Easygoing zao mi je zbog neuspjeha , suosjećam 😔.
Ako su kariogrami loši nije nužna donacija nego se ide na pgd analizu embrija, ali tog nemamo u Hr I analiza se vrši isključivo na blasticama. Ali neka ti Hope bude primjer, imali su loše kariograme, išli u Češku na pgd ali nikad nisu zapravo dočekali blasticu zbog niskog amh i vratili trodnevni embrij bez testiranja i evo je prekjučer rodila. Tako da to samo potvrđuje činjenicu da parovi i sa lošim kariogramom mogu dobiti zdravo dijete, kao i obratno..
Mila pozdrav :)
Nije mi jasan ovaj dio jajne stanice se nisu ravijale , misliš nisu se oplodile, jer js kad se izvade odmah idu u oplodnju i trebale bi se dijeliti . Da li su stanice bile zrele i nijedna se nije oplodila osim ove 2?
Gdje si u postupku?
Nedavno je Hypniticpoison imala slicnu situaciju, a ja pamtim sigurno jos par primjera sa istom situacijom , ali to ne znači da drugi put neće bit bolje, jednostavno je sad tako ispalo, dal je do pogrešnog protokola, lošeg tajminga štoperice ili do labosa to nitko ne moze sa sigurnošću reći. Zapravo bi ti embriolog mogao dati najviše informacija.
Ivaaa1234 u FETu je bitan samo endometrij , a dr će folikulometrijama potvrdit jel sve ok. Od dodataka prehrani ti sad ne treba ništa osim folne i prenatala, i vit D ak je nizak, jer vitamini koje uzimas su za kvalitetu js a tvoje js su izvađene i embriji su takvi kakvi jesu 😏.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Easygoing zao mi je zbog neuspjeha , suosjećam 😔.
Ako su kariogrami loši nije nužna donacija nego se ide na pgd analizu embrija, ali tog nemamo u Hr I analiza se vrši isključivo na blasticama. Ali neka ti Hope bude primjer, imali su loše kariograme, išli u Češku na pgd ali nikad nisu zapravo dočekali blasticu zbog niskog amh i vratili trodnevni embrij bez testiranja i evo je prekjučer rodila. Tako da to samo potvrđuje činjenicu da parovi i sa lošim kariogramom mogu dobiti zdravo dijete, kao i obratno..
Milapozdrav :)
Nije mi jasan ovaj dio jajne stanice se nisu ravijale , misliš nisu se oplodile, jer js kad se izvade odmah idu u oplodnju i trebale bi se dijeliti . Da li su stanice bile zrele i nijedna se nije oplodila osim ove 2?
Gdje si u postupku?
Nedavno je Hypniticpoison imala slicnu situaciju, a ja pamtim sigurno jos par primjera sa istom situacijom , ali to ne znači da drugi put neće bit bolje, jednostavno je sad tako ispalo, dal je do pogrešnog protokola, lošeg tajminga štoperice ili do labosa to nitko ne moze sa sigurnošću reći. Zapravo bi ti embriolog mogao dati najviše informacija.
Ivaaa1234u FETu je bitan samo endometrij , a dr će folikulometrijama potvrdit jel sve ok. Od dodataka prehrani ti sad ne treba ništa osim folne i prenatala, i vit D ak je nizak, jer vitamini koje uzimas su za kvalitetu js a tvoje js su izvađene i embriji su takvi kakvi jesu 😏.
Easygoing ne Hope nego bejbe je prekjucer rodila.
🙋♂️1982 normo
🙋♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
FET 03/21 2bc❌️
3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
FET 12/22 2bc ❌️
5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
FET 06/23 ❌️
FET 09/23❌️
7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
Fet 11/24 ❌️
Fet 12/24 ❌️
8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️
Bejbe prvo čestitam na pišolincu da se što prije oboje oporavite i da ste što prije doma ❤️🤗 da i ja sam nakon induciranog završila na CR i čak mi je sam tijek oporavka fakat tekao odlično ne mogu reći da sam se sada nešto jako mučila, brzo sam se digla na noge, naravno da rez boli ali tako mora biti, kod mene se zakompliciro to što sam u bolnici pokupila dvije beštije pa mi se sve to odužilo jer mi se rana stalno gnojila na dva mjesta tako da sam 24 dana pila antibiotike i sad čekam da napokon taj rez zaraste, ali sve u svemu da nije bilo te "dodatne" komplikacije ne mogu reći da sam se nešto jako mučila, što se tiče suplementa pijem željezo,Novalac, probiotike i klasika vit D I C 😁
brz oporavak ti želim 🙏❤️
Sunce beta se mora za nekih 80% poduplati što i je, eventualno možeš radi svog mira još jednu ponoviti ili čekati uzv, sretno🙏🤗❤️
Marisha ja sam u prvom postupku koristila Oveleap i ne sjećam se da sam imala neke strašne nuspojave, ono bolni jajnici zbog puno folikula i to je to, sretno 🙏🤗❤️
Ivka 33 sretno na konzama🙏🤗❤️
Rolice sretno 🙏🤗❤️
Easy Going žao mi je zbog neuspjeha, nadam se da će ti ova blaga stimulicija donijeli dobar rezultat 🙏🤗❤️ ako je loš kariogram onda imate i mogućnost pgd analize vani ali ti nisam upućena kako to funkcionira možda će Sani znati, evo vec ti je odg 🤭😁
Mila123 nažalost ne znam odgovor ma tvoje pitanje bilo bi najbolje da pitaš embriologa da ti malo pojasni ipak su oni stručniji i to im je struka 🤷♀️ možda je takav ciklus jednostavno, sretno 🤗❤️
Žuži možeš na postupak gdje ti želiš ići ne vezano za mjesto prebivališta 🤗❤️
Sani uhvatili smo koliko toliko ritam ali prase neće više cicu tu i tamo malo hoće tako da je po tom pitanju borba, još sam ja nakon 26 dana izdajanja ostala na mizernim količinama mlijeka tako da smo na dohrani, vjerujem da je pomalo stres oko cijele situacije učinio svoje ali što je tu je, najbitnije da on lijepo napreduje a sve drugo mi je manje bitno ❤️❤️
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Ivkaa, Sanjushka, Jurky32, Stela_M
Hvala vam cure na odgovoru🤗
👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
7/24 FET 👎🏼
10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼
jesi ti isla u Cito na kraju? Znam da je bilo nekog spomena ali ne pamtim vise..
