Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annboleyn
    06. Travanj 2021. 21:32

Ruska1986

annboleyn

Dobro vece cure, prvi put pisem na ovoj temi, nadam se da mi mozete pomoci i podijeliti sa mnom vasa iskustva i savjete.
    Nisam jos uvijek u mpo vodama, nadam se da cu uskoro biti. Kazem nadam se jer ne znam da li cu uopste biti kandidat za mpo. Naime, fsh mi je visok za godine sto bi mogao biti problem pa me zanima da li je neka od vas bila u toj situaciji i kakav je stav mpo klinika kod nas u vezi sa tim.
    Morat cu svakako ponoviti nalaze hormona, u vrijeme kad sam posljednji put radila nije bio previse povisen, 0,5 iznad gornje granice za godine ali se bojim da se od tada situacija pogorsala jer je proslo 9 mjeseci od nalaza.

Dobro nam dosla! Ja ti nemam iskustva, ali imas dosta informacija na prve tri stranice foruma.. A i javit ce ti se cure koje znaju! ☺

Hvala 🤗

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Marinela87
    06. Travanj 2021. 21:35

Drage cure!! Nisam 100 godina pisala, prvo jer od mucnina nisam mogla sebi doci, a kad su naglo nestale oko 9tt onda sam napokon pocela uzivat u pomisli da sam trudna (koliko se moze, od svih strahova) pa sam odsjekla internet jer jako me pogađaju lose vijesti i naravno sve sto vidim umisljam da ce se i meni desit! Danas sam isla sa 11+2 izvadit krv za panoramu, vjerujem da ce bit sve ok, ali ziheraski uzela prosirenu opciju 🤞
    Htjela sam vas sve pozdravit, preletjela sam da je bilo svega, jako jako mi je zao za sve lose sta se desilo!!ali vidim da se kuju novi planovi, i uz podrsku ovdje prakticki 0-24 kupi se s poda i ide dalje! 😍 Nisam nikad pisala po drugim forumima, niti cu, osim opet ovdje, ako ova trudnoca uspije a zapnem s iducom! Usla sam u mpo uvjerena da ce to iz prve, tjedan dana nakon prve inseminacije sam naglo izgubila mamu i s njom i nadu i volju za išta.. nekako nastavila s postupcima bez ikoga oko sebe ko bi stvarno razumio sta prolazim, koliko god to želio, i ovdje sam nasla razumijevanje, podrsku i odgovore na pitanja u svakakva doba dana i noci!necu nikad zaboravit ovu zajednicu! cure stvarno ste ZAKON!! ali, samo ovakve i slicne muke mogu ovako zbliziti ljude na daljinu, ima i neke ljepote u tome! Na kraju, "sretna" sam sta sam prosla par postupaka i upoznala vas sve jer sam razvila senzibilitet za totalno novi problem o kojem nisam nista znala, a kamoli koliko ljudi ga ima!  Mtb  ne bih htjela gusiti popis jer ne znam bas kad cu opet pisati.. htjela bi se malo ufurati u um trudnice koja zivi u oblacima i kupuje kolica nakon pozitivnog testa😂 treba mi nakon svega odmak od realnosti 😄
    Cure zelim vam svima srecu i strpljenje, i da uspijete i uzivat malo u zivotu koji nam prolazi pored postupaka i pretraga brzinom munje (a kasnije između ultrazvuka) 😄🍀🍀🍀🍀

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

• *.Women_name.*
    06. Travanj 2021. 21:40

Ruška baš mi je žao da te pate ti hemoroidi tako,  ali još stvarno malo, valjda će poslije poroda se sredit to sve. Da Kate odluči ic van 🤞🙏 jedva ju čekamo svi 😍😍😍🥰 ipak se nešto malkoc pokrenulo, iako sam ja od početka trudnoće uloziva za vrsak prsta 🙈🙊🤣

Lita ti si meni baš nekako ful flegma, vjerujem da će kod tebe to baš ic glatko 🙏🤞 što se tiče utrića, mene je to isto brinulo u početku, ali najvažnije da 15ak minuta se otopi samo da iscuri ona bijela tekućina iz tablete. A ovo kj ti iscuri ko glina ionako nema nikakav terapijski učinak 😊 sretno ti 😘
    Andela žao mi je, ali ipak držimo fige da se prirodno uhvati 😊 nažalost to je tako kod prirodnih, često pobjegnu 
    Stani drago mi je za dobre vijesti, još malo pa će i srceko kucat kao veliko 🙏😍

