Pedica jučer ti nisam stigla napisati svoje iskustvo vezano za kliniku, pa ću sada 😊Ja sam ti kod njih odradila 4 postupka i nažalost, sreću smo potražili dalje.
Drago mi da si mi se javila Lucyinthesky.
Sad ću malo detaljnije opisati svoju situaciju. Mi smo kod Podobnika završili kao padobranci, taman lani u ovo vrijeme kad sam bila u OB Varaždin na folikulometrijama i onda je radi Covida sve tamo stalo. Za Podobnika smo jedino bili čuli da je na glasu, nismo ništa proučavali jer nismo očekivali da ćemo završiti kao par kome ipak treba MPO, mislili smo tamo samo doći po drugo mišljenje. Još kad sam ih zvala, zvala sam broj od ginekoloških ambulanti misleći pa nisam ja odmah za MPO odjel. Kad dam išla tamo, nisam ni znala kod kojeg sma doktora ni ništa.
Meni recimo na tel doktor nije dostupan, javi mi se sestra i veli da ima pacijenticu. Na mail sve brzo odogovori, ali šturo. Npr, kad sam se 6 mjeseci mučila s lošim brisevima, javio mi je mailom "U prilogu nalaz i recept." bez objašnjenja o kojoj se bakteriji i lijeku te njegovoj primjeni. Cijelo vrijeme imam osjećaj da bih morala imati neko predznanje da bih ga mogla pitati što me zanima jer mi on ništa detaljno ne govori, a kako da znam kad mi je to sve novo?!
Sad sam mu se zadnje javila da mi je došla menstruacija, da više ne bi na AIH, da bi krenuli s IVF i da ne mogu doći na pregled jer sam u izolaciji i samo mi je napisao da dođem prvi dan sljedećeg ciklusa kad ne budem pod mjerama i da mi savjetuje da se cijelim protiv Covida. Znači, po tome, njemu je normalno da ja dođem prvi dan sljedećei mjesec i bez konzultacije i pripreme odma krenem s valjda nekim lijekovima za stimulaciju o čemu ja ništa ne znam dal se daju tablete ili injekcije i da tako nepripremljena i bez informacija krenem u sve.
Tako sam jučer krenula u istraživanja po forumu i grupi na Facebooku i tek jučer saznala da postoje poliklinike u kojima možeš preko HZZO-a i mislim da ću otići na konzultacije u jednu od njih. Zato bi davala 15 000 kn ako mogu probati negdje bez toliko plaćanja?
Skroz si u pravu! Iskoristi HZZO! Kliniku ces opet morat odabrat sama: jednoj je neka ok, dok je drugoj uzas 🤷🏻♀️ ali svakako odi na konzultacije i dogovori preko HZZOa. Sretno ❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pedica na zalost, rekla bih da je tako kod vecine doktora. Najvise sam saznala na ovom forumu i citajuci clanke i knjige. Sturost na informacijama narocito vrijedi za bolnice, ne znam da li su drugi pirvatnici puno drugaciji, no prema iskustvu cura s foruma svode se na iznimke. I ja sam, kao i vecina cura ovdje, provela proucavajuci i smisljajuci ciljana pitanja za doktora tih par minuta sto ga vidim. Zelim ti samo reci da ne budes previse razocarana ako drugdje ne dobijes detaljna obrazlozenja.
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Pozdrav svima, nova sam na forumu, pa sam evo popratila upute sa početne stranice i kratko sve opisala. Ovdje ću ostatak.
Trenutno sam imala 2.neuspjelu inseminaciju u Zadru. Oba puta sam pila klomifen, samo što sam za 1.put pila klomifen od 5-9 dana ciklusa, a drugi put od 4-8 dana ciklusa. U ovome drugom putu sam se nadala da sam ostala trudna, ali sam si očito umislila simptome, sve dok nije došla menstruacija i eto nažalost nije uspjelo. Sutra idem na novi razgovor. Borac sam, idem dalje do kraja. U našem društvu ima onih koji su išli privatno i radili inseminaciju sa injekcijama, ispričavam se ako sam se krivo izrazila, i da je time veća uspješnost. Ima li cura koje su to možda u Zadru radile? Postoji li to preko HZZO-a ili samo privatno?
Skupa sa mužem o svemu razgovaram i podrška mi je, ali s obzirom na iskustva iz društva, on bi sad već da idemo privatno, Zagreb, a ja sam nekako i dalje optimistična i držim se svoga doktora jer sam zadovoljna s njime i nekako vjerujem da će me on usmjeriti dalje.
