Kod mene sam ja AB- a muž A+. Sve naopako. Ja ću morati onu inekciju primiti jel tako?
Nije to ništa strašno, danas rutinski primis inekciju..
Da te utješim, ja sam B-, muz 0+ a ja uz sve to imam i antitijela iz neke od puno podskupine radi čega cu trudnocu dodatno morat pratiti u slučaju da beba bude kao suprug (on je i u toj podskupini suprotan)..ta antitijela sam slučajno prije histerokskopije saznala i navodno sam zbog primanja imunoglubolina u djetinjstvu koji su krvni pripravak to razvila..e sad, nitko mi nije rekao da to može smetati trudnoći niti da je u vezi s mojim sada pozitivnim imunoloskim testovima..niti sam ikad imala problema zbog tog.. najčešće to zene saznaju kad im u trudnoći onaj IAT test bude pozitivan, zato se i radi neovisno koje krvne grupe je partner...moj zakljucak: medicina kod nas jaaako malo ima saznanja o tome svemu i utjecaju na trudnoce
Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno
Sanjich ako ti je teško raditi, sad kad ti potvrde trudnoću na pregledu možeš se javiti svojoj ginekologici i tražiti da ti otvori komplikacije. Meni je moja otvorila još prije mjesec dana kad nije bilo nikakvih komplikacija s trudnoćom. Čak mi je i sama predložila da ostanem doma zbog korone i svega, a i zbog rizične trudnoće, odn.trudnoće nakon ivf-a. Ja radim uredski posao, nije mi jako stresno na poslu, još sam sad zbog korone radila samo 1-2 dana u tjednu (radim u turizmu), ali mi je svejedno bez problema otvorila bolovanje. Eto, razmisli malo o tome, sad ste ti i beba ipak najvažniji.
Meni su isto htjeli odmah otvorit bolovanje, nakon prvog UVZa.
Vjerujem da mi moja nece stvarati probleme, stovise odlicna mi je.. Samo ja jos nisam sva svoja oko T i bojim se da je prerano za te poteze pa se kao ne zelim jinxat.. Sta je glupo znam..
Ja sam ostala radit jer mi je bilo ok, donekle i nisam imala potrebe ic na komplikacije.. A i financijski mi je bilo bolje ostat radit jer mi dosta velika razlika izmedju komplikacija i place. Ali da sam se i u jednom trenu osjecala lose ili da se forsam, isla bi na bolovanje odmah. Tako i ti.. Ako se ne osjecas dobro ili ako te jako boli ili nest, pa radije idi na komplikacije.. Moj savjet.. Mislim da je najbitnije sada da se ti osjecas dobro i da cuvas svoju beburinu ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Kod mene sam ja AB- a muž A+. Sve naopako. Ja ću morati onu inekciju primiti jel tako?
Nije to ništa strašno, danas rutinski primis inekciju..
Da te utješim, ja sam B-, muz 0+ a ja uz sve to imam i antitijela iz neke od puno podskupine radi čega cu trudnocu dodatno morat pratiti u slučaju da beba bude kao suprug (on je i u toj podskupini suprotan)..ta antitijela sam slučajno prije histerokskopije saznala i navodno sam zbog primanja imunoglubolina u djetinjstvu koji su krvni pripravak to razvila..e sad, nitko mi nije rekao da to može smetati trudnoći niti da je u vezi s mojim sada pozitivnim imunoloskim testovima..niti sam ikad imala problema zbog tog.. najčešće to zene saznaju kad im u trudnoći onaj IAT test bude pozitivan, zato se i radi neovisno koje krvne grupe je partner…moj zakljucak: medicina kod nas jaaako malo ima saznanja o tome svemu i utjecaju na trudnoce
Koji je to pregled koji si radila? Koja antitijela? Mislim da ja to nisam radila : ljubomorna :
💔💔💔
Sanjich ako ti je teško raditi, sad kad ti potvrde trudnoću na pregledu možeš se javiti svojoj ginekologici i tražiti da ti otvori komplikacije. Meni je moja otvorila još prije mjesec dana kad nije bilo nikakvih komplikacija s trudnoćom. Čak mi je i sama predložila da ostanem doma zbog korone i svega, a i zbog rizične trudnoće, odn.trudnoće nakon ivf-a. Ja radim uredski posao, nije mi jako stresno na poslu, još sam sad zbog korone radila samo 1-2 dana u tjednu (radim u turizmu), ali mi je svejedno bez problema otvorila bolovanje. Eto, razmisli malo o tome, sad ste ti i beba ipak najvažniji.
