Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Veljača 2021. 13:20

🌼TiKi🌼

Dada smije te boljeti sve, guza, pipica, prepone, trbuh lijevo i desno… Ne smijes imati jake grceve uz krvarenje i opcenito jace krvarenje ili jake grceve dugotrajne. Normalan je i smeđi iscjedak tako rano i menstrualni bolovi… I stalno ce ih biti, svakakvih, nekad duzih, nekad kracih probadanja pa kad se stanu siriti ligamenti. Ja krenula sad kuhat rucak i ne da mi… Boli me desna prepona, morala sam leci. Sva sreca pa je gulas, pa tu i tamo treba promijesati, to ce MM, a ja cu zavrsiti za nekih sat vremena, kad se odmorim 😂😂

Hvala na pojašnjenju  TiKi 😊🥰
    Ma nisu stvarno dugotrajni bolovi, to traje najviše 5-10 sekundi i prestane kao da ništa nije bilo. Hvala bogu krvarenja nema ni iscjetka...uzv imam tek za 9 dana pa to sad čekam. 😁
    Zna li koja cura kakva su pravila oko putovanja u ranoj trudnoći, smije li se i kakva su pravila?
    Imamo napisan godišnji od 1.4 i mislili smo ići u HR (1000km), ali neznam smije li se. Nije problem ni stajati svakih 2 sata. Zadnji put mi je doktor dozvolio par dana nakon transfera i rekao samo da si bocnem heparin i da se tu i tamo protegnem i pijem dosta vode putem. Znam da ga moram pitati, ali čisto da znam ako koja raspolaže informacijama 😊😊😊😊

endometrioza

21. Veljača 2021. 13:33

Dada🐼

Bokić cure da vas pozdravim malo pošto jučer nisam. Tebi sam Šmattka moja rekla već sve ❤️❤️❤️ i jako se veselim tvojoj beti sutra i iskreno se nadam da će biti obećavajuća 😘😘❤️
    Što se tiče krvnih grupa ja sam 0+, a za muža nisu ni tražili. Kaže doktor pošto sam ja super grupa, njegova nije ni bitna. Šta god to značilo. On misli (koliko se može sjetiti sa operacije iz djetinjstva, a tako i njegova mama kaže), da je također 0+… Moji roditelji i seka, svi smo 0+, njegova mama isto 0+ a za tatu nezna. Koje divne nulice 🤣😁😁😁
    Molim ove rane trudnice da mi kažu imaju li kakvih simptoma, Sanjich i ekipa… 😊 Sinoć kažem mužu da sam zabrinuta jer cijela 2 dana ne osjećam nikakva probadanja. Zato je noćas nadoknadilo. Osjetim kratku bol dolje, cijelo područje, toliko jako da se zgrčim. To traje svega 5-10 sek i stane. Neznam jel to normalno jer po simptomima sa raznih beba i trudnoća stranica ja ne nalazim takve podatke za 6tt… Neznam što me tako sasječe. Na poslu me kičma ubije ali više manje za kičmu, to znam da je normalno ali neznam smije li boljeti maternica i jajnici…
    E da i noćas sam sanjala keksić, mislim da sam imala lagani orgazmić nakon kojeg me presjeklo…
    A jadna li sam 🤣🤣🤣🤣

Isto mi je kao tebi povremeno neka probadnja.. Ali mene tlak jebe ja ti samo lezin.. Ne jer zelim nego sta god krenem pocne mi se vrtit i onda se zabetoniram u krevet... Zgaravica je trajala 3 dana i hvala bogu prosla je.. Bilo je uzasno..  Sve u svemu nemogu rec da ne osjecam nista jer osjecan da to nisam standardna ja.. Vani je prelip dan inace bi presla grad pet puta ali evo me u krevetu... Cekam pregled u utorak pa cu vidjet sta cu s poslom... Dosta mi je tesko radit jer radim s ljudima i velikom lovom.. Tako da ako nisam svoja  napravit neki zajeb pa ne znam sta cu... 

