Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih….
Moje frendice su sve išle na neki triple test, kao biraš hoćeš ići ili ne, vadi se iz krvi, i nalaz dođe poštom doma, da to nije to možda? 🤷♀️
Mislim da su double i triple isto što i kombinirani test.
Ako da, to je smeće od testa, nema ga smisla raditi. Formula koja ovisi o nekim faktorima, svima iznad 35 pokaže povišeni rizik, neovisno o stanju.
Radi mini anomaly, on ti je baš bitan. Osobno, ja bih radila i NIPT, ali to je sad stvar što netko misli o tim testovima, potencijalnim rezultatima i želi li ih raditi, u to ne bih ulazila. Kombinirani ne bih radila, jer bio ti dobar ili loš, pojma nemaš koje je stvarno stanje.
Znači bolje taj mini anomaly i treba zahtjevati na njemu..a reci mi Nipt i Nifty jel to sve isto?
Meni moj dr. stalno radi anomaly 😂. Salim se, on bas svaki put detaljno gleda bebu, po 15 min.
Manemoj neki gin. nemaju dobar uzv pa posalju trudnice na anomaly u bolnice ili privatno kako zeni odgovara vise. Anomaly traje pola sata i to je bas detaljan pregled bebe i njenih organa. Meni je to radio moj gin, ali ja idem privatno na kontrole i bas dugo traju svaki put. Evo zadnji put sam bila 20 min, sto je bilo najkrace, ali nije bebu gledao, samo je skicnuo srceko. U svakom slucaju, ja ga obavezno preporucam i ako ti ga tvoj gin ne radi, odi negdje privatno.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Lioraliora nifty je vrsta nipt testa. Nipt su nifty, harmony, panorama... Možeš birat koji ces. Ja isto nis radila kombinirani, al miny sam radila privatno, a anomaly i privatno i u bolnici. To obavezno odradi.
Women_name ma jedem ja normalno od kad mi je dr rekla da moram udeblja bebu, pa ćemo vidjeti u utorak jel pomoglo🤞🤞
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih….
Moje frendice su sve išle na neki triple test, kao biraš hoćeš ići ili ne, vadi se iz krvi, i nalaz dođe poštom doma, da to nije to možda? 🤷♀️
Ako da, to je smeće od testa, nema ga smisla raditi. Formula koja ovisi o nekim faktorima, svima iznad 35 pokaže povišeni rizik, neovisno o stanju.
Radi mini anomaly, on ti je baš bitan. Osobno, ja bih radila i NIPT, ali to je sad stvar što netko misli o tim testovima, potencijalnim rezultatima i želi li ih raditi, u to ne bih ulazila. Kombinirani ne bih radila, jer bio ti dobar ili loš, pojma nemaš koje je stvarno stanje.
Znači bolje taj mini anomaly i treba zahtjevati na njemu..a reci mi Nipt i Nifty jel to sve isto?
Nifty je jedna vrsta NIPTa. Ima više NIPT testova - Panorama, Nifty, Harmony, Qualified, ... Odabereš jedan, košta oko 4, 5 kkn, jako su točni - tipa 99%.
Mini anomaly svi rade, ali neki ga naprave ofrlje, budi sigurna da si kod dobrog ginekologa za taj. Isto vrijedi i za anomaly u 20tt, to su jako bitni testovi. Ako je anomaly loš, to želiš znati što prije, ne želiš u inducirani porod u 25tt jer neka budala nije vidila da beba nema vitalnih organa. Naravno, navijamo da je dobar i većini cura jest.
💔💔💔
Alex2102 Zaista ti hvala na iscrpnom odgovoru. Možeš li mi molim te reći koliko se čeka u bolnici da se uđe u postupak?
Ja: 33, On: 38
🧒-8 god.
FET 8/21-terapija estrofem.
Beta- 10dpt-130, 12dpt-234, 14dpt-408.
