Draga Mtb evo iz vadila GUK 4.9 i inzulin 29.9.,ali prijateljica koja ima inzul rez. kaže da ovaj nalaz može biti uredan a ona tek kad je napravila ogtt s inzulinom pokazalo joj predijabetesnl stanje. Da GUK na tašte može bit dobar ali s opterećenjem glukoze s inzulinom pokaže pravo stanje
Jedno je dijabetes, drugo je inzulinska rezistencija. IR se može poprilično točno izračunati s ovim, ali mi nisi napisala mjerne jedinice.
Iscekivanje, svejedno ti je imaš li ih 12 ili 18 ako si u Hrvatskoj kad ti ionako samo 12 oplode. Super ti je rezultat.
Evo draga Mtb❤️
GUK od 4.4-6.4
Inzulin 13.9-152,9
🧔1990.,spermiogram dobar
👩🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2
Cure pliz pomoc, stigla mi je i sljedeca beta, znaci ide ovako:
14. dn AIH - beta 2.5, krecu ucestali cudni bolovi u trbuhu
17. dn AIH - dosla menga
18. dn AIH - otisla na hitnu radi bolova, beta 20
20. dn AIH - beta 15
23. dn AIH je iduci pon i opet vadim betu
Je li to bila biokemijska? Vanmaternicna? Sto mislite?
Jel trebam sad raditi pauzu ili mogu odmah nastaviti s postupcima? Mozda vec ovaj mj?
Svako misljenje i iskustvo mi puno znaci.
Izgleda da je biokemijska bila.. Vidis kako je beta tek kasnije rasla pa padala.. Jel ti inace po uputi doktora bilo da vadis prvu betu 14 dan? Sad mi se to cini bas bas rano jer kod aiha nemozemo znat kad se jajna oplodila i onda jos da dodje do blastice i do maternice i ugnjezdi se.. Dok krene lucit betu..Sanjich da,bila je uputa da napravim test 14. dn AIH i ako je pozitivan da vadim betu. A kako je bila neka sjena na testu sam za zihericu isla vadit betu. Kako je sve bilo negativno sam prestala s utricima… isla sam na hitnu radi bolova i sasvim slucajno saznala da je sad pak beta pozitivna 🤷🏻♀️ cudno, ne kuzim uopce…
joj to s betama zna nekad biti takva muka! Tek u mpo vodama skužiš da nije dovoljno da se vidi crta nego sad još moramo strepiti koliko jako se nazire...Gledam svoju muku po beti i sad tvoju..i točno si nekad mislim da bi bile mirnije i bezbrižnije da ipak manje znamo o tim postupcima..Više znanja - više straha 🤦♀️ Nek sad uredno padne do nule da možeš dalje u nove pobjede <3
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 – IVF (klomifen+štoperica) X
04/2019 – IVF (gonali, decapeptyl, štoperica)
Stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – IVF (puregon, cetrotide, štoperica) X
06/2021 – FET X
09/2021 – prirodna trudnoća X
10/2021 – FET, pozitivan test i uredna beta ❤
Stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Kratki protokol, Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️.
Beta negativna.
Čekamo FET U 05/2025 <3
Samara a bože pa kakve su to gluposti, ako može biti opasno za tebe zašto ti jednostavno ne dogovore carski na 38tt i gotovo. Pa beba je već dosta velika, spremna je, u terminu jesi. Ne razumijem zašto kompliciraju. Kad ti je opet pregled? I ne zamaras tu, samo ti napiši što ti je na duši, zato i jesmo tu. Bit će sve u redu, samo ne znam zašto oni kompliciraju bezveze....
Nirvana rasteeeete 😍😍
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Draga Mtb evo iz vadila GUK 4.9 i inzulin 29.9.,ali prijateljica koja ima inzul rez. kaže da ovaj nalaz može biti uredan a ona tek kad je napravila ogtt s inzulinom pokazalo joj predijabetesnl stanje. Da GUK na tašte može bit dobar ali s opterećenjem glukoze s inzulinom pokaže pravo stanje
Jedno je dijabetes, drugo je inzulinska rezistencija. IR se može poprilično točno izračunati s ovim, ali mi nisi napisala mjerne jedinice.
Iscekivanje, svejedno ti je imaš li ih 12 ili 18 ako si u Hrvatskoj kad ti ionako samo 12 oplode. Super ti je rezultat.
Evo draga Mtb❤️
GUK od 4.4-6.4
Inzulin 13.9-152,9
Mjerne jedinice sam te pitala, ne referentne intervale
Ali dobro, pretpostavljam da je inzulin pmol/l. U tom slučaju ti je HOMA2 indeks IR 0.56, a treba biti preko duplo veći da bi imali indikaciju na IR. Skraćeno, nemaš je.
💔💔💔
Leoni i SeniSummer odlično!! 🥳🥳 Super bete, sad neka tako samo nastavi 🍀🥰
Tiinaa ja bih nazvala dr i pitala. Do tad leži na lijevom boku, bez naprezanja i prati dal će se koš ponavljati. Često pukne neka kapilarica unutra jer je sve osjetljivo pa se pojavi krvarenje….
Magnolia ma svaki dr ima svoje mišljenje… Prije par god se gestacijski dijabetes ionako dijagnosticirao za iznad 6 nataste, to su sad nedavno promijenili… Ja bih pazila na prehranu i eventualno ako imaš od koga posuditi gluko aparat pa mjerila nataste i 2 h poslije obroka da vidiš kakav je šećer….
Sara ja sam iduća 😊 Tiki ima još dosta do poroda, ona je sad 27tt…. Sad smo Samara, Woman_name i ja na redu prve 🥰
Samara ima li novosti iz TA?
A ima.. Nisam nista pisala jer nisam bas neke volje i zapravo ne znam sta napisati. Dijagnoza moze biti opasna po mene ali oni jos ne znaju dal je opasno jer je na granici i me znaju dal ce raditi carski ili ne. Ja moram mirovati, bez hodanja i sjedenja i u slucaju krvarenja odma doci. Ma ubiti nisam nista novo saznala osim da su me jos vise prestrasili. Ukratko sa tom dijagnozom ako se ide na prirodni mogu iskrvariti i umrijeti ali ja sam na granici i oni jos ne znaju kakav porod bude jer je jos prerano. Prerano? 37+3 sam.. Ahh
Nisam vas htjela bombardirati sa takvim vijestima, sorry
Samara a sta cekaju onda s carskim? mislim usla si u period gdje realno mozes krenut svaki cas. I nemoj vise ne pisat, tu smo za dat podrsku i zanima nas naravno.. Drzim fige da bude sve ipak savrseno i da su te samo bezveze zaplašili 🙏🙏🙏🍀🍀🍀❤️❤️❤️
Samara ako prokrvaris i krene porod uskoro, ides na carski. Nema tu cekanja jer kao sto kazes, moze doci do jakog krvarenja. Ja sam bila 24.tjedan pa sam krvarila u mlazovima doslovno i hitno su mi dali drip na najjace i na silu cupali dijete van jer po njihovom, dijete od 600g nije moglo prezivjeti. Tako da se kod tebe nema sto cekati s carskim ako krenu trudovi s krvarenjem, tu se radi o spasavanju i tebe i bebe. Sad vjerojatno cekaju ako bi se podigla posteljica jos malo pa da se razmotri mogucnost eventualnog vaginalnog poroda.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ne znam čemu forsiranje vaginalnog. Žena je u terminu, beba je dobro, neka je porode odmah carski i gotovo, bez riskiranja. Samara, možda da tražiš i drugo mišljenje?
💔💔💔
Ne znam čemu forsiranje vaginalnog. Žena je u terminu, beba je dobro, neka je porode odmah carski i gotovo, bez riskiranja. Samara, možda da tražiš i drugo mišljenje?
U pravu si. Baš se prave glupi i riskiraju.
Ja bi ako u državnim bolnicama neće digla kredit i otišla kod Podobnika na carski. Ovo je baš kockanje sa bebinim životom.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
U pravu si. Baš se prave glupi i riskiraju.
Ja bi ako u državnim bolnicama neće digla kredit i otišla kod Podobnika na carski. Ovo je baš kockanje sa bebinim životom.
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Samara žao mi je da su te doktori samo zbunili umjesto da ponude rješenje. Slažem se s MTBicom, možda ne bi bilo loše da potražiš drugo mišljenje ili da se probaš s njima dogovoriti da ne čekate nego da se napravi carski. Sad si već u terminu i bebač je spreman za izaći van. I nije mi jasno koja vam je dijagnoza- niska posteljica? Čudno mi je da ti do sada nisu ništa spominjali jer koliko sam shvatila iz vlastitog iskustva, normalno je da je posteljica nisko na početku ali kasnije kad i ako se izdigne se više ne spušta. Žao mi je da ti se situacija malo zakomplicirala sad pred kraj, ali sigurna sam da će te ti i tvoj dečkić sve pobijediti 😊💟
👱♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
05/18- 10/18- 4 inseminacije
11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
04/19- prirodni ivf, nema stanice
1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji