Hvala vam cure 🙏 pokušati ću ne misliti na loše i maksimalno se opustiti koliko mogu 🫶 ne znam kad sam postala tako iracionalna iskreno...
Kada čitam ova naša iskustva svaki put se iznenadim kako si ljudi svašta dopuštaju.
Ono što me MPO put naučio je da stvarno saznaš tko su ti pravi prijatelji i tko ti je support u životu.
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
ivis11062@gmail.com
Podrška je neopisivo važna ali meni je ona ovaj put bila "teret". Obitelj i najuži krug prijatelja su znali. Htjela sam biti korektna prema firmi pa sam rekla i direktoru iz kojeg razloga ću na bolovanje na 2 tjedna..i on je na guzicu progovorio cijeloj firmi. Sutra imam prvi radni dan i danas cijeli dan kontam kako preživjeti sutra. Milion pitanja od svih a kolektiv dvoličan. Ako ćemo odmah ovaj mjesec u FET a to ćemo znati u utorak nakon pregleda, necemo reci nikome i samo cu na dan transfera uzet GO i nakon toga nastavit raditi. I ta podrška prijatelja i obitelji, pitanja ima li novosti pa kad ne uspije gledati kak pokušavaju reci nešto pametno dok se ti pokušavas sastaviti.. Neka fala ali drugi put idemo u tišini..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Podrška je neopisivo važna ali meni je ona ovaj put bila "teret". Obitelj i najuži krug prijatelja su znali. Htjela sam biti korektna prema firmi pa sam rekla i direktoru iz kojeg razloga ću na bolovanje na 2 tjedna..i on je na guzicu progovorio cijeloj firmi. Sutra imam prvi radni dan i danas cijeli dan kontam kako preživjeti sutra. Milion pitanja od svih a kolektiv dvoličan. Ako ćemo odmah ovaj mjesec u FET a to ćemo znati u utorak nakon pregleda, necemo reci nikome i samo cu na dan transfera uzet GO i nakon toga nastavit raditi. I ta podrška prijatelja i obitelji, pitanja ima li novosti pa kad ne uspije gledati kak pokušavaju reci nešto pametno dok se ti pokušavas sastaviti.. Neka fala ali drugi put idemo u tišini..
E ovdje sam se i ja našla...
Ovaj puta nikome nismo rekli da idemo u postupak, znali su moji roditelji jer živimo u istoj kući i puno nam pomažu sa sinom. Jedna frendica I znao je šef jer sam sa danom transfera išla na bolovanje. Rad sa svakakvim ljudima i pretežno cijelo vrijeme na nogama u žurbi, po stepenicama i terenski rad.
Znam da okolina želi dobro, ali ta ispitivanja i sve su mi jednostavno preveliki pritisak jednostavno.
Sada sam 8+3 i još uvijek se nekako moram nagovoriti da ikome išta kažemo.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
13dt - beta 2743
243.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
🌟✨💫
Najviše me brine taj dio kako reći na poslu. Meni će zbog odlaska u Prag trebati barem 3 dana izvan ureda. Trebala bih to najaviti ovaj tjedan a uopće nisam pametna kako. Tim više što i ne znam kada će točno biti dan transfera.
Kako ste vi to komunicirale na poslu?
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
Pokušavamo od 2021.
PFC Prag
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
ivis11062@gmail.com
Ponekad pomislim da ljudi koji nisu ovo prosli ne mogu razumjeti, ali opet s druge strane - budi covjek pa promisli prije nego kazes nesto uvredljivo.
Ja sam odlucila da pricu o inseminaciji i ivf-u znamo samo muz i ja. Nismo rekli nikome, cak ni roditeljima, braci i sestrama. Znam da zvuci jako “hladno”. Dugo sam se borila s time sto napraviti, ali samo ne zelim da me netko gleda kao osobu koja ima neku “gresku”. Ne zelim da me nitko sazaljeva i ne zelim niti da znaju bol/tugu s kojom se nosim(o).
Ono sto me mozda najvise smeta je to da mog muza do sad apsolutno nitko nije pitao pitanja koja se zenama uredno postavljaju i koja nas zabole.
Po meni nije hladno. Ja sam nq kraju rekla samo svojim roditeljima i jednoj prijateljici, ali ni njoj ne odmah. I sad mi je malo žao što sam i njoj rekla. Pa kad žene zatrudne prirodno nitko se ne ljuti što im se nije reklo kad su se poseksali točno i kojoj pozi. Mislim da svatko treba učiniti kako misli da je najbolje za njih same. Nekome je lakše kad podijeli intimu i stalno priča o problemima, ja definitivno nisam takva. I smatram da nisam nikome dužna polagati račune. Na poslu mi je trenutno toksična atmosfera i ne želim ni tamo reći. Već znam da bi cijela firma znala.
Svi nalazi uredni
Pokušavamo od 9.mj 2022.
Najviše me brine taj dio kako reći na poslu. Meni će zbog odlaska u Prag trebati barem 3 dana izvan ureda. Trebala bih to najaviti ovaj tjedan a uopće nisam pametna kako. Tim više što i ne znam kada će točno biti dan transfera.
Kako ste vi to komunicirale na poslu?
Možeš li uzeti bolovanje na tri dana? Izvući se na crijevnu virozu npr?
Svi nalazi uredni
Pokušavamo od 9.mj 2022.
Mi smo odlučili zasad nikome ne govoriti o postupcima. Iskreno,meni je lakše tako.
Da nakon svakog neuspjeha trebam o tome pričati s više ljudi bi se samo dodatno utuklo.
Zasad sam za postupke uzimala GO ili na par sati izostajala (šefu rekla samo da imam liječnički pregled bez da specificiran o čemu se radi).
Taj dan kad izađem obavezno ostanem duže i zasad nije bilo problema.
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
Mislim da će mi ginekologica dati i koji dan više bolovanja jer idem u inozemstvo. Za aspiraciju sam rekla na poslu da idem na neki zahvat i da nije ništa životno ugrožavajuće. A sad treba li reći istu stvar, nisam pametna 😅 Isto ne bih voljela da se bruji o tome
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
Pokušavamo od 2021.
PFC Prag
ivis11062@gmail.com
Ja se za folikulometriju samo izvucem s posla na sat vremena pa se vratim. A za aspiraciju i transfer sam mislila pisati godisnji ili uzeti bolovanje zbog crijevne viroze 🙆♀️😁
Koliko dana inace uzimate za aspiraciju i transfer? Da li odmah dan nakon idete na posao ili si uzmete par dana odmora?
👩🏻 🧔🏻♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. ivf Beta+⏰ blaga stimulacija (clomid+Bemfola) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene i 2 vraćene ❤️
Moram priznati da smo mi rekli polovici prijatelja za MPO. Dosta ih je zatrudnilo u otprilike isto vrijeme i bilo nam je jednostavno previše priča o iščekivanju prinova. A ja nisam usavršila poker face, jednostavno mi se na licu vidjelo da me to rastuživalo. Ali kao da je neke od njih to udaljilo od nas. Tako da stvarno mislim da je bolje što manje ljudima govoriti.
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
Pokušavamo od 2021.
PFC Prag
ivis11062@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji