Isprike na krivom odgovaranju na mobicu sam a nemam opcije odgovori nego samo citiraj 🤦🏼♀️ Ne znam zasto...
Imam 28 godina, decko ima 26 god. zajedno smo vec skoroo 12 godina❤️
Nismo jos planirali bebicu posto nam osnovno pitanje stanovanja jos nije rjeseno ali nadamo se da ce se i to rjesiti 🤞🏻 Krenuli smo polako raditi sve pretrage spolnih hormona da vidimo kakva je situacija sto se tice bebaca jednog dana.
On ima dva brata, zapravo svi su blizanci/trojke koji su dobiveni iz IVF metode. E sad njegovi su 8 godina pokusavali dobiti bebicu jer je u tati bio problem.
Jedan brat mu ima variokelu i oligoazoospermiju.
Sto se tice mog decka krenuo je lani u 6 mj. raditi polako sve pretrage od hormona, spermiograma, kariograma... prvi spermiogram je pokazao apsolutnu nulu, drugi spermiogram takodjer ama bas nista i dijagnoza je azoospermia. FSH povisen ali to je normalno kod te dijagnoze. Kariogram uredan.
Cijelo vrijeme se vodi kod dr.Hauptmana na Rebru i covjek je stvarno vrh. Najvjerojatnije je to genetski problem s tim da je on kao mali operirao lijevi testis jer mu se nije spustao, tako da je i to uz sve doprinjelo svemu. Predložio mu je biopsiju testisa koju je obavio na Rebru prošli tjedan u ponedjeljak. Operacija uz lokalnu anest. je uredno prošla iako je bol bila dosta prisutna. Sljedeći dan se sve to jako zakomplicirao te je završio na hitnoj na Rebru jer mu je dolje skroz sve poplavilo/pocrnilo od testisa pa do pimpija cijelog da smo se svi prepali. Ostavili su ga odmah na odjelu i napravili pretrage te uzv-om ustanovili da su mu se jajceka skroz digla u trbuh a dolje su se dva ogromna hematoma napravila, i oni cu ostali u cudu jer se tako nesto jako rijetko dogada. Hvala Bogu nije ponovo isao na operaciju ali ostao je sljedecih 4 dana u bolnici te su mu ustanovili da ima blazi oblik hemofilije zbog cega je i doslo do ove komplikacije a on to nije znao dosad inace bi dobio jedan serum prije operacije i sve bi proslo uredu😒
Uglavnom evo polako se doma oporavlja.
Danas je isao na prvu kontrolu kod dr.Haptmana i nalazi biopsije su došli i tu nastaje šok i tuga😢
•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
vitamin D 25000
planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
•🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
12/22 otkriven hashimoto
U lijevom testisu su kanali suzeni, zadebljane lamine proprije koje pokazuju tezak stupanj ostecenja spermatogeneze, sindrom samo Sertolijevih stanica, ukratko receno dr. je rekao da tu nije nista nadeno. Dok desni testis nije nista puno bolji od toga lijevog prakticki slican, u nalazu piše:” uzorak koji nosi oznaku SD4- 2 kanalića sa zrelim spermatidama i spermijima, SD5- 5 isto tako, u ostalim uzorcima nisu zamjecena zarista odrzane spermatogeneze.
Zaključak pise: u tekucem dusiku se nalazi ukupno 10 zamrznutih uzoraka te u ovakvim okolnostima su izgledi za uspjesan kombinirani TESE/ICSI zahvat izrazito smanjeni. Napisano mu je i gdje se nalaze ti zamrznuti uzorci te na koji mail da se obrati ako se odlucimo za postupak radi transfera.
Ostala sam bez teksta, suze dosle na oci 😢 a oboje bi htjeli samo jednu bebicu 😔Sto se mene tice ukratko, svi nalazi hormona, papa, brisevi uredni, jedino D vitamin malo snizen ali pijem D vital 25000, te na uzv kojeg sam u prosincu radila u Petrovoj kod prof.Vrčića je pokazao da imam neku vrstu anomalije maternicu nesto tipa da je zakrivljena ili zabacena prema iza nisam dobro skuzila ali prof. Vrčić je rekao da se to da korigirati prije trudnoce vjerojatno histeroskopijom.
Trenutno mi je u glavi samo pitanje da li ima uopce nade za bebicu sa ovakvim dijagnozama?😭
Da li uopce da se primim korigirati maternicu 🤷🏼♀️
Ja se ispricavam na ovako dugoooom postu ali htjela sam sve napisati i objasniti u jednom da ne moram vise puta pisati❤️
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Dada ne samo da ces da izgubis pamet nego ces da poludis totalno 😂🙈 pripremi se. Ja sam u prvom tromjesjecju isla za Bosnu, u autu gurala utrogestane 😂 a od tada jos nisam bila u Bosni, idemo krajem maja, jedva cekam ♥️ Navijam za mrvicu, bit ce sve ok u pon ♥️ nego ta briga sto je sada imas, traje tokom cijele trudnoce, kada se porodis, onda brines duplo vise.