Leptirica drago mi je da je sve ok, nek se tako i nastavi 🙏🤞 prekrasno imee 🤗🤗🤗❤️

Malamaca jako mi je žao, drži se. Nadam se da će se očistiti samo pa da možeš odma u nove pobjede. Sličnu situaciju sam prošla kao ti, pokušavali smo i prvi postupak je uspjelo ali već pri vrlo maloj beti otišlo. Isto mi je bilo jako teško, isplakala se. Onda smo ljeto proveli za pretrage da sebe uvedem u red jer je stres napravio svoje, otišli sami na more uživali kao da smo tek prohodala, kad smo se vratili krenuli dalje i eto 😊. Tako ćeš i ti. Šaljem zagrljaj 😘 

Mara neznam, ali kako meni nekad vjeruju na riječ za nalaze ili čitaju s mobitela preko maila rekla bi da sve prihvaćaju 😂 nadamo se dobrim vijestima 😊

Bajoma velika cura  već 🤗🤗❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Tuma
    06. Travanj 2021. 21:46

*.Women_name.*

Ruškabaš mi je žao da te pate ti hemoroidi tako, ali još stvarno malo, valjda će poslije poroda se sredit to sve. Da Kate odluči ic van 🤞🙏 jedva ju čekamo svi 😍😍😍🥰 ipak se nešto malkoc pokrenulo, iako sam ja od početka trudnoće uloziva za vrsak prsta 🙈🙊🤣

Litati si meni baš nekako ful flegma, vjerujem da će kod tebe to baš ic glatko 🙏🤞 što se tiče utrića, mene je to isto brinulo u početku, ali najvažnije da 15ak minuta se otopi samo da iscuri ona bijela tekućina iz tablete. A ovo kj ti iscuri ko glina ionako nema nikakav terapijski učinak 😊 sretno ti 😘
    Andelažao mi je, ali ipak držimo fige da se prirodno uhvati 😊 nažalost to je tako kod prirodnih, često pobjegnu
    Stanidrago mi je za dobre vijesti, još malo pa će i srceko kucat kao veliko 🙏😍

Leptiricadrago mi je da je sve ok, nek se tako i nastavi 🙏🤞 prekrasno imee 🤗🤗🤗❤️

Malamacajako mi je žao, drži se. Nadam se da će se očistiti samo pa da možeš odma u nove pobjede. Sličnu situaciju sam prošla kao ti, pokušavali smo i prvi postupak je uspjelo ali već pri vrlo maloj beti otišlo. Isto mi je bilo jako teško, isplakala se. Onda smo ljeto proveli za pretrage da sebe uvedem u red jer je stres napravio svoje, otišli sami na more uživali kao da smo tek prohodala, kad smo se vratili krenuli dalje i eto 😊. Tako ćeš i ti. Šaljem zagrljaj 😘

Maraneznam, ali kako meni nekad vjeruju na riječ za nalaze ili čitaju s mobitela preko maila rekla bi da sve prihvaćaju 😂 nadamo se dobrim vijestima 😊

Bajomavelika cura već 🤗🤗❤️

Uuu Women_name na 30 si🥰😍😍 i ti si došla do te magicne brojke 🥳

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• *.Women_name.*
    06. Travanj 2021. 21:52

Meto baš mi je drago da je sve ok 🤗🤗❤️
    Miss žao mi je što si i to sad morala proc, nažalost da nekad nemora bit pristuna bakterija da bi izazvala nekakvu upalu. Baš moja baka ima sad taj problem, leukociti su veliki i upala je prisutna a nema bakterije. Bitno da su oni tebi uveli antibiotik. Jedino čem se stvarno nadam da će sad nakon tih antibiotika bolovi nestati ili bar se smanjiti. Već sam pisala o tom, ja kad sam imala onaj uroinfekt moji bolovi su bili dosta jaki a vrlo slični onim koje sam imala u trudnoći i smatrala sam to po vezano s tim. Nakon antibiotika su prestali. Možda je i tebi to po vezano ako dugo već to vučeš, jer upaljeni mjehur zna izazvati takve bolne kontrakcije bez stezanja ili uz stezanja. Odlično da je beba super i da se ne otvaraš, ovo ostalo će proći. Drži nam se 😘😘

