Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sirenaa
    24. Veljača 2025. 13:59

Moja prva beta je bila  na 12 dpt dvije blastociste 139 IU/L a danas na 14 dpt 250 IU/L.
    Kako se to Vama cini?

👩🏻 33g AMH 9,5 pmol/L, PAI-1 4G/4G Homozigot, imunološki nalazi ✔️ kariogram ✔️ hosteroskopija Bettocchi✔️
    🧑🏻 36 god normozoospermia, pokusavamo od 12.2020
    5/2021 missed abortus 7tt
    8/2021, 4/2022 biokemijske
    2/23 AIH previse folikula odustali, 3/23, 5 folikula idemo u IVF popucali prije aspiracije
    IVF 6/23 Bemfola 225, 21 🥚, 10 🐧 u kiropohrani 4 po 🐧 i 6 po 🐧🐧
    8/23 FET 🐧❌, 9/23FET🐧❌, 10/23🐧❌, 1/24
    FET🐧❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌
    2/25 FET 🐧🐧 na testu 9dpt ➕, 12 dpt beta 139 IU/L

Molly8
    24. Veljača 2025. 14:13

Tinchy hvala ❤️ 

Marisha bas mi je zao, ja sam isto ljuta ovih dana na tretman koji dobivamo. Još mi je tužnije sta toliko ljudi kaze ma pusti ih takvi su ti doktori, muči i trpi. Ne trazimo puno već malo ljudskosti i razumijevanja. Ja sam nedavno rekla doktoru ja razumijem da je ovo vama posao al meni je ovo život i ne očekujem da me znate kao prijateljicu ali kad sam u ordinaciji da zna tko sam i što se događa. Ovaj proces je grozno tezak i tjelesno i psihički a oni se nekad ponasaju kao da mi ovo radimo iz hobija i da je sve to normalno.

Dodo ja sam ok. U čekanju sam svih pretraga i nalaza. Moram ponovno radit papu i hormone ako bi isla u bolnicu probat prirodni, a i svakako su mi svi nalazi bas stari jer nije nista vadia od ljeta, a neke i prije. Upali smo na kariogram dosta rano tako da se nadam da cu puno toga obavit do kraja trećeg mjeseca i mozda bit pametnija zašto se ovo događa. Tako da sad čekam pretrage 
    Kako si ti? Drago mi je da sve dobro ide i da ih ima i endometrij je dobar. Neka tako nastavi 💪🏻

🙋🏻‍♀️33-AMH 8.2
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

• Crni_labud
    24. Veljača 2025. 14:28

Nata91

Crni labud nije prirodni postupak, dugi protokol je od 20. dana prošlog ciklusa - Decapeptyl i od 2. dana menstruacije sam na Menopuru 300. Imala sam folikulometriju 7. i 8. dan, u utorak idem opet. Prošli postupak je bio u 11. mjesecu i nakon toga normalni ciklusi. Sad je jedino kasnilo 4 dana što pripisujem Decapeptylu. Inače svaki ciklus 14. dan osjetim ovulacijske grčeve i potvrđeno je žuto tijelo i na uzv. Ni meni u ovom postupku ništa nije jasno…

S obzirom da je 1 folikul odvuklo me na prirodni. 
    S Bemfolom 300 je započeo i moj ivf put i ta terapija pokazala se loša za mene.
    Ovaj dugi ne znam, ali s obzirom na amh radije femara ili klomifen pa prirodni, s njima možeš svaki mjesec pokušavati.
    Držim ti fige za endometrij i sve, javi sutra kako je prošlo 

👱‍♀️38 Amh 1,7 Pmol, hipotireoza 🧑45 oligoastenozoospermija

plavuša
    24. Veljača 2025. 14:31

Sirenaa

Moja prva beta je bila na 12 dpt dvije blastociste 139 IU/L a danas na 14 dpt 250 IU/L.
    Kako se to Vama cini?

Sirena odlicno 🎉🫶🍀
    Kako je netko rekao jos neki dan, mooozda je jedna odustala pa je zato to sve tako, i nije 100posto duplo, a mozda se drze obadvije 🤞🤞
    Sad cekamo termin uzv 😊

🤰🏼2012.prirodna, curka 3800g 51cm
    🤰🏼2020. prirodna vanmaternična, jajovodi ✂️
    👱🏻‍♂️ normozoo
    👱‍♀️37.g. Bez jajovoda, amh 7,4, hipo/haši
    1️⃣ 09/24 Škvorc 🤞(gonal+menopur+cetrotide)
    5🥚 (3 oplođene, jedna izgurala 3dan) 1 🐣, 0❄️
    cyclogest, folbella, decortin, aspirin, prolutex
    Beta 2,30 ❌
    2️⃣ 02/25 (ovaleap, menopur, orgalutran, ovitrelle) 6🥚 (5 oplođenih, jedna izgurala do 3 dana) 1🐣 0❄️ ET

dreamer ❤
    24. Veljača 2025. 15:23

Dodo87

Evo i mene s novostima s folikulometrije.. izvadili mi krv da vide hormone još za svaki slučaj, sutra ponovno uzv i aspiracija u četvrtak ili petak
    5 komada na lijevom jajniku vel. 15-17 mm i 3 komada na desnom 15 cm, endometrij je već na 13 mm, baš si držim figeDreamer, jako mi je žao, jel ti tko komentirao zašto ne dolazi do implantacije?
    Marisha, mila, kako mi je žao što te ovako vozaju, šaljem ti veliki zagrljaj..
    Riamaro i Rolice,Plavuša, super testićiMolly i Djetelina, kako ste?