Meni su isto htjeli odmah otvorit bolovanje, nakon prvog UVZa.
Vjerujem da mi moja nece stvarati probleme, stovise odlicna mi je.. Samo ja jos nisam sva svoja oko T i bojim se da je prerano za te poteze pa se kao ne zelim jinxat.. Sta je glupo znam..
Ja sam ostala radit jer mi je bilo ok, donekle i nisam imala potrebe ic na komplikacije.. A i financijski mi je bilo bolje ostat radit jer mi dosta velika razlika izmedju komplikacija i place. Ali da sam se i u jednom trenu osjecala lose ili da se forsam, isla bi na bolovanje odmah. Tako i ti.. Ako se ne osjecas dobro ili ako te jako boli ili nest, pa radije idi na komplikacije.. Moj savjet.. Mislim da je najbitnije sada da se ti osjecas dobro i da cuvas svoju beburinu ❤💜
❤️❤️ Znam da je to najbitnije.. Meni bi financijski bilo najbolje dat otkaz i da me muz prijavi u svoju firmu.. Jer ako sad odem na komplikacije ugovor mi istice za dva miseca i onda bi mi nakon poroda bila naknada samo 2000kn jer bi bila nezaposlena... A s druge strane ako ne odem na komplikacije i produze mi ugovor minimalno godinu dana onda sam na konju sta se tice financija... Ali kad sve zbrojim i oduzmem jebes to najbitnije je da ja rodim zdravu bebicu a muz nek zaradjuje 🙃 tako ce i biti, vidjet cu kako mi bude ovaj tjedan na poslu ako mi se bude vrtilo kao danas znam sta mi je ciniti
Meto LH strucnjakinja..
Ja mislim da je ovo bio peak 17.2. ujutro. Vjerojatno je jos jaci peak bio ponoci..
E sad... Vidi zelenu trsakici. Vidi rozuu
oharascarlett14@gmail.com
Htjela sam samo reci da nase trudnoce nisu nista drukcije u odnosu na one trudnoce koje su ostvarene "normalnim" putem. To smo vec i komentirale bile, a i meni je tako receno. Recimo, moja frendica koja je zatrudnila prirodno je morala vecinu trudnoce odlezati, za razliku od mene koja imam skolsku trudnocu i nikakvih problema. Razlika je samo da nas vode kao rizicnu trudnocu zbog MPO postupka pa samim time mozemo dobiti i komplikacije odmah na pocetku bez nekih velikih(za razliku od prirodne trudnoce, di cesto rade problem oko bolovanja u tako ranoj fazi).
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
BjeliS pa te zelene trakice su meni užas, bacila ih sve.. Nikad ništa konkretno nisam uhvatila na njih....
Roze su mi maj maj, plave su mi isto ok....
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
BjeliS pa te zelene trakice su meni užas, bacila ih sve.. Nikad ništa konkretno nisam uhvatila na njih….
Roze su mi maj maj, plave su mi isto ok….
Ajme, istina! Pa sta ne rece prije!!
LH trakice
Zna li netko mogu li se kupiti samo ulosci za ovaj CB test za O?
Ina85 vidim u potpisu APS sindrom, zasto ti ne zele dati heparin?
Tiki da znam to me i buni, jos se mislim aj da vidim taj spotting pa da znam da je implantac. a onda skuzim da i to moze biti od utrog. pa se nisam bedirala jer ga nisam imala, al jucer me probadalo u preponama:)
Manemoj ja ga osjetim doslovno kao vrh nosa, cak i ovu rupicu sto imas na na hrskavici i takav neki otpor daje, u ovulaciji vise ne osjetim tu "kuglicu" podigne se gore a nemam neke duge prste da dohvatim.
Tuma mislim da cu piskiti po Clearblue. Naravno, ili da se radujemo ili da me izbavite iz kome.
Ginicka iz bolnice na proslom pregledu rekla na ostvarenu trudnocu da onda idu na komisiju pa ako odobre onda heparin . Valjda zele prvo da se vidi blod. A ja ovako redam biokemijske . Neznam , ja bi isto da se pocnem bickat nakon ovulacije pa barem idem na sigurno vise manje. Jer sigurno nije nikad. Al bi omala vece sanse da se mrvica primi . U ponedeljak zovem opet ako mi ne odgovore na mail. Vec imam preporuku od jedne dok. imunologije da ranije pocnem s clexane. Al dok ne inzistiras niko ti ga neda . Morat cu im bit dosadna
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji