Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    IKAR0808
    01. Ožujak 2025. 21:48

Diivnaa__

IKAR0808

Diivnaa__

Dodo zvuči odlično!
    Nata držim fige da se oplodi i rasteIvona ja probala jedan pa drugi i sve je bilo isto tako da ne vjerujem da ima neke velike razlike, ali većina daje prednost prirodnom zbog , ako dođe do trudnoce, manje komplikacija kasnije…

Ovaj zadnji dio ne kužim baš, pa ako može malo detaljnije objašnjenje. Koliko ja znam, trudnoća ostvarena u stimuliranom ili prirodnom fetu je isto 🤷‍♀️
    Probala i prirodni i stimulirani, uvijek mi he u stimuliranom bilo jednostavnije, gleda se dobra debljina endometrija a u prirodnom hvataš ovulaciju i , više je UVZa…

Je problematičnije ako imaš dulje cikluse/nepravilne ili nemaš ovulacija onda je sigurno stimulirani bolje riješenje. U prirodnom/modificiranom prirodnom tijelo proizvede prirodno žuto tijelo koje također izlučuje progesteron kao potporu trudnoći te samim time pomaže, a i koliko sam čitala manji je rizik komplikacija kasnije tipa preeklampsije. Hoću reći, studije nisu pokazale da je ijedan bolji jer bi onda svi koristili taj pristup, ali meni su rekli da se više preferira prirodni zbog toga kad je moguć

Po nekom mojem mišljenju i koliko sam ja pratila, ta istraživanja ipak su još svježa i treba vremena da bi podaci bili "točniji". Do nedavno cca. 2 godine, 80% fetova u svijetu su bila stimulirana, i tek sada u novije vrijeme svi pokušavaju prirodno FET,  što i ima smisla baš zbog toga kako si rekla prirodnog progesterona i etc. Poznato mi je da se u novije vrijeme jako diskutira o estrofemu i posljedicama istoga. Ja osobno nikakve nuspojave nisam imala, ali sad kad si spomenula za visoki tlak (kasnije u trudnoći, preeklmpsija) moguće da će studije kroz neko vrijeme pokazati konkretne podatke,  ali IVF je stvarno mlada grana medicine i moje je mišljenje da ćemo prave rezultate istraživanja ipak morati čekati, nažalost. Kako si I napisala za sada se jos uvijek ne zna da li je stimulirani ili prirodni bolji/uspješniji.  

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

IKAR0808
    01. Ožujak 2025. 21:55

dreamer ❤

IKAR0808

dreamer ❤

Cure savjet. Neka prehlada je u nastajanju pa bi popila lupocet flu/mah flu. S obzirom da pijem estrofem to nebi trebalo smetati ako popijem ili? 🤷‍♀️🫣

Neće smetati ni jedno ni drugo, ali ako nije neka velika prehlada probaj bez ičeg, samo iz razloga jer dokazano je da kod oslabljenog imuniteta bude veća vjerojatno implantacija. Ja sam sada u zadnjem uspješnom fetu bila bolesna ko konj i na kraju je bio uspješan. Napominjem, da je to moje iskustvo 😉
    Ti nakon feta imaš u terapiji i decortin?

Da, do sad sam imala: decortin, aspirin, aktivnu folnu, cyclogest, prolutex i clexane. Sad sam krenula s estrofemom pa ćemo vidjeti što će biti od terapije (idem ovaj put i na prp metodu).
    Kad sam bila u Petrovoj u fetovima onda sam imala estrofem, duphaston, folnu i utrogestan.

Kod Škvorca nikad nisam imala u terapiji duphaston 🤷‍♀️

Cyclogest 400 mg progesteron,  a utrogestan 200 mg pa moguće da su u Petrovoj s duphastonom kompenzirali tu razliku 🤷‍♀️ Dupaston je isto progesteron. 

Ukoliko se prehlada nastavi,  spomeni to dr. Škvorcu prije nego uvedeš Decortin, jer on sam po sebi dosta jako sroza imunitet.

Vinogradska 🏥 since 05/2013
    ▪️jajovod✂️
    1. IVF 11/13❌️
    2. IVF 11/14❌️
    3. IVF 05/15 - ET 2 x 3dnevna, 10dpt + , 6tt ❤️
    11/17 prirodna trudnoća, vanmaternicna
    ▪︎jajovod✂️
    4.IVF - 10/22 🐧🐧🐧
    1. fet beta ❌️
    2.fet beta ❌️
    3.fet beta ❌️
    5. IVF - 4/23 ❌️
    🐧🐧
    4. fet beta ❌️
    5.fet ❌️
    6.IVF -2/24 ❌️
    🐧🐧
    6. fet beta ❌️
    7.fet❌️
    8.fet 8DPT + , 6tt ❤️

Bebolina2024
    01. Ožujak 2025. 22:00

Rolica još će ovako neplanski i najbolje proći. Dobro da si otišla u Vg na UZV. Sretno!
    Marija1990 sretno!

