Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Travanj 2021. 19:56

manemoj

Cure imam pitanje.. mini anomaly scan.. jel to svi rade? U smislu svaki socijalni ginekolog svakoj trudnici?
    Kad sam guglala sam shvatila da se to obavezno radi a moje sve cure kažu da nisu to radile pa sam sad zbunjena..
    Jel to možda ide ako si "starija" trudnica ili taj neki djir ili one nemaju pojma da su im to radili 😂

Imas pravo, pola gin to ne radi i vecina zena pojma nemaju da to postoji. Moju pricu znas, znaci meni to uopce nije rađeno, niti spomenuto, a ja sam bila sva zelena i nisam sama znala sto treba. Znam da mi nije rađeno jer je moj svaki uzv trajao 30 sek doslovno. Kada sam dosla na sv duh kod spec fetalne medicine bili su začuđeni kako mi doticni dr nije to radio. 
    Taj ultrazvuk ipak treba malo duže trajati i gledati se svi organi, a ne samo onaj crl i opseg glave, to dvoje je neki standard za koje imaju grafovi u trudnickoj knjizici.

Tuma
    09. Travanj 2021. 19:57

*.Women_name.*

*.Women_name.*

Tuma

Women_name ja sam ti već neki dan napisala, al evo me opet 😂 meni se javlja ubrzani puls al sam isto čitala da je normalno zbog veće količine krvi u organizmu. Najviše ga osjetim navečer kad legnem spavati, baš mi odzvanja u ušima….
    Inače moja ginekologica nije ništa komentirala za urin i sedimentaciju, već mi je poslala mail da mi je poslala uputnicu za vadit žučne soli, to trebam u bolnicu ići.. Tako da se opet pikam😅 ruke su mi kao od narkica, najmanje 1 tjedno idem vadit krv za nešto 😅 a još uvijek čekam nalaze guk profila i tsh s VV, sad već više od 2 tj, a rekli su da će doći u tjedan dana.. Naravno, na tel se ne javljaju….

Ajoooj da ti si pisala. Ja sam postala ful zaborava kak je Ruska pisala 😂 E meni je to sigurno još danas diglo puls 😂😂😂😂 zovem cijeli dan jer nemam utrogestana do pon, i ne javlja se uopće. Naravno da se nije ni javila tak da ću morat zicat u ljekarni na dug valjda će pustit 🤷‍♀️ a što se tiče pikanja, slično mi je stalno nkj vadim 😂

I nemres vjerovat, pa kaj im treba za guk profil i tsh tjedan dana uopće. Meni u Petrovoj bude gotovo isti dan u roku par sati… Ko da imaju kj puno radit s tim

Rekli su da je gotovo idući dan i da će me zvati ako nešto ne valja, a ako je sve oke ili u granicama idući tjedan će mi doći nalaz poštom. I evo prošlo je 15 dana od tad i taj nalaz nije došao 😂 a treba mi s nalazim doći i novi termin za novi guk profil kad da donesem.. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Leia3.0
    09. Travanj 2021. 19:59

SBjelisi tooooooooooooooo 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• alex2102
    09. Travanj 2021. 19:59

NelaNela

Alex2102
    Mogu li pitat koliko si postupaka imala u Cito

Ja sam prosla jedan i sad mi se uzasno tesko odluci ti hoću li se vratit kod njih ili da probam sa Sarajevom budući da sam iz Bih
    Iskreno ako i sad bude neuspjeha ne znam hoću li imatii vise mogućnosti za nove postupke bar neko vrijeme… .

moze naravno, sve sto mogu pomoci tu sam. Ja sam isto iz BiH, ali preporucila bi KBC split ako ste u mogucnosti.U cita sam imala 1 aspiraciju ali 4 transvera, vraceno mi je 3 * 2 blastociste i 2 trodnevna. Mislim ja nemam nista protiv cita, otisla sam tamo jer je bio covid i bolnica nije radila a i da smirim svoju dusu da ne bude necu radi novaca, ali iskreno nikakva razlika od bolnice, cak sto vise meni osobno je bolnica draza. U cita jedino sve pohvale sestri Luciji koja je odlicna a ostalo je sve bacanje novaca, i u bolnici naprave sve sto naprave i privatno a nas pozitivan ishod je samo bozija volja , bar ja to tako gledam. Znam sve te razumijem , uzasno je sve skupo a nasa zelja svaki dan sve veca. Koliko si imala postupaka do sada, u kojoj si sada fazi

ja 38 god.suprug 38 god.
    1.stim.proces 28 folikua- 2 blastice vracene
    2.postupak 18 folikula,8 blasticista,vracene sa 4 feta i svi negativni
    3.postupak 37 folikula,dobili 7 blastocista .dvije vracenje ,5 zaledjenih
    AMH 32
    svi nalazi uredni, glukoza povecana na 5.8 konzumiram siofor 2000 mg

Tuma
    09. Travanj 2021. 20:01

Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    09. Travanj 2021. 20:02

D_Štoperica 🐼

Ruska1986

D_Štoperica 🐼

Ruska1986 ti si potpuno spremna🥰❤
    Ali nemaš sreće jer ne pita se tebe…pala si u drugi plan ,sad je Kate šefica 🥰🥰🥰🥰🥰🤗🤗🤗❤❤❤❤
    Kosa je divnaaaa 🥰😍😍P.s svaka tebi čast što si toliko mogla sjediti na/sa beštijama🙈🙈

