Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hope82
    03. Travanj 2025. 13:18

Rainbow_Hope 🌈

Hope82ja sam naručivala sa stranice Life Extension Europe CoQ10 with enhanced mytochondrial support, dođe za par dana i bude jeftinije od ovog Solgarovog, a jači je i ubiquinol je

Hvala puno ❤️ Jesi li dugo pila prije ostvarene trudnoce? Koje dana ciklusa si pila, koliko dnevno, poslije obroka ili? Oprosti ma tolikim pitanjima 🫣

👨42 👩42
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    1. Ivf 7/24, 3🐣, 2 oplodjene/vracene ❌️
    2. Ivf 8/24 4 prazna folikula
    3. Ivf 9/24 5🐣, dvije vracene ❌️, 1 🐧
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️

• Hope82
    03. Travanj 2025. 13:23

lea25

Nicol, moje iskustvo je folna konstantno, prenatal vitamini, bez cigareta. Ne znam je li ista od toga utjecalo ili su klišeji, jer je u 5 godina uspjelo tek sad, ali držala sam se toga…
    Marelica kako si, kako simptomi, nisam pratila zadnjih dana a vidim da smo ti i ja tu negdje🧡

Lea, koju folnu ti piješ? Meni doktor svaki put nakon bete kaže da prekinem terapiju. 

Lea i sve cure, zar bi se folna ipak trebala nastaviti piti do sljedećeg postupka, pa bio on za mjesec, dva ili više dana?
    Koja je folna najbolja? Ja pijem folacin.

👨42 👩42
    U postupku od 2024. Prije toga je uspješno ostvarena trudnoca i dva spontana (PAI, AMH 8)
    4. Fef 10/24 ❌️
    5. Ivf 3/25 3🐣2 prazna, 5i dan vracene 2 blastice (terapija: cyclogest, prolux, clexane, folna)❌️

• Hope82
    03. Travanj 2025. 13:34

Nikita, Plavusa predivno je bilo pročitati što ste napisale. Uživajte cure❤️

Batica sretno.

Moj D vitamin je 78, znači mrvicu vise (barem mi na nalazu piše da je gornja granica 75). Može li nešto na slobodno da se kupi a da je ucinkovito?
    Moj doktor je rekao da njega to ništa ne zanima, da stimulacija sve radi. Razmišljam da privatno izvadim krv na sve hormone i vitamine. Nezgodno je što se sve ne može obaviti u jednom danu, već ovisi o danu ciklusa, a put do privatnog laboratorija je daleko. 

Nicoll, da li bi htjela da se čujemo privatno? Mislim da smo zajedno bile u sobi na dan transfera.

👨42 👩42
    4. Fef 10/24 ❌️

• Batica
    03. Travanj 2025. 13:43

Hope82

Nikita, Plavusapredivno je bilo pročitati što ste napisale. Uživajte cure❤️

Baticasretno.

Moj D vitamin je 78, znači mrvicu vise (barem mi na nalazu piše da je gornja granica 75). Može li nešto na slobodno da se kupi a da je ucinkovito?
    Moj doktor je rekao da njega to ništa ne zanima, da stimulacija sve radi. Razmišljam da privatno izvadim krv na sve hormone i vitamine. Nezgodno je što se sve ne može obaviti u jednom danu, već ovisi o danu ciklusa, a put do privatnog laboratorija je daleko.

Nicoll, da li bi htjela da se čujemo privatno? Mislim da smo zajedno bile u sobi na dan transfera.

Hope82, hvala! Ja zbog štitnjače već godinama uzimam vitamin D Plivit 2000, to je mali sprej i većinom uzmem 2 doze...nekad preskočim tj. zaboravim, ali mi je vitamin D sad uvijek dobar...kupuje se i košta oko 13 eur...možda se online može pronaći i jeftinije. Ljeti malo smanjim dozu zbog sunčanja...
    Njega ne moraš vaditi određeni dan ciklusa i može ti uputnicu dati i doktor opće prakse (samo reci da ideš na MPO i da želiš prekontrolirati....)
    Također, pijem folate 800 ug od Solgara i nastavila sam piti i između procesa....

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st 🙏⏳️

IvonaSi2509
    03. Travanj 2025. 13:49

Cure koje su na estrofemu,Clexane,dal ste imale kada nuspojave depresije,plakanje bez razloga,crne misli? Kod mene je problem kud problem oko štitnjače,vjerojatno mi i obi hormoni luduju,plačem svako malo,jedem jako slabo,depresivna sam,inače sam dosta mršava,danas nakon tuširanja kad sam bila umotana u ručnik pogledam si leđa na ogledalu,ja sam toliko počela plakat,doslovno bi izletjela iz svoje kože,sama sebi sam postala odbojna.Muž je došao kući,tražio me,kad me našao da sjedim u kupaoni i plačem nije mu bilo jasno zašto ponovno plačem,rekla sam mu što je bilo,ali je on rekao da sam ja njemu lijepa i ostalo je nebitno,pokušavao me nasmijati,onda me zagrlio,nakon 5min kao da ništa nije bilo. 7.dan uzimam estrofem i baš imam osjećaj da hormoni luduju,svaki dan nekako bude.Ima li tko slično da je prošao? Moram vam se malo pojadati jer ja sam osoba koja se jednostavno ne može udebljati,imam 54kg a 173cm sam visoka,ja sam sebi premršava,zato me često dirne to al danas je bilo kaos.😞

