Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • AnaBe
    21. Travanj 2021. 15:49

Ekipa,
    što se tiče matične mliječi, nema istraživanja ni studije vezane za MPO priču (fertilnost itd) na ljudima, već samo na oocitama ovaca i sjemenu njihovih mm. U koncentraciji 10 mg/ml odnosno 100-200 mg/kg TM-a ima estrogeni utjecaj, poboljšava stopu trudnoće i kvalitetu sjemena, sazrijevanje jajnih stanica, djeluje na antiapoptotičke  i apoptotičke gene (BCL2 i BAX). U većim koncentracijama ima neželjeni kontraproduktivni učinak. Ako pretpostavimo (naši enzimi nisu kao i kod ovaca) da možemo projicirati dozu na cca 80 kg (isprika mršavicama), to bi bila doza max 0.8-1.6 g. Napominjem da su istraživanja rađena kroz najviše 8 dana, pa ne preporučam dugotrajnu primjenu posebno bez pauze.

Što se tiče vitamina D, postoje humane studije koje potvrđuju da pomaže ili povećava kvalitetu oocita i endometrija, ali nema dokaza da nešto liječi vezano uz mpo. Preporuča se uzimati uz obrok (idealno) bi bilo uz žlicu recimo maslinova (ili nekog drugog) ulja jer je to liposolubilna tvar (znači topljiva u mastima) pa zaboravite pripravke u vodenoj otopini. Neće ići.

🧒39g 👩‍🦰34 g hormoni uredni osim prolaktina 604

pokušavamo od 7/19

04/21 prve konzultacije

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Travanj 2021. 15:50

Lucka007

Inace i ja sam se jednom nasla s curama u Zg s ovog foruma, i dan danas se cujemo.. Od nas 5 samo ja nisam postala mama🥴🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣…

Nego, kad se mi družimo 
    Nađem ja još 3 cure 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Travanj 2021. 15:56

AnaBe

Ekipa,
    što se tiče matične mliječi, nema istraživanja ni studije vezane za MPO priču (fertilnost itd) na ljudima, već samo na oocitama ovaca i sjemenu njihovih mm. U koncentraciji 10 mg/ml odnosno 100-200 mg/kg TM-a ima estrogeni utjecaj, poboljšava stopu trudnoće i kvalitetu sjemena, sazrijevanje jajnih stanica, djeluje na antiapoptotičke i apoptotičke gene (BCL2 i BAX). U većim koncentracijama ima neželjeni kontraproduktivni učinak. Ako pretpostavimo (naši enzimi nisu kao i kod ovaca) da možemo projicirati dozu na cca 80 kg (isprika mršavicama), to bi bila doza max 0.8-1.6 g. Napominjem da su istraživanja rađena kroz najviše 8 dana, pa ne preporučam dugotrajnu primjenu posebno bez pauze.

Što se tiče vitamina D, postoje humane studije koje potvrđuju da pomaže ili povećava kvalitetu oocita i endometrija, ali nema dokaza da nešto liječi vezano uz mpo. Preporuča se uzimati uz obrok (idealno) bi bilo uz žlicu recimo maslinova (ili nekog drugog) ulja jer je to liposolubilna tvar (znači topljiva u mastima) pa zaboravite pripravke u vodenoj otopini. Neće ići.

Hvala ti, ovo je super. Slobodno dijeli još takvih bisera koje imaš, ima nas ovdje štrebera koje ovakve stvari jako zanimaju, a nemamo dovoljno znanja/stručnosti da možda razumijemo ovo što ti tako lijepo prevedeš na zdravoseljački.
    Za D vitamin, koliko sam ja shvatila, pomaže u implantaciji - dakle, vjerojatno je vezano za endometrij? I da, mora se uzimati uz masnoće, to jako pazim. Zato je DVital super, jer je već u ulju.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Travanj 2021. 15:58

Lucka007

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lucka007

Inace i ja sam se jednom nasla s curama u Zg s ovog foruma, i dan danas se cujemo.. Od nas 5 samo ja nisam postala mama🥴🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣…

Nego, kad se mi družimo
    Nađem ja još 3 cure

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Nikad ne znaš, možda ja onda preuzmem tvoju počasnu titulu 

💔💔💔

Ruska1986
    21. Travanj 2021. 16:09

Sunny_

Ruska1986

I tako… Najela se, napila cole i pojela sladoled pa da vam se javimo 🙂🙂 opet pregled od 3 sata, s tim da je CTG ovaj put odmah bio super! Ali su stalno dolazile neke zene koje su bile hitni slucajevi(zamucena plodna voda) pa su imale prednost. Pregled doslovno ni osjetila nisam, a isto su svasta provjeravali. Ocito je onaj dan bilo zato sta su me u kratkom roku izmrcvarili dva puta. Sad ni ne krvarim ni nist..Jedina super vijest je da smo se sa otvorenosti od jednog prsta uspjeli dic na dva prsta, nest se pokrece(kazu) 🥳🥳🥳 pregled opet u petak. Kate je ludovala kao da sutra ne postoji pa si mislim da je i ona vec lagano spremna za izac van(nadam se).

suuuuper da je sve okznaci sve ide po planu. U četvrtak navecer nakon emisije možete lagano krenuti🥳🥳🥳

