Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    17. Travanj 2021. 12:07

Leia2.0

Dobro jutro cure, narocito ovima na ginekoloskoj kontroli 😉
    Ruska brate, ti si takva kulerica, ne cudi me da je i Katarina flegma na mamu. Pomalo 😊
    Gia, dobro nam dosla. Strasno mi je zao bilo procitati tvoju pricu. Pretuzno i pretragicno.
    Stani jako mi je zao sto ti se dogada. Molim te javi nam se. Nevjerojatan propust lijecnika. On je mislio da je gestacijska tanka linija u maternici? Uzas. Ako ti se da, kad se malo dobijes, opisi nam kako si na koncu otkrila izvanmatericnu i zavrsila na operaciji.
    Dada predivne vijesti, cestitam od srca 😍

Brate, kako si mi ti? Kako se osjecas? ❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Marta82
    17. Travanj 2021. 12:08

stani

Marta82

stani

Da se nadovezem na ostatak poruke: znaci dr koji mi je vodio ivf u Cito i ovo nista nije vidio dva puta, treci put kad je trazio je i nasao plod u cca 2min…. i priznao da on meni na pregledima nije gledao jajovode 🤣

Znači prestrašno, vodiš se onim kao plati pa se rugaj, a ispada da su u kbc Split bolji od Šparca i Cita, jer na kraju svi dođu nakon njih i ostanu trudne u kbc. Koji doktor te operirao?

Operirao me dr Radic, trebao je dr Mimica ali valjda kad su se odlucili da ne otvore onda je dr Radic.
    Nisam ni znala sa su ovdje u KBC toliko ljubazni, nemam sta reci, stalno dolaze sestre i pitaju…

A njega ne znam,sli znam sve ostale s humane,pa sam zato pitala.Ako želiš ostati u Cita ja ti toplo preporučujem dr.Aračić Nađu ,znam 3 cure koje u iz prve ostale kod nje trudne,i žena sve lipo objasni i stvarno za nju nisam čula nii jednu lošu rič.Ako se odlučiš u kbc Split,svi redom su ti odlični a lijekovi kao i u Cita.

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Sunny_🐣
    17. Travanj 2021. 12:28

Anavica985

Sunny - ako nisi vec poklonila, moze meni, tj. Mm kojem je covid napravio problem…

https://ibb.co/DbPR1B0
    evo ti moj br na 15 min pa mi se javi na whats up 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Ruska1986
    17. Travanj 2021. 12:44

Anavica985

Stani - žao mi je.. brz oporavak želim! 😘
    Gia - i ja sam izgubila kumu pred 5 godina😥, nakon dva i pol mjeseca trudnoce joj otkrili tumor na mozgu, nije htjela pobaciti da joj tumor mogu odstraniti koo treba, borila se dvije godine, rodila prekrasnu curicu koju je zbog nebrige oca posvojila njena kuma (i rođakinja). Sjecam se njenih rijeci nakon sto je rodila, a istovremeno se borila s bolescu (tri operacije, mjeseci zračenja i kemoterapija): “Imaj dijete, nesto najljepse je imati dijete”.
    Cure na GK - super provod, liiepo vrijeme i duga prijateljstva vam želim!!! 🤗

Kod mene menga bila il nije, ne znam, 🙈, u pon jos pocelo s utricima malo rozno pa smeđe, al malo, u cetvrtak krenulo crno, al malo, navecer koji trag krvi, jucer ujutro kak sam se ustala jedan ulozak pun i izljev neke krvave sluzi od 30 cm i nakon toga nista od jucer ujutro, malo krvavog iscjedka (roznog) i sve poslije čisto… je li moguce nakon postupka da je to sve od menge? Ocekivala sam bol od preostalih folikula, međutim osim kratke pulsirajuce u jednom jajniku nista, malo samo bolio trbuh (čak ni grč, vise neugoda), glavobolja jedino neka kao da mi glava drvena nekoliko dana…
    danas pocela s Gynositolom jer valjda je to to…

Na ovu tvoju kumu mogu samo rec: sta ti je mama! ❤ nitko ne moze imat takvu ljubav i snagu 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Nadalica
    17. Travanj 2021. 12:47

Javljam se da smo zdravi i zivi 😂🥰 Grlimo vas sveeeeee 🥰 Novopecenoj mami cestitke i brz oporavak ♥️

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

MISS
    17. Travanj 2021. 12:55

Stani bas mi je zao to što prolazis, nije normalno kakvi propusti lijecnika se desavaju😢 drzi se i zelim ti sto brzi oporavak❤️🙏
    Gk cure uzivajte danas
    Svima ostalima ugodan vikend 🌹😘

