Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nata91
    06. Travanj 2025. 21:52

Jane23 do transfera nisam došla, ali dva puta sam za aspiraciju uzela po dva dana bolovanja. Odnosno taj dan svakako mi moja ginekologica otvori bolovanje, s tim da ostanem i sutradan dok se malo smiri trbuh od toga svega, i sama mi je rekla da ostanem kod kuće koliko god mislim da mi je potrebno i da joj samo javim kad budem bila spremna za posao. Naš treći postupak se zbog pucanja folikula pretvorio u inseminaciju i nudila mi je da ostanem na bolovanju do vađenja bete, ali opet sam ostala samo taj dan i sutradan. A što se tiče posla moje radne kolege znaju kroz što prolazim kao i voditelji smjene. Tako mi je puno jednostavnije, ne moraš izmišljati ništa, znaju kad si moram ići dati terapiju, ne daju mi da radim neke teže stvari, imam osjećaj da više paze na mene nego ja sama i stvarno sam sretna zbog toga. Što se tiče okoline znaju naši najbliži prijatelji i obitelj i od njih imamo samo podršku, nije bilo nikad nikakvih ružnih komentara, pitanja ni bilo čega što bi nas povrijedilo. Po tom pitanju sam stvarno sretna, kad vidim koliko ljudi razumiju da to što prolazimo uopće nije lako. 

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

Srculence
    06. Travanj 2025. 22:10

Žene moje…nisam sve popratila jer sam preko mobitela…sretno svima koje cekate svoje bete ili imate fet ovih dana❤️🙏🏻 
    A sto se tice posla i uzimanja slobodnih dana…ajme majko! Ni mi nismo nikome rekli nitko doslovno ne zna,pa tako ni na poslu. Ne mogu vam opisat koji mi to stress radi,sve se to vec otegnulo i stalno moram nesto izmisljat,kad je fet,pa svaki novi transfer moram kod hematologa(to moram uzet slobodan dan),jos ako imam neki dodatan pregled koji se naravno ujutro obavlja pa opet slobodan dan….crijevna viroza je super izgovor (to bar uvijek prode i kod doktorice opce prakse),jednom rekla da imam neki zahvat…i tak…Najgore mi je uz sav stres koji i ovako prolazimo,moram priznat da mi i to radi dodatan stres svaki put. 😟

🙋🏻‍♀️32 god. endometrioza koja nije operativna,trombofilija
    🙋🏻‍♂️37god. (sve uredno)
    2/2023 prvi postupak,biokemijska ❌
    6❄️
    07/2023 transfer, u 7tj spontani 😔💔
    9/2023 konzultacije
    04.10.Transfer + embryoglue,spontani u 8 tjednu💔
    •01/2024 Trombofilija/Heparin💉
    •⌛️ 2mj. 2024 Konzultacije ŠKVORC
    07.03. FET /Beta❌ 09.05 FET/beta❌ 16.10.FET/BETA 28.10.❌ 10.12.FET/BETA❌
    08.02. FET dva embrija/BETA✅ spontani 6tj.💔
    1bc ❄️

• MiliPe
    06. Travanj 2025. 22:44

Drage cure sve vas pozdravljam i pratim redovno.
    Divna Navijam za dobru betu i urednu trudnocu 🙏🍀
    Svim ostalim curama sretno 🍀
    Ivis Vidim da si i ti u Pfc-u. Ja ocekujem ciklus ovih dana pa cu krenuti u pripremu za Fet. Koju terapiju ti imas sada? Ja sam proslog mjeseca propustila Fet jer se ovulacija vec desila na zadnjem ultrazvuku. Sad me uhvatila panika oko praznika i neradnih dana kako cu to uspjeti ali su rekli da nece biti problema 😅

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

Ivis
    07. Travanj 2025. 06:11

MiliPe meni isto FET pada oko Uskrsa i istu brigu vodim 🙈 Prije 4 dana mi je počeo ciklus. Od terapije za sad imam samo folnu kiselinu, a progesteron će mi potvrditi vjerojatno nakon UZV idući ponedjeljak. Računam da ću više znati nakon UZV za tjedan dana.

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
    ivis11062@gmail.com

• Markolina
    07. Travanj 2025. 06:15

Ivis i MiliPe kod mene slična situacija. Početak ciklusa bi trebao biti taman oko Uskrsa i sad mi je frka da ćemo opet morati propustiti ciklus.

💃 35, PCOS
    🕺35, normo
    2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌

Molly8
    07. Travanj 2025. 08:00

Baš mi je žao kad citam ova iskustva. Ovo je težak put i još čuti takve stvari od bliskih ljudi je stvarno grozno. 
    Meni znaju skoro svi moji, na poslu najblize kolegice i šefica i to me spasava jer su pune razumijevanja i što god mi treba tu su. 
    Nekad je teško pričati o tome osobito sto ne razumiju proces kao vi sve ali tad im recem nemojmo vise o tome i razumiju. Kad ne uspije je najteže pa objasniti sve to... ali meni znači da mogu o tome pričati pa te neke sitnice što smetaju su vrijedne toga. Iako znam prijateljicu kojoj samo par najbližih zna jer ne voli pričati o tome i tako joj je lakše. Svak to odlučuje za sebe i ne treba pravdati svoje odluke.

