E da, DHEA je prekursor hormona od kojeg u jajnicima nastaje testosteron koji potiče rani razvoj folikula u jaajnicima. Pokazao se koristan kod žena s niskom ovarijalnom rezervom odnosno niskim AMH. Ako ti je AMH 20, mislim da to nema smisla uzimati. DHEA ima nustpojave i svakako je prije uzimanja potrebno provjeriti ukupni testosteron i DHEAS, a DHEA uzimati samo ako su oboje niski/prema donjoj granici.
🤷🏼♀️ 1985. - AMH 1.7 pmol/L, FSH 19.6, mb.Hashimoto
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
2 ❄️
🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸3/25 - FET odgođen, loš ciklus
🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
verbena.forum@gmail.com
Lea i Marelice, mirnu i urednu trudnoću vam želim do kraja! 🤗☺️
Inače, danas sam upoznala ženu koja je u 45. godini neplanirano ostala trudna i sa nepunih 46 godina rodila živo i zdravo dijete ☺️ Evo, samo sam htjela to podijeliti s vama za podizanje morala kad vam je teško. Samo hrabro i ustrajno naprijed suborkinje moje! 🤗💪💪
Razumna.. ♥️🙏 kako si? Kad je transfer? Držim fige za sretnu 13-ticu 🍀🤞
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
🔸10/24 - 1. IVF (Ovaleap + Menopur + Cetrotide + Ovitrelle) => 5 j.s. -> 4 oplođene; Estrofem + Cyclogest => 18.10. ET 1 3dn => ✖️
2 ❄️
🔸11/24 - 1. FET (prirodni ciklus) - od 21.11. Estrofem + Cyclogest => 27.11. FET 1 BC, Brevactide 1500 i.j. 2x, Andol 75 mg => beta 14.dnt 756 => 16.dnt 1792 => missed ab. 9 +4 tt 💔
🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
verbena.forum@gmail.com
ITM mi smo morali na PGT. Imali smo ponudeno Bruxelles ili Prag. Što god te zanima, pitaj 😊
Ivona meni se to dogodilo s clexaneom i dobila sam podljev nakon toga.
Cure, ja napokon dobila nalaze i sve je uredno osim nekakvoga čimbenika nekroze tumora-alfa
(TNFalfa). Nemam pojma što je to ali blago su mi povišene vrijednosti ali kažu da nije ništa alarmantno i da vjerojatno imam neku upalu ili sam pod stresom. Bilo me strah da će mi zbog toga biti odgođen transfer ali neće!!!! 🤗🤗🤗🤗🤗 S idućim ciklusom krećem, što je vrlo uskoro. M bi mi trebala stići u subotu. Ja sam pre pre pre presretna što sam konačno došli korak bliže 🙈
Laknulo mi je da nisam tolika iznimka... 😅
Imam mali milijun pitanja jer mi se još nije slegnulo 🙈
Za sad ću postavit samo 3 😂
Do ovih nalaza nitko nije reagirao na moje gubitke trudnoća jer su sve bile prirodne, a sad odjednom mi se u Hrvatskoj ne može pomoć.
Uglavnom... Prvo bi mi trebala preporuka liječnika u Zagrebu kod kojeg bi mogla otići s obzirom da mi je savjetovano da potražim više mišljenja. U Splitu su mogućnosti dosta sužene, ali obavit ću i ovdje neke razgovore.
Tko preporučuje i stupa u kontakt s klinikom u inozemstvu?
Koliko vremena je potrebno da se uopće dođe u inozemnu kliniku?
Hvala ti 🥰
38 👩🏼❤️👨🏻 44
8./2023. biokemijska
17.2. 2024. M 🩷🪽
10./2024. Missed ab
1712itm@gmail.com
ITM
Joj vjeruj mi da znam kako ti je i koja ti se pitanja vrte... Na neka ni ja još uvijek nemam odgovor, ali kod nas je sreća u nesreći da nikad nije došlo do trudnoće, iako smo zajedno već 15 godina.
Mi smo krenuli u obradu preko Vuk Vrhovca i isto su nam rekli da u HR nema pomoći za našu situaciju. Razlog je taj što kod nas nema laboratorija koji rade PGT analize, a s njom se provjerava kvaliteta blastociste kako bi se odredilo koja ima najveću šansu za preživljavanje i razvitak u normalnu trudnoću. To je već neka viša znanost koje nažalost kod nas nema.
Po drugo mišljenje smo išli kod dr. Alebica koji nam je potvrdio da je odlazak van i pgt analiza najbolja šansa u našoj situaciji.
Možeš poslati upit na mail i dogovoriti možda online konzultacije? Čisto da porazgovarate.
Za druge doktore ne znam, možda imaju cure neki prijedlog. Eventualno možete i popričati s nekim geneticarem. Mi se nismo na kraju odlučili za to (za sad), ali dobila sam preporuku za Ingeborg Barisic.
