RebekaB, koliki ti je D vitamin u krvi? Jesi pročitala prve 3 stranice, tamo smo preporučili koji D vitamin.
Ovisi koliko ga sad imaš, po tome ti se može savjetovati dalje.
petra30, obični smrtnici možda i uzimaju te male doze, mi se nabrijavamo.I, jesi se opustila?
Dobar D vitamin uzimaš, njega ima smisla uzimati kad nam je nalaz loš. Ako nam je pristojnjikav, onda je i DLux3000 dobar.
Nego, opustila se, ostala trudna i kak stvari stoje rodit cu prije Ruske 🥰🙈!
😂😂😂😂 vrlo lako moguce 🤭🤭🤭
Ma sad ce mala Kate, samo sto nije🥰🥰🥰🥰🥰.
Ma ja cu ocito produzit na forum Ljetne bebe 😂😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Pozdrav svima, nova sam na forumu, pa sam evo popratila upute sa početne stranice i kratko sve opisala. Ovdje ću ostatak.
Trenutno sam imala 2.neuspjelu inseminaciju u Zadru. Oba puta sam pila klomifen, samo što sam za 1.put pila klomifen od 5-9 dana ciklusa, a drugi put od 4-8 dana ciklusa. U ovome drugom putu sam se nadala da sam ostala trudna, ali sam si očito umislila simptome, sve dok nije došla menstruacija i eto nažalost nije uspjelo. Sutra idem na novi razgovor. Borac sam, idem dalje do kraja. U našem društvu ima onih koji su išli privatno i radili inseminaciju sa injekcijama, ispričavam se ako sam se krivo izrazila, i da je time veća uspješnost. Ima li cura koje su to možda u Zadru radile? Postoji li to preko HZZO-a ili samo privatno?
Skupa sa mužem o svemu razgovaram i podrška mi je, ali s obzirom na iskustva iz društva, on bi sad već da idemo privatno, Zagreb, a ja sam nekako i dalje optimistična i držim se svoga doktora jer sam zadovoljna s njime i nekako vjerujem da će me on usmjeriti dalje.
Nadam se da se nisam krivo izrazila. Svako iskustvo, pomoć, savjet bi mi dobro došao.
Hvala unaprijed
Dobro nam dosla! 🙂 moj jedini savjet ti je da, nakon dvije neuspjesne inseminacije, mozda ipak probate sa IVFom. Inseminacije imaju manji postotak uspjesnosti, negdje oko 8%. Mozda kod vas pokusavaju jer nema nekih problema, ali ipak.. Ako ste probali dva puta vec, mozda je ipak vrijeme za neke druge metode. Ako si zadovoljna sa doktorom, probaj sa njim porazgovarat da pokusate napravit nest drukcije ovaj put.. U svakom slucaju, sretno i probaj iskoristit sve sta mozes preko HZZOa 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
St31, dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna.
Pišu ti vrste oplodnje na prve tri stranice. Inseminacija ima malo uspješnost, oko 10-12% za mlađe cure bez problema, puno manje za ostale, ali liječnici vole početi s njom jer najmanje utječe na tijelo i naše prirodne hormone. Ako ne upali, ide se baš na IVF/ICSI postupke. Na drugoj strani spektra je stimulirani postupak (sa injekcijama) gdje je uspješnost 30-35%, ali moraš dobivati hormone. Što nije drama, ali nije ni bezazleno.
Na prve tri stranice su ti sve klinike koje se time bave, preko HZZO i privatno, a imaš i privatne klinike koje idu preko HZZO ali moraš čekati par mjeseci na red.
U vašim godinama nema smisla ići privatno, ispucavajte prvo HZZO postupke.
AnaBe, da, ali taj Solgarov od 30 je otprilike dobar kao bilo koji drugi od 100. A cijena mu je puno veća. I isto nam je to premala doza. Ja sam si pila tri vrste q10 (kako sam gdje našla na akciji, između ostalog i Solgarov) i preračunavala ih sve u analogon običnog Q10 (ubiquinone) da znam koliko cca pijem.
💔💔💔
Ruska, išta novo? ⏳
Bas nist 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ Sutra mi je pregled.. Kako ste vas dvoje? 🥰🥰🥰
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Miss i Sunflower sretno na pregledima 😊🥰
St31 dobrodošla i što prije ostala trudna 😊 e sad, inseminacije imaju dosta manji postotak uspješnosti od ivf postupka, tako da bih ja na vašem mjestu nakon 2 neuspješne inseminacije ipak probala s ivfom. Iako imamo na forumu i cure kojima je uspjela…. Nisam sigurna za klinike u Zadru, koliko znam ovdje su svi u Zgu, Splitu, Rijeci i Osijeku….. U Zgu su 3 poliklinike koje rade preko hzzoa (što piše na prve 3 stranice) pa se možete tamo raspitati… Ili u nekoj od bolnica. Ne morate nužno ići privatno ako ćete van Zadra to obavljati. Kako piše na prve 3 stranice imamo pravo preko hzzoa na 4 bespl stimulirana ivf postupka, 2 prirodna i čini mi se 4 inseminacije (ili 2?).
Hvala :) Sutra idem na razgovor kod svoga doktora, pa ćemo vidjeti što i kako dalje. Nekako i ja mislim da ne znam jel potrebno ići na iduću inseminaciju kad su se ove dvije pokazale neuspješne. I kako sam čitala, većina sugeriraju da nakon 2 neuspješne, ići sa IVF-om.
Meni je doktor rekao 3-4 inseminacije, a sve ostalo se ide dalje, mislim s obzirom da na Zadar. Nadam se da će mi sutra reći nešto novo s čime bi mogli dalje.
Sad sam baš pročitala za klinike i poliklinike. Za Petrovu sam čula, tamo baš ide jedna prijateljica na IVF, a i za polikliniku IVF, tamo su ovi iz društva išli i uz pomoć tih injekcija zatrudnjeli. Ukoliko ovdje ne bude nekih pomaka, definitivno moram dalje.
2 godine pokušavanja, od toga godinu dana 2. inseminacije. U početku procesa sam išla na SONO HSG, gdje su oba jajovoda prohodna. Imam 31.godinu, suprug 27. Hormoni uredni, spermiogram uredan, brisevi uredni, papa uredan.
Pedica jučer ti nisam stigla napisati svoje iskustvo vezano za kliniku, pa ću sada 😊Ja sam ti kod njih odradila 4 postupka i nažalost, sreću smo potražili dalje.
Drago mi da si mi se javila Lucyinthesky.
Sad ću malo detaljnije opisati svoju situaciju. Mi smo kod Podobnika završili kao padobranci, taman lani u ovo vrijeme kad sam bila u OB Varaždin na folikulometrijama i onda je radi Covida sve tamo stalo. Za Podobnika smo jedino bili čuli da je na glasu, nismo ništa proučavali jer nismo očekivali da ćemo završiti kao par kome ipak treba MPO, mislili smo tamo samo doći po drugo mišljenje. Još kad sam ih zvala, zvala sam broj od ginekoloških ambulanti misleći pa nisam ja odmah za MPO odjel. Kad dam išla tamo, nisam ni znala kod kojeg sma doktora ni ništa.
Meni recimo na tel doktor nije dostupan, javi mi se sestra i veli da ima pacijenticu. Na mail sve brzo odogovori, ali šturo. Npr, kad sam se 6 mjeseci mučila s lošim brisevima, javio mi je mailom "U prilogu nalaz i recept." bez objašnjenja o kojoj se bakteriji i lijeku te njegovoj primjeni. Cijelo vrijeme imam osjećaj da bih morala imati neko predznanje da bih ga mogla pitati što me zanima jer mi on ništa detaljno ne govori, a kako da znam kad mi je to sve novo?!
Sad sam mu se zadnje javila da mi je došla menstruacija, da više ne bi na AIH, da bi krenuli s IVF i da ne mogu doći na pregled jer sam u izolaciji i samo mi je napisao da dođem prvi dan sljedećeg ciklusa kad ne budem pod mjerama i da mi savjetuje da se cijelim protiv Covida. Znači, po tome, njemu je normalno da ja dođem prvi dan sljedećei mjesec i bez konzultacije i pripreme odma krenem s valjda nekim lijekovima za stimulaciju o čemu ja ništa ne znam dal se daju tablete ili injekcije i da tako nepripremljena i bez informacija krenem u sve.
Tako sam jučer krenula u istraživanja po forumu i grupi na Facebooku i tek jučer saznala da postoje poliklinike u kojima možeš preko HZZO-a i mislim da ću otići na konzultacije u jednu od njih. Zato bi davala 15 000 kn ako mogu probati negdje bez toliko plaćanja?
🙋♀️🙋♂️1990., normozoospermija, resekcija septuma; neuredni cervikalni b.
Podobnik
sHSG-sve prohodno;
1. Ciljani odnosi, Ovitrelle, Dupahstone 3x2-✖️; 2. Ciljani odnosi, Letrozol, Ovitrelle, Duphaston 3x1-✖️; 3. AIH,Letrozol,Ovitrelle , Utrogestan 3x2-✖️.
St31, dobro nam došla i brzo nam otišla, trudna.
Pišu ti vrste oplodnje na prve tri stranice. Inseminacija ima malo uspješnost, oko 10-12% za mlađe cure bez problema, puno manje za ostale, ali liječnici vole početi s njom jer najmanje utječe na tijelo i naše prirodne hormone. Ako ne upali, ide se baš na IVF/ICSI postupke. Na drugoj strani spektra je stimulirani postupak (sa injekcijama) gdje je uspješnost 30-35%, ali moraš dobivati hormone. Što nije drama, ali nije ni bezazleno.
