Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MISS
    29. Lipanj 2021. 19:13

Pregled prosao dobro, cerviks 11 mm, Y oblika ,kaze dr da me malo jace iscacka da bi ga probusio i potaka porod ,da doslovno visi na niti,ali da ga taj Y drzi jos i da se nada da ce izdrzat jos 2 tj da docekam 37tj .
    Beba 2765 g, s njim sve super ..sutra mu moram javit nalaz uk posto je mokraca losa pa ce mi rec koji antibiotik da uzmem...napravili smo i bris na streptokok, iduci pregled 13.07 i ctg. 
    Kaze dr da ne moze vjerovat dokle san izgurala s obzirom na sve sta me pratilo u trudnoci i koliko je knjizica ispisana 😂
    Po njemu mogu sutra rodit,a mogu docekat i 40+ ,to sad sve ovisi o tom cerviksu i mom mirovanju naravno . Bilo bi dobro docekat taj 37.tt

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

• Zara92
    29. Lipanj 2021. 19:18

Tweety88🐞

Tweety88🐞

Zara92

Pozdrav cure, danas sam bila na kontroli nakon briseva,hormona i ostalih pocetnih pretraga sve je okej i doktorica mi je preporucila folikulometriju medutim ja sam je zamolila da napravimo jos i prohodnost jajnika ne znam ni sama zasto, nikad nisam imala nikakvih problema. Da li sam dobro odlucila, da li sam mozda trebala prvo pristati na folikulometriju i tempirani odnos pa tek nakon toga ako ne uspije hsg? Sad me uzasno strah tog pregleda i imam osjecaj da sam pogrijesila 😔
    Zara92 koliko znam neki doktori traze folikulometriju i prije tempiranih odnosa, a neki pak ne. Ni moja nije smatrala da to trebam raditi prije TO iako sam specificno pitala. Na kraju kad TO nisu bili uspjesni sam prije inseminacije isla na sono HSG i ispostavilo se da mi je desni jajovod ostecen, a u principu skoro uvijek imam ovulaciju na desnom jajniku. I nikad nisam imala nikakvih problema.
    Tako da ti svakako preporucam da taj pregled napravis. Po mom iskustvu stvarno nije strasan. Ja sam popila brufen prije i malo sam osjetila postupak, kao menstrualni grc, nista vise.
    U svakom slucaju sretno i nadam se da ce biti sve ok i da ces sto prije doci do ostvarenja svoje zelje 🍀❤

Zaboravila sam napisati da je curama koje imaju zacepljene jajovode pregled mozda bolniji, ali po mom misljenju je svakako saznati ako imas nekih problema bolje prije nego kasnije. Da mogu sad opet birati, isla bi odmah bez obzira na sve.

Hvala puno, nisam imala pojma kakav je to pregled i zasto se to radi a kad sam dosla doma i pocela vise citat nije mi bilo bas svejedno mislila sam da sam pogrijesila i da sam mogla mozda krenut prije sa TO pa nakon toga dalje, kolko trebam cekat ciklusa nakon toga da krenemo ponovno? A kad da popijem brufen prije pretrage?

Pokusavamo od 10/19 prvo 👶
    Petrova 10/2020
    👩‍💼 27, hormoni ✅ brisevi ✅ papa ✅
    ❌Sono hsg 15.07.21 - obostrano otezano, osteceni jajovodi, IVF postupak
    Stimulirani, 06.06 Gonal 225, 10.06 Cetrotide, 13.06 Ovitrelle
    15.06 punkcija, 5 oocita, nema❄️
    20.06 ET, vracene 2
    26.06 ➕, 27.06 ➕
    29.06, 9dnt, 102.46 🍀 02.07, 12dnt, 361.22 🍀
    21.07 6tj+6 ❤️
    7.10 17+6 🐞❤️
    15.03.2023💙Dečko💙
    2.postupak Vinogradska 2025
    Ivf 3/25 🤞 10.03 11js, 3❄️❄️❄️, 15.03 ET 1 blastocista, 25.03 beta 116🍀

sara_a
    29. Lipanj 2021. 19:19

razigrana

Ne moraju sve zene imati implant. krvarenje? Zato sto ja citam ovdje da vi imate, ja nisam nikad imala.

Evo moja druga beta cca8500, ispada da je 5+2, ni mrvice implat.