🙋♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
💁♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
-pokusavamo od kraja 2020. god.
KBC Split
7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
8/23 ET ❌️
9/23 FET ❌️
12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
12/23 ET ❌️
8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
10/24 FET ⏳️
Bok ako mi netko može odgovoriti.
Pripremam se za Fet, nakon neuspješnog Et. Zna li netko što je bitno da doktor odluči da li je taj mjesec sve ok da krenemo u postupak. Kakva su vaša iskustva?
Da li uzimate još nešto od preparata. Trenutno uzimam novalac, vit d, q10, inovo
Hvala🥰
Pozdrav,
Kod dr ces opet kada dobijes mensteuaciju 2. Ili 3. dan, izvadit ce ti hormone koje oni prate jesu li uredni za fet, također ce ti pratiti debljanje endometrija, potrebna je dobra debljina da bi maternica bila receptivna. Ako ovi parametri budu uredni napravit ce ti transfer. Uzmi u obzir da ces na prvom pregledu razgovarati o tome koja je vrsta feta stimulirani ili prirodni pa ces dobiti lijekove koje ces koristiti u skladu s tim. Ovisno o starosti zametaka bit ce dobmgovoren fet. To ti je u grubo.
Ja sam pila samo omegu i vitamin d prije transfera. Nidam previse boostala imunitet.
🌸'90, AMH 12,10, sve ok
🐝'89, Retrogradna ejakulacija
IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm
Draga Vjera, ne bi vjerovala, ali doktor mi je spomenuo da ima pacijenticu koja ima sličnu situaciju, samo sto je kod mene zahvaćen jedan manji dio maternice. Znam da je bas čekao da vidi sto će tebi reci doktori u Belgiji, ali koliko sam te shvatila ni oni ne znaju sto je to crvenilo odnosno upala? Rekao mi je da je samo kod nas dvije naišao na takvo stanje šta se meni učinilo nemogućim od toliko žena i histeroskopija. 🙈Koliko ja znam, on je kod mene uzeo uzorak bas tog upaljenog dijela i poslao na analizu (na nalazu piše phd), samo mi je javio da je ok, šta su analizirali ne znam. Može bit da je spomenuo da bi probao s tim antibioticima prije postupka, ali nije spominjao i ponavljanje histero. Meni je isto proslo kroz glavu kako ćemo znati da je uspjelo pomoći ako ne napravim još jednu histeroskopiju.
U svakom slučaju tebi na kraju nisu došli do zaključka sto je to?
Draga Žuži, isprike na kasnom odgovoru...
Phd analiza nije pretraga kojom možeš dijagnosticirati kronični endometritis. Treba uzeti uzorak na plazma stanice (pretraga se zove CD 138). U poliklinici ti uzmu uzorak i šalju ga vani na analizu (u mom slučaju su poslali u laboratorij u Italiju) jer se kod nas to ne radi. Nalaz se čeka 2-3 tjedna. Jedino pozitivan nalaz na plazma stanice u kombinaciji sa vizualnim pregledom može potvrditi dijagnozu kroničnog endometritisa.
I to su mi liječnici u Belgiji rekli nakon što sam im poslala samo fotografije maternice nakon prve histeroskopije. Iako stanje na fotografiji stvarno ne "izgleda" lijepo, rekli su mi da ne postoji medicinski konsenzus oko dijagnosticiranja endometritisa samo na temelju vizualnog pregleda (na tu temu mi je i dr. M. pokazivao jedan stručni članak).
A kada sam im nakon druge histeroskopije poslala negativan nalaz na plazma stanice dali su mi konačno mišljenje da nemam kronični endometritis i da mogu u FET.
To mišljenje mi je dao i doktor koji mi je obavljao drugu histeroskopiju u Zagrebu.
