Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    riamaro
    01. Ožujak 2025. 14:31

Tinčice ovakve priče nam daju vjetar u leđa 🫶
    Dodo lijepe vijesti, drzim fige 🤞🏽
    Molly e točno tako kako si opisala se i ja osjećam, ali niti nakon konz. nije ništa bolje 😅
    Nata bravo, i neka se lijepo oplodi i razvije 🤞🏽🍀
    Ivis hvala ti na ovim riječima ❤️
    Dreamer lupocet flu sadrzi - klorfenamin koji je antihistaminik pa ne znam jedino zbog tog smijes li

29 👩🏻 AMH 23,6 - hashimoto/hipo - Euthyrox 75, Novalac, Omega 3, D Vital
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia - Almagea Man, Zinc, Vit D, Q10, Omega 3, Clomid
    - pokušavamo od 3/23
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 blastocista ❄️ freeze all - hiper
    - 11/2024 FET blastociste -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    - 3/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

IKAR0808
    01. Ožujak 2025. 14:36

Diivnaa__

Dodo zvuči odlično!
    Nata držim fige da se oplodi i rasteIvona ja probala jedan pa drugi i sve je bilo isto tako da ne vjerujem da ima neke velike razlike, ali većina daje prednost prirodnom zbog , ako dođe do trudnoce, manje komplikacija kasnije…

Ovaj zadnji dio ne kužim baš,  pa ako može malo detaljnije objašnjenje. Koliko ja znam, trudnoća ostvarena u stimuliranom ili prirodnom fetu je isto 🤷‍♀️ 
    Probala i prirodni i stimulirani, uvijek mi he u stimuliranom bilo jednostavnije,  gleda se dobra debljina endometrija  a u prirodnom hvataš ovulaciju i , više je UVZa...

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

Ivis
    01. Ožujak 2025. 14:39

Hvala cure, ja trebam sve ovo napraviti, tj. to im je preporuka:
    ANA IgG
    ENA screen
    APA IgG, IgM
    ACLA IgG, IgM
    A-beta 2 GPI IgG, IgM
    a-tTg IgA, IgG
    A-annexin IgG, IgM
    Imunofenotyp CD3, CD4, CD8, CD19 and NK
    Intracellular production of cytokines (TNF, IFN, IL-4)
    a-ovaries, sperm, zona pellucida
    a-TPO
    a-Tg
    T-regulation lymphocyte
    CRP
    Budem zvala pa ću vidjeti tko bi mogao uopće odraditi sve što su me tražili. Ili eventualno kod nekoga privatno. Malo me naljutilo to što su mogli odmah spomenuti da ću to trebati. Ovako sam čekala 4 tjedna analizu i sad ću još morati tko zna koliko čekati ta imunološka testiranja 🙄

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️,⏳KET
    iva432@hotmail.com

IKAR0808
    01. Ožujak 2025. 14:56

dreamer ❤

Cure savjet. Neka prehlada je u nastajanju pa bi popila lupocet flu/mah flu. S obzirom da pijem estrofem to nebi trebalo smetati ako popijem ili? 🤷‍♀️🫣

Neće smetati ni jedno ni drugo, ali ako nije neka velika prehlada probaj bez ičeg, samo iz razloga jer dokazano je da kod oslabljenog imuniteta bude veća vjerojatno implantacija. Ja sam sada u zadnjem uspješnom fetu bila bolesna ko konj i na kraju je bio uspješan. Napominjem, da je to moje iskustvo 😉 
    Ti nakon feta imaš u terapiji i decortin?

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

plavuša
    01. Ožujak 2025. 15:04

Sirenaa

Jedno pitanje ja imam stalno kao neka probadanja u donjem dijelu stomaka jel to normalno u ranoj trudnoci?
    Nocas me cak to probadanje da ga tako nazovem probudilo.

Sirena tako je i meni.. Kao da svaki cas moram dobiti, grc, pa popusti.. Ali to je normalno, sve se to siri i tako mora biti.. Koliko ti po racunici ispada tt, ja sam 4+5. I sad cekam 13.3. sam narucena kod svog gin na uzv, onda to bude 6+4 i nadam se da i dalje bude skolski... 
    Tincica 🎉🎉 jeeej cekamo betu.. 
    Nata bravo i jedna je dobitna 🤞🍀

🤰🏼2012.prirodna, curka 3800g 51cm
    🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc 🤞(gonal+menopur+cetrotide)
    5🥚 (3 oplođene, jedna izgurala 3dan) 1 🐣, 0❄️
    cyclogest, folbella, decortin, aspirin, prolutex
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 (ovaleap, menopur, orgalutran, ovitrelle) 6🥚 (5 oplođenih, jedna izgurala do 3 dana) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏

beba2025❤
    01. Ožujak 2025. 15:24

Sirenaa

Jedno pitanje ja imam stalno kao neka probadanja u donjem dijelu stomaka jel to normalno u ranoj trudnoci?
    Nocas me cak to probadanje da ga tako nazovem probudilo.

Skroz je normalno,blago probadanje,grčevi,bol u leđima,osjetljivije grudi,čak i malo jača bol, ali kratkotrajna... doduše,ja znam te simptome iz prirodnih trudnoća,ali pretpostavljam da su simptomi jednaki,možda je u mpo to sve još izraženije,jer se koristi terapija,češći pregledi,pa je sve osjetljivije... uglavnom sretno 🩵 

Bebolina2024
    01. Ožujak 2025. 15:40

Dodo jako lijepa brojka, neka nastave se sve lijepo dalje razvijati.
    Nata jedna prava je jedino što nam treba.
    Ja od 5 postupka uvijek sam imala 2 ili 3, za transfer bi bila jedna ili ni jedna. Zadnji put sam imala jednu jedinu i uspjela je i po prvi put došlo do trudnoće. Ovo što se nije nastavilo dobro razvijati je druga priča.
    Ta jedna je mogla biti skroz dovoljna.
    Ikar da ako se odlučimo samo bi oni došli u obzir za taj zadnji put.
    Tinčica baš težak postupak ali eto ipak si dobila svoj plusić. Ne moraš osjećati grižnju savjesti, ja navijam za svaku od vas kao za sebe. Ako mi i ne uspije u redu je. Imala sam 2 osobe u obitelji s spontanima i teškim pričama. U molitvama kako sam molila za sebe molila sam i za njih. Čak sam rekla ako je cijena da ja neću opet biti majka, bar želim da se one po prvi put ostvare kao majke. Ja već jesam majka, imam predivnog sina i ne bi ga mijenjala za ništa na svijetu. I sada se samo nadam da će njihove trudnoće ići u skroz dobrom smjeru. I da ćemo za koji mjesec imati nove bebe u obitelji.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

Nata91
    01. Ožujak 2025. 16:27

Hvala vam cure na riječima ohrabrenja. Meni je ovo jedan veliki pomak u odnosu na prvi postupak kad jajna stanica uopće nije bila dobra ni za spajanje. Kako god ovo prošlo daje mi snagu i vjeru da još nije sve gotovo. ❤️

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

Rolica
    01. Ožujak 2025. 17:13

Nata bravooo, neka ta jedna bude dobitna, super! Javiti će ti sutra kakvo je stanje? Neka bude super party u labu 🤩🥳👌
    Bebolina razumijem te, i bolje da si se odmaknula od svega pa kako bude... stignete se još odlučiti za jedan postupak, vjerujem da te kopka s obzirom na zadnji ishod. Glavno da si ti na kraju u miru sa svim odlukama 🥰
    .
    Evo mi smo dobili lijepi embrij koji se vec dijeli, jutros je bio na 2 stanice, kaze embriologica da je jajna bila super lijepa velika i dobri spermici tako da je u ponedjeljak transfer. Cudno mi je to sad, totalno neplanski uletilo 😅 Drzite fige! 😅🥰👌🍀🍀

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> ⏳
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Marija1990
    01. Ožujak 2025. 17:13

tinčica1703

Bebolina2024

Rolice hvala na pitanju, dobro sam. Život ide dalje, obaveze i svašta nešto i vrijeme mi baš leti. Čak dosta poznatih oko mene trudno i sve mi je to u redu, ne pogađa me previše. To valjda i ide s time jer sam pomalo ohladila od trudnoće i svega toga. Novi postupak ako i odlučim proći, prošla bi ga tek toliko da konačno zatvorim ovo poglavlje. Makar za onaj zadnji smo rekli da je taj zadnji. Možda malo kopka ta ideja da se zadnji put po prvi put nešto i primilo i to tek 5. postupak.
    Tinčica danas se to već lijepo vidi. Sretno dalje🤞🤞
    Kad vadiš betu?
    Bebolina draga, itekako znam kako se osjećaš jer evo i ja sam sada išla bez očekivanja, rekla sam sama sebi. Dobro, dosta je, dokle više.. Rekla sam si :ovo je zadnji postupak, zadnjih 8 nije uspjelo, kolike su šanse da sada hoće?? Šanse su bile nikakve i onda se desilo ono o čem se nisam niti usudilla sanjati… Već 4 dan nakon transfeta bacilo je sjenu, danas tamni i osjećam da je sve u redu jer kad je bila biokemijska crta je bila ista non stop, nije tamnila uopće…
    09.03. vadim betu. I napokon vjerujem…

Drage moje, meni je ovaj postupak posebno teško pao jer je muž na terenu, doslovce sam putovala u Zagreb autobusom sama, ustajala u 6 ujutro da bi se vraćala kući oko 23 h i tako na sve uzv i transfer… Nitko me nije poljubio za sreću niti mi držao ruku u svom mom strahu a ipak se radi o devetom pokušaju. Krumpiriće iz Mc sam sama jela i suze su mi se kotrljale doslovno.. Kako se sad osjećam sretno zbog sebe, grize me savijest jer želim i vama sreću i ne želim da se netko zbog moje euforije osjeća teško.. Najveći zagrljaj šaljem

Ovaj post me posebno taknuo, pogotovo drugi dio...
    Tinčica1703 žao mi je što si sama prolazila kroz to... 😔
    Vjerojatno zato jer se zadnja dva dana i sama borim s psihom, emocijama i teško je...
    Hvala svima na pozitivnim željama. 💕 Također uzvraćam svima koje se bore, iščekuju i nadaju.
    Ja sam jutros imala inseminaciju. Sve je ok prošlo, trenutno minimalno krvarim. Sada Duphastone i nakon dva tjedna radim betu. Prošli postupak sam već nakon 7-8 dana krenula s testovima i samo se mučila pa se nekako nadam da ću ovaj put izdržat i napravit tek koji dan prije bete. 

👩🏻 1990. Euthyrox 75 za optimalan TSH, ostalo uredno
    👱 1995. sve uredno
    - pokušavamo od 2022. prirodno
    - 10/2024 konzultacije Poliklinika IVF
    - 01/2025 stimulirana (Femara, Menopur, Ovitrelle) IUI ❌
    - 02/2025 IUI u prirodnom ciklusu (Femara, Ovitrelle) --> 1.3. IUI ⏳
    - 04/2025 planirani IVF

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.