👩‍🦰29 god nizak amh
    🧔35 god OLIGO
    4/21 aspiracija ovaleap 200 ogralutran 200 💉, transfer vraćen 1 trodnevni beta 0
    5/21 🐧 beta 0
    6/21 🐧 25.06.beta 2244
    29.06. beta 8594
    1.pregled 02.07.21. (sve ok na mjestu) 5+5
    2.pregled 09.07.21. 6+5 0.77cm ❤️
    3.pregled 14. 07.21 7+3 1.23cm ❤️ + hematom 2.2*2cm
    4.pregled 19.07.21. 8+1 1.8cm ❤️❤️ sve ok (+hematom)
    5.pregled 30.07.21. 9+5 3.81cm ❤️ (nema hematoma) 🥳🥳
    18.08. Anomali test 12+3

Baby boy 💙

Čupica
    29. Lipanj 2021. 19:23

Mare0208

Cure može molim vas pomoć oko tog orgalutrana. Ako imamo tu koga medicinske struke, što da radim?

Ja nisam uzimala taj lijek ali ako je igla savijena ne predstavlja problem. Problem je ako je neprohodna. Pretpostavljam da nemas drugu iglu da ju zamjenis ili se niti neda igla zamijeniti. Ja bi vjerojatno ubola i svom snagom stisnula klip strcaljke. Jel mozes to zamijeniti za ispravnu?

♀️29g. AMH 5.0, IR ♂️ 34g. azoo(materijal zamrznut, dobiven TESE)
    6.mj. IVF/TESE/ICSI Menopur 225, Cetrotide, Ovitrelle - 6🥚nema transfera
    11mj. Orgalutran, Pergoveris 250, Ovitrelle - 5🥚- 3 morule
    ET- 2 morule ❌
    1🐧

Tweety88🐞
    29. Lipanj 2021. 19:32

Zara92

Tweety88🐞

Tweety88🐞

Zara92

Pozdrav cure, danas sam bila na kontroli nakon briseva,hormona i ostalih pocetnih pretraga sve je okej i doktorica mi je preporucila folikulometriju medutim ja sam je zamolila da napravimo jos i prohodnost jajnika ne znam ni sama zasto, nikad nisam imala nikakvih problema. Da li sam dobro odlucila, da li sam mozda trebala prvo pristati na folikulometriju i tempirani odnos pa tek nakon toga ako ne uspije hsg? Sad me uzasno strah tog pregleda i imam osjecaj da sam pogrijesila 😔
    Zara92 koliko znam neki doktori traze folikulometriju i prije tempiranih odnosa, a neki pak ne. Ni moja nije smatrala da to trebam raditi prije TO iako sam specificno pitala. Na kraju kad TO nisu bili uspjesni sam prije inseminacije isla na sono HSG i ispostavilo se da mi je desni jajovod ostecen, a u principu skoro uvijek imam ovulaciju na desnom jajniku. I nikad nisam imala nikakvih problema.
    Tako da ti svakako preporucam da taj pregled napravis. Po mom iskustvu stvarno nije strasan. Ja sam popila brufen prije i malo sam osjetila postupak, kao menstrualni grc, nista vise.
    U svakom slucaju sretno i nadam se da ce biti sve ok i da ces sto prije doci do ostvarenja svoje zelje 🍀❤

Zaboravila sam napisati da je curama koje imaju zacepljene jajovode pregled mozda bolniji, ali po mom misljenju je svakako saznati ako imas nekih problema bolje prije nego kasnije. Da mogu sad opet birati, isla bi odmah bez obzira na sve.

Hvala puno, nisam imala pojma kakav je to pregled i zasto se to radi a kad sam dosla doma i pocela vise citat nije mi bilo bas svejedno mislila sam da sam pogrijesila i da sam mogla mozda krenut prije sa TO pa nakon toga dalje, kolko trebam cekat ciklusa nakon toga da krenemo ponovno? A kad da popijem brufen prije pretrage?

Nema cekanja 😉.  Nakon pregleda (mislim da mi je pregled bio 9 dc) odmah mozes pokusati. Sto se tablete tice, ja sam popila 1 h prije pregleda, ali vidi gdje ces ici na pregled pa ti mozda i oni kazu sto i kako mozes popiti protiv bolova.

💛🧡

❤️J_0209_b😺
    29. Lipanj 2021. 19:32

Curke, ja sad opet imam lagane tragove krvi na dvevnom ulošku, a danas je dan kad bih trebala dobiti mengu.. A zadnja dva dana mi je stres bio otic na wc, da ne bih opet ugledala krv.. I evo sad opet.. Ja ću poludit od brige.. 🙁😞

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

WinkyTheElf
    29. Lipanj 2021. 19:42

❤️J_b😺

Curke, ja sad opet imam lagane tragove krvi na dvevnom ulošku, a danas je dan kad bih trebala dobiti mengu.. A zadnja dva dana mi je stres bio otic na wc, da ne bih opet ugledala krv.. I evo sad opet.. Ja ću poludit od brige.. 🙁😞

joooooj za popi****it ... nadam se da nije menga!!!! Znam da je iščekivanje katastrofa, javljaj razvoj situacije i šaljem ti pozitivne vibre 🙏🤞🙏

👱‍♀️ 31
    Hormoni ✔
    PCOS like jajnici, endometrioza
    👦32
    Spermiogram ✔
    👱‍♀️💗👦
    2019.-2021. ➖
    KBC Ri HSSG 5/21 ✔
    KBC Ri AIH 6/21 ❌
    KBC Ri AIH 7/21 ❌
    KBC Ri IVF 9/21 ❌

• Mare0208
    29. Lipanj 2021. 19:45

Čupica

Mare0208

Cure može molim vas pomoć oko tog orgalutrana. Ako imamo tu koga medicinske struke, što da radim?

Ja nisam uzimala taj lijek ali ako je igla savijena ne predstavlja problem. Problem je ako je neprohodna. Pretpostavljam da nemas drugu iglu da ju zamjenis ili se niti neda igla zamijeniti. Ja bi vjerojatno ubola i svom snagom stisnula klip strcaljke. Jel mozes to zamijeniti za ispravnu?

Ne može se mijenjat igla koliko se kužim. Ne mogu istisnut zrak uopće. Krene klip prema gore i vrati se. Koliko god jako stisnula. A dok ne istisnem zrak strah me ubost se s njom. Ništa, sutra idem na uzv pa ću ponjet nek pogledaju. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

WinkyTheElf
    29. Lipanj 2021. 19:46

Zara92 neka si zatražila pregled i neka lijepo i taj dio odradiš pa ćeš imati jednu brigu manje. Pregled nije ugodan, ali nije ni kraj svijeta, više boli ako imaš problem s jajovodima, ali sve se da riješiti. Ako je baš nepodnošljivo onda se obustavlja i laporaskopski riješe stvar.. Mene je bolilo kao kada imam stvari, nisam pila tableticu ni prije ni kasnije i dosta je dobro sve prošlo. Ja sam si samo prije pregleda rekla, porod je sigurno gori od HSSG-a, a porod je ono čemu se nadam tako da... Mene je ta misao utješila, nadam se da će i tebe 🤗💪

👱‍♀️ 31
    Hormoni ✔
    PCOS like jajnici, endometrioza
    👦32
    Spermiogram ✔
    👱‍♀️💗👦
    2019.-2021. ➖
    KBC Ri HSSG 5/21 ✔
    KBC Ri AIH 6/21 ❌
    KBC Ri AIH 7/21 ❌
    KBC Ri IVF 9/21 ❌

Alice
    29. Lipanj 2021. 20:04

anchy321  moram novi post onaj je predug😂
    Ali cula sam negdje da u trudnoci prestanu leda boliti kako se sve mijenja ali zato kasnije se vrate bolovi😅
    Mom dragom su radili biopsiju odmah na oba testita na Rebru, ali na nalazu pise za taj desni testis sto je nestooo malo nadeno kao jako smanjena mogucnost IVF-a😔 
    Ali trebamo pokusati i biti pozitivni💪🏻 
    Drzim i ja fige svima nama koji tek krecemo u postupak i onima koji su u postupku da nam se sreca osmjehne🥰

Mene zanima jel recimo kad kreces u postupak da li mpzes planirati kada hoces, hocu reci tipa ja nebi voljela na ljeto roditi ili zadnja 2 mjeseca nositi ovako sada na ljeto🙈 ne znam da li se ista moze planirati kod nas koji ne mozemo prirodnim putem 🤷🏼‍♀️

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.