Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rora8290
    09. Travanj 2021. 20:19

Tuma

Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih….

Moje frendice su sve išle na neki triple test, kao biraš hoćeš ići ili ne, vadi se iz krvi, i nalaz dođe poštom doma, da to nije to možda? 🤷‍♀️

Rora8290
    09. Travanj 2021. 20:25

Zapravo sad vidim nije isto triple test, i ovo mini anomaly.. a jel vam poznat taj triple cure? Moje sve frendice išle na to.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    09. Travanj 2021. 20:29

Lykka

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

TirelessIvy

Upravo sam videla u mom kartonu da mi je u utorak estradiol bio 180, a taj jedan folikul 16mm. Drugi manji doktor nije ni upisao. To bi trebalo da je okej - tih 180 na tu veličinu folikula, za jednu zrelu stanicu ja mislim, jel da? 🤞

Ne zamaraj se sad time. Još pola sata pa su tvoje jajne stanice vani. Samo im reci da izvade sve, da ti ne ostanu ciste

MTB jel moguce da ciste ostanu nakon punkcije? Koliko dugo? Ja imam jednu (oko 25 mm), kad sam pitala dr jel moguce da je ostalo od punkcije, rekao je da ne… A u međuvremenu sam imala jednu mengu…

Ako ne aspiriraju sve, onda se nekad zaostali folikuli pretvore u ciste. Najčešće odu s prvom menstruacijom, ali neki su tvrdoglavi. Meni je jedan od 4cm ostao pa sam morala uzimati terapiju 10 dana da ode. Imala sam sreće i otišao je, ne ode svima.

💔💔💔

09. Travanj 2021. 20:31

lioraliora

Zapravo sad vidim nije isto triple test, i ovo mini anomaly.. a jel vam poznat taj triple cure? Moje sve frendice išle na to.

To je kombinirani probir

Ruska1986

Ja sam se danas sjetila nase Nikitte ❤💜 nadam se da je bar donekle ok.. 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

lioraliora

Tuma

Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih….

Moje frendice su sve išle na neki triple test, kao biraš hoćeš ići ili ne, vadi se iz krvi, i nalaz dođe poštom doma, da to nije to možda? 🤷‍♀️

Mislim da su double i triple isto što i kombinirani test.
    Ako da, to je smeće od testa, nema ga smisla raditi. Formula koja ovisi o nekim faktorima, svima iznad 35 pokaže povišeni rizik, neovisno o stanju.
    Radi mini anomaly, on ti je baš bitan. Osobno, ja bih radila i NIPT, ali to je sad stvar što netko misli o tim testovima, potencijalnim rezultatima i želi li ih raditi, u to ne bih ulazila. Kombinirani ne bih radila, jer bio ti dobar ili loš, pojma nemaš koje je stvarno stanje.

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    09. Travanj 2021. 20:32

Magnolia

manemoj

Cure imam pitanje.. mini anomaly scan.. jel to svi rade? U smislu svaki socijalni ginekolog svakoj trudnici?
    Kad sam guglala sam shvatila da se to obavezno radi a moje sve cure kažu da nisu to radile pa sam sad zbunjena..
    Jel to možda ide ako si "starija" trudnica ili taj neki djir ili one nemaju pojma da su im to radili 😂

Imas pravo, pola gin to ne radi i vecina zena pojma nemaju da to postoji. Moju pricu znas, znaci meni to uopce nije rađeno, niti spomenuto, a ja sam bila sva zelena i nisam sama znala sto treba. Znam da mi nije rađeno jer je moj svaki uzv trajao 30 sek doslovno. Kada sam dosla na sv duh kod spec fetalne medicine bili su začuđeni kako mi doticni dr nije to radio.
    Taj ultrazvuk ipak treba malo duže trajati i gledati se svi organi, a ne samo onaj crl i opseg glave, to dvoje je neki standard za koje imaju grafovi u trudnickoj knjizici.

Slažem se, dobro si to rekla...bila sam neki dan kod kumice koja je u 24tt i pitam ju dali je radila kakav test ,misleći na bilo što, između ostaloga i mini anomaly ili nešto...pita ona mene "a kaj ti je to"? Ja objasnim,kaže nije ,gledali su sako opseg glave i to je to,na 5 jeb.minuta ... eto neznam što da kažem...mrzim te ofrlje preglede općenito..vezani za bilo što..smatram da mini anomaly može svaki ginekolog napraviti ,tko se imalo kuži u posao koji radi...a znači puno. 
    Mene je jučer doslovno pola sata kopala a bila je nježna da nisam ni osjetila...pokazala mi je sve.
    manemoj svakako traži detaljan pregled .. ni privatno nije skupo (oko 400kn) a ako misliš raditi Nifty, imaš u sklopu toga ❤

endometrioza

• Marta82
    09. Travanj 2021. 20:33

alex2102

NelaNela

Tea_0501

Cure mi se trebamo odlučiti sad tijekom vikenda da li da idemo na MPO u Cita ili u KBC Split. Šta savjetujete, gdje je brže i sigurnije? Hvala vam na informaciji 🥰