Nadam se da se nisam krivo izrazila. Svako iskustvo, pomoć, savjet bi mi dobro došao.
Hvala unaprijed
Dobro nam dosla! 🙂 moj jedini savjet ti je da, nakon dvije neuspjesne inseminacije, mozda ipak probate sa IVFom. Inseminacije imaju manji postotak uspjesnosti, negdje oko 8%. Mozda kod vas pokusavaju jer nema nekih problema, ali ipak.. Ako ste probali dva puta vec, mozda je ipak vrijeme za neke druge metode. Ako si zadovoljna sa doktorom, probaj sa njim porazgovarat da pokusate napravit nest drukcije ovaj put.. U svakom slucaju, sretno i probaj iskoristit sve sta mozes preko HZZOa 🙂
Hvala :) Istog smo mišljenja, a nadam se da će mi tako i doktor misliti. Sutra idem na razgovor, pa ćemo vidjeti što ćemo ovaj put. Danas sam ga nazvala, pa se nadam da će do sutra imati nešto novo za mene. Iako mi je i on sam rekao da je niska uspješnost, vjerojatno je morao proći bar 2 inseminacije. Spremam se baš za to da ga pitam da probamo s nečim drugačijim. Nadam se da će me on preduhitriti sa idejom :D
Pa kazem, obzirom da ste probali dvaput i nije bilo uspjesno(nazalost) nest se treba promijenit.. Bas me zanima sta ce ti rec...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
Pozdrav svima, nova sam na forumu, pa sam evo popratila upute sa početne stranice i kratko sve opisala. Ovdje ću ostatak.
Trenutno sam imala 2.neuspjelu inseminaciju u Zadru. Oba puta sam pila klomifen, samo što sam za 1.put pila klomifen od 5-9 dana ciklusa, a drugi put od 4-8 dana ciklusa. U ovome drugom putu sam se nadala da sam ostala trudna, ali sam si očito umislila simptome, sve dok nije došla menstruacija i eto nažalost nije uspjelo. Sutra idem na novi razgovor. Borac sam, idem dalje do kraja. U našem društvu ima onih koji su išli privatno i radili inseminaciju sa injekcijama, ispričavam se ako sam se krivo izrazila, i da je time veća uspješnost. Ima li cura koje su to možda u Zadru radile? Postoji li to preko HZZO-a ili samo privatno?
Skupa sa mužem o svemu razgovaram i podrška mi je, ali s obzirom na iskustva iz društva, on bi sad već da idemo privatno, Zagreb, a ja sam nekako i dalje optimistična i držim se svoga doktora jer sam zadovoljna s njime i nekako vjerujem da će me on usmjeriti dalje.
Nadam se da se nisam krivo izrazila. Svako iskustvo, pomoć, savjet bi mi dobro došao.
Hvala unaprijed
Dobro nam dosla! 🙂 moj jedini savjet ti je da, nakon dvije neuspjesne inseminacije, mozda ipak probate sa IVFom. Inseminacije imaju manji postotak uspjesnosti, negdje oko 8%. Mozda kod vas pokusavaju jer nema nekih problema, ali ipak.. Ako ste probali dva puta vec, mozda je ipak vrijeme za neke druge metode. Ako si zadovoljna sa doktorom, probaj sa njim porazgovarat da pokusate napravit nest drukcije ovaj put.. U svakom slucaju, sretno i probaj iskoristit sve sta mozes preko HZZOa 🙂
Hvala :) Istog smo mišljenja, a nadam se da će mi tako i doktor misliti. Sutra idem na razgovor, pa ćemo vidjeti što ćemo ovaj put. Danas sam ga nazvala, pa se nadam da će do sutra imati nešto novo za mene. Iako mi je i on sam rekao da je niska uspješnost, vjerojatno je morao proći bar 2 inseminacije. Spremam se baš za to da ga pitam da probamo s nečim drugačijim. Nadam se da će me on preduhitriti sa idejom :D
Pa kazem, obzirom da ste probali dvaput i nije bilo uspjesno(nazalost) nest se treba promijenit.. Bas me zanima sta ce ti rec…
I mene. Svakako javim sutra sve :D
2 godine pokušavanja, od toga godinu dana 2. inseminacije. U početku procesa sam išla na SONO HSG, gdje su oba jajovoda prohodna. Imam 31.godinu, suprug 27. Hormoni uredni, spermiogram uredan, brisevi uredni, papa uredan.