Ako imate mišljenje ljecnika nakon obrade da morate van na liječenje, imate pravo na pokrivanje dijela troskova preko hzzo-a.
Mi smo se javili u Prague Fertility Centre i jako su nam brzo odgovorili. Komunikacija je meni stvarno jednostavna, imate koordinatoricu koja je zaduzena za balkan i što god je pitate, odgovara vam dosta brzo. Ali morat ćete se oboružati strpljenjem kod nas jer je hzzo spor i trom.
Mogla bih ti cijelu knjigu napisati, tako da ću se sada zaustaviti 🙈
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
ivis11062@gmail.com
Pozdrav cure, molila bi pomoc. Suprug je radio pretragu bakteriologija ejakulata i nadjena mu je bakterija morganella morganii. Dobio je antibiotik. Meni je doktorica opce prakse rekla da pitam svog ginica dali i ja moram nesto uzimati. Sljed tjed tek idem kod dr Luetic na kontrolu sa nalazima pa da ovdje pitam da li ste imale iskustva sa navedenim. Ne bi se to toliko mucilo da nisam dobila pozitivan test na trudnocu. Zadnjih 2 puta kad sam imala pozitivan test sam prokrvarila na 32 dan. Sad ne znam da li to moze biti zbog te bakterije ili? Hvala.
Bok cure! Skoro 2 mj uzimala sam pilule da se jajnici smire i da se pripremimo za ivf. Dr mi je rekla da prestanem s pilulama i da ocekujem menstruaciju 2-5 dana nakon prestanka uzimanja pilula. Danas mi je 6. dan kako ih ne pijem i menstruacije nema, kao niti simptoma. Zanima me je li menstruacija nuzna ili je potpuno svejedno da li sam ju dobila s obzirom da odmah krecemo sa stimulacijom i krecemo u ivf?
👩🏻 🧔🏻♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. ivf Beta+⏰ blaga stimulacija (clomid+Bemfola) - aspirirane 3 jajne stanice - 2 oplođene ❤️
Cure, imam glupo pitanje. Uskoro idemo obaviti pretragu kariogram i malo istražujem. Postoje li pokazatelji koji mogu upućivati na loš kariogram prije nego što se napravi genetsko testiranje? Konkretno, može li loš spermiogram kod muškaraca (npr. nizak broj spermija, loša pokretljivost) ili smanjena ovarijska rezerva kod žena biti znak potencijalnih kromosomskih abnormalnosti? Ili je kod vas kod kojih je dobiven rezultat da morate ići na pgt analizu sve bilo dobro što se tiče tih drugih nalaza(spermiogram itd)?
Hvala svima😍
Svi nalazi uredni
Pokušavamo od 9.mj 2022.
Beta 12dnt 9,35 🙄🙄
Ne znam sto bi mislila i ima li ono sve u subotu veze s ovakvim rezultatom 🙄
Hvala ti na podrsci, ujutro sam imama malo, mislila sam da je proslo i onda navecer opet..🫣 vidit cu sto ce ujutro reci dr.
🧔 41
🙋♀️37, AMH 20
👩❤️👨 2020.
2022. AIH ➖
2023. AIH ➖
IVF 9.2024. ET x2 beta ➕.... biokemijska
IVF 3.2025. ET x2 ➖️
Cure, imam glupo pitanje. Uskoro idemo obavitipretragu kariogram i malo istražujem.Postoje li pokazatelji koji mogu upućivati na loš kariogram prije nego što se napravi genetsko testiranje? Konkretno, može li loš spermiogram kod muškaraca (npr. nizak broj spermija, loša pokretljivost) ili smanjena ovarijska rezerva kod žena biti znak potencijalnih kromosomskih abnormalnosti? Ili je kod vas kod kojih je dobiven rezultat da morate ići na pgt analizu sve bilo dobro što se tiče tih drugih nalaza(spermiogram itd)?
Hvala svima😍
Giselle kod nas je spermiogram loš ali nitko nam nije potvrdio da je uzrok kariogram. Ali poslali su nas na kariogram zbog dosta lošeg spermiograma i jer nikada nije doslo do zaceca, pa pretpostavljam da je i to jedna od posljedica lošeg kariograma. Što se tiče jajnih stanica, u nekim prepiskama i istraživanjima kod žena bude određeni postotak jajnih stanica koji ima nebalansiranu translokaciju, a postotak ovisi o mjestu puknuća na kromosomima.
👩🏻35👦🏻34
👩🏻 Sve ok
👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
Pokušavamo od 2021.
Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
PFC Prag
ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
ivis11062@gmail.com
Tinchy300, ne moraš ništa uzimati zato što suprug ima Morganellu u ejakulatu jer ona nije spolno prenosivi uzročnik, ona je inače dio normalne crijevne flore.
🧔 1986., sve ok
🏥 SV. DUH
2 ❄️
🔸5/25 - 2. FET ⏳🙏🤞🍀
verbena.forum@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji