Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Veljača 2021. 19:59

AuroraB, koliki je tebi LH i FSH?

💔💔💔

🌼TiKi🌼
    27. Veljača 2021. 20:01

MTB da, mene je analgezija u Beti uspavala, zvale su me sestre da se probudim 😂. I kasnije sam bila nadrogirana, meni dr. D nesto prica ja kao kroz san odgovaram 🤦‍♀️. Prvi put kad sam isla sam imala 49, a drugi put 52kg. Vjerojatno ima nesto i do toga. U svakom slucaju, bolje je tako nego da boli ako ne mora boljeti. Mozda bi trebali prilagoditi doze pacijenticama. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 20:03

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

I konačno, komentirala sam sa Gićem Leonu. Nije znao da je dala interview, ali je bio ugodno iznenađen da je rekla da je radila MPO. Kaže da je radio sa puno javnih osoba, i da sve šute i da je to baš šteta.
    Dapače, naletio je jednom na članak jedne osobe za koju zna da je zatrudnila preko MPO kako se hvali da joj se "desilo".
    Naravno, niti sam pitala niti bi on podijelio detalje, čovjek je pofesionalac, samo smo komentirali da je šteta što ih nije više kao Leona jer da je stvarno kod nas to previše stigmatizirano - a oni imaju moć to promijeniti.

Ah, to je isto kao i s doradama na temu eternal youth. Nitko o njime ne zeli pricati. U jednu ih ruku razumijem, to je osobno. 
    Vec je nekoliko djevojaka ovdje pisalo kako kada su krenule u mpo su mislile da su jedine. I ono kada su pocele procati okolini o tome, ispalo je da svaki drugi par ide u mpo. Isto se desilo i kod mene.. 
    Vezano za to, ovo je zaista zabrinjavajuće da sve veći i veći postotak parova ide na oplodnju. I sve vise i vise mladih. Nešto svijet krivo radi.. 

Vezano za usporedbu, slazem se - za dobar rezultat sve se pregrmi. Jos sreca ako imas doktora koji ti ulijeva povjerenje, top! 
    Ono sto bih svakako volila naglasiti jest.. Ovo je skup sport. U takvom sportu si ustanova koja pruža takvu uslugu ne smije dozvoliti neprofesionalizam na razini organizacije, sestara, placanja i sl. To je neoprostivo. 
    Uopce ne zelim spominjati Aurorin slucaj, niti Ruskin pregled. Odvratno. 

Dodatno, sto me smeta kod svih - mi ne trebamo istraživati koju stimulaciju, koje pretrage, što utječe na imaplataciju. To su svi baš puno loši. Npr.nakon biokem.JA sam pitala mogu li neke pretrage napraviti pa sam dobila preporuku za te faktore / imunologiju, vitamine.. Ali sta da nisam pitala sunceu kalajsano? Sta da ti nisi vadila progesterom i estradilol? 
    E, to me najvise smeta!

A sada malo na vedrije teme - ti si bila pravi profi i gigamo da sutra cujemo da te čeka cijeli vrtić bebaaaaa 😍😍

oharascarlett14@gmail.com

Tuma
    27. Veljača 2021. 20:05

Any čestitam na curki 🥰 dobrodošla u klub💓
    Teja drago mi je da si dobro i da dobro napredujete. Ma nema veze za tu trudnicku, nije da si ju mogu sama ispisati.
    Ruska1986 ahaa, kužim sad zašto je sestra u Merkuru tražila od mene da kupim fascikl s puno košuljica i da po datumima unutra postavim sve nalaze vezane uz trudnoću.... Zato jer nemam trudnicku pa da im bude pregledno. Ugl, ja to sve imam tako lijepo sad poslagano pa će se snaći. Očito sve manje daju trudnicke....
    Bozma, MTB pa ovaj moj nalaz iz VV je ništa nasprem vaših.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    27. Veljača 2021. 20:07

🌼TiKi🌼

MTB da, mene je analgezija u Beti uspavala, zvale su me sestre da se probudim 😂. I kasnije sam bila nadrogirana, meni dr. D nesto prica ja kao kroz san odgovaram 🤦‍♀️. Prvi put kad sam isla sam imala 49, a drugi put 52kg. Vjerojatno ima nesto i do toga. U svakom slucaju, bolje je tako nego da boli ako ne mora boljeti. Mozda bi trebali prilagoditi doze pacijenticama.

Meni je ta droga bila nešto o čemu bih mogla postati ovisna. Opustila me, raznježila, cijelo vrijeme sam plakala kako mi je sve lijepo, osjećala sam ljubav prema cijelom svijetu. Mumljala sam, nisam mogla jasno pričati i sva sam bila uspavana, ma fantastičan osjećaj.
    Inače se teško opuštam, ovo je bilo životno otkriće.

💔💔💔

Tuma
    27. Veljača 2021. 20:11

MTB Bozma ovo sam ja dobila nakon transfera i aspiracije. Nigdje mi nisu pisali koliko folikula ni koje veličine, ništa o endonetriju i terapiji koju sam koristila....
    https://ibb.co/v4W4d55
    https://ibb.co/72CvtF9

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986

MTB,
    Ma sve kuzim! Sefica je plavusa sa siskama i ona ti je na recepciji uvijek.. I bas je koma! Za spavacicu je isto bas glupa situacija jer imaju spremne uvijek tako da ne kuzim u cem je njen problem 🤷🏻‍♀️ i jos k tome ti to sve placas! Ono, fakat! Ali to bas da te ne dodju ni vidit.. Pa moze ti npr.pozlit u medjuvremenu, svasta 😡 a sta se droge tice, pa mislim da oni to daju po tezini jer su mene pitali koliko imam kila prije aspiracije. Ali ja nemam ni ciste ni neke te stvari, nit je sta zavuceno ili tesko dostupno(kao curi sta je samnom bila taj dan)pa me zato valjda nije nista boljelo. Nemam pojma.. Ali te kuzim sta zelis rec! Pristup im, u ovom slucaju, bas i nije za pohvalu. Kazem, jos im kesiras na licu mjesta!😡

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• *.Women_name.*

Ruska1986

*.Women_name.*

Ruska1986

Miss, ja sam propustila sliku 🥺🥺🥺🥺
    Tuma, nemam ni na trudnicku knjizicu.. Nadam se da mi nece stvarat nekakav problem kad odem na prvi pregled u bolnicu u 36 tt(frendici jesu 🙄)
    Women_name, moja sucut.. Ako se ne varam, ti si pisala za baku…
    Dada, nadam se da ce se stanje sada smirit i da ce sve ok bit ❤💜
    MTB, kao prvo, ja bila uvjerena da ti ides preko HZZOa u postupak 🙈🙈 ovo sa placanjem mi je bas uzas! Ali sad citam u onim njihovim uputama da se placanje vrsi na dan aspiracije
    https://ibb.co/k0RnChp
    A za iskustvo… Ja stvarno samo ne mogu seficu ocima vidit! Uzasna mi je… A sestre su mi sve ok.. Mene su na dan aspiracije prvo odveli kod M, on mi je sve ukratko ispricao sta ce se dogadjati. Nakon toga me sestra odvela u sobu, do kreveta na kojem je bila spremna spavacica(papuce su mi na ulazu dali, a spavacicu sam imala svoju). Stvari sam ostavila na ormaricu, ali nisam uopce razmisljala o tome.. Sestra Bozena je nakon toga opet dosla, objasnila sta ce se sve dogadjati meni i curama(bile su jos dvije samnom). Aspiracija je meni bila nesto najbezbolnije sta sam prosla u zivotu, vjerovatno ima veze i sa doktorom M(on je divan, divan, divan). A vjerujem ti kad kazes i da je G divan jer mi je na pregledima super. Sestra Ksenija je cijelo vrijeme bila uz mene na aspiraciji, dragala me po nozi i pricala samnom… Nakon aspiracije vracena u sobu i sestra Bozena je dolazila svakih 15ak minuta nas sve provjerit, dal smo ok i ostalo. Tako da se ja stvarno nemam na sta pozalit… A i S moram pohvalit! Meni je radio sve preglede prvi put i inseminaciju, ja ju isto ni osjetila nisam. Samo mi on nije bas za trudnicke preglede. Ocito je na kakav dan im naletis 🤷🏻‍♀️

Hvala ti. Mislim da ti neće stvarati probleme jer sam se ja sad počela vodit u TA i nije mi nitko ništa rekao

Ma ova moja je naletila na neku nadrndanu sestru u Petrovoj i ta sestra ju je pitala da sta bi ona sad trebala sve nalaze spajat i istrazivat njenu trudnocu 🙄 mos mislit!

A Bože! Ja sam čak jednom došla bez uputnice i narudžbe vanredno 😂 i tak su me lijepo primili. Eto meni stvarno nisu radili probleme. Samo sam u fasciklu imala sve svoje nalaze kad dođeš tamo doktor to pregleda prije neg te pozovu na pregled. Zovu te na onaj mikrofon gospođo blabla udite u cekaonu 4 😂 i ako ideš tamo biras dane kad ideš jer točno svaki dan ima raspored kak koji doktor radi i drže se toga

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Dia85
    27. Veljača 2021. 20:12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

IVFuše, opet pitanje:
    dobila sam onu njihovu standardnu terapiju i zapamtila sam da sa Duphastonom počinjem večeras a sa utrićima sutra ujutro.
    Što je sa Andolom i Folacinom - to počinjem danas ili sutra?
    I je li pogrešno ako imam Andol 100 Pro a ne Andol 100 clasic?

Ja nažalost nisam došla do tog dijela al ako se drzim kako je bilo iza inseminacije u Vinogradskoj, počela sam s Andolom i Folacinom kad i Duphastonima..a Andol Pro je samo zaštita za želudac ak se ne varam i trebalo bi bit ok..ne znam jel vec neko odgovorio, nisam doma pa u hodu odgovaram..ja također kod Gica nisam krvarila niti kap a povadio je 11 ampula tekucine šta god to značilo.. 
    Ana super je 5 stanica, držim fige i navijam

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

sbjelisi
    27. Veljača 2021. 20:12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ana26, ma bila je prije rasprava za Maju je li MPO ili nije. Danas sam dobila potvrdu da jest MPO, i to Repromedova (kao što se i ovdje šupkalo).

manemoj, baš ćeš nam faliti u GK.

Šupkalo se, šupkalo... 😂
    Zasto manemoj ne ide u GK? 🙀
    Ana, odlično za 5js!! Čekamo vijesti dalje i gigaaaaaamo u medjuvremnu ❤❤

oharascarlett14@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.