Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Veljača 2021. 18:57

Šmattan 😎

MTB ja sam u Vukovarsko-srijemskoj 😂

To je na pljucomet od Osijeka, nije problem 
    Bozma, hvala 

💔💔💔

• Dia85
    23. Veljača 2021. 19:04

Mtb ja sam kod našeg dr vadila samo estradiol uoči punkcije i to sam shvatila da je zbog prijetećeg hipera..jel bi trebalo i ostalo? 
    Leia nadam se da ce što brže proci ovi teski dani za vas, mislimo puno na tebe💔
    VM ne davis, molim te javljaj nam se, barem da možemo biti podrška riječima ako ne korisni u ovom svemu što te snašao.. podjela iskustva drugih u ovim groznim situacijama ipak pomogne 

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Veljača 2021. 19:05

Dia85

Mtb ja sam kod našeg dr vadila samo estradiol uoči punkcije i to sam shvatila da je zbog prijetećeg hipera..jel bi trebalo i ostalo?
    VM ne davis, molim te javljaj nam se, barem da možemo biti podrška riječima ako ne korisni u ovom svemu što te snašao.. podjela iskustva drugih u ovim groznim situacijama ipak pomogne

Koliko čujem, kod njega se ne mora vaditi ništa.
    A ja želim vaditi, pa ću sutra nešto izvaditi. Ali ne znam što 
    U tekici mi stoji LH, progesteron i estradiol. Zadnje dvoje mi je jasno zašto, nije mi jasno LH. Mislim da su to cure iz Petrove rekle?

💔💔💔

ma2013 👣
    23. Veljača 2021. 19:12

Ila, vrijedi pokušati TESE, mm je isto dijagnosticirana azoo, i sad nakon TESE nas čeka 10 zamrznutih na Rebru. 😊 
    A što se tiče nalaza i svega sve vam je super objasnila Mara234 😉

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

23. Veljača 2021. 19:14

MTB

Dia85

Koliko čujem, kod njega se ne mora vaditi ništa.
    A ja želim vaditi, pa ću sutra nešto izvaditi. Ali ne znam što
    U tekici mi stoji LH, progesteron i estradiol. Zadnje dvoje mi je jasno zašto, nije mi jasno LH. Mislim da su to cure iz Petrove rekle?

estradiol im govori koliko bi zrelih stanica trebalo bit, a negdje se pisalo da progesteron pred punkciju nije dobro kad je visok (ovo se valjda desi kad neki od folikula već pukne, pa se valjda i sluznica već tako ponaša) i da tada transfer ostave za sljedeći ciklus. A za LH nisam nikad vidjela da pišu za šta je

23. Veljača 2021. 19:21

MTB, evo ovo sam našla neki tekst od Šimunića, nije napisao za šta je LH
    serijsko ili preovulacijsko određivanje E2, P4, LHӹ
    -E2 po 1 zrelom folikulu 150–200 pg/mL,ӹ
    -E2 ≥4000 pg/mL – rizik za OHSS,ӹ
    -P4 povišen (>3,2 nmol/L) – nepovoljan znak luteinizacije.

23. Veljača 2021. 19:23

evo još iz istog teksta
    određivanje hormona na predvidiv dan HCG-a
    • E2 ≥4000 pg/mL upućuje na rizik OHSS-a (30–40%),
    • E2 <500 pg/mL upućuje na PR (POR) <4 oocite i uspjeh <15%,
    • LH porast – prijevremena luteinizacija,
    • P4 >3,2 nmol/L – prijevremena luteinizacija – nizak uspjeh.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    23. Veljača 2021. 19:27

malala

MTB

malala

Pozdrav! Trebam odgovor na pitanje od vas koje ste, nažalost, češće ovo prošle.
    Trebam krenuti na mpo ovaj ciklus. M mi je krenula danas popodne. Od 14 h sam počela osjećati bolove, a oko 17 h sam išla na wc i na dnevnom je bilo krvi. Računali se danas kao 1.dc???

Je li svježa krv? Je li par kapljica ili prava menstruacija?

To u 17h je bilo smeđe još, na dnevnom. Oko 18h je počelo pravo krvarenje.

Sutra računaj kao 1dc 😊😊😊

endometrioza

Pami
    23. Veljača 2021. 19:46

Iris Iris estrofem je čisti estradiol (znam jer sam ga jednom uzimala pred postupak i pisalo je u sastavu). S obzirom da si vadila krv 8 dana nakon prestanka korištenja mislim da ti ovaj nalaz nije relevantan. Najbolje bi bilo da ponoviš kad se tijelo malo očisti od hormona.
    Tiki vadiš sutra krvnu sliku i glukozu ili oggt test? Meni ga još nitko nije preporučio da napravim. Inače nisam veliki ljubitelj slatkog, mogu proći dani da ništa ne pojedem, ali otkad sam trudna samo razmišljam šta bi slatkog jela 🙄

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

Monkica24 🍀
    23. Veljača 2021. 19:47

Mara234

Cure zanima me kako na poslu rješavate kad imate transfer ili aspiraciju? Jel idete nakon transfera na bolovanje? Meni to dosta teško pada jer samo dvjema kolegicama kažem iskreno a ostalima muljam. Ne želim svima govoriti tako intimne stvari.teško mi pada to muljanje. Ženski smo kolektiv i moram jako pazit kome ću što reći jel se sve brzo pročuje, a svi bez pardona ispituju što mi je i kad ću se vratiti s bolovanja

Mara 234 apsolutno te razumijem... Ja sam na poslu rekla samo šefici jer sam svako malo morala ili izostajat s posla ili izaći na sat,dva (kontrole, vađenje krvi, folikulometrije...), i rekla sam još 2 kolegice jer mi je bilo više neizvedivo muljat, a trebaju me mijenjati. Srećom svi su divni i puni razumijevanja. Da mogu birati ne bi rekla nikome jer jednostavno ne želim da me zamaraju, iako znam da su dobronamjerne i brinu. Za aspiraciju sam najavila 2 dana bolovanje, računala sam da bi mi to trebalo biti dovoljno. Ali na kraju do aspiracije nije ni došlo, pa whatever....

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.