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

• Batica
    03. Travanj 2025. 13:57

IvonaSi2509

Cure koje su na estrofemu,Clexane,dal ste imale kada nuspojave depresije,plakanje bez razloga,crne misli? Kod mene je problem kud problem oko štitnjače,vjerojatno mi i obi hormoni luduju,plačem svako malo,jedem jako slabo,depresivna sam,inače sam dosta mršava,danas nakon tuširanja kad sam bila umotana u ručnik pogledam si leđa na ogledalu,ja sam toliko počela plakat,doslovno bi izletjela iz svoje kože,sama sebi sam postala odbojna.Muž je došao kući,tražio me,kad me našao da sjedim u kupaoni i plačem nije mu bilo jasno zašto ponovno plačem,rekla sam mu što je bilo,ali je on rekao da sam ja njemu lijepa i ostalo je nebitno,pokušavao me nasmijati,onda me zagrlio,nakon 5min kao da ništa nije bilo. 7.dan uzimam estrofem i baš imam osjećaj da hormoni luduju,svaki dan nekako bude.Ima li tko slično da je prošao? Moram vam se malo pojadati jer ja sam osoba koja se jednostavno ne može udebljati,imam 54kg a 173cm sam visoka,ja sam sebi premršava,zato me često dirne to al danas je bilo kaos.😞

Nije čudno, ja stalno plačem kroz ovaj postupak, a zbog problema s štitnjačom godinama nisam mogla pustiti suzu, ni kad bi mi bilo najteže...sad mi je to totalna promjena...
    Da te malo pokušam utješiti, po meni možeš biti model, a imaš i divnog muža 💕🫂
    Kod mene je obrnuto, napuhana sam i, samo u ovom postupku, dobila sam preko 5 kg, što je za mojih 162 cm puno! Ali ne možemo iz ove kože...
    Ja uzimam estrofem tablete i postala sam prava plačljivica 🥺💪 

Pokušavamo 5 godina...
    🟡 3/2025 Bemfola 225

• Diivnaa__
    03. Travanj 2025. 14:15

Plavuša ja to ništa ne kuzim, kakve su razlike ako je bolovanje tj komplikacije pod rizičnom i normalnom trudnocom? 🤣
    Batica mene ništa sise ne bole, skuzils sam simptomi jedino kad stavim cyclogest da me zateze malo sve vjerojatno od toga a ne od simptoma T 🤣
    Ja sam luđakinja koja se od 2dpt testira na one jeftine trakice, čini mi se da danas vidim sjenicu. Ali obzirom na biokemijske jako sam od toga imuna i ni mužu nisam rekla i radim normalno, ne znam sto reci jel...tek sad mi kreću muke i hoce li se zadrzati
    E nisam popratila tko ti je na kraju dao Brevactide?

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87--> 22.14 pmol/L
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --> 24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske❌️
    2/2025 histeroskopija✅️ - CD138✅️ Low NK cells

Verbena
    03. Travanj 2025. 14:18

Draga Ivona, moguće su promjene raspoloženja od hormonske terapije, ali moj savjet je svakako, ako ti to potraje i vidiš da ne ide na bolje, potraži psihološku pomoć. Molim te, nemoj o tome razmišljati kao o nekom tabuu ili sramoti - ovo su velike i teške stvari kroz koje prolazimo, a uz ostatak života koji se također događa i ne pita nas paše li nam to ili ne, normalno je da nekad to postane previše da bi same nosile.

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
    2 ❄️
    🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸3/25 - FET odgođen, loš ciklus
    🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
    verbena.forum@gmail.com

• Batica
    03. Travanj 2025. 14:23

Diivnaa__

Plavuša ja to ništa ne kuzim, kakve su razlike ako je bolovanje tj komplikacije pod rizičnom i normalnom trudnocom? 🤣
    Batica mene ništa sise ne bole, skuzils sam simptomi jedino kad stavim cyclogest da me zateze malo sve vjerojatno od toga a ne od simptoma T 🤣
    Ja sam luđakinja koja se od 2dpt testira na one jeftine trakice, čini mi se da danas vidim sjenicu. Ali obzirom na biokemijske jako sam od toga imuna i ni mužu nisam rekla i radim normalno, ne znam sto reci jel…tek sad mi kreću muke i hoce li se zadrzati

Stvarno? 🥺🥺🥺🫂🙏🙏 Daj Bože da sve bude dobro i neću te više gnjaviti dok se sama ne javiš! 💕🍀🍀🍀

Krivo sam napisala, dobila sam ga u utorak (ne jucer) na kraju sam morala u bolnicu jer mi je sestrau St dala otvorenu kutiju u kojoj se inače nalaze 3 pakiranja (vjerojatno oni nabavljaju veća, bolnička pakiranja), nije bilo malih, samo 2 velike i poprilicno debele igle, tako da sam odustala od samostalnog davanja... Bitno da je riješeno...

Pokušavamo 5 godina...
    🟡 3/2025 Bemfola 225

plavuša
    03. Travanj 2025. 15:07

Diivnaa__

Ja sam luđakinja koja se od 2dpt testira na one jeftine trakice, čini mi se da danas vidim sjenicu. Ali obzirom na biokemijske jako sam od toga imuna i ni mužu nisam rekla i radim normalno, ne znam sto reci jel…tek sad mi kreću muke i hoce li se zadrzati

Ako je rizicna trudnoca ne mogu dobiti odobrenje od komisije za placeni dopust trudne radnice. Nisam mislila otvarati komplikacije, nego uzet dopust. Ali ako ne ide neide, bitno da je s bebom sve ok..

🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚 (5 oplođenih) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.