Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marija1990
    31. Ožujak 2025. 15:48

Cure, evo link na današnji članak iz Jutarnjeg vezano za MPO.

https://drive.google.com/file/d/1umLk5WUz5ijR-e5hmq19PKpNq6KG-9rM/view?usp=sharing

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌

Marija1990
    31. Ožujak 2025. 15:53

Marija1990

Cure, evo link na današnji članak iz Jutarnjeg vezano za MPO.

https://drive.google.com/file/d/1umLk5WUz5ijR-e5hmq19PKpNq6KG-9rM/view?usp=sharing

Update linka, prvi nije radio:

https://drive.google.com/file/d/17Xmkuu89EeiVPnuBPzXXqmyj-LcnD1dj/view?usp=sharing

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌

Marita_07
    31. Ožujak 2025. 15:56

Diivnaa__

Dreamerstrasno mi je zaoznam kako sam i ja mislila, pa imamo blaste, to je to jel, samo je pitanje ocemo li 1 ili dvoje vratiti/blizance…a kad ono, ni nakon svega nemaš konkretnog odgovora. Nažalost savjet nemam, eventualno drugo/treće misljenje/ drugi protokol… meni je jedino u glavi Prag ako se ovdje ne ostvarimo radi pgt testiranja mada znam da nije ni to sve na svijetu, al kao nešto barem..drži se i razmislite u miru i polako samo. Ali stvarno si za mpo vode dovoljno mlada da se još sa dobrim embrijem i cikluspm uspiješ ostvariti kao roditelj, i nadam se da ce rezultat uskoro doći 🙏🤞💕🫂
    Marita iskreno, imam ih i ja i mislim da ona mogu ukazavati ne samo na mogući budući hipotireodizam već j na to da postoji neka autoimuna priča koja se nekad ne otkrije/nađe. Tako su meni rekli. Negdje daju kortice čak vani koliko sam čitala, one autoimune protokole, meni zasqd nije nist ponudeno. Razmišljam ukoliko mi ne bude ni moja treca sreca uspješna izbaciti u potpunosti gluten i mliječne proizvode (ne jedem ni sad puno jednog ni drugog ali nisam se ničega konkretnog odrekla, popijem kavu s mlijekom i tako…)

Meni su rekli da je inače neobičan slučaj da mi je Anti Tg povišen a Anti Tpo uredan, inače su u većini slučajeva oba povišena. Ja sam se evo već 3 tj odrekla slatkog (samo zdrave šećere u voću), a za mliječno nisam nikad probala. 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Kloksi1987
    31. Ožujak 2025. 16:21

Pozdrav cure, zanima me nakon koliko ciklusa se moze u postupak nakon office histeroskopije (uklanjanje polipa)? Pretpostavljam da se mora rijesiti prije FET-a? 

🙎🏼‍♀️ 1987 🙍🏻‍♂️1987
    Hipo/hashi, smanjen amh (0,87)
    Asthenozoospermia
    2/21 prirodni IVF, ET trodnevnog ➕
    10/21 it’s a girl 💖
    3/24 stimulirani IVF, 4 stanice, sve 4 oplodene, ET trodnevnog -➖
    2 blastice ❄️
    4/24 FET ➕
    5/24 missed ab. 💔-11 tjedana 😢
    Čekamo KBC RI za FET ❤️🤞🏻🍀

• Batica
    31. Ožujak 2025. 17:23

Marija1990, šaljem 🫂, ako ti bude ok, možda možeš pokušati sa zamrznutom spermom...za to nisam ni ja znala, hvala Lori!
    Blondy, mm je dijagnozu dao urolog, a pisala je i na spermogramu...
    Sanjushka, hvala! 🤗
    Verbena, to su super vijesti, sretno! 🍀🙏🫂
    Ja ću tek sutra dobiti Brevactid...nemam mi dr nego čekati nalaz bete, napravit ću ga privatno 11-12 dnt da znam na čemu sam...
    Saniii, žao mi je zbog svega, šaljem 🫂 i razumijem tvoju odluku, sama najbolje znaš kako ti odgovara...ja jedino mogu reći da ti želim da nas što prije iznenadiš s predivnim vijestima! 💪🤗
    Dreamer, žao mi je, drži se! 🫂
    Pupice, kako se držite? Ja sam danas 4dnt, grudi me bole za poludit, pretpostavljam da je zbog progesterona koji je >191...zvala danas i kažu da je to dobro.. opet vadim za 2 dana da vide kakva će biti situacija...ja sam cijela napuhana, sigurno sam dobila 5kg kroz ovaj postupak...kako ste vi prošle s tim?

