Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Giselle
    01. Travanj 2025. 23:22

Cure, imam glupo pitanje. Uskoro idemo obaviti  pretragu kariogram i malo istražujem. Postoje li pokazatelji koji mogu upućivati na loš kariogram prije nego što se napravi genetsko testiranje? Konkretno, može li loš spermiogram kod muškaraca (npr. nizak broj spermija, loša pokretljivost) ili smanjena ovarijska rezerva kod žena biti znak potencijalnih kromosomskih abnormalnosti? Ili je kod vas kod kojih je dobiven rezultat da morate ići na pgt analizu sve bilo dobro što se tiče tih drugih nalaza(spermiogram itd)?
    Hvala svima😍

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

nicol, z
    02. Travanj 2025. 01:08

LadyNatasja

Beta 12dnt 9,35 🙄🙄
    Ne znam sto bi mislila i ima li ono sve u subotu veze s ovakvim rezultatom 🙄

Hvala ti na podrsci, ujutro sam imama malo, mislila sam da je proslo i onda  navecer opet..🫣 vidit cu sto ce ujutro reci dr.

🧔 41
    🙋‍♀️37, AMH 20
    👩‍❤️‍👨 2018.
    2022. AIH ➖
    2023. AIH ➖
    IVF 8.2024.🥚 10, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
    IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
    FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 1.beta 150 2.beta 575 3. beta 691 4. Beta 771, 1. UZV ✅️ 2.UZV ne vidi se ZV beta 12 452 missed ab. 7+5tt

Ivis
    02. Travanj 2025. 05:45

Giselle

Cure, imam glupo pitanje. Uskoro idemo obavitipretragu kariogram i malo istražujem.Postoje li pokazatelji koji mogu upućivati na loš kariogram prije nego što se napravi genetsko testiranje? Konkretno, može li loš spermiogram kod muškaraca (npr. nizak broj spermija, loša pokretljivost) ili smanjena ovarijska rezerva kod žena biti znak potencijalnih kromosomskih abnormalnosti? Ili je kod vas kod kojih je dobiven rezultat da morate ići na pgt analizu sve bilo dobro što se tiče tih drugih nalaza(spermiogram itd)?
    Hvala svima😍

Giselle kod nas je spermiogram loš ali nitko nam nije potvrdio da je uzrok kariogram. Ali poslali su nas na kariogram zbog dosta lošeg spermiograma i jer nikada nije doslo do zaceca, pa pretpostavljam da je i to jedna od posljedica lošeg kariograma. Što se tiče jajnih stanica, u nekim prepiskama i istraživanjima kod žena bude određeni postotak jajnih stanica koji ima nebalansiranu translokaciju, a postotak ovisi o mjestu puknuća na kromosomima.

👩🏻35👦🏻34
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    VV obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo -PFC Prag
    ICSI- 01/25 2 blastociste, PGT analiza 🧬, ostaje 1❄️
    04/25 FET: 1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
    ivis11062@gmail.com

Verbena
    02. Travanj 2025. 07:04

Tinchy300, ne moraš ništa uzimati zato što suprug ima Morganellu u ejakulatu jer ona nije spolno prenosivi uzročnik, ona je inače dio normalne crijevne flore.

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶10/24 - 1. IVF => 5 j.s. -> 4 oplođene => 3. dan 3 => 2 ❄️ bc
    🔸10/24 ET 1 3dn => beta neg. ✖️
    🔸11/24 - FET 1 bc (prirodni ciklus) => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => 1. UZV 6+4 GV + ŽV, nema EO => nepravilan razvoj ploda => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc (arteficijelni ciklus) => 12.dnt beta 535 => 14.dnt beta 1284 => UZV 6+5 imamo ❤️ => UZV 9+5 missed ab. 💔
    🔶 2. IVF ⏳

ITM
    02. Travanj 2025. 07:28

Giselle

Cure, imam glupo pitanje. Uskoro idemo obavitipretragu kariogram i malo istražujem.Postoje li pokazatelji koji mogu upućivati na loš kariogram prije nego što se napravi genetsko testiranje? Konkretno, može li loš spermiogram kod muškaraca (npr. nizak broj spermija, loša pokretljivost) ili smanjena ovarijska rezerva kod žena biti znak potencijalnih kromosomskih abnormalnosti? Ili je kod vas kod kojih je dobiven rezultat da morate ići na pgt analizu sve bilo dobro što se tiče tih drugih nalaza(spermiogram itd)?
    Hvala svima😍

Kod mog M je sve u redu... I spermiogram i kariogram.
    Upućeni smo na kariogram jer sam ja to tražila nakon trećeg gubitka. Otkriveni su kromosomski problemi kod mene. Doduše kako je genetičarka rekla imam mali postotak tih problematičnih 🙈
    Ostali nalazi su relativno u redu...

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

ITM
    02. Travanj 2025. 07:30

Ivis

ITM
    Joj vjeruj mi da znam kako ti je i koja ti se pitanja vrte… Na neka ni ja još uvijek nemam odgovor, ali kod nas je sreća u nesreći da nikad nije došlo do trudnoće, iako smo zajedno već 15 godina.
    Mi smo krenuli u obradu preko Vuk Vrhovca i isto su nam rekli da u HR nema pomoći za našu situaciju. Razlog je taj što kod nas nema laboratorija koji rade PGT analize, a s njom se provjerava kvaliteta blastociste kako bi se odredilo koja ima najveću šansu za preživljavanje i razvitak u normalnu trudnoću. To je već neka viša znanost koje nažalost kod nas nema.
    Po drugo mišljenje smo išli kod dr. Alebica koji nam je potvrdio da je odlazak van i pgt analiza najbolja šansa u našoj situaciji.
    Možeš poslati upit na mail i dogovoriti možda online konzultacije? Čisto da porazgovarate.
    Za druge doktore ne znam, možda imaju cure neki prijedlog. Eventualno možete i popričati s nekim geneticarem. Mi se nismo na kraju odlučili za to (za sad), ali dobila sam preporuku za Ingeborg Barisic.
    Ako imate mišljenje ljecnika nakon obrade da morate van na liječenje, imate pravo na pokrivanje dijela troskova preko hzzo-a.
    Mi smo se javili u Prague Fertility Centre i jako su nam brzo odgovorili. Komunikacija je meni stvarno jednostavna, imate koordinatoricu koja je zaduzena za balkan i što god je pitate, odgovara vam dosta brzo. Ali morat ćete se oboružati strpljenjem kod nas jer je hzzo spor i trom.
    Mogla bih ti cijelu knjigu napisati, tako da ću se sada zaustaviti 🙈

Hvala ti puno ❤️
    Mogu li ti se javit mailom kad mi budu trebale dodatne informacije?
    Za sad sam dobila info da su oni iz kbc Split slali za Belgiju, al još čekam dodatne informacije.

38 👩🏼‍❤️‍👨🏻 44
    8./2023. biokemijska
    17. 2. 2024. M 🩷🪽
    10./2024. Missed ab
    Kariogram ➡️ PGT - A 🧬
    UZ Brussel⌛
    1712itm@gmail.com

Giselle
    02. Travanj 2025. 07:36

Hvala vam cure za informaciju vezano za kariogram. Kod nas je sve u redu, nikamo da se trudnoća održi, tri biokemijske su bile, a imali smo 6 super blastica. A prije toga nikako do spontane trudnoće doći. Pa sad je jedino ostao još i kariogram obaviti i sad sam u strahu da je to problem. Uglavnom, hvala vam i sretno ❤️

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Ivis
    02. Travanj 2025. 07:44

ITM slobodno, pitaj što god treba
    Mail je u potpisu.

👩🏻35👦🏻34
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    VV obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo -PFC Prag
    ICSI- 01/25 2 blastociste, PGT analiza 🧬, ostaje 1❄️
    04/25 FET: 1.beta (14dpt):1354, 2.beta (16dnt): 4294, imamo ❤️
    ivis11062@gmail.com

• Tinchy300
    02. Travanj 2025. 07:48

Verbena

Tinchy300, ne moraš ništa uzimati zato što suprug ima Morganellu u ejakulatu jer ona nije spolno prenosivi uzročnik, ona je inače dio normalne crijevne flore.

Hvala ti puno

Hrabrica
    02. Travanj 2025. 08:32

Dobro jutro svima ❤️ Meni  potonule sve lade 😔 Jučer navečer na 12dnt krenula ona poznata bol trbuha da je menga blizu. I ta bol je i dalje tu i to ne diskretna nego bas osjetim... Baš sam ful potonula jer do tad nije bilo baš nikakvih naznaka menge i kontala sam kak je to super znak..Testiranje tek u petak na 15dnt zbog brevactida 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.