Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Slee
    03. Travanj 2025. 08:55

Nikita aaaajme divno! Tako sam sretna zbog tebe, predivno si sve opisala! Kad je iduci pregled? 
    Plavusha sretno danas! 
    Lea kile ces lako skinuti, ne zamaraj se sada s tim
    Verbena zao mi je zbog odgode, ja sam zena od planova i jako me stresira kad nemam konce u svojim rukama i kad se nesto dogodi mimo mojih planova koje do detalja razradim. Neka ti 5. mjesec donese srecu! Par nas se vec zabiljezilo za svibanj pa cemo zajedno bodrit se!
    Ddm2463 lijepo je da zelis biti podrska. Mozda najbolje da ju otvoreno pitas kakva podrska bi joj najvise odgovarala. Mene je npr. jako nerviralo kada bi mi netko tko nije u ivf vodama davao savjete, koliko god oni bili iz najbolje namjere, ali svakom nesto drugo pase. puno bi mi vise pomoglo kad bi me samo zvala frendica na kavu i kada bismo radile nesto sto i inace volim, a ne da se i nas odnos pretvori u samo jos jedan koji ovisi o ivf-u. Imala sam osjecaj kad bi me svi krenuli ispitivati o tome da sam izgubila sebe i da me ljudi vise ne gledaju kao mene mene, nego samo kroz ivf pricu i to mi je bas tesko padalo, ali to sam ja. Jedino sto znam da garantirano smeta gotovo svima nama jesu savjeti tipa: opusti se, nije sada sudjeni, doci ce i tvoje vrijeme. To izbjegavaj. A to sto mislis na nju i stalo ti je da pomognes je vec veliki dokaz da si pravi prijatelj. Mozes je uputiti i na ovaj forum, zvat je cesce na kavu i obicna druzenja, ako budes znala kad joj je aspiracija skuhaj joj juhu, posalji poruku da mislis na nju, u razdoblju do cekanja bete je pozovi u setnje, salji joj zabavne videe, nista posebno, a opet znacajno. Vidim da si ti trudna, cestitam ti! Nemoj izbjegavati pricati o svojoj trudnoci pred njom, meni je frendica tajila da me ne pogodi, a time sto je skrivala me samo jos vise pogodila. Sani je dala dobar savjet da preuzmes s ovog foruma knjigu koja je prevedena, mozda joj je mozes isprintati i kupiti joj aktivni folat, zamotati i napisati poruku: tu sam za tebe i pokloniti joj to prije prvog postupka. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

💜Medenko
    03. Travanj 2025. 10:06

SLEE je to tako lijepo napisala..većinom moraš biti u našim cipelama da bi zaista razumio..alias je lijepo imati prijateljicu kojoj je toliko stalo..mojih puno je trudno cijelo vrijeme i sad nakon spontanog i neuspjeha vidim da sve izbjegavaju temu sa komentarima ma sve će biti u redu,budeš i ti..i znam da misle najbolje ali nejasne dovoljno reci tu sam za sve,samo reci šta te treba,o čemu bi pričala,zelim te podržati ali ne mogu zaista znati kako ti je🤷🏽‍♀️😔
    Nikita jer moram ista govoriti???💜❤️💙💓💗💖💝
    Plavuša sretno komad✨🙏🏽😘

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔

• Batica
    03. Travanj 2025. 10:36

Nikitta, čestitke na ❤️ 
    Verbena, znamo sve, ali to ne znači da nam se ne možeš ovdje požaliti tj. izbaciti sve što te muči jer, iskreno, meni osobno najviše znači vaša potpora...nitko drugi to ne može razumjeti...koliko se god ljudi trudili...
    Slee, potpisujem svaku riječ...Ddm2463, odlična si prijateljica, ali evo ja sam se bila prisiljena u jednom trenutku malo udaljiti od svoje najbolje prijateljice jer je bila prenapadna sa savjetima i sl., oprostila sam joj to odmah jer je trudna pa znam da i nju lupaju hormoni, ali bolje pitaj koja pomoć bi njoj odgovarala...nemoj nju gledati samo kroz taj problem i nemoj da se sve vrti oko njega jer to jako boli...ona je i dalje tvoja prijateljica s kojom možeš pričati o svemu drugom, to uvijek imaj na umu...

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 ⏳️ konzultacije

• Batica
    03. Travanj 2025. 10:41

Batica

Nikitta,čestitke na ❤️
    Verbena, znamo sve, ali to ne znači da nam se ne možeš ovdje požaliti tj. izbaciti sve što te muči jer, iskreno, meni osobno najviše znači vaša potpora…nitko drugi to ne može razumjeti…koliko se god ljudi trudili…
    Slee,potpisujem svaku riječ…Ddm2463,odlična si prijateljica, ali evo ja sam se bila prisiljena u jednom trenutku malo udaljiti od svoje najbolje prijateljice jer je bila prenapadna sa savjetima i sl., oprostila sam joj to odmah jer je trudna pa znam da i nju lupaju hormoni, ali bolje pitaj koja pomoć bi njoj odgovarala…nemoj nju gledati samo kroz taj problem i nemoj da se sve vrti oko njega jer to jako boli…ona je i dalje tvoja prijateljica s kojom možeš pričati o svemu drugom, to uvijek imaj na umu…

Ddm2463, i da...zaboravila sam napomenuti, molim te nemoj davati savjete u smislu da moraju negdje otputovati na 2 tjedna, opustit se i tako će doći beba...Ne mogu reci koliko puta sam to čula i ne mogu opisati koliko je to za mene bilo užasno...

Pokušavamo 5 godina...
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    🟡 ⏳️ konzultacije

Marija1990
    03. Travanj 2025. 10:52

Nicoll, z, Verbena žao mi je... Odtugovat, skupit snage i nastavit borbu. 💪
    Nikkitta svaki tvoj post meni je prava inspiracija! Daje mi neku snagu i gora dalje. Predrago mi je što ste napokon čuli ❤️! 🍀
    lea25 sretno na pregledu. Lako za kilograme, otići će kad kreneš trčat za bebačem. ✨ Ja sam isto od zadnje stimulacije dobila 3kg, osjećam se napuhano kao balon.
    plavuša sretno na ultrazvuku danas! 🍀🤞
    Ddm2463 potpisujem od riječi do riječi kometar Slee, nemam što nadodat.

Ja sam jučerašnje popodne i večer provela čitajući knjigu It all starts with an egg (Verbena, još jednom hvala na prijevodu). Danas sam napravila narudžbu na iHerb i zapisala krvne pretrage koje želim dodatno napravit privatno.
    Mislim da ću napravit pauzu od par mjeseci (s obzirom da dragi ide na sezonu), sumnjam da ćemo dogovorit nešto za travanj na konzultacijama s doktorom... A i ja se nekako ne osjećam dobro nakon zadnjeg postupka, em fizički em psihički. Tako da me ovo čitanje knjige i narudžba suplemenata malo dignula i veselim se posvećivanju sebi.

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌

• Diivnaa__
    03. Travanj 2025. 11:54

Nikita ovo je prekrasno za čitati, velika si motivacija svima i možeš zbilja biti ponosna na sebe  nadam se da ćeš se uspjeti opustiti svakim danom sve više i da ćeš uživati u ovoj trudnoći 🥰
    Plavuša i lea sretno danas!

Batice, kako si, ima kakvih simptoma?

29👸🏻36🤠 Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti-Tg - 385 uz uredan TSH, AMH 22.14 pmol/L, On - normozoospermija
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024, 1/2025 FET 2 biokemijske (hcg 30)❌️
    2/2025 histeroskopija✅️ - CD138✅️ Low NK cells
    3/2025 FET pr ciklus - beta 10dnt 260 ➡️ 12dnt 725 ➡️ 16dnt 6600