E, ne znam sta da ti kazem.. odustala sam od svih krema i svinjske masti i sad svakih sat vremena stavljam led desetak min na njih i nekako mi je bolje… Imam osjecaj da mi je ono mazanje samo pogorsavalo stanje, u smislu da je svrab bio nenormalan. "Prijatelji" su i dalje tu, ali ih ne osjecam i ne svrbe toliko. 🤷🏻‍♀️ Najgore mi je nakon kakanja(🤭🤭) al onda brzo obrisem Violetinim maramicama bas za hemace(naletim jucer u nekom zblj ducanu na njih, nisam ni znala da imaju) pa pod mlaku vodu i onda hladjenje ledom. I stanje je podnosljivo 🙂 mislim da nece nestat do poroda, ali da mi bar ne stvaraju problem.. Kako se ti drzis?

Meni je isto najgore poslije kakanja .jučer su bili super ,danas evo otišla na wc i ko grah ,nekoliko komada . Rekli su mi samo ne led ,ali baš kao što kažeš, jedini pomognu…samo pazi da ne prehladiš crijeva ❤
    Mažem nevenom i hladim…to mi je sad jedino dobro

Ali kod tebe nisu hemaci, sta ne?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Lykka
    09. Travanj 2021. 20:10

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

TirelessIvy

Upravo sam videla u mom kartonu da mi je u utorak estradiol bio 180, a taj jedan folikul 16mm. Drugi manji doktor nije ni upisao. To bi trebalo da je okej - tih 180 na tu veličinu folikula, za jednu zrelu stanicu ja mislim, jel da? 🤞

Ne zamaraj se sad time. Još pola sata pa su tvoje jajne stanice vani. Samo im reci da izvade sve, da ti ne ostanu ciste

MTB jel moguce da ciste ostanu nakon punkcije? Koliko dugo? Ja imam jednu (oko 25 mm), kad sam pitala dr jel moguce da je ostalo od punkcije, rekao je da ne... A u međuvremenu sam imala jednu mengu... 

40 god.
    Ivf 7 oplodenih, 2 bastociste
    Transfer 15.3, 2 trodnevna
    Beta 26.3 negativna
    FET 4 mj, 2 blastice

• *.Women_name.*
    09. Travanj 2021. 20:12

Tuma

*.Women_name.*

*.Women_name.*

Tuma

Women_name ja sam ti već neki dan napisala, al evo me opet 😂 meni se javlja ubrzani puls al sam isto čitala da je normalno zbog veće količine krvi u organizmu. Najviše ga osjetim navečer kad legnem spavati, baš mi odzvanja u ušima….
    Inače moja ginekologica nije ništa komentirala za urin i sedimentaciju, već mi je poslala mail da mi je poslala uputnicu za vadit žučne soli, to trebam u bolnicu ići.. Tako da se opet pikam😅 ruke su mi kao od narkica, najmanje 1 tjedno idem vadit krv za nešto 😅 a još uvijek čekam nalaze guk profila i tsh s VV, sad već više od 2 tj, a rekli su da će doći u tjedan dana.. Naravno, na tel se ne javljaju….

Ajoooj da ti si pisala. Ja sam postala ful zaborava kak je Ruska pisala 😂 E meni je to sigurno još danas diglo puls 😂😂😂😂 zovem cijeli dan jer nemam utrogestana do pon, i ne javlja se uopće. Naravno da se nije ni javila tak da ću morat zicat u ljekarni na dug valjda će pustit 🤷‍♀️ a što se tiče pikanja, slično mi je stalno nkj vadim 😂

I nemres vjerovat, pa kaj im treba za guk profil i tsh tjedan dana uopće. Meni u Petrovoj bude gotovo isti dan u roku par sati… Ko da imaju kj puno radit s tim

Rekli su da je gotovo idući dan i da će me zvati ako nešto ne valja, a ako je sve oke ili u granicama idući tjedan će mi doći nalaz poštom. I evo prošlo je 15 dana od tad i taj nalaz nije došao 😂 a treba mi s nalazim doći i novi termin za novi guk profil kad da donesem..

A dobroo, onda je sigurno sve super. Valjda je negdje slanje zastekalo. Znači možeš papat bez problema 🙈😁😁😁 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Ana26
    09. Travanj 2021. 20:12

Sbjelisi  odlične vijesti! Beta je top!
    Ruska ajme, predivna ti je kosa.
    Anavica85 i meni je dr.rekla da betu vadim 13 dana nakon  transfera blastice, ali ja sam vadila 9-i dan jer su mi testovi bili sjena sjenine sjene. 

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

• Lykka
    09. Travanj 2021. 20:19

Ruska1986

Da, sta kazete? Jel se isplatilo sjedit od pol 2 do pol 5 skoro?
    https://ibb.co/ggjthB4

Predivno 😊

40 god.
    Ivf 7 oplodenih, 2 bastociste
    Transfer 15.3, 2 trodnevna
    Beta 26.3 negativna
    FET 4 mj, 2 blastice

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.