Hahahahaha genijalna si 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ja neću morati jer stavljam samo ujutro i navečer 🙈
A u međuvremenu planiramo stići 😁
Pitanje mi je smije li se putovati, tj planiram to doktora u ponedjeljak zagnjaviti. Ali ako mi je dozvolio par dana nakon transfera onda će valjda i sada... Naravno ako je sve u redu 😊
Hvala ti na divnim željama ❤️❤️❤️❤️❤️
endometrioza
Stanje nakon pregleda - cijela gestacijska izašla, ima još tragova nečeg sitnog i krvi, ali tome ćemo dati desetak dana da još samo izađe spontanim krvarenjima koje me još čekaju. Dakle, nije moguće danas potpuno isključiti potrebu za kiretažom jer je prerano još za taj zaključak, ali ako će i trebati, neće to bit klasična kiretaža kod koje se struže sve nego se samo treba vakuumom pokupiti ostatke ostataka, ako u međuvremenu sami ne izađu. Olakšanje mi je, ali sam se nadala malo definitivnijem odgovoru danas. No, ako sam išta naučila kroz ovu priču - nikad ne znaš na čemu si i što te sve čeka. Sve je nepredvidljivo. Tako da (opet) čekam. Nadam se samo da ću kroz ovih deset dana sve izaći, da mi kiretaža neće trebati, da jajnici splasnu konačno (jer ja naime još uvijek uz sve imam i OHSS) i da se mogu vratiti fizičkoj aktivnosti i odmoriti se od svega psihički. Baš mi treba da malo predahnem od svega, da vratim kontrolu u svoj život i da se odmorim od zadnja dva mjeseca. Ne prepoznajem samu sebe. Od (relativno) mlade žene na vrhuncu fizičke kondicije koja nikad nije bolesna ili umorna, sam se pretvorila u polupokretnog invalida kojem je non stop nešto i koji je preležao zadnja dva mjeseca u bolovima i agoniji, a ostatak vremena proveo u bolnici. Počela sam već malo vrtjeti planove za budućnost i zaključila da sad s ovim spoznajama drugi put moram sama sebe bolje zaštiti i tražiti da se izbjegne OHSS ako je ikako moguće. Na druge stvari koje su pošle po zlu možda ne možemo utjecati, ali ovo se u većini slučajeva može izbjeći, freeze all metodom. Pri čemu mislim na ovaj OHSS zbog trudnoće koji onda beskrajno dugo traje, jer ako do OHSS-a dođe prije transfera, on relativno brzo prođe i onda ionako ne vraćaš zametak da ne pogoršaš situaciju.
Nadajmo se da je to to i da nece bit potrebe za vakuumom. Drago mi je imas planove za buducnost! Sad je bitno da si uzmes vremena i da se oporavis... 💜❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Alice draga, znam tacno kako ti je. Sve je to Logroman sok i treba vermena da covek to procesuira. Ono sto je jako vazno je da sada budes uz njega i da ga podrzis. Iz iskustva znam da je to veliki udarac za samopouzdanje i samo je jako vazno da tvoj decko zna da ti njega volis zbog njega, a ne zbog njegovih spermija
Veruj mi, da su nasli nesto je vec velika sreca. Da li su rekli sta tacno misle pod 10 uzoraka? 10 spermica ili 10 slamcica? Cak I ako je samo 10 spermica, evo ti je nasa Nadalica - kod njenog muza su nasli samo 9 i ona sada ima blizance.
Ono sto bih ja htela da ti kazem je da, cak i da ne uspe sa njegovim materijalom, nije kraj sveta. Evo, kod mog muza na zalost nije pronadjeno sa TESE nista i mi smo u procesu sa materijalom donora. I MM je sa tim sasvim okej sada. Cak je on taj koji tu vodi glavnu rec. I sve to nas je jako zblizilo Drzi se. Ovo je tezi i duzi put, ali veruj mi, ne mora da znaci da je na kraju losiji od drugih
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Nastavak:
Pola nalaza su takvi izrazi medicinski da mi je tesko to uopce i pisati ovdje. 5 komadica iz svakog testisa su uzeli.
U lijevom testisu su kanali suzeni, zadebljane lamine proprije koje pokazuju tezak stupanj ostecenja spermatogeneze, sindrom samo Sertolijevih stanica, ukratko receno dr. je rekao da tu nije nista nadeno. Dok desni testis nije nista puno bolji od toga lijevog prakticki slican, u nalazu piše:” uzorak koji nosi oznaku SD4- 2 kanalića sa zrelim spermatidama i spermijima, SD5- 5 isto tako, u ostalim uzorcima nisu zamjecena zarista odrzane spermatogeneze.
Zaključak pise: u tekucem dusiku se nalazi ukupno 10 zamrznutih uzoraka te u ovakvim okolnostima su izgledi za uspjesan kombinirani TESE/ICSI zahvat izrazito smanjeni. Napisano mu je i gdje se nalaze ti zamrznuti uzorci te na koji mail da se obrati ako se odlucimo za postupak radi transfera.
Ostala sam bez teksta, suze dosle na oci 😢 a oboje bi htjeli samo jednu bebicu 😔Sto se mene tice ukratko, svi nalazi hormona, papa, brisevi uredni, jedino D vitamin malo snizen ali pijem D vital 25000, te na uzv kojeg sam u prosincu radila u Petrovoj kod prof.Vrčića je pokazao da imam neku vrstu anomalije maternicu nesto tipa da je zakrivljena ili zabacena prema iza nisam dobro skuzila ali prof. Vrčić je rekao da se to da korigirati prije trudnoce vjerojatno histeroskopijom.
Trenutno mi je u glavi samo pitanje da li ima uopce nade za bebicu sa ovakvim dijagnozama?😭
Da li uopce da se primim korigirati maternicu 🤷🏼♀️
Ja se ispricavam na ovako dugoooom postu ali htjela sam sve napisati i objasniti u jednom da ne moram vise puta pisati❤️
Dobro nam dosla! Zao mi je sta se borite sa tim svim problemima.. Jedino sta ti mogu rec da je malo spermica potrebno da se uspije postici trudnoca 🙂 tako da, sta god da kod M nadju, sigurno ce uspjet nesto napravit sa tim.. Javit ce ti se cure koje imaju iskustva sa tim, ne brini.. Nije sve tako crno 🙂 i tu smo za sta god treba ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Alicedraga, znam tacno kako ti je. Sve je to Logroman sok i treba vermena da covek to procesuira. Ono sto je jako vazno je da sada budes uz njega i da ga podrzis. Iz iskustva znam da je to veliki udarac za samopouzdanje i samo je jako vazno da tvoj decko zna da ti njega volis zbog njega, a ne zbog njegovih spermija
Veruj mi, da su nasli nesto je vec velika sreca. Da li su rekli sta tacno misle pod 10 uzoraka? 10 spermica ili 10 slamcica? Cak I ako je samo 10 spermica, evo ti je nasa Nadalica - kod njenog muza su nasli samo 9 i ona sada ima blizance.
Ono sto bih ja htela da ti kazem je da, cak i da ne uspe sa njegovim materijalom, nije kraj sveta. Evo, kod mog muza na zalost nije pronadjeno sa TESE nista i mi smo u procesu sa materijalom donora. I MM je sa tim sasvim okej sada. Cak je on taj koji tu vodi glavnu rec. I sve to nas je jako zbliziloDrzi se. Ovo je tezi i duzi put, ali veruj mi, ne mora da znaci da je na kraju losiji od drugih
Bas si divno ovo sve napisala 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Alice muz je bio na tese prije dva tjedna ali tek sljedeći četvrtak idemo na kontrolu,u mailu nam je javio da su nasli materijala i da cemo imat posla.isto smo kod dr Hauptman i stvarno je fantastican doktor
Moramo bit pozitivni i ne smijemo odustati i nadam se da cemo se brzo veselit i jedna i druga ❤️
sanjass322@gmail.com
Mila-milica strasno mi je zao,mene je ovo skroz pogodilo,neki dan smo pricale o tome kako imamo odlicne trudnoce, i imale smo isti dan transfer tako da me bas ovo streslo.. zelim ti svu sreću ovoga svijeta, i od srca se nadam da ce se dogoditi cudo 🙏🙏🙏🙏 a ako zelim ti da sto bezbolnije sve to prode, da odmoris, xnades snage za dalje i da ne klones, nazalost sve je to sastavni dio zivota i znam da te nista ne moze utjesiti,ali tu smo svi za tebe 💕💕
Leia i tvoje me pogodilo jako 😔 ne mogu vjerovati da ti se to dogada, nadam se da je najgore proslo i da te sada cekaju samo lijepe stvari,uzmi si vremena da prebolis i dođes k sebi, a mi smo tu svakako ako nesto trebas 💕💕
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Sortiraj odgovore
Najstariji