UZV 2.9.-Imamo ❤️
naravno, mormamo nazalost o svemu misliti
ja 38 god.suprug 38 god.
1.stim.proces 28 folikua- 2 blastice vracene
2.postupak 18 folikula,8 blasticista,vracene sa 4 feta i svi negativni
3.postupak 37 folikula,dobili 7 blastocista .dvije vracenje ,5 zaledjenih
AMH 32
svi nalazi uredni, glukoza povecana na 5.8 konzumiram siofor 2000 mg
naravno, mormamo nazalost o svemu misliti
tea i nelanela mormala sam otvoriti novu poruku jer nam je onaj post predug :)
ja 38 god.suprug 38 god.
1.stim.proces 28 folikua- 2 blastice vracene
2.postupak 18 folikula,8 blasticista,vracene sa 4 feta i svi negativni
3.postupak 37 folikula,dobili 7 blastocista .dvije vracenje ,5 zaledjenih
AMH 32
svi nalazi uredni, glukoza povecana na 5.8 konzumiram siofor 2000 mg
U Njemackoj npr to ne rade. Čak ne mjere ni nuhalni (mislim na soc ginekologa). Ona je mene gledala, rekla da joj se sve cini ok, al da ona meni preporuca kao kombinirani, cak prije Nipt testova. To se zove Ersttrimester screening, kosta oko 300€ i radi se u posebenim klinikama prenatalne medicine. Ja sam to kao odbila, al posli mi je bilo uzasno, jer cak nisan ni za nuhalni znala jel ok. U 22. tt sam isla na Feinultraschall ( u slobodnom prijevodu: fini ultrazvuk🤪) i tu mi je jedan od vecih strucnjaka u DE gledao bebu. Iskreno, nisan znala to za nuhalni, i tjednima sam bila nemirna, dok mi taj doktor nije rekao da je sa mojom.bebom.99% sve ok, a 100% nitko ne moze garantirati.
Tako Dada, dobro da si u RH sve napravila. Ovdje je puno toga drukcije. Neke stvari su mi se svidile sto se tice vođenja trudnoce, dok druge nisu. I usput, moja ginekologica ima dobar UZV, nego se ovdje jednostavno u sklopu tog mini anomalya ne mjeri nuhalni. 🤷🏻♀️
04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊
Nifty je jedna vrsta NIPTa. Ima više NIPT testova - Panorama, Nifty, Harmony, Qualified, … Odabereš jedan, košta oko 4, 5 kkn, jako su točni - tipa 99%.
Mini anomaly svi rade, ali neki ga naprave ofrlje, budi sigurna da si kod dobrog ginekologa za taj. Isto vrijedi i za anomaly u 20tt, to su jako bitni testovi. Ako je anomaly loš, to želiš znati što prije, ne želiš u inducirani porod u 25ttjer neka budala nije vidila da beba nema vitalnih organa. Naravno, navijamo da je dobar i većini cura jest.
Baš tako! Ja sam u toj poziciji sa nemam 100posto povjerenje niti jednog doktora i ozbiljno razmisljam da odem do zg koji put, ako ovo krene putem koji treba ici, jos sam ja spremna na sve. I to kod nekoga tko je dr fetalne medicine. U st nemam bas izbora za takvog.
Sbijelis samo kratko da ti mahnem i da te zagrlim jako, jako! Tako me obradovala tvoja vest ❤❤❤ naše malo čudo!!! Jedva čekam dalje vesti
Hvala vam svima na divnim rečima I podršci. Mnogo mi znaci. Ja sam i dalje prilično down, plačem ceo dan, imam utisak da sam udarila u zid. Želim dalje, a plašim se da nemam sa čime. Ali proći će. Mora da prodje, jer ja još nisam spremna da prihvatim poraz. Doktor je sledeće nedelje na odmoru, pa cu pokušati da dobijem termin početkom one tamo nedelje da vidimo šta dalje. Volim vas sve mnogo. Bez vas bih sigurno poludela 🤪
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji