Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    31. Ožujak 2025. 09:08

Lori kratka lutealna faza se može produžiti progesteronom, uzima se nakon ovulacije po uputi dr..
    Lea25 čestitke na ❤️, sretno dalje 🤞🙏
    Dodo ne treba bit 2dc, možeš kad hoćeš izvadit krv, samo pazi da bude iza buđenja 2h zbog prolaktina. Ja sam bila u prirodnim FETovima, najbitnije je ulovit ovulaciju, poslije ide sve kao i ostalim transferima. Sretno 🤞
    Molly i vit D i feritn su ti niski, za vit D je preporuka da bude iznad 100, za feritin iznad 60, sve stigneš suplementima podic do postupka. Za prolaktin jesi bila budna 2h i pola sata odmarala prije vađenja krvi? 
    Belaa strašno mi je žao 💔, ne znam što reći za utjehu jer znam da riječi ne mogu utješiti. Držite se, odmori a vrijeme će reći svoje 🤗❤️
    Marija1990 zao mi je, nek ta jedna bude dobitna 🙏, ja bih na tvom mjestu trazila razgovor sa embriologom jer samo on zna sto je poslo po krivu. Puno vise je tu faktora od same kvalitetete js..🤞
    Batica ja sam postupak odradila u veljači, ET je bio neuspješan. Kao i Sanjushki pasalo mi je to odraditi u miru, meni je ovo xy postupak i nemam više elana kao prije, mastala sam da cu vam se javit sa dobrim vijestima ali niš. Znam da ste sve ogromna podrška i hvala vam od srca,ali ja sam izgubila volju..
     Btw ja sam Brevactid dobila kao stopericu, pikala u trbuh po uputi dr, kao i sve druge injekcije. 
    Markolina imaš upute na prvoj stranici za suplemente :)
    Zara92 odlične bete 👍, barem znas kad se hcg počeo luciti 🤭, sretno dalje 🤞
    Divna pupice sretno 🤞🙏
    Hope82 lijekove primjenjujes neovisno na micanje sata, ako je po rasporedu lijek svakih 12h tako i nastaviš, meni su tako rekli. A znojenje je od progesterona, ja se uvijek znojim u postupcima, kao valunzi 😁, to i realni snovi se uvijek ponavljaju.
    Dreamer žao mi je 😔, suosjećam jako 
    Lujkica dobrodošla 🤗, meni su nekoliko puta odgađali FET zbog tankog enda, nakon stimulacije normalno je da tijelo ne reagirira uobičajeno i da izostane O. Pametnije je odgodit neg forsirati.
    Verbena sretno 🤞
    Razumna ja sam koristila flastere, meni su pomogli tada za endo. Znaš da nije bitan dan transfera u stimuliranom FETu, može bit bilo koji dc samo da endometrijbude okej 🤞
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Marija1990
    31. Ožujak 2025. 09:39

dreamer i Medenko žao mi je zbog negativnih testova. 

Mi smo primili opet loše vijesti - od 7 aspiriranih stanica, jedna se uspjela oploditi kroz 24 sata, a jučer nam javljaju da se i ta mrvica prestala razvijat.  Nemamo ništa za transfer.
    Baš smo u šoku, od svih mogućih ishoda, a ovom nismo ni razmislili...
    Ja sam uspjela jučer tijekom poziva pitat za pojašnjenje, da li je do kvalitete jajnih stanica... Embriologica je spomenula da moguće da je aspiracija bila u pogrešnom trenutku... Dio jajnih stanica već je bio prevelik na ultrazvucima, a one koje su aspirirane nedovoljno zrele... Spermiji su bili dobri. Prekinula sam terapiju, osim Duphastona, da se ciklus ne poremeti. Očekujemo poziv doktora danas... Ovo nam je bio zadnji pokušaj prije kraja godine, jer dragi ide na sezonu... 