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Veljača 2021. 13:45

Sanjich 👶🤱

Dada🐼

Bokić cure da vas pozdravim malo pošto jučer nisam. Tebi sam Šmattka moja rekla već sve ❤️❤️❤️ i jako se veselim tvojoj beti sutra i iskreno se nadam da će biti obećavajuća 😘😘❤️
    Što se tiče krvnih grupa ja sam 0+, a za muža nisu ni tražili. Kaže doktor pošto sam ja super grupa, njegova nije ni bitna. Šta god to značilo. On misli (koliko se može sjetiti sa operacije iz djetinjstva, a tako i njegova mama kaže), da je također 0+… Moji roditelji i seka, svi smo 0+, njegova mama isto 0+ a za tatu nezna. Koje divne nulice 🤣😁😁😁
    Molim ove rane trudnice da mi kažu imaju li kakvih simptoma, Sanjich i ekipa… 😊 Sinoć kažem mužu da sam zabrinuta jer cijela 2 dana ne osjećam nikakva probadanja. Zato je noćas nadoknadilo. Osjetim kratku bol dolje, cijelo područje, toliko jako da se zgrčim. To traje svega 5-10 sek i stane. Neznam jel to normalno jer po simptomima sa raznih beba i trudnoća stranica ja ne nalazim takve podatke za 6tt… Neznam što me tako sasječe. Na poslu me kičma ubije ali više manje za kičmu, to znam da je normalno ali neznam smije li boljeti maternica i jajnici…
    E da i noćas sam sanjala keksić, mislim da sam imala lagani orgazmić nakon kojeg me presjeklo…
    A jadna li sam 🤣🤣🤣🤣

Isto mi je kao tebi povremeno neka probadnja.. Ali mene tlak jebe ja ti samo lezin.. Ne jer zelim nego sta god krenem pocne mi se vrtit i onda se zabetoniram u krevet… Zgaravica je trajala 3 dana i hvala bogu prosla je.. Bilo je uzasno.. Sve u svemu nemogu rec da ne osjecam nista jer osjecan da to nisam standardna ja.. Vani je prelip dan inace bi presla grad pet puta ali evo me u krevetu… Cekam pregled u utorak pa cu vidjet sta cu s poslom… Dosta mi je tesko radit jer radim s ljudima i velikom lovom.. Tako da ako nisam svoja napravit neki zajeb pa ne znam sta cu…

Ja sam navikla na niski tlak tako da se lako nosim sa sa svim tim i čak ni ne primjetim tu neke promjene. Sve u svemu mi je ok osim tih bolova i probadanja. Što se posla tiče tu trudnice rade do zadnjeg tromjesečja. Ja neznam kako ću na svom radnom mjestu to... Nagovorit ću svoju socijalnu da mi što prije piše zabranu. Imam još 2 uzv u ovoj klinici i onda me šalju dalje 🙈 

endometrioza

Pami
    21. Veljača 2021. 14:28

Sanjich ako ti je teško raditi, sad kad ti potvrde trudnoću na pregledu možeš se javiti svojoj ginekologici i tražiti da ti otvori komplikacije. Meni je moja otvorila još prije mjesec dana kad nije bilo nikakvih komplikacija s trudnoćom. Čak mi je i sama predložila da ostanem doma zbog korone i svega, a i zbog rizične trudnoće, odn.trudnoće nakon ivf-a. Ja radim uredski posao, nije mi jako stresno na poslu, još sam sad zbog korone radila samo 1-2 dana u tjednu (radim u turizmu), ali mi je svejedno bez problema otvorila bolovanje. Eto, razmisli malo o tome, sad ste ti i beba ipak najvažniji.

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Veljača 2021. 14:37

MM i ja smo usvojili jednu jako lijepu naviku otkad sam pročitala knjigu od Fett. Naime, ona preporučuje da se jede riba 1-2 puta tjedno. MM i ja volimo ribu, ali smo lijeni/ne sjetimo se/nemamo vremena... E, pa sad već neko vrijeme pobožno idemo u ribarnicu, kupujemo tonu ribe i radimo si prefine ručkove.
    Evo me, upravo preživam ribosaurusa kojeg sam smazala za ručak 

💔💔💔

Ruska1986
    21. Veljača 2021. 14:44

Dada🐼

🌼TiKi🌼

Dada smije te boljeti sve, guza, pipica, prepone, trbuh lijevo i desno… Ne smijes imati jake grceve uz krvarenje i opcenito jace krvarenje ili jake grceve dugotrajne. Normalan je i smeđi iscjedak tako rano i menstrualni bolovi… I stalno ce ih biti, svakakvih, nekad duzih, nekad kracih probadanja pa kad se stanu siriti ligamenti. Ja krenula sad kuhat rucak i ne da mi… Boli me desna prepona, morala sam leci. Sva sreca pa je gulas, pa tu i tamo treba promijesati, to ce MM, a ja cu zavrsiti za nekih sat vremena, kad se odmorim 😂😂

Hvala na pojašnjenjuTiKi😊🥰
    Ma nisu stvarno dugotrajni bolovi, to traje najviše 5-10 sekundi i prestane kao da ništa nije bilo. Hvala bogu krvarenja nema ni iscjetka…uzv imam tek za 9 dana pa to sad čekam. 😁
    Zna li koja cura kakva su pravila oko putovanja u ranoj trudnoći, smije li se i kakva su pravila?
    Imamo napisan godišnji od 1.4 i mislili smo ići u HR (1000km), ali neznam smije li se. Nije problem ni stajati svakih 2 sata. Zadnji put mi je doktor dozvolio par dana nakon transfera i rekao samo da si bocnem heparin i da se tu i tamo protegnem i pijem dosta vode putem. Znam da ga moram pitati, ali čisto da znam ako koja raspolaže informacijama 😊😊😊😊