To i cekamo 😂😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• AnaBe
    21. Travanj 2021. 16:25

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

AnaBe

Ekipa,
    što se tiče matične mliječi, nema istraživanja ni studije vezane za MPO priču (fertilnost itd) na ljudima, već samo na oocitama ovaca i sjemenu njihovih mm. U koncentraciji 10 mg/ml odnosno 100-200 mg/kg TM-a ima estrogeni utjecaj, poboljšava stopu trudnoće i kvalitetu sjemena, sazrijevanje jajnih stanica, djeluje na antiapoptotičke i apoptotičke gene (BCL2 i BAX). U većim koncentracijama ima neželjeni kontraproduktivni učinak. Ako pretpostavimo (naši enzimi nisu kao i kod ovaca) da možemo projicirati dozu na cca 80 kg (isprika mršavicama), to bi bila doza max 0.8-1.6 g. Napominjem da su istraživanja rađena kroz najviše 8 dana, pa ne preporučam dugotrajnu primjenu posebno bez pauze.

Hvala ti, ovo je super. Slobodno dijeli još takvih bisera koje imaš, ima nas ovdje štrebera koje ovakve stvari jako zanimaju, a nemamo dovoljno znanja/stručnosti da možda razumijemo ovo što ti tako lijepo prevedeš na zdravoseljački.
    Za D vitamin, koliko sam ja shvatila, pomaže u implantaciji - dakle, vjerojatno je vezano za endometrij? I da, mora se uzimati uz masnoće, to jako pazim. Zato je DVital super, jer je već u ulju.

Metode: Ovo randomizirano, dvostruko slijepo, s placebom kontrolirano ispitivanje provedeno je u klinici za neplodnost Ženske bolnice, a 110 neplodnih pacijenata s PCOS-om koji su prolazili IUI nasumično je podijeljeno kako bi dobivalo vitamin D ili placebo. Određena je debljina endometrija, IUI rezultati, broj dominantnih folikula, trajanje IUI ciklusa i doza HMG korištene u IUI.
    Rezultati: Debljina endometrija bila je značajno različita u skupini koja je liječena vitaminom D u odnosu na placebo skupinu (p = 0,003). Nije bilo statističke razlike u trudnoći između dvije skupine (RR = 1,167, CI 95% 0,70-1,93). Nije utvrđena statistička razlika u broju dominantnih folikula (p = 0,96), trajanju IUI ciklusa (p = 0,70) i dozi HMG korištenog za IUI (p = 0,95).
    Zaključci: Čini se da primjena vitamina D inducira proliferaciju endometrija kod žena s PCOS-om tijekom IUI ciklusa.

pokušavamo od 7/19

04/21 prve konzultacije

• AnaBe
    21. Travanj 2021. 16:26

Rezultati jedne dvostruko slijepe randomizirane kliničke studije. Nije mi sve stalo u comm, točan rezultat postotak nemam zbog pristupa

pokušavamo od 7/19

04/21 prve konzultacije

IščekivanjeDobrihStvari
    21. Travanj 2021. 16:26

Cureee moze pomoć 
    Gdje mogu u Splitu uraditi nalaz 
    ANTITROMBIN III 
    Protein s i protein c

Znaci privatno, je li to netko radio 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

Nadja81
    21. Travanj 2021. 16:41

manemoj

SofiSofijesam, ali od četvrtka više ne kod dr.A 😢. Ja sam ti 4 puta primila intralipidnu.
    Magnolias tobom više ništa ne znamo. Meni je čak palo na pamet da si promijenila Nick u Deleted user 😅😅😅.
    Za koliko su rezultati? Gdje si na kraju radila?

manemoj vidim da si ti u Podobniku kod dr. A. Ja sam planirala ići kod njih na konzultacije upravo zbog odn. kod dr. A i vidim da si napisala da od četvrtka više nisi kod njega. Možeš li molim te napisati zašto?

👱‍♀️41 👨43, AMH 5 pmol/L, FSH 11 IU/L, MM sve ok
    Pokušavamo od 03/18
    02/20 AIH, VV, neuspješno
    03/21 IVF u prirodnom postupku, VV, prazan folikul
    04/21 adneksitis, salpingitis, posljedica: Sactosalpinx
    02/22 Petrova, stimulirani IVF, 3 embrija, neuspješno
    06/22 Petrova, stimulirani IVF, neuspješno

manemoj
    21. Travanj 2021. 16:51

nadja81

manemoj

SofiSofijesam, ali od četvrtka više ne kod dr.A 😢. Ja sam ti 4 puta primila intralipidnu.
    Magnolias tobom više ništa ne znamo. Meni je čak palo na pamet da si promijenila Nick u Deleted user 😅😅😅.
    Za koliko su rezultati? Gdje si na kraju radila?
    manemoj vidim da si ti u Podobniku kod dr. A. Ja sam planirala ići kod njih na konzultacije upravo zbog odn. kod dr. A i vidim da si napisala da od četvrtka više nisi kod njega. Možeš li molim te napisati zašto?

Zato što sam od sutra 12 tjedana trudna pa prelazimo u trudnicku ambulantu i tamo radim mini anomaly scan i NIPT. 
    Navikla sam na njega jer se od 10 mjeseca jako često družimo pa mi je skroz čudno sad se prepustiti nekome drugome 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.