Hej

Ja ne znam nista o bolnici… Ali sam bila u postupku u Cita.. Sto se tiče brzine ide brzo, krećeš s pikanjem 2DC, to se s obzirom na razvoj folikula i odgovora tvoga tijela to se odvija do 10/12tog dana ( u tome periodu dolazis bar 2 puta na kontrolu)
    Nakon aspiracije, opet zavisi što se "dogadja" u labaratoriju, transfer bude ili 3. Ili 5 dan.. Bar kod mene… I eto nakon toga 14 dana čekanja…
    Nema čekanja pregleda kad si naručena ulazis, lijekovi su kod njih Luce pokaze kako se koji koristi.. Nekako djeluje jednostavno i s njima i jeste… Sretno mozda netko javi za bolnicu ako te nešto jos zanima tu sam.

tea 0501, ja bi ti svakako preporucilaKBC split to doktor Budimir Teo. Mi smo bili u cita i u KBC i vjeruj mi jedina razlika je sto placas nista vise, doktor je savrsen, strpljiv, sve objasni i za razliku od Poljaka na svakom pregledu tocno znas koliko imas folikula i kolike su, sve ti rece dok u cita nikad nisam dobila tu informaciju, kao bilo je ne potrebno za mene. Dok.budimir ako vas uzme, taj covjek se toliko trudi da je to nesto ne vjerovatno, za njega su njegove pacijentice kao njegove cerke.Uvijek se trudi da nas nitko drugi ne pregleda osim njega, kada radi nocnu smjenu ostane pregledati svoje pacijentice, posli aspiracije obilazi te u sobi, on ti radi aspiraciju, transver…sve vodi te od pocetka do kraja. NIje kao pojedinci da te uzme voditi pa neka te pregleda i odradi tko stigne, ne kod njega toga nema. Ja sam kod njega skoro godinu dana i covjeku skidan kapu bez obzira na moj negativan rezultat jer znam da je on i ja dali sve od sebe da uspije. Evo malo ukratko sam opisala razliku cita i KBC a vi sto god da odlucite zelim da sto prije uspijete i dobijete svog andjela. Cito je samo ime koje je postalo popularno,isti ljekovi, isti pregledi sve isto kao i u bolnici samo sto u bolnici nista ne placas a ovamo ces dati minimalno 20000 kn, nas je cak kostalo preko 33 000 kn zbog hiperstimulacije. i da jedna prednost cita je sto kada si narucena odma si na redu, a u bolnici cekas, ali ako dodjes oko 8 i 30 neces cekati duze od po ure do uru, jer budimir kada vidi svoje pacijente on ih odma povuce da ne cekamo da se ostali izredaju.

Potpisujem od riječi do riječi za doktora Budimira, ja sam kod njega❤️

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Ruska1986
    09. Travanj 2021. 20:34

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

lioraliora

Tuma

Mislim da su double i triple isto što i kombinirani test.
    Ako da, to je smeće od testa, nema ga smisla raditi. Formula koja ovisi o nekim faktorima, svima iznad 35 pokaže povišeni rizik, neovisno o stanju.
    Radi mini anomaly, on ti je baš bitan. Osobno, ja bih radila i NIPT, ali to je sad stvar što netko misli o tim testovima, potencijalnim rezultatima i želi li ih raditi, u to ne bih ulazila. Kombinirani ne bih radila, jer bio ti dobar ili loš, pojma nemaš koje je stvarno stanje.

Slazem se za kombinirani. Svima skoro pokaze neke lose rezultate i onda kad ides dalje testove radit, ispadne da je sve ok! Samo bespotrebno stresiranje...  

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

IščekivanjeDobrihStvari
    09. Travanj 2021. 20:34

alex2102

NelaNela

Alex2102
    Mogu li pitat koliko si postupaka imala u Cito

Ja sam prosla jedan i sad mi se uzasno tesko odluci ti hoću li se vratit kod njih ili da probam sa Sarajevom budući da sam iz Bih
    Iskreno ako i sad bude neuspjeha ne znam hoću li imatii vise mogućnosti za nove postupke bar neko vrijeme… .

moze naravno, sve sto mogu pomoci tu sam. Ja sam isto iz BiH, ali preporucila bi KBC split ako ste u mogucnosti.U cita sam imala 1 aspiraciju ali 4 transvera, vraceno mi je 3 * 2 blastociste i 2 trodnevna. Mislim ja nemam nista protiv cita, otisla sam tamo jer je bio covid i bolnica nije radila a i da smirim svoju dusu da ne bude necu radi novaca, ali iskreno nikakva razlika od bolnice, cak sto vise meni osobno je bolnica draza. U cita jedino sve pohvale sestri Luciji koja je odlicna a ostalo je sve bacanje novaca, i u bolnici naprave sve sto naprave i privatno a nas pozitivan ishod je samo bozija volja , bar ja to tako gledam. Znam sve te razumijem , uzasno je sve skupo a nasa zelja svaki dan sve veca. Koliko si imala postupaka do sada, u kojoj si sada fazi

A nazalost nisam u mogućnosti, to bih se trebala prijaviti u hrvatsku prebivalište da imam pravo na bolnicu...

Isla sam isto u 1 postupak, 2 puta  po 1 blastocista vracena (jedna zavrsila spontanim), i jednom vracena dva trodnevna ali nista.. Sada su me poslali na dodatne nalaze.. U medjuvremnu sam Isla na razgovor u Bona deu u Sarajevo(oni sada imaju veliku uspješnost i skuplji su ne pretjerano ali jesu sam postupak je 16 000 kuna ako smijem pisati to ovdje)... I ne mogu se odluciti 
    dolje bar znam atmosferu ako nista drugo.... 
    A sigurna sam da je sve samo U bozjim rukama nego eto... Moram i o ovome misliti. 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.