Alicedraga, znam tacno kako ti je. Sve je to Logroman sok i treba vermena da covek to procesuira. Ono sto je jako vazno je da sada budes uz njega i da ga podrzis. Iz iskustva znam da je to veliki udarac za samopouzdanje i samo je jako vazno da tvoj decko zna da ti njega volis zbog njega, a ne zbog njegovih spermija
Veruj mi, da su nasli nesto je vec velika sreca. Da li su rekli sta tacno misle pod 10 uzoraka? 10 spermica ili 10 slamcica? Cak I ako je samo 10 spermica, evo ti je nasa Nadalica - kod njenog muza su nasli samo 9 i ona sada ima blizance.
Ono sto bih ja htela da ti kazem je da, cak i da ne uspe sa njegovim materijalom, nije kraj sveta. Evo, kod mog muza na zalost nije pronadjeno sa TESE nista i mi smo u procesu sa materijalom donora. I MM je sa tim sasvim okej sada. Cak je on taj koji tu vodi glavnu rec. I sve to nas je jako zbliziloDrzi se. Ovo je tezi i duzi put, ali veruj mi, ne mora da znaci da je na kraju losiji od drugih
Bas si divno ovo sve napisala 🙂
Potpisujem 🤗
Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
9/20 inseminacija
11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
baby boy 💙🥰😊
Baš vam hvala svima na podršci, toliko vas je lijepo pisalo da ni ne mogu sve nabrojati pojedinačno, ali znajte da mi puno to znači. Svaka napisana riječ i lijepa želja. Pomirila sam se s tim. Sad je već i malo lakše, najteži je dio saznanje, pa nadanje, pa onda opet hladan tuš, pa se treba pomiriti s tim i onda još ta fizička agonija svega. Danas je već puno lakše, i fizički i psihički. Samo da se ne ponovi. I tu ću vjerojatno još imati dosta strahova od budućnosti nakon svega, ali možemo se samo nadati da se neće ponoviti i da će bit bolje.
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Stvarno ste cure predivne
I ogromna ste podrška što je vrlo bitno i punooo znači!
TirelessIvy ogromno ti hvala na lijepim riječima, naravno uz njega sam sasvim i nema tu krivice jer nitko nije kriv za tu situaciju, još sam ja pozitivna donekle i nedam se tako lako, rekla sam da ima da probamo i s tim lošim uzorcima što je nademo, nikad se nezna, cuda se dogadaju, možda se barem jedan spermic nade da nas obraduje, jer zao mi je da je sve to prošao i da barem ne probamo pa islo islo, ne ne barem cemo mirne duse biti. Hmm koliko vidim na nalazu ne piše 10 spermica vjerojatno to misle 5 uzoraka tkiva iz lijevog testisa i 5 uzoraka tkiva iz desnog testisa. samo je u desnom kao nešto malo pronađena na ta dva kanala ali i to je jako loše koliko je dr. Huptman rekao.
Kada dođe do toga da krenemo u taj cijeli proces rečeno mi je u Petrovoj da će se samo jedan spermij injektirati u jajnu stanicu kako nebi doslo do blizanačke trudnoce pošto sam ja sitnije građe pa to nebi baš bilo dobro.
Moj M je isto spomenuo u razgovoru ako ama baš ništa ne uspije nikako opcija donora ali ne znam nisam uopce o tome razmisljala, htjela bi vjerovati da ima nade barem truncicu.
•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
vitamin D 25000
planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
•🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
12/22 otkriven hashimoto
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
Baš vam hvala svima na podršci, toliko vas je lijepo pisalo da ni ne mogu sve nabrojati pojedinačno, ali znajte da mi puno to znači. Svaka napisana riječ i lijepa želja. Pomirila sam se s tim. Sad je već i malo lakše, najteži je dio saznanje, pa nadanje, pa onda opet hladan tuš, pa se treba pomiriti s tim i onda još ta fizička agonija svega. Danas je već puno lakše, i fizički i psihički. Samo da se ne ponovi. I tu ću vjerojatno još imati dosta strahova od budućnosti nakon svega, ali možemo se samo nadati da se neće ponoviti i da će bit bolje.
Ja ti samo zelim sti brzi oporavak i da si uzmes malo vremena za sebe, treba ti sigurno. 💜❤ A sta se strahova tice, imat ces ih sigurno.. Imamo mi ih i mi koje nemamo takva iskustva. Al zato smo mi tu, za sta god treba i sta god te bude zanimalo, to znas 🤗❤💜 lakse je nekako to sve progurat uz svu silnu podrsku ovdje 🥰🥰
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Draga Leia, pd početka sam jako nakačena i pratim te jer smo krenule u isto vrijeme..slazem se za OHSS i freeze all je tu svakako opcija koja čuva mamu (koliko god sam ja bila razočarana da nije bilo svježeg ET, vjerujem da je bolje ispalo)..nadam se da si ti odradila svoju epizodu čekanja, strahovanja i muke i da će biti dalje lakše
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Ja ne znam zašto ne mogu nikome odgovoriti na komentar, kliknem odgovori i prebaci me dolje da napišem komentar i kada ga posaljem normalno se posalje kao post a ne kao odgovor kome sam htjela, a preko mobica uopce nemam ocpiju odgovori vec samo citiraj
vitamin D 25000
12/22 otkriven hashimoto
TirelessIvy ogromno ti hvala na lijepim riječima, naravno uz njega sam sasvim i nema tu krivice jer nitko nije kriv za tu situaciju, još sam ja pozitivna donekle i nedam se tako lako, rekla sam da ima da probamo i s tim lošim uzorcima što je nademo, nikad se nezna, cuda se dogadaju, možda se barem jedan spermic nade da nas obraduje, jer zao mi je da je sve to prošao i da barem ne probamo pa islo islo, ne ne barem cemo mirne duse biti. Hmm koliko vidim na nalazu ne piše 10 spermica vjerojatno to misle 5 uzoraka tkiva iz lijevog testisa i 5 uzoraka tkiva iz desnog testisa. samo je u desnom kao nešto malo pronađena na ta dva kanala ali i to je jako loše koliko je dr. Huptman rekao.
Kada dođe do toga da krenemo u taj cijeli proces rečeno mi je u Petrovoj da će se samo jedan spermij injektirati u jajnu stanicu kako nebi doslo do blizanačke trudnoce pošto sam ja sitnije građe pa to nebi baš bilo dobro.
Moj M je isto spomenuo u razgovoru ako ama baš ništa ne uspije nikako opcija donora ali ne znam nisam uopce o tome razmisljala, htjela bi vjerovati da ima nade barem truncicu.
Tako i treba razmisljat... Isprobati prvo sve opcije pa ako ne bude islo(a ici ce 🙂), pogledat daljnje opcije.. Ali zasad se skoncentirajte na vas i budite jedno drugom podrska. 💜❤ Kod nas je isto muski problem i isto je M bilo jako tesko to podnijet.. Ali kada aam mu rekla da bi djecu imala samo s njim i sa nikim drugim i ako je sudjeno da nemamo djecu, i to cemo prezivit, lakse mu je bilo. Bitno da ste tu jedno za drugo jer bit ce svakakvih perioda..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Ja ne znam zašto ne mogu nikome odgovoriti na komentar, kliknem odgovori i prebaci me dolje da napišem komentar i kada ga posaljem normalno se posalje kao post a ne kao odgovor kome sam htjela, a preko mobica uopce nemam ocpiju odgovori vec samo citiraj
I stisnes na citiraj osobi kojoj zelis odgovorit 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Da se ne ponovi ❤️❤️
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Sortiraj odgovore
Najstariji