Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wildflower
    01. Ožujak 2024. 20:45

marica36

Medena33

Marica36 kad uvodis pregoveris? Ja ga uvodim 7 dana od koristenja spreja i pikam se s pergoverisom do aspiracije. Wildflowermene su iz Repromeda uputili da kupim 2 boce spreja i 3 kutije pergoverisa. To me sve skupa u ljekarni Pablo u Zagrebu kostalo 1600 eura.

Krećem kad dobijem M…kroz par dana to bude…zasada sprej samo. Kako tebi djeluje? Meni je malo mučno bilo al samo malo
    Kad imaš 13og? Uju su uzv ili?
    Mozda se sretnemo ako dobijem 5 il' 6.3 taman onda nakon 7 dana folikulometrija…
    Toliko sam uzbudena a opet toliko straha sreće svega ..sva sam si zbrčkana ali im vjerujem jer čitajući forume Patrik je zaista čudo

Hvala na odgovorima cure😘😘

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• mila123
    01. Ožujak 2024. 20:49

Saniii

Easygoing zao mi je zbog neuspjeha , suosjećam 😔.
    Ako su kariogrami loši nije nužna donacija nego se ide na pgd analizu embrija, ali tog nemamo u Hr I analiza se vrši isključivo na blasticama. Ali neka ti Hope bude primjer, imali su loše kariograme, išli u Češku na pgd ali nikad nisu zapravo dočekali blasticu zbog niskog amh i vratili trodnevni embrij bez testiranja i evo je prekjučer rodila. Tako da to samo potvrđuje činjenicu da parovi i sa lošim kariogramom mogu dobiti zdravo dijete, kao i obratno..
    Milapozdrav :)
    Nije mi jasan ovaj dio jajne stanice se nisu ravijale , misliš nisu se oplodile, jer js kad se izvade odmah idu u oplodnju i trebale bi se dijeliti . Da li su stanice bile zrele i nijedna se nije oplodila osim ove 2?
    Gdje si u postupku?
    Nedavno je Hypniticpoison imala slicnu situaciju, a ja pamtim sigurno jos par primjera sa istom situacijom , ali to ne znači da drugi put neće bit bolje, jednostavno je sad tako ispalo, dal je do pogrešnog protokola, lošeg tajminga štoperice ili do labosa to nitko ne moze sa sigurnošću reći. Zapravo bi ti embriolog mogao dati najviše informacija.
    Ivaaa1234u FETu je bitan samo endometrij , a dr će folikulometrijama potvrdit jel sve ok. Od dodataka prehrani ti sad ne treba ništa osim folne i prenatala, i vit D ak je nizak, jer vitamini koje uzimas su za kvalitetu js a tvoje js su izvađene i embriji su takvi kakvi jesu 😏.

Hej, da, nisu se oplodile dalje, od soka iskreno nisam ni skuzila sve sta je rekao, ugl rekao je da su samo 2 ostale ali da su i one jako lose i nece se moci vratiti. U soku sam skroz jer mi je sve ovo iskreno novo, a najvise se bojim ako su mi u 2 postupka vec bile jajne stanice lose, da ce mi tako i dalje biti, nisam upucena u to, jel nekome bilo da je imao lose jajne stanice, a u sljedecem pokusaju da je proslo sve u redu i pozitivno..  😔

Medena33
    01. Ožujak 2024. 21:16

Marica36 ja san ti popodne u 5. Uvik pitam popodne jer sam iz Splita. Nemam nikakve simptome jos uvijek.

• Vjera
    01. Ožujak 2024. 21:34

Žuži

Hvala ti na odgovoru. Puno si mi pomogla! Hmmm bas ću vidjeti sto mi sad on kaže i trebam li ići na drugu histeroskopiju gdje će mi uzeti uzorak na te plazma stanice. Pokazao je i meni slike moje maternice i sto kazes ne izgleda bas lijepo….

Ja sam se morala odlučiti za Belgiju jer sam jedna od onih "sretnica" koja je dobila loš nalaz kariograma. Imam balansiranu translokaciju između 1 i 11 kromosoma te nam je jedina preostala smislena opcija bio IVF uz PGD, a kod nas nema PGD-a. I to smo nažalost poprilično kasno otkrili jer smo u IVF krenuli zbog suprugovog lošeg spermiograma, a moji osnovni nalazi su bili više manje uredu ("samo" PCOS) pa su me svi uvjeravali da se samo treba poklopiti dobar embrij.
    Tako da smo kariogram odradili kao jedinu preostalu pretragu nakon 4 IVF-a i bili uvjereni da će to biti još jedan od urednih nalaza, kad ono paf... Uglavnom pomirili smo se sa dijagnozom (barem je imamo) samo nam je žao što ranije nismo saznali i pametnije planirali postupke...
    U Beligiji smo dobili 10 blastocista, ali samo 2 genetski ispravne (statistika je neumoljiva kod lošeg kariograma :)). Prošli tjedan smo išli po drugu blastocistu (prvu sam vratila ima nekoliko mjeseci i nije uspjelo), ali nekako mi se čini da ću svaki tren prokrvariti i da opet neće biti ništa.
    Ja sam malo potonula, ali suprug već planira gdje ćemo dalje :)
    Hvala ti na lijepim željama, svima nam ovdje želim sreću i da naša borba urodi toliko željenim bebicama :)
    Vezano uz endometritis, iako postoje indikacije za smanjeni uspjeh ukoliko ga imaš, u konačnici mislim da nije toliko ozbiljno kao neke druge anomalije i stanja u maternici. I iako fotografije moje maternice baš izgledaju bljak :P, možda da smo došle neki drugi dan u ciklusu, crvenilo ne bi bilo tolikog obima...
    Sretno ti u Cita i ja bi vjerovatno probala u njih da hoće ovaj PGD više doći u Hrvatsku (a neće nikada kako su mi rekli :))...

Hypnoticpoison
    01. Ožujak 2024. 21:40

mila123

Saniii

Ako su kariogrami loši nije nužna donacija nego se ide na pgd analizu embrija, ali tog nemamo u Hr I analiza se vrši isključivo na blasticama. Ali neka ti Hope bude primjer, imali su loše kariograme, išli u Češku na pgd ali nikad nisu zapravo dočekali blasticu zbog niskog amh i vratili trodnevni embrij bez testiranja i evo je prekjučer rodila. Tako da to samo potvrđuje činjenicu da parovi i sa lošim kariogramom mogu dobiti zdravo dijete, kao i obratno..
    Nije mi jasan ovaj dio jajne stanice se nisu ravijale , misliš nisu se oplodile, jer js kad se izvade odmah idu u oplodnju i trebale bi se dijeliti . Da li su stanice bile zrele i nijedna se nije oplodila osim ove 2?
    Gdje si u postupku?
    Nedavno je Hypniticpoison imala slicnu situaciju, a ja pamtim sigurno jos par primjera sa istom situacijom , ali to ne znači da drugi put neće bit bolje, jednostavno je sad tako ispalo, dal je do pogrešnog protokola, lošeg tajminga štoperice ili do labosa to nitko ne moze sa sigurnošću reći. Zapravo bi ti embriolog mogao dati najviše informacija.
    Ivaaa1234u FETu je bitan samo endometrij , a dr će folikulometrijama potvrdit jel sve ok. Od dodataka prehrani ti sad ne treba ništa osim folne i prenatala, i vit D ak je nizak, jer vitamini koje uzimas su za kvalitetu js a tvoje js su izvađene i embriji su takvi kakvi jesu 😏.

Mila, pozdrav! Evo, Saniii me spomenula da sam i ja imala sličnu situaciju. Mi smo u prvom mjesecu bili u drugom postupku, dobili smo osam jajnih stanica, tri su bile zrele i suprugov spermiogram taj dan besprijekoran, ali nije došlo do oplodnje. Šok i nevjerica.😭😞 Danima smo razbijali glavu što se dogodilo, a na konzultacijama nismo dobili nikakav odgovor.🤷‍♀️ Ni sami nisu znali što se dogodilo, embriolog nam je samo rekao da se dogodila neobjašnjiva situacija, jer je sve bilo u redu. Nikad nećemo saznati što se dogodilo, jer ne rade se analize. Evo, čeka nas treći IVF i jako se bojim svega.😔 Ne znam kako te utješiti, neopisivo mi je žao. Grliiiiimmmmm 🤗🤗 Drži se!❤

🏥 Poliklinika IVF
    2023: 3X IUI : ❌️ ❌️ ❌️
    1.IVF: 07/23 ➕️ ❤ missed abortion 😭 💔 🤍 👼

2.IVF: 01/24 - 8 oocita -3 zrele, nije došlo do oplodnje ❌️
    3.IVF: 04/24 ➡️ ICSI ➡️ 1.beta 697 ; 2.beta 1313
    Veritas test - low risk, stiže princezica, naša dugica 🌈 👑💜 🙏

"Radujem se uspjehu drugih, jer uspjeha ima dovoljno za sve"!
    💪💪🤞🤞🍀🍀❤❤

Žuži
    01. Ožujak 2024. 22:28

Vjera

Ja sam se morala odlučiti za Belgiju jer sam jedna od onih "sretnica" koja je dobila loš nalaz kariograma. Imam balansiranu translokaciju između 1 i 11 kromosoma te nam je jedina preostala smislena opcija bio IVF uz PGD, a kod nas nema PGD-a. I to smo nažalost poprilično kasno otkrili jer smo u IVF krenuli zbog suprugovog lošeg spermiograma, a moji osnovni nalazi su bili više manje uredu ("samo" PCOS) pa su me svi uvjeravali da se samo treba poklopiti dobar embrij.
    Tako da smo kariogram odradili kao jedinu preostalu pretragu nakon 4 IVF-a i bili uvjereni da će to biti još jedan od urednih nalaza, kad ono paf… Uglavnom pomirili smo se sa dijagnozom (barem je imamo) samo nam je žao što ranije nismo saznali i pametnije planirali postupke…
    U Beligiji smo dobili 10 blastocista, ali samo 2 genetski ispravne (statistika je neumoljiva kod lošeg kariograma :)). Prošli tjedan smo išli po drugu blastocistu (prvu sam vratila ima nekoliko mjeseci i nije uspjelo), ali nekako mi se čini da ću svaki tren prokrvariti i da opet neće biti ništa.
    Ja sam malo potonula, ali suprug već planira gdje ćemo dalje :)

Da da, shvatila sam da ste radi kariograma išli u Belgiju, mislila sam kako to da se niste odlučili za Prag jer imam osjećaj da svi tamo idu😅 Mi smo isto naručeni za kariogram (naručili se kroz prvi mjesec, dobili termine 11. i 12.3., a nalazi ko zna kad će), kao šta si rekla očekujem da će sve biti ok, ali nikad ne znaš. Pogotovo sad kad sam našla te nalaze gdje sam bila pozitivna na lupus antikoagulans, ne znam je li to moglo ostaviti utjecaja. Šta se tiče maternice, to sam točno i ja pomislila, da je mozda bilo krivo vrijeme ciklusa (nikad ne znaš).
    Nadam se da si u krivu i da ipak možda bude nešto od tog transfera, a ako nisi, svakako podržavam supruga sto radi plan za dalje💪🏼 Uz dobru podršku sve je lakše pa možda na kraju i odustati ako ostanemo bez opcija. Svakako još nije vrijeme za to nego se borimo dok možemo❤️

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

EasyGoing
    01. Ožujak 2024. 23:09

Saniii puno ti hvala na odgovoru, znaci ima još nade za nas ako kariogram i dođe loš 🙏 Ostalo mi je u sjećanju da je neka cura uspjela i s lošim kariogramom, al se nisam mogla sjetit dal je išla na donaciju u Prag ili što drugo. Primjer od bejbe stvarno ulijeva nadu 🙏 Meni je embriolog na zadnjem transferu predložio da idući put ostavimo embrije do petog dana bez obzira što ih je malo, čisto da vidimo što se s njima događa jer u zadnja dva transfera smo imali napredne trodnevne embrije odlične kvalitete i nikom nije jasno zbog čega se ne primaju. Endo isto odličan 🤷🏼‍♀️ Mada sam malo izgubila onaj entuzijazam s početka, ne mislim odustat, borit cu se koliko bude potrebno ili do bankrota 😂 U svakom slučaju puno hvala na pomoći ❤️❤️ 
    Stela hvala ti draga 😘❤️