Na prve tri stranice su ti sve klinike koje se time bave, preko HZZO i privatno, a imaš i privatne klinike koje idu preko HZZO ali moraš čekati par mjeseci na red.
U vašim godinama nema smisla ići privatno, ispucavajte prvo HZZO postupke.
AnaBe, da, ali taj Solgarov od 30 je otprilike dobar kao bilo koji drugi od 100. A cijena mu je puno veća. I isto nam je to premala doza. Ja sam si pila tri vrste q10 (kako sam gdje našla na akciji, između ostalog i Solgarov) i preračunavala ih sve u analogon običnog Q10 (ubiquinone) da znam koliko cca pijem.
Hvala na savjetima. Baš sam sad pročitala koje su to klinike i poliklinike, čula sam za Petrovu i polikliniku IVF. Tamo su išli prijatelji na taj stimulirani postupak i pokazalo se uspješno. Sutra idem na razgovor kod svoga doktora pa ću vidjeti što će reći. Doktor mi je stvarno super, samo što nadam se da neće reći da idemo i na 3. inseminaciju jer s obzirom na postotak uspjeha, nekako mislim ako nije prva dva puta uspjelo, ne znam hoće i treći. I svakako bi koristila preko HZZO-a, baš kao što ste rekli. Tako da mislim da ću nakon sutrašnjeg razgovora možda znati više što i gdje.
2 godine pokušavanja, od toga godinu dana 2. inseminacije. U početku procesa sam išla na SONO HSG, gdje su oba jajovoda prohodna. Imam 31.godinu, suprug 27. Hormoni uredni, spermiogram uredan, brisevi uredni, papa uredan.
Sve ok, ali probajte razmišljati koliko se maksimalno q 10 ili d vitamina može apsorbirati iz jedne doze. Nema koristi uzimati visoku dozu nečega odjednom, pa veliki dio izbaciti van urinom ili fecesom. Najjednostavniji primjer c vitamin, uzmite 2g odjednom, urin će vam biti jako žut ili ćete dobit proljev, a mala količina cca do max 500 mg će se apsorbirati. Bolje je uzimati normalnu dozu više puta dnevno. Znam da je to puno tbl dnevno, ali je veće iskorištenje
🧒39g 👩🦰34 g hormoni uredni osim prolaktina 604
pokušavamo od 7/19
04/21 prve konzultacije
Pozdrav svima, nova sam na forumu, pa sam evo popratila upute sa početne stranice i kratko sve opisala. Ovdje ću ostatak.
Trenutno sam imala 2.neuspjelu inseminaciju u Zadru. Oba puta sam pila klomifen, samo što sam za 1.put pila klomifen od 5-9 dana ciklusa, a drugi put od 4-8 dana ciklusa. U ovome drugom putu sam se nadala da sam ostala trudna, ali sam si očito umislila simptome, sve dok nije došla menstruacija i eto nažalost nije uspjelo. Sutra idem na novi razgovor. Borac sam, idem dalje do kraja. U našem društvu ima onih koji su išli privatno i radili inseminaciju sa injekcijama, ispričavam se ako sam se krivo izrazila, i da je time veća uspješnost. Ima li cura koje su to možda u Zadru radile? Postoji li to preko HZZO-a ili samo privatno?
Skupa sa mužem o svemu razgovaram i podrška mi je, ali s obzirom na iskustva iz društva, on bi sad već da idemo privatno, Zagreb, a ja sam nekako i dalje optimistična i držim se svoga doktora jer sam zadovoljna s njime i nekako vjerujem da će me on usmjeriti dalje.
Nadam se da se nisam krivo izrazila. Svako iskustvo, pomoć, savjet bi mi dobro došao.
Hvala unaprijed
Dobro nam dosla! 🙂 moj jedini savjet ti je da, nakon dvije neuspjesne inseminacije, mozda ipak probate sa IVFom. Inseminacije imaju manji postotak uspjesnosti, negdje oko 8%. Mozda kod vas pokusavaju jer nema nekih problema, ali ipak.. Ako ste probali dva puta vec, mozda je ipak vrijeme za neke druge metode. Ako si zadovoljna sa doktorom, probaj sa njim porazgovarat da pokusate napravit nest drukcije ovaj put.. U svakom slucaju, sretno i probaj iskoristit sve sta mozes preko HZZOa 🙂
Hvala :) Istog smo mišljenja, a nadam se da će mi tako i doktor misliti. Sutra idem na razgovor, pa ćemo vidjeti što ćemo ovaj put. Danas sam ga nazvala, pa se nadam da će do sutra imati nešto novo za mene. Iako mi je i on sam rekao da je niska uspješnost, vjerojatno je morao proći bar 2 inseminacije. Spremam se baš za to da ga pitam da probamo s nečim drugačijim. Nadam se da će me on preduhitriti sa idejom :D
Sortiraj odgovore
Najstariji