plavuša
    03. Travanj 2025. 12:01

Hvala vam cure, svakoj od vas 🫂🫶
    Eto ja rijesila, sve je super, kaze gin mjere odgovaraju tjednima, crl 2,70. Malo mi povisen tlak 130/80, ja reko to je od uzbudenja, da nema veze bk ja kontroliram svaki dan i zapisujem. Dobila sam uputnicu za kombinirani i kontrola za 3 tjedna..
    Pitala sam doktora za Potvrdu o urednoj trudnoci zbog placenog dopusta, rekao je da je trudnoca normalna ali da nek tocno vidim sa sestrom da ce mi ona objasniti bolje tu birokraciju. Ona mi je rekla da se vodim u visokorizicnoj trudnoci, obzirom da su mi zbog samog postupka otvarali bolovanje i da ne mogu onda dobiti potvrdu da je uredno. Reko u redu, pa me pitala da li mi je to velika razlika u novcima, reko uopce nema veze. Iskoristit cu novi gogisnji do 29.5.i otvorit komplikacije, a ona mi izracunala da bi s 19.9.otvarala porodiljni vec.. 
    Eto malo mi je lakse sad, idem spavat hehe.. 

Lea cekamo tebe 🤞
    Sretno cure svima 🍀🍀

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Batica
    03. Travanj 2025. 12:14

Diivnaa__

Nikita ovo je prekrasno za čitati, velika si motivacija svima i možeš zbilja biti ponosna na sebenadam se da ćeš se uspjeti opustiti svakim danom sve više i da ćeš uživati u ovoj trudnoći 🥰

Diivnaa, držim se...grudi bole manje, danas mi 7. dan...ne znam je li to loše...inače ništa dr...
    Kako si ti?

Plavuša, super da je sve u redu, neka se tako i nastavi... 🙏🍀🫂
    Je li to znači da se mi sve možemo/trebamo na komplikacije odmah od početka ili? 

Pokušavamo 5 godina...
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    🟡 ⏳️ konzultacije

plavuša
    03. Travanj 2025. 12:18

Batica

Diivnaa__

Nikita ovo je prekrasno za čitati, velika si motivacija svima i možeš zbilja biti ponosna na sebenadam se da ćeš se uspjeti opustiti svakim danom sve više i da ćeš uživati u ovoj trudnoći 🥰

Diivnaa, držim se…grudi bole manje, danas mi 7. dan…ne znam je li to loše…inače ništa dr…
    Kako si ti?

Plavuša, super da je sve u redu, neka se tako i nastavi… 🙏🍀🫂
    Je li to znači da se mi sve možemo/trebamona komplikacije odmah od početka ili?

Evo ne znam sta bi ti rekla za komplikacije, ja sam mislila da je to sve normalna trudnoca kako i je, ali ispada da ne mogu dobiti potvrdu. Ja sam od pocetka postupka od 27.1.bila na bolovanju, ali pod sifrom n97 i n98, nakon prvog uzv sam zatvorila bolovanje, to je taman bilo 45 dana bolovanja i pocela sam koristiti stari godisnji, pa sam mislila par dana novog, a ostatak cuvati za slijedecu godinu nakon zavrsetka porodiljnog.
    Mozda je to samo tako situacija kod mene, mozda vi dobijete uredne potvrde ako ce kojoj trebati.. 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Batica
    03. Travanj 2025. 12:26

plavuša

Batica

Diivnaa__

Diivnaa, držim se…grudi bole manje, danas mi 7. dan…ne znam je li to loše…inače ništa dr…
    Kako si ti?

Plavuša, super da je sve u redu, neka se tako i nastavi… 🙏🍀🫂
    Je li to znači da se mi sve možemo/trebamona komplikacije odmah od početka ili?

Evo ne znam sta bi ti rekla za komplikacije, ja sam mislila da je to sve normalna trudnoca kako i je, ali ispada da ne mogu dobiti potvrdu. Ja sam od pocetka postupka od 27.1.bila na bolovanju, ali pod sifrom n97 i n98, nakon prvog uzv sam zatvorila bolovanje, to je taman bilo 45 dana bolovanja i pocela sam koristiti stari godisnji, pa sam mislila par dana novog, a ostatak cuvati za slijedecu godinu nakon zavrsetka porodiljnog.
    Mozda je to samo tako situacija kod mene, mozda vi dobijete uredne potvrde ako ce kojoj trebati..

Hvala na odgovoru...daj Bože da dođe do toga da nam svima treba informacija...
    Meni je osobno prestresno na poslu i cijelo vrijeme se mislim kako bih izdržala taj pritisak i bi li utjecao na trudnoću kad bih imala sreću da se dogodi...

Pokušavamo 5 godina...
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    🟡 ⏳️ konzultacije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.