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za uredan TSH, ostalo uredu
    👨 1995. sve uredu
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirani AIH (Femara, Menopur, Ovitrelle) - beta ❌
    - 02/2025 AIH u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) - beta ❌
    - 03/2025 stimulirani IVF (Menopur, Cetrotide, Ovitrelle, Decapeptyl), aspirirano 7 oocita, 1 oplođena 💕 - prestala se razvijat 💔, ET ❌

Lori🍀
    31. Ožujak 2025. 09:52

Verbena sretno❤️ 
    Marija baš mi je žao Možete li ikako dogovoriti s klinikom smrzavanje spermija pa da ipak možeš još 1 postupak odraditi ove godine? Ne znam kako to ide, samo lupam ovako, ako je moguće uopće
    Sanii hvala na odgovoru. I Škvorc i moj soc. ginić nisu baš zainteresirani za moju priču da mislim da mi je progesteron nizak i kad sam tražila od svog ginića utriće nije mi dao. Vadila sam progesteron u 12.mj i bio je 11. Oboje su rekli da taj mjesec nije bilo O i da je zbog toga. A ja skoro svaki mjesec imam smeđarenje plus nekad dobijem M 8, 9 dana poslije O što nije normalno, doslovce mi se eventualna implantacija ne stigne dogoditi. Nekako mi se ne uzima progesteron na svoju ruku plus neka se tijelo odmori sada poslije postupka od hormona. Mislila sam ako postoji neki prirodniji način, kao što je ananas za endometrij. Sutra mi je 7dpo pa ću opet vaditi, baš me zanima.

36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.2
    Muž normosp.
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF: 2/2025. stimulirani, ET 1js, nema❄️,❌
    2. IVF: 5/2025.

• LaVi
    31. Ožujak 2025. 10:00

Pozdrav curke!
    Imam jedno pitanje,sinoć me užasno počeo voljeti trbuh dolje,maternica,koda će menga doći isto tako ali neka oštra bol,grčevi ono baš baš
    I popila sam brufen i malo se smirilo
    Digla sam se ujutro računala sam možda da će menga doći ali ni m od mente
    Ne boli me više ali mi je jutros bila isto neka nelagoda dolje 
    Malo sam se prepala jer sam zdravstveni djelatnik i svašta mi prođe kroz glavu odma ali evo zanima me jel itko imao možda sličan slučaj.
    Ne pijem nikakve hormone trenutno ni ništa,menga nije došla ima već mjesec dana ali to je kod mene klasika jer imam pcos tako da ništa čudno.

29👩
    31👨‍💼
    PCOS
    Neredovne menstruacije,amenorea
    11/2021 duphastone i klomifen
    2022/2023- duphaston,klomifen,estrofem
    2024- Belara
    Inzulinska reszistencija- glucophage xr 1000

Sage
    31. Ožujak 2025. 10:01

dreamer i Medenko žao mi je zbog negativnih testova 🫂
    Marija jako mi je žao što se mrvica prestala razvijati. Ako ti je opcija da "sama" prolaziš kroz IVF svakako pitaj za zamrzavanja spermija, ja sam imala situaciju gdje je MM trebao na poslovni put pa sam htjela pomaknuti postupak i onda su mi rekli da nije nikakav problem da on ranije donese uzorak i zamrznu ga i onda kada meni bude aspiracije odmrznu i rade oplodnju :) 
    Koliko vidim ti si u poliklinici IVF, možeš li mi reći kod kojeg doktora i bude li muž s tobom tamo u sobi za oporavak nakon aspiracije?

👩 29 (AMH 22,5 pmol/L); 👨29 (4/25 normo)
    2023 prirodne trudnoće - 2x biokemijska; vanmaternična (jajovod ✂️)
    dr. V + Repromed
    9/24 prirodni IVF (neg aspiracija)
    10/24 stim IVF (Gonal+Pergoveris+Cetrotide); 11🥚, 8 oplodenih; 2 ❄️(freeze all)
    01/25 FET 1bc❌; 02/25 FET 1bc❌
    Poliklinika IVF
    04/25 stim IVF (Elonva+Menopur+Orgalutran)

💜Medenko
    31. Ožujak 2025. 10:02

Marija1990

dreamer i Medenko žao mi je zbog negativnih testova.

Mi smo primili opet loše vijesti - od 7 aspiriranih stanica, jedna se uspjela oploditi kroz 24 sata, a jučer nam javljaju da se i ta mrvica prestala razvijat.Nemamo ništa za transfer.
    Baš smo u šoku, od svih mogućih ishoda, a ovom nismo ni razmislili…
    Ja sam uspjela jučer tijekom poziva pitat za pojašnjenje, da li je do kvalitete jajnih stanica… Embriologica je spomenula da moguće da je aspiracija bila u pogrešnom trenutku… Dio jajnih stanica već je bio prevelik na ultrazvucima, a one koje su aspirirane nedovoljno zrele… Spermiji su bili dobri. Prekinula sam terapiju, osim Duphastona, da se ciklus ne poremeti. Očekujemo poziv doktora danas… Ovo nam je bio zadnji pokušaj prije kraja godine, jer dragi ide na sezonu…

Marija žao mi je…mogu misliti razočarenje 🤯😱😞..neznam šta reci,njihov nemar,nepažnja,drugacije nije moglo očito iz nekog višeg razloga🙄😏…još sad dragi na sezonu….srecom godine su vam plus,glavu gore i idući postupak sretnije i pametnije🙏🏽✨❣️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    31. Ožujak 2025. 10:05

Medenko ,Dreame tako mi je zaooo ali čekajte jos o betu nada zadnja umire.
    Ja evo idem vadit opet kako rekao ,vec 3 dana ne uzimam terapiju i nadam se da cu ubrzo procuriti i da se nece sta iskomplicirati.🤦
    Isplakala sam se i jos cu vjerovatno bude mi tesko na momente i milijon pitanja bude po glavi ali ziviti moramo i krenuti dalje.Odmoriti od svega .Hvala cure na svoj podršci svima ❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    31. Ožujak 2025. 10:07

Marija isto jako mi jezao da desilo mi se to vise puta da bi bila 1,2 i o da nista niti do transveras molim te isplaci se i nastoj ne gubiti nada u vjeru i odi i razgovaraj s doktorom i pitaj sve sto te zanima grlim jako❤️

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

LadyNatasja
    31. Ožujak 2025. 10:11

Zaboravila laptop na poslu preko vikenda, pa sad dok sam popratila sve propusteno... 
    Bela saljem zagrljaj podrske 

Hvala svima na cestitkama za plusic, nikako docekati taj utorak i betu 
    Subotu sam provela u krevetu, u noci s petka na subotu mi se pojavila jaka bol u donjem dijelu stomaka, sirila se na lijevu stranu, u leđa i kukove, pa prema koljenima. Bol je bila konstantna i vrlo jaka, a pomagalo mi je lezanje na toj strani ili na leđima. Trajala je cijeli dan, do 3-4 ujutro u nedjelju i onda nestala kao da nikad nije ni postojala. Nemam nikakav iscjedak niti krvarenje nakon toga. Jel se netko susreo s tako necim? Prestravila sam se. Sad tek ne mogu docekati betu sutra, nikad duzi vikend nisam imala.

Molly8
    31. Ožujak 2025. 10:40

Dreamer, Medenko jako mi je zao 💔 

Sani hvala, znala sam da je vitamin d ali nisam da i feritin treba bolje, imas li preporuku što da uzmen za to? Sad cu pcoet better you 3000 umjesto jednom dva put dnevno.

Marija suosjećam jako, nama je bilo dosta slicno prvi i drugi put, nismo nikad dosli dalje od dana nakon aspiracije. Bas bude grozno i kad sam krenula u sve ovo na svasta sam se pripremala, kako si napisala, al ne na to. Drži se vidi što možeš promijeniti i idemo dalje 💪🏼

🙋🏻‍♀️33-AMH 9.5
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    Kariogram 👫✅
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.