🙋🏻‍♀️33-AMH 9.5
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    Kariogram 👫✅
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

Saniii
    07. Travanj 2025. 08:22

Sirena nadam se da je sad sve gotovo, drži se 🤗
    Baccarat ovo je baš divno za procitati 😍, prkosiš lošoj statistici 💪, sretno dalje🙏
    Batica, Divnaa nek testici tamne 🤞
    Xoxo postoji još opcija u prirodnom ciklusu gdje se za izazivanje O koristi klomifen/femara/letrozol i kasnije štoperica i onda ide transfer nakon potvrđene O. Blokiranje O I praćenje samog endometrija je samo uz estrofem. 
    Tinčica moguće da je pukla neka žilica jer se maternica rasteže, , bitno je da nemaš grčeve I bolove, mada razumijem paniku i strahove 🤗
    Korni 😘❤️
    Riamaro ne znam tko ti je dao takav komentar, po meni osobno jako uvredljiv i ne može proći ni pod šalu, ali ako je u pitanju jako bliska osoba, imaš svo pravo odgovorit i otvorrno reći kako se osjećaš i ako te ta osoba cijeni i voli razumjeti će. Koliko sam ja shvatila ljudi (pogotovo parovi koji su zatrudnili kad su htjeli i ne znaju sto je Ivf) najčešće nisu upućeni i ne mogu ni pojmiti što neplodnost vuče sa sobom i otud kreću neprimjereni komentari,  jednostavno ne znaju, nismo znale ni mi na početku sto nas čeka i kako će nam bit..
     Meni je Ivf došao kao dobar filter u odnosu sa ljudima 😁, i drago mi je zbog toga jer sada znam koga imam uz sebe. I kod mene je bilo neprimjerenih komentara, srećom osoba koje mi nisu bile toliko bliske ni bitne pa mi nije ni žao sto su odnosi zahladili.
    A moram priznati da sam imala veliku sreću i imala ogromnu podršku i razumijevanje meni bliskih ljudi u mojim počecima, ali kao i Hrabrici kako su se nizali neuspjesi meni je ta podrška postala teret, sad ne govorim nikome ,kad prođe postupak kažem da sam bila i to je to. Imaju razumijevanja..
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

💜Medenko
    07. Travanj 2025. 08:49

Slažem se sa curama napraviti kako je kome lakse 🤷🏽‍♀️Ja osobno nazalost neznam nista smuljati sve mi se na faci vidi,zapetljam se…🙈pogotovo ako me netko gleda u oci..mi nismo pricali,Ali tko pita iskreno kažemo ..ja otvoreno kažem da sam ponosna Mpo mama 👸🏽💜da sam sretna koliko nas je to zbližilo..ojačalo brak ,iskreni smo kroz nas odnos(svatko ima nesto) i uvijek kažem divim se parovima koji prolaze isto i očekujem podršku..pa svatko odluci za sebe..ne zelim razmišljati kome sam sto rekla to mi je opterećenje kad imam bitnijih stvari na pameti🤰🏽✨🤞🏽Uostalom očekujem od drugih iskrenost pa se i mi tako postavljamo prema bliskim ljudima..ali razumijem da je nekome lakse..ja izbjegavam lakši put u ičemu jer mi se pokaže teži s vremenom..bar meni🤪🙈🤷🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• MiliPe
    07. Travanj 2025. 08:57

Markolina Ja sam htjela odustati od ovog ciklusa pa ici z 5-mjesecu ali su rekli da nece biti problema.. Htjela sam otici na odmor i onda u miru odraditi Fet ali sam prihvatila cinjenicu da nece biti problem praznici pa cu ostati ipak da se stresiram dal cu stici 🤣 Drzim fige da bude i kod tebe sve ok.
    Ivis Ti si onda u prirodnom Fetu a ja sam sa Estrifemom.. Jel ti ovo prvi transfer u Pragu? Kod koje si dr? Izvini na radoznalosti 🤭

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo ⏩️ Normozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 Pfc Prag 25 folikula > 9js(8 oplodjenih)

• Ana_
    07. Travanj 2025. 09:02

Nisam pratila proteklih dana pa svima želim sreću u kojoj god fazi bile ❤️

Sto se tiče ove teme u kojoj ste sad, mi smo u prvom postupku rekli 1 mojoj prijateljici, a iskreno, najviše iz razloga da mi bude društvo i da ne moram sama ići u zg jer suprug ne može svaki put. I rekla sma sefu I šefici na poslu jer su uvijek bili fer i korektna prema meni pa sam im htjela najaviti da možda neće moći računati na mene neko vrijeme. 

Za drugi I treći postupak znala je samo ta 1 prijateljica, bila mi je podrška kao i uvijek, bez nekih nepotrebnih komentara. Većinom sam u ta dva postupka sama išla za zg, sad u prvom mjesecu sam sama bila mislim 4 ili 5 puta (od Istre nije mali put, i kad si sam postane dosadno i monotono), sva sreća pa sam taman bila na godišnjem 2 tjedna kad baš u vrijeme kad sam sve to rješavala. Nekad je mislim bolje da se otvoreno priča o tome pa bi ki se možda netko pridružio da napravimo mali izlet u zg, ali eto, ohrabrila sam se i išla sama. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.