🙍‍♀️89' odstranjena štitnjača, Hashimoto, Euthyrox 175 mg
    🙍‍♂️87' oligizoospermia, visok prolaktin
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1/2025. - PRIRODNI POSTUPAK (ICSI)
    3 folikula, 2 js, 1 oplođena - (Clomifene) - 28.01.2025. ET 3 dan, 6st BETA ❌️
    🟡 3/2025 Bemfola 225
    24.03.2025. ICSI - 8js, 1 oplodena
    27.03.2025. ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 ⏳️ konzultacije

PEPITAA
    31. Ožujak 2025. 17:38

Teich56

Simbalija

Drage žene, ima li neka od vas primjer izjava za postupak? MM i ja nismo u braku i moramo ovjeriti kod javnog bilježnika izjavu o priznanju očinstva djeteta koje će biti začeto u postupku, izjavu o pristanku na priznanje očinstva djeteta i izjava o postojanju izvanbračne zajednice. Nigdje ne mogu naći primjer, pomagajte molim vaaaas. Ako ih imate možete šibnuti na simbalija.simba@gmail.com. Hvala najviše ikad!

Hej, imam ti ja te izjave, mi isto nismo u braku. Pošaljem ti na mail kad dođem kući s posla🙂

Ja sam nova :) Od jutros tražim nekakve predloške za te izjave i nikako. Otisli u javnog bilježnika nebi li nam nekako olakšali, aha možeš si misliti. Uglavnom ako te Vaše izjave vrijede i u 2025. bila bi vam jakkkoooooo zahvalna da mi pošaljete na mail. stew.petra@icloud.com. PUNO HVALA! 

👩🏻1994 PCOS, inzulinska rezistencija
    🤵‍♂️1983 Oligoasthenozoospermia

Prvi postupak - ICSI 🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️🙏🏻👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻🍀

Zara_2
    31. Ožujak 2025. 17:47

Evo da se i ja malo javim, slabo pišem ali vas redovito čitam 🤗 Čestitam na pozitivnim testovima i betama, ostalim lavicama želim puno sreće i snage za dalje ❤️
    Nakon prvog neuspješnog IVF-a, danas smo imali FET i imam jednu malu mrvicu na sigurnom i nadam se da će i ostati 🙏🏼 Sretno svima 🙏🏼❤️

👩🏻 33 ❤️🧔🏻30
    Želja za 👶🏻 od 2021 🙏🏼
    👩🏻 nasljedna trombofilija 4G/4G
    8/21 Vanmaternična, op + mtx
    Sono HSG✔️
    7/24 AIH✖️
    8/24 AIH✖️
    10/24 AIH✖️
    2/25 IVF ( 5 blastocista + 6 oplođenih )
    1. ET 14 dpt beta 23 ✖️
    1. FET 3/25 14 dpt beta 1,1 ✖️

• Einar87
    31. Ožujak 2025. 17:49

Kloksi1987

Pozdrav cure, zanima me nakon koliko ciklusa se moze u postupak nakon office histeroskopije (uklanjanje polipa)? Pretpostavljam da se mora rijesiti prije FET-a?

Pozdrav, ja sam išla u istom ciklusu 

AIH 8/23 ❌️
    1. Ivf Škvorc 2/24 10js ET 1 bc, beta 17 ❌️
    FET 3/24 ❌️
    2. Ivf Škvorc 6/24 3js ET 2 trod ❌️
    3. Ivf Repromed 10/24 10js 3 bc, ET 1 bc ❌️

PEPITAA
    31. Ožujak 2025. 18:21

Pozdrav ženice! HITNOO! 😖

Dosta mi je hitno, treba mi do petka 4.4. Radi se o izjavama vanbračnih parova za priznavanje očinstva. Ako slučajno koja od vas ima koji primjer, predložak. Otišli smo i do bilježnika, ali oni naravno od nikakve pomoći. PUNO hvala svima i svu sreću želim! 🍀

👩🏻1994 PCOS, inzulinska rezistencija
    🤵‍♂️1983 Oligoasthenozoospermia

Prvi postupak - ICSI 🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♂️🙏🏻👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻🍀

Molly8
    31. Ožujak 2025. 19:03

Sani hvala ❤️ pogledala sam malo sideal mislim da bi njega uzela. Opet pitanje 🫣 mogu li ga piti normalno s ovim standardnim suplementima (vit d, koenzim, novolac..).

Blondy meni je muz otisao privatno u urologa, zapisalo ga je u roku par dana i dala mu je sve suplemente koje da pije. Svako 3 mjeseca kad radi spermiogram posalje joj na mail pa mu prokomentira ili mjenja terapiju. Pregled je bio 90e

Zara pupoo ❤️🤞🏻

🙋🏻‍♀️33-AMH 9.5
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    Kariogram 👫✅
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.