U prilogu ću ti ostaviti jedan isječak sa YouTube-a, od liječnika koji meni na laički način objasni ove naše zavrzlame u IVF svijetu, a tema je baš kronični endometritis. Meni je nakon videa bilo puno jasnije :)
https://www.youtube.com/watch?v=-WruhuE_tRQ
Nadam se da sam ti malo pomogla... :)
Marica36 kad uvodis pregoveris? Ja ga uvodim 7 dana od koristenja spreja i pikam se s pergoverisom do aspiracije. Wildflowermene su iz Repromeda uputili da kupim 2 boce spreja i 3 kutije pergoverisa. To me sve skupa u ljekarni Pablo u Zagrebu kostalo 1600 eura.
Krećem kad dobijem M...kroz par dana to bude...zasada sprej samo. Kako tebi djeluje? Meni je malo mučno bilo al samo malo
Kad imaš 13og? Uju su uzv ili?
Mozda se sretnemo ako dobijem 5 il' 6.3 taman onda nakon 7 dana folikulometrija...
Toliko sam uzbudena a opet toliko straha sreće svega ..sva sam si zbrčkana ali im vjerujem jer čitajući forume Patrik je zaista čudo
4x sv.duh bezuspješno
Ja. Sve ok
On OAT
ET-29.03./ 1-8stanica i 1 morula
Beta 10i 12.04.
Uzv 26.04.
Imamo 1 ♥️
It's boy 🙏
jesi ti isla u Cito na kraju? Znam da je bilo nekog spomena ali ne pamtim vise..
Da da, bila sam u Cita i nakon premišljanja odlučila otići na još jedan postupak kod njih, a u međuvremenu se upisati na listu čekanja u Betu plus preko HZZO-a (kad već imam tu mogućnost). Idem na konzultacije s nekim novim nalazima u utorak kod Dr. Mrsica. Naime, našla sam neke nalaze iz mladosti (negdje od 10 do 15 god) gdje mi je bio povišen lupus antikoagulant (sumnjali su na reumatski artritis pa sam to morala godinama kontrolirati). A koliko sam našla to može biti povezano s ranim pobačajima. Ugl sad mi je nalaz negativan, nadam se da to iz mladosti ne može utjecati na danas. Vidjeti ću šta doktor kaže 🤷🏻♀️
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
7/24 FET 👎🏼
Draga Žuži, isprike na kasnom odgovoru…
Phd analiza nije pretraga kojom možeš dijagnosticirati kronični endometritis. Treba uzeti uzorak na plazma stanice (pretraga se zove CD 138). U poliklinici ti uzmu uzorak i šalju ga vani na analizu (u mom slučaju su poslali u laboratorij u Italiju) jer se kod nas to ne radi. Nalaz se čeka 2-3 tjedna. Jedino pozitivan nalaz na plazma stanice u kombinaciji sa vizualnim pregledom može potvrditi dijagnozu kroničnog endometritisa.
I to su mi liječnici u Belgiji rekli nakon što sam im poslala samo fotografije maternice nakon prve histeroskopije. Iako stanje na fotografiji stvarno ne "izgleda" lijepo, rekli su mi da ne postoji medicinski konsenzus oko dijagnosticiranja endometritisa samo na temelju vizualnog pregleda (na tu temu mi je i dr. M. pokazivao jedan stručni članak).
A kada sam im nakon druge histeroskopije poslala negativan nalaz na plazma stanice dali su mi konačno mišljenje da nemam kronični endometritis i da mogu u FET.
To mišljenje mi je dao i doktor koji mi je obavljao drugu histeroskopiju u Zagrebu.
U prilogu ću ti ostaviti jedan isječak sa YouTube-a, od liječnika koji meni na laički način objasni ove naše zavrzlame u IVF svijetu, a tema je baš kronični endometritis. Meni je nakon videa bilo puno jasnije :)
https://www.youtube.com/watch?v=-WruhuE_tRQ
Nadam se da sam ti malo pomogla… :)
Hvala ti na odgovoru. Puno si mi pomogla! Hmmm bas ću vidjeti sto mi sad on kaže i trebam li ići na drugu histeroskopiju gdje će mi uzeti uzorak na te plazma stanice. Pokazao je i meni slike moje maternice i sto kazes ne izgleda bas lijepo. Pogotovo jer je meni većina u redu i samo je jedan mali dio “zahvaćen” crvenilom pa vidim kako zapravo treba izgledati maternica. Malo sam se premišljala i gledala što dalje jer sam vise pogubljena, ali za sad sam odlučila dati još jednu priliku Citu pa vidjeti dalje najvjerojatnije Zagreb ili Prag. Kako si se ti odlučila za Belgiju i kada ideš na novi fet? Želim ti sreću i nadam se da ovo naše nije ništa strašno. Kad sam pitala doktora kako to da nikome drugom nije našao nešto slično rekao je da ženama koje nemaju neke konkretne probleme i ne radi histero. Tako da sigurno ih ima još samo sto nisu otkrile🙈 E i da, pogledati ću video, hvala
10 i 11/22 - AIH 👎🏼
7/24 FET 👎🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji