i folikuli se pomaknuli nisu. Doktor je pojačao menopur na 225. Sve sa šećerom maknula iz prehrane, gluten 85% a postupci sve gori i gori. Očajna sam.

👨42 👩43
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
    2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
    3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️
    6. Cista-prekinut postupak
    7. IVF 5/25 2 prazna, 2 puna, 1 sveži transfer 5. dan❌️
    8. 6/25 1 🐣 transfer blastice

• Markolina
    30. Travanj 2025. 18:07

Hope apsolutno razumijem kako se osjećaš, ali nemoj gubiti nadu ❤️
    Kod mene je slično, 8.dan nekoliko vrlo malih folikula koji nisu bili vrijedni spomena, uveli smo Bemfolu, danas na folikulometriji se ipak vidi pomak, ali i dalje nema vodećeg folikula, endometrij i dalje tanak. Nastavljamo i dalje s istom terapijom, u petak ponovno folikulometrija (to će biti 12.dan ciklusa). Meni su menstruacije inače neredovite,jako dugo ciklusi (50-80 dana) pa je doktor rekao da je razvoj situacije u skladu s tim.
    Mislim da i kod tebe ima i dalje nade da se to sve još lijepo razvije 

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
    4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
    6/25 FET ⌛

J_h
    30. Travanj 2025. 19:58

riamaro

J_h

Pozdrav svima, prvi put se nalazim ovdje i pisem no trebala bi pomoc oko odabira klinike za potpomognutu oplodnju.
    Naime, partner i ja se vec par godina ne pazimo i nikako da ostanem trudna.
    Ja imam sindrom policisticnih jajnika te mi se javila vodena cista od 2 cm na jednom od jajnika koja bi trebala samostalno puknut, doktor navodi da trenutno nisam bas ‘plodna’.
    Medutim, partneru je nalaz isto dosta los te je doktor rekao da je vrijeme da krenemo sa terapijama za potpomognutu oplodnju.
    Naveo je da mogu birati izmedu sveucilisne klinike vuk vrhovec i vinogradske u Zagrebu.
    Zanimaju me iskustva ukoliko je netko imao iskustva od jedno od te dvije bolnice.
    Koja je bolja? Kako se odluciti? Kako postupati dalje, kako je tekao postupak i sl.
    Malo me strah toga, ni sama ne znam sto da radim odnosno koju ustanovu da odaberem.
    Svjesna sam da nas ceka jos malo borbe ali se nadam da ce na kraju mala bebica biti na putu.

Hvalaaaa unaprijed ❤️

Dobrodošla i što prije otišla. Pripremi se psihički dobro jer ovaj proces zna biti prilično iscrpljujući i težak.
    Od klinika u ZG imaš Vinogradsku, VV, Sveti Duh i još privatne koje imaju ugovor s HZZO: Škvorc, Poliklinika IVF i mislim da je Betaplus. Neka me netko ispravi ako sam krivo navela. Zašto su vas ograničili na samo dvije?
    Bila sam u Vinogradskoj i mogu reći da je tim odličan, ali organizacija katastrofa. Tamo sam upoznala sve liječnike i nemaš nikakve informacije, ne znaš tko te vodi, čak su mi prešutili folikularnu drenažu (bušenje folikula i žrtvovanje jajnih stanica radi sprječavanja OHSS-a). Dugo se čeka i zbog loše organizacije imaju velike propuste. Sada sam u Poliklinici Škvorc preko HZZO-a i vodi me samo jedna doktorica, što mi baš jako znači. Ne znam kakav će biti ishod na kraju, ali pristup je potpuno drugačiji i individualiziran.
    Obzirom da sam imala sve nalaze, nisam uopće čekala s postupkom, nego smo krenuli odmah.
    Što god odlučila, sretno!

Hvala puno.
    Moj doktor valjda suraduje s te dvije klinike pa kao da idem tamo.

27yo
    3 godine pokusavanja.
    Imam PCOS, trenutno vodenu cistu na jajniku od 2 cm.
    Partnerov spermiogram loš.
    Doktor je proglasio trenutnu neplodnost te savjetovao MPO.
    Savjetovano je da odem na Vuk Vrhovec ili Vinogradsku.
    Jos nismo poceli s procesom.

J_h
    30. Travanj 2025. 20:04

Hvala puno svima na pomoci, nadam se da cu dobro odabrati.
    Doktor je dosta nahvalio VV.
    Ne znamo sto nas ceka ali nadam se da ce iduci spermiogram biti dobar te da cu uspjeti urediti svoje pcos jajnike 🤦🏼‍♀️
    Primijetila sam da mi dosta to na psihu utjece.
    Uhvatim se u razmisljanju na poslu i jednostavno nikako ne mogu maknuti te misli.

Imate li mozda prijedlog nekakvih suplemenata koje koristite kao pomoc, koji ne mogu nastetiti?

27yo
    3 godine pokusavanja.
    Imam PCOS, trenutno vodenu cistu na jajniku od 2 cm.
    Partnerov spermiogram loš.
    Doktor je proglasio trenutnu neplodnost te savjetovao MPO.
    Savjetovano je da odem na Vuk Vrhovec ili Vinogradsku.
    Jos nismo poceli s procesom.

• IVFmom
    30. Travanj 2025. 20:26

Goxy95

Pozdrav svim borilicama, besplatno dajem višak lijekova, samo plaćate dostavu. Javite se na mail u potpisu, a nudim:

1. Duphaston 37 tabl, rok 12/2028
    2. Klomifen 15 tabl, rok 03/2027
    3. Estrofem 8 tabl, rok 07/2027
    4. Femara 15 tabl, rok 11/2027

Poslala sam ti mail draga, samo provjeri da nije pobjegao u spam 🫶🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.