MTB našla sam onaj recept od čuvarkuće! Dva zapravo 😁 e sad, 300g čuvarkuće samljeti i pomiješati sa 500g meda, držati u frižideru i svaki dan natašte 1 malu žličicu. Kaže žena da joj nestale ciste u 15 dana, ALI i da joj je smanjilo endometrij za par mm. Ima još jedan: 1kg meda, 200g čuvarkuće samljeti, pola kile tahini paste(pasta od sezama), 200g jezgri od marelice samljeti, 100g chia sjemenki. Sve pomješati, držati u staklenoj tegli s plastičnim poklopcem umotano dodatno sve u foliju. Držati u frižideru i drvenom žlicom 3×dnevno. Kažu da ovo rješava ciste, miome, čak i kod karcinoma da pomaže.
👱♀️ 40g , neprohodni jajovodi👨🦱 49 g , savršen
1️⃣. Prirodni IVF/ET , 04/2021 ❌
2️⃣ IVF/ICSI stimulirani,04/2021❌
3️⃣prirodni ICSI,05/2021 ❌
4️⃣stimIVF,05/2022nema ❄, ET 2× 3dnevni
8DNT +, 11DNT beta 69, 13DNT 142.1
UZV 20.6. Imamo Mrvicu 8.7. ❤ 15.7. 21mm
29.7. Imamo 4cm ❤️
12/2023 Lucijan ima 10 mjeseci 💙
MTBnašla sam onaj recept od čuvarkuće! Dva zapravo 😁 e sad, 300g čuvarkuće samljeti i pomiješati sa 500g meda, držati u frižideru i svaki dan natašte 1 malu žličicu. Kaže žena da joj nestale ciste u 15 dana, ALI i da joj je smanjilo endometrij za par mm. Ima još jedan: 1kg meda, 200g čuvarkuće samljeti, pola kile tahini paste(pasta od sezama), 200g jezgri od marelice samljeti, 100g chia sjemenki. Sve pomješati, držati u staklenoj tegli s plastičnim poklopcem umotano dodatno sve u foliju. Držati u frižideru i drvenom žlicom 3×dnevno. Kažu da ovo rješava ciste, miome, čak i kod karcinoma da pomaže.
Sad sam se sjetila one bapske price da se cuvarkuca mora ukrast, a ne da ti ju neko da 🤭 ne znam dal je neko cuo za tu pricu! Ugl, MTB, moras ju maznut sutra u ljekarni il di vec kupujes 🤭😂 znaci, ne kupit neg ukrast ☝🏻🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Moje iskustvo sa čuvarkućom je da sam nakon kapanja u uši dobila gljivice 😂😂😂😂
Pa kad je netko spomene automatski me uši zasvrbe i sjetim se tog svrbež i crnila koje je izlazilo iz uha, fuuuuj
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Hvala unaprijed
Moja iskustva s bolnicom su takva da štede na svemu i da zbog toga ne šalju na neke pretrage i zato sam i otišla od njih. Dobro, u mojem slučaju su bile samo folikulometrije, ali me doktorica nije htjela poslati na HSG nego me opet staviti na stimulirane cikluse s Femarom bez dodatne pretrage. Vidi što će ti sutra reći.
🙋♀️🙋♂️1990., normozoospermija, resekcija septuma; neuredni cervikalni b.
Podobnik
sHSG-sve prohodno;
1. Ciljani odnosi, Ovitrelle, Dupahstone 3x2-✖️; 2. Ciljani odnosi, Letrozol, Ovitrelle, Duphaston 3x1-✖️; 3. AIH,Letrozol,Ovitrelle , Utrogestan 3x2-✖️.
Moje iskustvo sa čuvarkućom je da sam nakon kapanja u uši dobila gljivice 😂😂😂😂
Pa kad je netko spomene automatski me uši zasvrbe i sjetim se tog svrbež i crnila koje je izlazilo iz uha, fuuuuj
O jooooj 🙆🏻♀️
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Ruska, išta novo? ⏳
Bas nist 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Sutra mi je pregled.. Kako ste vas dvoje? 🥰🥰🥰
Super, guramo. 😇
Navuka je mlika toliko da mi grudi trebaju vlastiti poštanski broj, pa malo boluckaju, al dobro.
Savjet: Multi mam komprese stavi u frizider ili cak u led (ja san stavila, posli cu vidit jel.jos bolji osjecaj hladenja, nadan se da se nece smrznit skroz) i redovito provjeravaj grudi kad ti bas dode mliko i gledaj ima.li cvorica i razbijaj ih prije nego pocnu bolit.
-
Al dobar je neki dječak, sisoljubac, tipično muško.
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Sortiraj odgovore
Najstariji