Pa mislim da ti nema nekih zabrana za to... Samo, recimo, meni su u tom periodu bile uzasne mucnine. Isla sam do sestre u Trogir iz Zagreba i uzasno mi je bilo. Mucnina uzasna i ne bi to vise ponavljala. Al vidit ces kako ces se osjecat... Nemoj samo nista forsat! 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    21. Veljača 2021. 14:51

Ruska1986

Dada🐼

🌼TiKi🌼

Ma nisu stvarno dugotrajni bolovi, to traje najviše 5-10 sekundi i prestane kao da ništa nije bilo. Hvala bogu krvarenja nema ni iscjetka…uzv imam tek za 9 dana pa to sad čekam. 😁

Pa mislim da ti nema nekih zabrana za to… Samo, recimo, meni su u tom periodu bile uzasne mucnine. Isla sam do sestre u Trogir iz Zagreba i uzasno mi je bilo. Mucnina uzasna i ne bi to vise ponavljala. Al vidit ces kako ces se osjecat… Nemoj samo nista forsat!

Ma meni je samo bitno da nema nekog lošeg utjecaja na bebu. Išla je moja susjeda u 9tt i super je bilo ali je putovala po noći. Inače je cijelu trudnoću imala mučnine i kaže da putovanje noću puno bolje podnosi. Ali ona nije išla na mpo nego prirodna trudnoća. I doktorica joj je dala dozvolu da putuje ali samo da staje češće da se protegne jer ima malo višak kg pa radi nogu da joj se cirkulacija ne pomrda od sjedenja. Najbolje da pitam 😊🙃

endometrioza

Ruska1986
    21. Veljača 2021. 14:53

Pami

Sanjich ako ti je teško raditi, sad kad ti potvrde trudnoću na pregledu možeš se javiti svojoj ginekologici i tražiti da ti otvori komplikacije. Meni je moja otvorila još prije mjesec dana kad nije bilo nikakvih komplikacija s trudnoćom. Čak mi je i sama predložila da ostanem doma zbog korone i svega, a i zbog rizične trudnoće, odn.trudnoće nakon ivf-a. Ja radim uredski posao, nije mi jako stresno na poslu, još sam sad zbog korone radila samo 1-2 dana u tjednu (radim u turizmu), ali mi je svejedno bez problema otvorila bolovanje. Eto, razmisli malo o tome, sad ste ti i beba ipak najvažniji.

Meni su isto htjeli odmah otvorit bolovanje, nakon prvog UVZa.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    21. Veljača 2021. 14:59

Dada🐼

Ruska1986

Dada🐼

🌼TiKi🌼

Pa mislim da ti nema nekih zabrana za to… Samo, recimo, meni su u tom periodu bile uzasne mucnine. Isla sam do sestre u Trogir iz Zagreba i uzasno mi je bilo. Mucnina uzasna i ne bi to vise ponavljala. Al vidit ces kako ces se osjecat… Nemoj samo nista forsat!

Ma meni je samo bitno da nema nekog lošeg utjecaja na bebu. Išla je moja susjeda u 9tt i super je bilo ali je putovala po noći. Inače je cijelu trudnoću imala mučnine i kaže da putovanje noću puno bolje podnosi. Ali ona nije išla na mpo nego prirodna trudnoća. I doktorica joj je dala dozvolu da putuje ali samo da staje češće da se protegne jer ima malo višak kg pa radi nogu da joj se cirkulacija ne pomrda od sjedenja. Najbolje da pitam 😊🙃

Ma pitaj, naravno! Ali nasa trudnoca, jedno kad ju ostvarimo, se ne razlikuje od onih koje su dosle uobicajenim nacinom. 🙂 samo ces po sebi vidit kako ces se osjecat.. Stvarno mislim da zabrana nikakva ne postoji.. Eventualno da ti kazu da moras mirovat il tako nest. Ako je sve ok i ti se osjecas ok, ne vidim razlog da ne ides 🙂 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

21. Veljača 2021. 15:00

Ruska1986

Pami

Meni su isto htjeli odmah otvorit bolovanje, nakon prvog UVZa.

Vjerujem da mi moja nece stvarati probleme, stovise odlicna mi je.. Samo ja jos nisam sva svoja oko T i bojim se da je prerano za te poteze pa se kao ne zelim jinxat.. Sta je glupo znam.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.