Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Beba4321
    27. Srpanj 2021. 12:48

Razumna

Beba 🥰♥️ to je odličan stav, ali ja sam ti sva u misilma da ja ne zasluzujem takvu sreću… u svaku od vas vjerujem 200x više negu u sebe.
    Lorenahvala ti na odgovoru ♥️🥰

Vjeruj mi sve dođemo u fazu da se zapitamo "Bože pa zašto mi ne daš tu sreću, što sam ja napravila da nemogu imati dijete". Ali život je takav i moramo ga prihvatiti. Svako zlo za neko dobro vjeruj mi..ja 100 puta padnem, plačem i pitam se zašto se meni to događa, ali se trudim izbaciti to iz sebe i vjerovati u svoje čudo.

1IVF 7/20, ET 2 četverodnevna zametka-beta 0
    FET 4/21-2 blastice
    1.beta 80,krvarenje.
    2.beta 5,5 biokemijska
    FET 16.07. - 1blastica
    1.beta 12dnt - 170,3🙏
    2.beta 17dnt - 216
    3.beta 19dnt - 431,3
    18.08.missed ab. - kiretaža

Hope33
    27. Srpanj 2021. 12:49

Razumna

Draga Hope stvarno ne znam.
    Rekla mi je da blastocisa ne znači da je embrij dobar nego da je to samo faza razvoja. Tj da nema razlike između 4dnevnog i 5 dnevnog ako je embrij dobar.
    U principu mislim da ona nije za razgovor sa ljudima jer je promjenjivog raspolozenja i lako se naljuti.
    Za masne pare koje sam platila ne treba mi takav stav. Ne smeta mi što nisam dobila papuče ni spavacicu ( a to sam sve dobila u B+ na običnom pregledu) ali smeta mi kad mi netko kaže a je.iga zamutili smo kajganu pa šta bude. 0 do 2 djeteta kako kome. Ma bravo. Već sam danima u komi.
    Muž mi je rekao da je jedna žena ušla u kliniku a druga izašla. I da je šokiran mojim manjkom entuzijazma ( ja sam osoba koja se oduševio kad paradajz udodi i takva sranja, kad nađem parking po svojoj volji, kad mi se opere najdraža haljina) općenito mi je sve super samo sad sam totalno prazna ☹☹☹

A kazu da je kod embrija najvazniji skok s 3 na 4 dan i 4 na 5. Naravno da nece ni svaka blastocista rezultirat trudnocom i tu se gleda fragmentacija i sl. al da je "los embrij" ne bi on ni dogurao do tuda, a sad davat jamstva naravno da nitko ne moze kad nema pravila (nekome savrsene blaste se ne uhvate, a nekome "prosjecni embrij" se uhvati. Ali u svakog treba vjerovat i dat mu priliku, bas ruzno od nje..

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

Ruska1986
    27. Srpanj 2021. 12:49

Lita.1234

Ivevk

Lita.1234

Ivevk trodnevni su isto odlicni zametci. Kazem ti da mi je Maricic sada oredlozio da vracamo trodnevne. Puno su vece sanse da se zametak nastavi razvijati u maternici nego u labosu zbog uvjeta. Tak oda pozitivno. Moja frendica ima sina iz prvog pokusaja od trodnevnog iz eta i sada je htjela ooet bebu i isla na fet i opet iz prvog pokusaja trodnevnog (oba puta vracen samo jedan embrij) tako da samo naprijed. ❤️

Ooooo ajde super..sad si me malo umirila😁
    Kako si ti, jel ti danas aspiracija?

Da, sutra. Ugl kuzim da te muci broj oplodenih. I meni je to ono uzas. Toliko se namucimo oko tih jajnih stanica i strepimo na kraju od 8 samo tri. Ali nazalost to i je tako neki prosjek. Od te tri po meni je sigurna jedna beba. Drzim ti fige!! I pozitivno, znam da je tesko. evo zato sam ti i ispricala pricu od frendice koja se doslovno izdogadala ovaj drugi dio prije dva tjedna. I zajedno s njom sam je prolazila. Tako da pozitivno ❤️

Nemojte zaboravit da je jedan trodnevni nasoj Piccoli donio dva deckica 🙂🙂🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Ivevk
    27. Srpanj 2021. 12:50

Lita.1234

Ivevk

Lita.1234

Ivevk trodnevni su isto odlicni zametci. Kazem ti da mi je Maricic sada oredlozio da vracamo trodnevne. Puno su vece sanse da se zametak nastavi razvijati u maternici nego u labosu zbog uvjeta. Tak oda pozitivno. Moja frendica ima sina iz prvog pokusaja od trodnevnog iz eta i sada je htjela ooet bebu i isla na fet i opet iz prvog pokusaja trodnevnog (oba puta vracen samo jedan embrij) tako da samo naprijed. ❤️

Ooooo ajde super..sad si me malo umirila😁
    Kako si ti, jel ti danas aspiracija?

Da, sutra. Ugl kuzim da te muci broj oplodenih. I meni je to ono uzas. Toliko se namucimo oko tih jajnih stanica i strepimo na kraju od 8 samo tri. Ali nazalost to i je tako neki prosjek. Od te tri po meni je sigurna jedna beba. Drzim ti fige!! I pozitivno, znam da je tesko. evo zato sam ti i ispricala pricu od frendice koja se doslovno izdogadala ovaj drugi dio prije dva tjedna. I zajedno s njom sam je prolazila. Tako da pozitivno ❤️

Hvala na podrsci.. Nadam se da ce sve bit u redu... 😍

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

Ruska1986
    27. Srpanj 2021. 12:52

Maslačakxx

razigrana

Maslacak grupa se tove hyperemesis gravidarum stranica potpore

Hvalaa

Ne znam dal si vidila, pisala sam i ja za svoju sestru, isto kao i kod tebe. Infuzije svaki dan! Cim je zakoracila u 16tt, kao da se nikad nista nije dogadjalo. A porod joj bio san snova! Tako da izguraj nekako i izdrzi 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻❤❤❤❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Hope33
    27. Srpanj 2021. 12:54

Sunny_

Razumna ti biolozi su jako negativna bica 😁 ja kad sam dosla na transfer, idem prvo kod dr on mi kaze da imamo 2 savrsene blastice. Ja sva sretna idem kod biologa, a njegov komentar: ostale su dvije blastociste, nadamo se da ce bar jedna dovest do trudnoce. Znaci pristup nebo zemlja 😁 a realno radi se o istim blasticama. Po meni nije ni dobro jako hvalit zametke, jer samo nas dignu u sedmo nebo, a nitko ne moze znat dal ce se primit i dovest do uredne trudnoce. Milijun je tu faktora koji utjecu. I dosta losi zameci su doveli do zdravih bebica, a savrsene blastice se nekad nisu ni primile. Pokušaj za sebe pronaci neku sredinu i da te ti njihovi kometari ne dižu u sedmo nebo, ali niti ne pogađaju toliko ❤❤❤ ja cvrsto navijam za bebicu u tebi 🍀

Haha..to embriolog Patrik? I ja sam se sledila, od 9 stanica sve se rasulo i ostali na 2 blastociste, dok je objasnjavao cinilo mi se ko vjecnost..hah..al da zapravo je to neki prosjek..Kazu da na 15 jajnih stanica prosjecno bude 1 beba..

https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png

Trecasreca
    27. Srpanj 2021. 12:54

Meni je trodnevni sva tri puta vracan,a eto taj treci put se cvrsto primio/la  za svoju mamicu 🥰🥰🥰

👱🏻‍♀️ 35 god 👨 30 god
    2 neuspjela postupka (kratka)

3 postupak(dugi) plus na testu 🥰🥰 3 bete pozitivne
    Ultrazvuk sa 6+5-plod velik 8.3mm,💜 ultrazvuk 11.6 ,beba narasla na 23.3mm ,1.7 nuhalna 💞
    url=https://lilypie.com]

Razumna
    27. Srpanj 2021. 12:55

Neke žene jednostavno imaju više sreće,  i znate šta baš sam sretna zbog njih 🥳 meni je koma što ne možemo fino u krevetu napraviti bebu već moramo ići sa guzom na pozornicu 😂
    Ali nagrada je velika pa sve može. Ja se tjesim da barem ima lijeka i da će to biti kad tad.
    Realno što kasnije rodimo to čemo duže biti mlade ☺️😜

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Razumna
    27. Srpanj 2021. 12:59

Čuj ti Patrika 15js- jedna beba 🤯
    I to je sigurno prosjek.
    Pa onda bolje ići na manje stanica da budu kvalitetnije. Jer nekad bude 1js 1beba.
    Na predzadnjem transferu bila sam sa ženama koje su dobile po 1 js i vraćali su im ih drugi dan, pa šta bude

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Sunny_🐣
    27. Srpanj 2021. 13:00

Hope33

Sunny_

Razumna ti biolozi su jako negativna bica 😁 ja kad sam dosla na transfer, idem prvo kod dr on mi kaze da imamo 2 savrsene blastice. Ja sva sretna idem kod biologa, a njegov komentar: ostale su dvije blastociste, nadamo se da ce bar jedna dovest do trudnoce. Znaci pristup nebo zemlja 😁 a realno radi se o istim blasticama. Po meni nije ni dobro jako hvalit zametke, jer samo nas dignu u sedmo nebo, a nitko ne moze znat dal ce se primit i dovest do uredne trudnoce. Milijun je tu faktora koji utjecu. I dosta losi zameci su doveli do zdravih bebica, a savrsene blastice se nekad nisu ni primile. Pokušaj za sebe pronaci neku sredinu i da te ti njihovi kometari ne dižu u sedmo nebo, ali niti ne pogađaju toliko ❤❤❤ ja cvrsto navijam za bebicu u tebi 🍀

Haha..to embriolog Patrik? I ja sam se sledila, od 9 stanica sve se rasulo i ostali na 2 blastociste, dok je objasnjavao cinilo mi se ko vjecnost..hah..al da zapravo je to neki prosjek..Kazu da na 15 jajnih stanica prosjecno bude 1 beba..

Hahaha da...mislim koliko god se meni vise svidalo sto dr prica i hvali u nebo, ipak je patrik u pravu. Mi smo imali 6 oplodenih. I drugi dan nam je rekao da ih pusta do 5og i da se nada da ce bit bar 1 ili 2 za transfer 🤯 nema kod njega uljepsavanja 😅 do transfera sam umirala od straha da nista nije ostalo, al ipak su nas docekale 2 blastice 🙏 biolozi su realni, samo bi mogli malo poradit na komunikaciji sa ljudima 😁

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.