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

• mila123
    01. Ožujak 2024. 23:35

Hypnoticpoison

mila123

Saniii

Gdje si u postupku?
    Mila, pozdrav! Evo, Saniii me spomenula da sam i ja imala sličnu situaciju. Mi smo u prvom mjesecu bili u drugom postupku, dobili smo osam jajnih stanica, tri su bile zrele i suprugov spermiogram taj dan besprijekoran, ali nije došlo do oplodnje. Šok i nevjerica.😭😞 Danima smo razbijali glavu što se dogodilo, a na konzultacijama nismo dobili nikakav odgovor.🤷‍♀️ Ni sami nisu znali što se dogodilo, embriolog nam je samo rekao da se dogodila neobjašnjiva situacija, jer je sve bilo u redu. Nikad nećemo saznati što se dogodilo, jer ne rade se analize. Evo, čeka nas treći IVF i jako se bojim svega.😔 Ne znam kako te utješiti, neopisivo mi je žao. Grliiiiimmmmm 🤗🤗 Drži se!❤

Jako mi je zao, tuga ☹️ 
    Koliko si ti pauzirala do 3. postupka? Jesi imala punu stimulaciju? Tebi zelim svu srecu u 3.postupku!❤️

tinčica1703
    02. Ožujak 2024. 05:57

Pozdrav cure, javljam se sa prvom jutarnjom kavicom, danas idem vaditi betu.. Budna sam od 5 sati i nema spavanja, napravila test i linija je jadnija nego jučer ... Nazire se da je tu ali nije konkretno crta, da kad pogledaš na test vidiš i kažeš aha tu je.. Znači toliko sam uplašena.. Plakala bih danima od straha....  Tako sam umorna od ove borbe, stvarno jesam, psihički sam dotakla dno.. Danas je 9 dan nakon transfera blastice iz FET postupka. Zadnja i jedina nada 

40 ja👩‍❤️‍👨31muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ 2 mj.25 FET - Beta - 1361, Beta 2 - 3176

sanjushka
    02. Ožujak 2024. 07:38

⚠️ 🤞🏻❤️💪🏻 ⚠️  
    OŽUJAK 2024.
    2.3. sub
    TINČICA1703 - beta 
    TRATINČICA - ultrazvuk fet
    4.3. pon
    KORNI - ultrazvuk
    5.3. uto
    FAITH1509 - ultrazvuk
    SANJUSHKA - test
    IVKA33 - konzultacije ivf
    6.3. sri
    KOALICA2 - konzultacije ivf
    MARISHA - ultrazvuk ivf
    7.3. čet
    SRCULENCE - transfer
    MEGYCA - beta
    8.3. pet
    ROLICA - ultrazvuk ivf
    11.3. pon
    JABUKICA - ultrazvuk
    12.3. uto
    LUCKY 🍀 - beta
    13.3. sri
    JURKY32 - ultrazvuk 
    15.3. pet
    MONNY - ultrazvuk 
    19.3. uto
    HYPNOTICPOISON - konzultacije ivf
    BIKMIK - ultrazvuk ivf 
    21.3. čet
    MONNY - anomaly scan
    26.3. uto
    NPELICA - ultrazvuk 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    ➡️ Ako još netko želi na listu ili je nešto krivo upisano javite… 

Tinčica sretno, drži se. Nadam se da ce te beta ugodno iznenaditi ❤️🤞🏻
    TraTinčica sretno 🍀

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - ET 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna, 1 transfer, bez rezultata
    ✴️Beta+
    1 stimulacija
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️), 3 transfera:
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔,
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska

........
    📧 s88.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.