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

Tuma
    17. Travanj 2021. 13:00

Magnolia

Tuma

Stani ajme, baš mi je žao… Najgori scenarij. 😟 Javi nam se kad ćeš moći. Vrlim!
    Gia dobrodošla i što prije ostala trudna. Jako mi je žao zbog kume, ne mogu ni zamisliti grozotu 😓
    MTB, BoBo već sam jednom pričala o svojoj prijateljici koja ima robertsonovu translokaciju na 13.kromosomu koju su joj slučajno otkrili još davno. Ona je bila kandidat za pgd i trebala je ići van to obaviti ali nikako se odlučiti jer ju je bilo strah. I evo ostala je prirodno trudna, sad je radila Panoramu jer samo taj test daje točne rezultate kod translokacija i sve je u redu s bebom. ❤️ A imala je 33% šanse da pobaci u svakoj trudnoći, 33% da dijete ima Patau (male su šanse da bi se živo rodilo i oni koji se i rode živi umiru u prvih par tjedana života) i 33% da bude uredna trudnoća. Sad je ušla u 2.tromjesecje i trudnoća je uredna. Jako sam sretna zbog nje, a eto i kod translokacija su oke šanse da sve bude oke bez pgda… A inače se javljaju kod otprilike 1 od 500 osoba, nije to baš ni malo…..

Ovo sam ja istrazivala sada zbog tih NIPTova. Nosioci balansiranih i robertsonovih translokacija su zdravi ljudi kao sto si i napisala i nije problem ako ih u takvom obliku prenesu na djecu jer ce to opet biti zdrava djeca, osim sto isto mogu i ne moraju imati problem sa neplodnosti. Problem je kad takve translokacije kod roditelja izazivaju nebalansirane translokacije kod potomstva tj. pune trisomije, sa kromosomom viška. A te pune trisomije otkrivaju svi testovi jednako.

Otkrivaju ih jednako ako osoba ima normalan broj kromosoma, ali je problem što je teže detektirati ih samim time što mama sama ima manji broj kromosoma(konkretno moja prijateljica ima 45 kromosoma) i u brosuri Niftya (nažalost bacila sam ju) piše da osobe s robertsonovom translokacijom nisu kandidati za test jer može dati lažne rezultate.... Nas dvije smo to bile skupa proučavale i čitale prije par mjeseci i ispalo je da samo Panoramu može raditi da budu točni rezultati i tako su joj i ginekolozi preporučili.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Tuma
    17. Travanj 2021. 13:02

stani

Hrabre moje divne lavice, svakoj ogromno hvala 🙏🏻❤️🤗
    Operirana sam sinoc u ponoc u KBC Split.
    Jajovod desni maknuli, sve je dobro… sad sam u sobi napokon.
    Jos uvijek sam sokirana da je dr prvi put na 5+5tt za ono sta je mislio da je GV krivo i da nije nista drugo pregledao, onda jucer ista stvar nema GV a da se jajovod nije pregledao…. tek nakon bete me zvao da dodjem opet i pregledao i nasao, te rekao da nije on dobro pregledao. sreca i cudo da to nije puklo u meni.
    Druga stvar na nalazu za bolnicu mi je napisao da su jajnici uvecani i da je to od trudnoce… da se u trudnoci povecaju…ovdje kad sam dosla doktori su rekli da su mi jajnici i dalje ogromni jako veliki od stimulacije, morali su me radi toga rezat da nebi nesto takli krivo.
    Evo ne znam sta da kazem…osim da sam ljuta i razocarana!

Užas, užas..... Imas sva prava biti ljuta, razočarana i tužna.. Drži se!! 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Anči 💕
    17. Travanj 2021. 13:08

Stani drzi se hrabra lavice..strasno kakvi se propusti desavaju...sva sreca da se nije nesto jos vise zakompliciralo...zelim ti sto brzi oporavak 😚

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

manemoj
    17. Travanj 2021. 13:19

AnaBe

Drage lavice,

evo ja tek krećem u MPO priču.
    Zanimaju me iskustva u Podobniku u neko skorije vrijeme ako je netko od Vas bio sa foruma.

Hvala puno 😘

Bok, pitaj što te zanima. Ja ti možda nisam mjerodavna jer sam ja totalno oduševljena i doktorom i sestrom Barbarom, znači uslugu plaćaš ali njihov pristup, meni je to baš 🥰🥰🥰. Ono kad te doktor od sreće zagrli, kad se sestra veseli s tobom.. sve..
    Doktor je dosta detaljan, možda neće svaku stvar podijeliti s tobom ali obraća pozornost na sve, nije me slao iz transfera u transfer nego me poslao raditi pretrage daljnje kad nije išlo da vidimo zašto ne ide. Kad sam bila u strahu je odvojio vrijeme i zvao me i smirivao. Usluga ti je vrhunska, nema čekanja, kad si naručena si naručena, nema gužve u cekaoni jer kako naručuju tako i odradjuju, punkcija ti ide pod anestezijom, anesteziolog prije razgovara s tobom. Embriolog svaki put razgovara s tobom, zove te prije transfera i još jednom sve objašnjava.. 
    Malo sam se raspisala nepovezano pa ako te nešto specifično zanima pitaj 😉
    I samo da napomenem, ovo je moje iskustvo i moj doživljaj, imamo cura ovdje koje nisu bile tako oduševljene i koje su sreću potražile drugdje gdje su zadovoljnije. Mislim da je najbitnije da se osjećas ugodno s doktorom i da osjećaš da on zna šta će s tobom..

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.