Nisu. Kao još da probamo tu prp metodu. Ako ima tko neki pametan savjet kamo da još idem ili što da napravim nek slobodno napiše 😁

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0

💜Medenko
    24. Veljača 2025. 15:59

Sirenaa

Moja prva beta je bila na 12 dpt dvije blastociste 139 IU/L a danas na 14 dpt 250 IU/L.
    Kako se to Vama cini?

Čini mi se superiska🫶🏽🫶🏽🫶🏽..sad prvi uzv i to je to❣️❣️
    Marisha toliko u najmanju ruku neprofesionalno 😏..kad splasne sva ta ljutnja ostane takva ogorčenost i tuga bas su svi bez trunke empatije i ljudskosti za nesto sto nekome doslovno zivot znaci🤷🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽

Lori🍀
    24. Veljača 2025. 16:17

Dreamer jako mi je žao :( 

Sirena lijepa beta, super vijesti!! Čestitam!

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Simbalija
    24. Veljača 2025. 16:36

Marisha

Cure ja sam tako razočarana Vinogradskom, sjedila sam danas 2,5h da bi mi izvadili krv i betu.
    Dr.Kuna se nije udostojio doći objasniti mi zašto mi nakonmetotrexata beta sa 22 pala samo na 18 koja je bila identična prije 2tj, niti da bi UZV napravio. Ostala sam tako posrana i pokisla da sam ponovno kucala sestri na vrata da kažem da je krajnje neprofesionalno ovo što se desilo. Uostalom menstruacija mi stiže za 7 dana kada je ta velebna kontrola, samo je slegnula ramenima da je tako dr.Kuna rekao. SRAMOTA jedna velika SRAMOTA, gdje da pišem, žalim se, jedan dan mi radiš histeroskopiju, drugi dan se ne usudiš, treći dan mi radiš laparotomiju,četvrti dan se ni ne pojaviš da vidiš situaciju dolje. Baš sam evo jadna

Marisha ja kad ovo čitam mi cijelo tijelo bijes obuzme, nesposobnjakovići koji stalno krivicu prebacuju na nekog drugog, kao da se igraju pa malo probaju jel ovo nije, jel ovo. Kao Dr.House koji uvijek proba sa sto metoda... ja bih na tvom mjestu im zaprijetila novinarima i ne samo zaprijetila nego im se i obratila, plus bi poslala dopis Ministarstvu pa neka se i oni očituju. 
    Ja sam imala sličnu trakavicu, ali puno kraću od tvoje nakon trećeg pobačaja, na redovnom pregledu nakon skoro dva mjeseca od prekida trudnoće (nakon menstruacije) ginekolog je ustvrdio da on vidi reziduu i to vrlo prokrvljenu i da odmah idem na hitnu, tamo neka mlada specijalizantica, ne zna tko joj glavu nosi, pregledava me i ne da ne može naći reziduu nego ne može naći jajnik (!!), zove kolegu, godinu starijeg, koji koluta očima i pokazuje joj jajnik, ali za maternicu ne zna što vidi jer vidi se nešto, ali ne znaju što. Ispred mene raspravljaju oće mi dati još malo misoprostola pa možda izađe (!). Nakon pola sata vijećanja zovu jednog renomiranog riječkog ginekologa koji je zaposlen u KBCu ali ima privatnu polikliniku pa u KBCu pregledava jedino pacijentice koje dođu iz privatne poliklinike i pita me jesam li vadila betu, ja kažem nisam i on kaže onda ujutro izvadite pa odite na kontrolu. Moja beta je bila doduše 0, na pregledu od minute mi je bila voditeljica odjela i rekla unutra nema ništa, možete ići. Naše zdravstvo je za plakati tako da ne misliš da je Vinogradska jedino u banani. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 may 2025.

Xoxo23
    24. Veljača 2025. 17:06

Marisha razumim potpuno kako se osjećaš, nije isto al tako je i meni bilo al meni se odužilo i previše do methotrxata i dan danas oni nisu sigurni jeli uopće bilo u jajovodu .. pad se čini mali ali mi se djeluje da zadovoljava onih 15 posto .. jesu te poslali možda ponovo vadit za dva dana ?  Drži se .. 🫂🫂 

Djeltelina odlično da si dobro i da ti i bebica uživate.. sretno na sljedećem pregledu 🫶🏻🥰❤️ 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    1.FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔

Xoxo23
    24. Veljača 2025. 17:10

Dodo sretno na aspiraciji 🤞🏼🫶🏻

Plavuša meni se isto djeluje da lijepo tamni, čestitam 😍 

Nemam vremena nikako pohvatat sve i odgovorit, najviše sam došla zbog Marishe da vidim razvoj situacije.. 
    Zao mi je zbog loših vijesti.. 😔Ivonasi jesi bila na pregledu, konzultacijama ?  

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    1.FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.