Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hypnoticpoison
    02. Ožujak 2024. 09:07

angel eyes

Hypnoticpoison ja sam u dva navrata kad sam prirodnim putem ostala trudna (jednom uspjesno, jednom izvanmaternicna) koristila vitamin d, prenatalne, ulje nocurka i shatavari. Uvjerena sam da je to pomoglo, a jeli stvarno tko ce znati. Nadam se da ce ti sljedeci put biti dobitan 🤗🤗🙏🙏

Da, za ulje noćurka govore da je najbolji prijatelj ženskog zdravlja. Ja ga koristim još prije nego smo krenuli u MPO. I isto sam uvjerena da je to pomoglo, a možda je ovaj put bilo previše svega u organizmu. Ah, tko će ga znati.🤷‍♀️ Hvala, i ja tebi želim svu sreću u postupku i da sve bude u najboljem redu!🥰🥰🙏🙏🤞🤞🍀🍀❤❤

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

• mila123
    02. Ožujak 2024. 09:09

Hypnoticpoison

mila123

Hypnoticpoison

mila123

Hypnoticpoison

mila123

Saniii

Easygoing zao mi je zbog neuspjeha , suosjećam 😔.
    Mila, pozdrav! Evo, Saniii me spomenula da sam i ja imala sličnu situaciju. Mi smo u prvom mjesecu bili u drugom postupku, dobili smo osam jajnih stanica, tri su bile zrele i suprugov spermiogram taj dan besprijekoran, ali nije došlo do oplodnje. Šok i nevjerica.😭😞 Danima smo razbijali glavu što se dogodilo, a na konzultacijama nismo dobili nikakav odgovor.🤷‍♀️ Ni sami nisu znali što se dogodilo, embriolog nam je samo rekao da se dogodila neobjašnjiva situacija, jer je sve bilo u redu. Nikad nećemo saznati što se dogodilo, jer ne rade se analize. Evo, čeka nas treći IVF i jako se bojim svega.😔 Ne znam kako te utješiti, neopisivo mi je žao. Grliiiiimmmmm 🤗🤗 Drži se!❤

Jako mi je zao, tuga ☹️
    Koliko si ti pauzirala do 3. postupka? Jesi imala punu stimulaciju? Tebi zelim svu srecu u 3.postupku!❤️

Hvala ti od ❤️!🤗🥰 I ja tebi također želim svu sreću

Joj da, zaboravila sam napisati, i ja sam isto na euthyroxu, jer mi je nakon misseda TSH bio 4.90.😯 Da, ja sad samo uzimam oralni sprej vitamin d, novalac i ulje noćurka. Tako ni nama ni na kraj pameti nije bilo da nećemo ni stići do transfera, da neće ni doći do oplodnje, jer mi je nakon aspiracije tako lijepo došao doktor i rekao: "srećo, imamo osam jajnih stanica". A ja sva sretna, kao imat će sa čime raditi jer smo dobili jedanput više jajnih stanica nego u prvom postupku u kom smo dobili četiri jajne stanice. Ne znam više što da mislim, baš se osjećam nemoćno.😔😔😔😔 Bojim se da su jajne stanice jako loše kvalitete. A što si koristila u stimulaciji, koje 
    Mi smo prosli put dobili 6 jajnih stanica, dvije vracene (iako sad kad vrtim film po glavi, to su bile 2 lose kvalitete) jer i sama biologica mi je skepticno pricala, i rekla je da ne bi izdrzale do 5.dana. I evo sada se dogodi da zbog lose kvalitete nemam ni jednu za vratiti od 8. Bas sam razocarana jako, znam da se ne vrijedi vise pitati, ali jedmostavno samo mozgam u glavi i ne mogu protiv toga. Jos sam pitala doktora u ocaju jel bi tako onda i sljedeci put bilo i rekao je da ne zna. A toga me uzasno strah, jer s 29 god sam vadila amh i imala sam samo 1,29, i sad jos i nekvalitetne jajne stanice, strah me najvise da tako bude i u drugim postupcima ☹️Koristila sam puregon 150 + meriofert 150

• mila123
    02. Ožujak 2024. 09:15

Hypnoticpoison

mila123

Hypnoticpoison

mila123

Hypnoticpoison

mila123

Saniii

Easygoing zao mi je zbog neuspjeha , suosjećam 😔.
    Mila, pozdrav! Evo, Saniii me spomenula da sam i ja imala sličnu situaciju. Mi smo u prvom mjesecu bili u drugom postupku, dobili smo osam jajnih stanica, tri su bile zrele i suprugov spermiogram taj dan besprijekoran, ali nije došlo do oplodnje. Šok i nevjerica.😭😞 Danima smo razbijali glavu što se dogodilo, a na konzultacijama nismo dobili nikakav odgovor.🤷‍♀️ Ni sami nisu znali što se dogodilo, embriolog nam je samo rekao da se dogodila neobjašnjiva situacija, jer je sve bilo u redu. Nikad nećemo saznati što se dogodilo, jer ne rade se analize. Evo, čeka nas treći IVF i jako se bojim svega.😔 Ne znam kako te utješiti, neopisivo mi je žao. Grliiiiimmmmm 🤗🤗 Drži se!❤

Jako mi je zao, tuga ☹️
    Koliko si ti pauzirala do 3. postupka? Jesi imala punu stimulaciju? Tebi zelim svu srecu u 3.postupku!❤️

Hvala ti od ❤️!🤗🥰 I ja tebi također želim svu sreću

Joj da, zaboravila sam napisati, i ja sam isto na euthyroxu, jer mi je nakon misseda TSH bio 4.90.😯 Da, ja sad samo uzimam oralni sprej vitamin d, novalac i ulje noćurka. Tako ni nama ni na kraj pameti nije bilo da nećemo ni stići do transfera, da neće ni doći do oplodnje, jer mi je nakon aspiracije tako lijepo došao doktor i rekao: "srećo, imamo osam jajnih stanica". A ja sva sretna, kao imat će sa čime raditi jer smo dobili jedanput više jajnih stanica nego u prvom postupku u kom smo dobili četiri jajne stanice. Ne znam više što da mislim, baš se osjećam nemoćno.😔😔😔😔 Bojim se da su jajne stanice jako loše kvalitete. A što si koristila u stimulaciji, koje injekcije?

150

Mi smo prosli put dobili 6 jajnih stanica, dvije vracene (iako sad kad vrtim film po glavi, to su bile 2 lose kvalitete) jer i sama biologica mi je skepticno pricala, i rekla je da ne bi izdrzale do 5.dana. I evo sada se dogodi da zbog lose kvalitete nemam ni jednu za vratiti od 8. Jos sam pitala doktora u ocaju jel bi tako onda i sljedeci put bilo i rekao je da ne zna. A toga me uzasno strah, jer s 29 god sam vadila amh i imala sam samo 1,29, i sad jos i nekvalitetne jajne stanice, strah me najvise da tako bude i u drugim postupcima ☹️Koristila sam puregon 150 + meriofert 150

Rolica
    02. Ožujak 2024. 09:17

Tinčice držim fige, sretnooo!
    .
    Pitanjce, znam da se to ponovilo sto puta, ali sad ne nalazim točno. Dok uzimamo pikalice, možemo normalno i ostale stvari tipa maca prah, shvatari prah i slično?
    .
    Svim curkama šaljem puse i uživajte u vikendu 🥰

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Rolica
    02. Ožujak 2024. 09:20

Mila možda da probaš neke boostere jajnih stanica, od vitamina D 25000 UI (1* tjedno, ide na recept) do maca praha, shavatari praha, sjemenka konoplje, oraščići.... vidi prve stranice foruma, sve je raspisano. Sretno  ❤️

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

TraTinčica
    02. Ožujak 2024. 09:30

Drage curke, nazalost se endometrij od jucer na danas jos stanjio tako da je doktor odlucio da preskocimo ovaj ciklus i ponovo krenemo sve ispocetka za 14 dana i ostajem na Duphastonu 😞 Pitanje, sto ste vi uzimale za endometrij? Vidjela sam da se spominje ananas, cikla itd. Jel ima netko savjet??

👩🏻 44 🧔🏻 50 (OAT) Poliklinika IVF Zagreb:
    12.2019 IVF (12 oocita = 5 blastocista) ❌
    11.2021 (prvi stimulirani FET) ❌
    02.2024 (drugi stimulirani FET) 28.03. FET 2 blastociste 10.04. beta 1 = 839
    12.04. beta 2 = 2282
    21.04. UZV potvrdjena jednoplodna trudnoca 🐣❤️

• mila123
    02. Ožujak 2024. 09:31

Rolica

Milamožda da probaš neke boostere jajnih stanica, od vitamina D 25000 UI (1* tjedno, ide na recept) do maca praha, shavatari praha, sjemenka konoplje, oraščići…. vidi prve stranice foruma, sve je raspisano. Sretno❤️

Hej! 😊 da, morat cu naruciti shavatari ili crvenu macu, vidim da oboje ima i u kapsulama pa ne znam jel ima razlike izmedju praha i kapsula ili je svejedno. 
    Tebi zelim svu srecu i da sto prije dodjete do vaseg cilja 🤎

ivkaa
    02. Ožujak 2024. 09:53

TraTinčica

Drage curke, nazalost se endometrij od jucer na danas jos stanjio tako da je doktor odlucio da preskocimo ovaj ciklus i ponovo krenemo sve ispocetka za 14 dana i ostajem na Duphastonu 😞 Pitanje, sto ste vi uzimale za endometrij? Vidjela sam da se spominje ananas, cikla itd. Jel ima netko savjet??

Ja sam ti uzela sok cikle i miksala ga s drugim sokovima jer mi je sam bio uzasan za pit. 

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

• Vjera
    02. Ožujak 2024. 10:07

Žuži

Da da, shvatila sam da ste radi kariograma išli u Belgiju, mislila sam kako to da se niste odlučili za Prag jer imam osjećaj da svi tamo idu😅 Mi smo isto naručeni za kariogram (naručili se kroz prvi mjesec, dobili termine 11. i 12.3., a nalazi ko zna kad će), kao šta si rekla očekujem da će sve biti ok, ali nikad ne znaš. Pogotovo sad kad sam našla te nalaze gdje sam bila pozitivna na lupus antikoagulans, ne znam je li to moglo ostaviti utjecaja. Šta se tiče maternice, to sam točno i ja pomislila, da je mozda bilo krivo vrijeme ciklusa (nikad ne znaš).
    Nadam se da si u krivu i da ipak možda bude nešto od tog transfera, a ako nisi, svakako podržavam supruga sto radi plan za dalje💪🏼 Uz dobru podršku sve je lakše pa možda na kraju i odustati ako ostanemo bez opcija. Svakako još nije vrijeme za to nego se borimo dok možemo❤️

Odlučili smo se za Belgiju jer smo imali poznanike koji su prije nas išli pa su nas uputili što i kako da što manje lutamo. A ukoliko imaš indikaciju za PGD, naš HZZO pokriva puno veće troškove nego u Pragu jer se u Belgiji PGD obavlja u državnim bolnicama, a u Pragu su sve mislim privatne.
    Kariogram je tvoja kromosomska slika i sa njom se rađaš i takva je kakva je za cijeli život. Zato za nju nema "lijeka" niti se može promijeniti uslijed bolesti. Ukoliko se radi o nebalansiranim translokacijama, to su velike i vidljive deformacije, često i nespojive sa životom (to sigurno nemaš). 
    Tako da smo mi nako zdravi ljudi eventualno nosioci balasirane translokacije koja onda kod oplodnje ima veću šansu za prenijeti neku novu deformaciju na potomka.
    Nalazi će ti biti gotovi kroz dva, najviše tri tjedna (dugo se čeka na termin za vađenje krvi, ali nalaz dođe relativno brzo :))
    Pokaži svakako liječniku svoje nalaze za lupus antikoagulans, o njemu baš ne znam ništa, osim da je autoimuna bolest :)
    Hvala na lijepim željama i sretno također!
    Kako kažeš, bitno da smo oboje pomireni i zajedno u kojem god smjeru krenemo...

sanjushka
    02. Ožujak 2024. 10:08

Tinčica žao mi je.. Mislim da je ipak premala beta da bi nešto uspješno završilo od toga.. 😔 Druge cure će ti bolje znati.. 
    Tratinčica ja inače jako volim ananas tako da jedem pola-jedan na dan u tom periodu. A ciklu ne volim ali uzmem onaj bio sok u dm-u i to popijem sa začepljenim nosom 2-3 deca dnevno. 🤢 Funkcioniralo mi je.. 🤷🏻‍♀️

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.