Manemoj trebalo bi se raditi svima. Moje prijateljice s prirodnim trudnoćama su sve radile. Meni je radila privatna ginekologica, a socijalni me poslao u Petrovu u bolnicu, da on to ne radi, već da mini i anomaly radim u bolnici. Ugl, trebalo bi se svima raditi. To je standardni uzv u trudnoći i jedan od obveznih i najvažnijih….
Moje frendice su sve išle na neki triple test, kao biraš hoćeš ići ili ne, vadi se iz krvi, i nalaz dođe poštom doma, da to nije to možda? 🤷♀️
Mislim da su double i triple isto što i kombinirani test.
Ako da, to je smeće od testa, nema ga smisla raditi. Formula koja ovisi o nekim faktorima, svima iznad 35 pokaže povišeni rizik, neovisno o stanju.
Radi mini anomaly, on ti je baš bitan. Osobno, ja bih radila i NIPT, ali to je sad stvar što netko misli o tim testovima, potencijalnim rezultatima i želi li ih raditi, u to ne bih ulazila. Kombinirani ne bih radila, jer bio ti dobar ili loš, pojma nemaš koje je stvarno stanje.
Znači bolje taj mini anomaly i treba zahtjevati na njemu..a reci mi Nipt i Nifty jel to sve isto?
Nifty je jedna vrsta NIPTa. Ima više NIPT testova - Panorama, Nifty, Harmony, Qualified, … Odabereš jedan, košta oko 4, 5 kkn, jako su točni - tipa 99%.
Mini anomaly svi rade, ali neki ga naprave ofrlje, budi sigurna da si kod dobrog ginekologa za taj. Isto vrijedi i za anomaly u 20tt, to su jako bitni testovi. Ako je anomaly loš, to želiš znati što prije, ne želiš u inducirani porod u 25ttjer neka budala nije vidila da beba nema vitalnih organa. Naravno, navijamo da je dobar i većini cura jest.
Baš tako! Ja sam u toj poziciji sa nemam 100posto povjerenje niti jednog doktora i ozbiljno razmisljam da odem do zg koji put, ako ovo krene putem koji treba ici, jos sam ja spremna na sve. I to kod nekoga tko je dr fetalne medicine. U st nemam bas izbora za takvog.
Slažem se s tobom, a čak nisam prošla tvoju priču. Ako ikad dođem do tih 11tt, 12tt, nisam sigurna da ću ja tu kontrolu napraviti kod samo jednog doktora, radije dobijem dva mišljenja. Da barem na kraju, čak i ako ode u lošem smjeru, znam da sam ja sa svoje strane napravila sve.
💔💔💔
Sbijelis samo kratko da ti mahnem i da te zagrlim jako, jako! Tako me obradovala tvoja vest ❤❤❤ naše malo čudo!!! Jedva čekam dalje vesti
Hvala vam svima na divnim rečima I podršci. Mnogo mi znaci. Ja sam i dalje prilično down, plačem ceo dan, imam utisak da sam udarila u zid. Želim dalje, a plašim se da nemam sa čime. Ali proći će. Mora da prodje, jer ja još nisam spremna da prihvatim poraz. Doktor je sledeće nedelje na odmoru, pa cu pokušati da dobijem termin početkom one tamo nedelje da vidimo šta dalje. Volim vas sve mnogo. Bez vas bih sigurno poludela 🤪
Draga, znam da ti je jako jako teško. Objektivno, s obzirom da ste krenuli ovim putem, realno je da ćeš imati manje stanica - ali jednom kad je uhvatite, bit će kvalitetnija nego sve one koje dobiješ kad te nafilaju stimulacijom. A ovdje nemaš pauze, nego ideš svaki mjesec. Puno gore za psihu, ali u konačnici puno bolje za tijelo i za tvoje jajne stanice
A tvoj čopor gromoglasno navija za tebe
💔💔💔
Cure koje imate inverziju LH i FSH, što ste dobile kao terapiju?
Ja sam danas dobila Puregon i krećem s bockanjem čim dobijem mengu.
Niš, zato si dobila Puregon. On će ti srediti inverziju.