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

IvonaSi2509
    01. Ožujak 2025. 22:45

IKAR0808

Diivnaa__

IKAR0808

Diivnaa__

Dodo zvuči odlično!
    Nata držim fige da se oplodi i rasteIvona ja probala jedan pa drugi i sve je bilo isto tako da ne vjerujem da ima neke velike razlike, ali većina daje prednost prirodnom zbog , ako dođe do trudnoce, manje komplikacija kasnije…

Ovaj zadnji dio ne kužim baš, pa ako može malo detaljnije objašnjenje. Koliko ja znam, trudnoća ostvarena u stimuliranom ili prirodnom fetu je isto 🤷‍♀️
    Probala i prirodni i stimulirani, uvijek mi he u stimuliranom bilo jednostavnije, gleda se dobra debljina endometrija a u prirodnom hvataš ovulaciju i , više je UVZa…

Je problematičnije ako imaš dulje cikluse/nepravilne ili nemaš ovulacija onda je sigurno stimulirani bolje riješenje. U prirodnom/modificiranom prirodnom tijelo proizvede prirodno žuto tijelo koje također izlučuje progesteron kao potporu trudnoći te samim time pomaže, a i koliko sam čitala manji je rizik komplikacija kasnije tipa preeklampsije. Hoću reći, studije nisu pokazale da je ijedan bolji jer bi onda svi koristili taj pristup, ali meni su rekli da se više preferira prirodni zbog toga kad je moguć

Po nekom mojem mišljenju i koliko sam ja pratila, ta istraživanja ipak su još svježa i treba vremena da bi podaci bili "točniji". Do nedavno cca. 2 godine, 80% fetova u svijetu su bila stimulirana, i tek sada u novije vrijeme svi pokušavaju prirodno FET, što i ima smisla baš zbog toga kako si rekla prirodnog progesterona i etc. Poznato mi je da se u novije vrijeme jako diskutira o estrofemu i posljedicama istoga. Ja osobno nikakve nuspojave nisam imala, ali sad kad si spomenula za visoki tlak (kasnije u trudnoći, preeklmpsija) moguće da će studije kroz neko vrijeme pokazati konkretne podatke, ali IVF je stvarno mlada grana medicine i moje je mišljenje da ćemo prave rezultate istraživanja ipak morati čekati, nažalost. Kako si I napisala za sada se jos uvijek ne zna da li je stimulirani ili prirodni bolji/uspješniji.

Odlične info,hvala puno ❤️

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    02.25| FET | 2 ❄️❄️ ➡️ ❌
    03.25 | FET | 2 ❄️❄️ SOON ⏳

beba2025❤
    01. Ožujak 2025. 22:46

Rolice,bravo za anketu.. super za nas koji ne znamo ništa o mpo,a možda će nam trebati...čini mi se da kod opisa klinika,većinom ne piše naziv klinike,pa ne znam koja je hvaljena,a koju zaobići..tebi svakako hvala ☺️🤗

• MiliPe
    01. Ožujak 2025. 23:56

Rolice Bravo za anketu. 👏
    Ivis Tako je u Pragu sam trenutno u postupku. Za sad sve funkcionise ok, vidjecemo sta ce biti. 🍀

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 🔜 Pfc Prag

tinčica1703
    02. Ožujak 2025. 07:12

Jutro ženice moje ❤️
    Stavljam sliku od jutros u usporedbi sa prijašnjima, napomena da se na 4dnt nemogu uhvatit kamerom ali kad se ja uživo zagledam tu je kao vlas kose, nadalje situacija ide u dobrom smjeru, danas je 6 dnt vraćena je 1blastica ❤️

https://ibb.co/PvjKQScF

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

riamaro
    02. Ožujak 2025. 07:17

tinčica1703

Jutro ženice moje ❤️
    Stavljam sliku od jutros u usporedbi sa prijašnjima, napomena da se na 4dnt nemogu uhvatit kamerom ali kad se ja uživo zagledam tu je kao vlas kose, nadalje situacija ide u dobrom smjeru, danas je 6 dnt vraćena je 1blastica ❤️

🫶🫶🫶

29 👩🏻 AMH 23,6 - hashimoto/hipo - Euthyrox 75, Novalac, Omega 3, D Vital
    30 👱🏼‍♂️ asthenozoospermia - Almagea Man, Zinc, Vit D, Q10, Omega 3, Clomid
    - pokušavamo od 3/23
    KBCSM
    - 10/2024 ICSI Gonal F, Cetrotide, Decapeptyl - 9js - 3 zrele - 1 blastocista ❄️ freeze all - hiper
    - 11/2024 FET blastociste -30.11. 11dpt beta 9.90; biokemijska 😔
    - 12/2024 prirodni postupak, ovulirala - odrađen AIH - beta✖️
    - 3/2025 stimulirani postupak ⏳

riamarro@hotmail.com

Nata91
    02. Ožujak 2025. 07:43

Tinčica baš lijepo tamni, to je to ❤️

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌

plavuša
    02. Ožujak 2025. 08:07

tinčica1703

Jutro ženice moje ❤️

🎉🎉🫶🤞 

🤰🏼2012.prirodna, curka 3800g 51cm
    🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ 28.g. normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc 🤞(gonal+menopur+cetrotide)
    5🥚 (3 oplođene, jedna izgurala 3dan) 1 🐣, 0❄️
    cyclogest, folbella, decortin, aspirin, prolutex
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 (ovaleap, menopur, orgalutran, ovitrelle) 6🥚 (5 oplođenih, jedna izgurala do 3 dana) 1🐣 0❄️ ET
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.