Hvala na informacijama! :)
👩💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
👩💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
Petrova, AMH 44,9
1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
P. Škvorc, AMH 40
4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan
naravno, mormamo nazalost o svemu misliti
tea i nelanela mormala sam otvoriti novu poruku jer nam je onaj post predug :)
Možeš li mi alex reći koliko se čeka u kbc-u za ući i krenuti u postupak?
Ja: 33, On: 38
🧒-8 god.
FET 8/21-terapija estrofem.
Beta- 10dpt-130, 12dpt-234, 14dpt-408.
UZV 2.9.-Imamo ❤️
Sbijelis samo kratko da ti mahnem i da te zagrlim jako, jako! Tako me obradovala tvoja vest ❤❤❤ naše malo čudo!!! Jedva čekam dalje vesti
Hvala vam svima na divnim rečima I podršci. Mnogo mi znaci. Ja sam i dalje prilično down, plačem ceo dan, imam utisak da sam udarila u zid. Želim dalje, a plašim se da nemam sa čime. Ali proći će. Mora da prodje, jer ja još nisam spremna da prihvatim poraz. Doktor je sledeće nedelje na odmoru, pa cu pokušati da dobijem termin početkom one tamo nedelje da vidimo šta dalje. Volim vas sve mnogo. Bez vas bih sigurno poludela 🤪
TirelessIvy znam da si umorna. Tuzna. Mnogo tuzna. I to je sve dozvoljeno. Pogotovo tebi - predivnoj, toploj, dragoj, pazljivoj, njeznoj dusi koja toliko topline daje drugima. Kada se ova tuga malo smiri, krwnit ces dalje i dici ce te nova nada. Nema odustajanja. A mi smo uz tebe ❤
Za tehnice savjete, sigurna sam, MTBica zna bolje. Ja cu samo reci da je jako jako jako tesko ici na jedan folikulic jer je sve na njemu. I onda svaki puta i psihici i fizicki prolaziti strepnju za svaku pojedinu js. Stvarno si lavica, ne moze to svako. Mi cemo navijati za tebe dok bude daha u nama ❤ Vrlim ❤❤
Moja zdusna predraga navijacica ❤
oharascarlett14@gmail.com
Ma ne idem ja samo na jedan. To je tuga. Idem sa mini IVF gde se u principu očekuje 2-5 js. Nego kod mene folikula jednostavno nema, cak ni antralnih i to je ono sto me plaši i to se tako preko noci dogodilo. Do pre 5 meseci bilo ih je 5 antralnih bar u svakom ciklusu. To mi je najveci sok, zar je moguće da se za par meseci sve toliko pogoršalo? Prosto imam utisak da su mi akupunktura i svi suplementi, ma koliko imala utisak da su mi prijali, više odmogli nego pomogli. Nema mi druge nego pričati sa doktorom i videti šta dalje. A vama sam zahvalna do neba!!! 🙏🙏🙏
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
❤️❤️❤️ Saljem ti zagrljaj
IVF 9.mj ako ne uspije do tada.
Ma ne idem ja samo na jedan. To je tuga. Idem sa mini IVF gde se u principu očekuje 2-5 js. Nego kod mene folikula jednostavno nema, cak ni antralnih i to je ono sto me plaši i to se tako preko noci dogodilo. Do pre 5 meseci bilo ih je 5 antralnih bar u svakom ciklusu. To mi je najveci sok, zar je moguće da se za par meseci sve toliko pogoršalo? Prosto imam utisak da su mi akupunktura i svi suplementi, ma koliko imala utisak da su mi prijali, više odmogli nego pomogli. Nema mi druge nego pričati sa doktorom i videti šta dalje. A vama sam zahvalna do neba!!! 🙏🙏🙏
❤❤❤💜💜💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Uz tebe smo! Puno snage i podrske saljem
Tiki, Curly i Anksimoron, hvala vam puno. Pozitivni smo, a moja mama je najveca lavica koju poznajem (osim vas) - prosla je ona sve i svasta i svi se nadamo da ce pobijediti i ovaj put. Vama i svim ostalim curama od srca hvala sto mislite na mene 😘🙏🏻
TirelessIvy, saljem ti najveci zagrljaj! 😘
Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~
Sortiraj odgovore
Najstariji