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    06. Travanj 2021. 21:54

Tuma

*.Women_name.*

Ruškabaš mi je žao da te pate ti hemoroidi tako, ali još stvarno malo, valjda će poslije poroda se sredit to sve. Da Kate odluči ic van 🤞🙏 jedva ju čekamo svi 😍😍😍🥰 ipak se nešto malkoc pokrenulo, iako sam ja od početka trudnoće uloziva za vrsak prsta 🙈🙊🤣

Litati si meni baš nekako ful flegma, vjerujem da će kod tebe to baš ic glatko 🙏🤞 što se tiče utrića, mene je to isto brinulo u početku, ali najvažnije da 15ak minuta se otopi samo da iscuri ona bijela tekućina iz tablete. A ovo kj ti iscuri ko glina ionako nema nikakav terapijski učinak 😊 sretno ti 😘
    Andelažao mi je, ali ipak držimo fige da se prirodno uhvati 😊 nažalost to je tako kod prirodnih, često pobjegnu
    Stanidrago mi je za dobre vijesti, još malo pa će i srceko kucat kao veliko 🙏😍

Leptiricadrago mi je da je sve ok, nek se tako i nastavi 🙏🤞 prekrasno imee 🤗🤗🤗❤️

Malamacajako mi je žao, drži se. Nadam se da će se očistiti samo pa da možeš odma u nove pobjede. Sličnu situaciju sam prošla kao ti, pokušavali smo i prvi postupak je uspjelo ali već pri vrlo maloj beti otišlo. Isto mi je bilo jako teško, isplakala se. Onda smo ljeto proveli za pretrage da sebe uvedem u red jer je stres napravio svoje, otišli sami na more uživali kao da smo tek prohodala, kad smo se vratili krenuli dalje i eto 😊. Tako ćeš i ti. Šaljem zagrljaj 😘

Maraneznam, ali kako meni nekad vjeruju na riječ za nalaze ili čitaju s mobitela preko maila rekla bi da sve prihvaćaju 😂 nadamo se dobrim vijestima 😊

Bajomavelika cura već 🤗🤗❤️

Uuu Women_name na 30 si🥰😍😍 i ti si došla do te magicne brojke 🥳

Daaa, e sad bar na 34 😂🙈 pratim te za petama 🙊❤️❤️❤️

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

sbjelisi
    06. Travanj 2021. 22:09

TirelessIvy

Sbijelis, MTB hvala vam mnogo, mnogo. Bas mi treba podrška. Nekako mi bas tesko. Sve neću da pišem, da ne opterećuje, ali mama mi nije dobro. Pre pola godine strasno nezgodan rak operisala. Čekala skoro godinu dana na red, ali zbog korone stalno odlagali, dok na kraju nije bilo pitanje dana. Srećom pa smo mogli da platimo u privatnoj bolnici da je operišu. I juče joj je bilo jako, jako loše, hitna nije htela da dodje, žena doktor u penziji, 37 godina radnog staža. Samo kažu korona, mirujte, biće bolje. I opet u privatnu bolnicu i u poslednji minut je zbrinuli. Jedem ti i koronu, kao da nema pacijenata koji od drugih stvari boluju. Srce mi se slama. Ja odavde ne mogu mnogo toga ni da uradim, tata mi je umro još pre 18 godina. Ali brat se bas trudi oko nje, iako je i njemu žena trudna kod kuće. Eto, sad sam se izjadala. Vrlim vas sve i čak kad se ne javljam cesto, mnogo mi značite💗💗💗☀️☀️☀️

TirelessIvy

Sbijelis, MTB hvala vam mnogo, mnogo. Bas mi treba podrška. Nekako mi bas tesko. Sve neću da pišem, da ne opterećuje, ali mama mi nije dobro. Pre pola godine strasno nezgodan rak operisala. Čekala skoro godinu dana na red, ali zbog korone stalno odlagali, dok na kraju nije bilo pitanje dana. Srećom pa smo mogli da platimo u privatnoj bolnici da je operišu. I juče joj je bilo jako, jako loše, hitna nije htela da dodje, žena doktor u penziji, 37 godina radnog staža. Samo kažu korona, mirujte, biće bolje. I opet u privatnu bolnicu i u poslednji minut je zbrinuli. Jedem ti i koronu, kao da nema pacijenata koji od drugih stvari boluju. Srce mi se slama. Ja odavde ne mogu mnogo toga ni da uradim, tata mi je umro još pre 18 godina. Ali brat se bas trudi oko nje, iako je i njemu žena trudna kod kuće. Eto, sad sam se izjadala. Vrlim vas sve i čak kad se ne javljam cesto, mnogo mi značite💗💗💗☀️☀️☀️

Vrlimo te, Ivy.
    I ja mrzim koronu bas radi toga. I molim boga da su moji roditelji okej dok je ova strava s koronom. U onom prvom valu sam bila taki razocarana sustavom jer sam znala za puno slucajeva bas kako si opisala.. Pretuzno. 
    Hvala bogu da je brat uspio odvesti je privatno! Drzimo sretnice i molimo da bude dobro 🙏❤

oharascarlett14@gmail.com

Lita.1234
    06. Travanj 2021. 22:14

Lucyinthesky

Lita.1234

Jer kad doktor napise NAM onda to vrijedi zar ne? 💚

Ma prva liga ❤️Sad sam se pogubila, kod kojeg si ti od njih dvojice?

Ma ja sam i kod M i kod Gica.. Ali ovo je dr Vlasic koji je prije radio u Kbc u Rijeka, pa u St.. kod njega sam radila sve osim punkcije i transfera. On je sve pripremio a u Zg sam isla samo to obaviti.

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 22:16

Lita.1234, slažem se. Meni Gić jest takav, on svojim pacijenticama da svoj broj telefona i tu je za nas što god ga trebamo.

Lucyinthesky, bacam se opako na teretanu od idućeg tjedna sa svojim trenerom, jako sam omlohavila zadnjih mjeseci, ne sviđam se više sama sebi. A onda sam se sjetila i priče koju je Bobo stavila tu, o donatorici jajnih stanica koja se drogirala proteinima i donirala nekih 30tak jajnih stanica u jednom postupku bez hipera. 

annboleyn, zaboravi na te priče koje si čitala, ovi nalazi koje si imala su bili OK. Pusti to za godine, nama u MPO ionako naštimavaju hormone stimulacijom, tako da ti to ništa ne znači.
    Preporučeno je da ti FSH bude ispod 10 ako želiš preko HZZO u privatne klinike. Ako ideš preko HZZO u bolnice, ili ako ideš na plaćanje u privatne klinike, odbit će te tek ako ti je FSH 20 i više. Dakle, nemaš straha. Umjesto da paničariš, što svi ovdje razumijemo, kreni raditi preglede. Imaš na prve tri stranice sve savjete, pitaj nas što ti nije jasno i baci se na posao. U našim vodama vrijeme jako brzo prolazi, a ti si sad u taman godinama da kreneš u postupak, bolje ti je ne odugovlačiti.

Marinela87, ne gušiš ti meni popis, bez brige. Samo se javi svakih par mjeseci da znamo da je sve OK. I javi nam se kad rodiš. Uživaj u trudnoći!!!

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 22:18

Lita.1234

Lucyinthesky

Lita.1234

Jer kad doktor napise NAM onda to vrijedi zar ne? 💚

Ma prva liga ❤️Sad sam se pogubila, kod kojeg si ti od njih dvojice?

Ma ja sam i kod M i kod Gica.. Ali ovo je dr Vlasic koji je prije radio u Kbc u Rijeka, pa u St.. kod njega sam radila sve osim punkcije i transfera. On je sve pripremio a u Zg sam isla samo to obaviti.

Realno, ti si kod M, Gić ti je samo radio aspiraciju jer je bio dežuran.
    Ne znam da li M daje svoj kontakt, Gić nam svima daje svoj kontakt. Više sam puta pričala s njim na telefon nego što sam bila kod njega na pregledu, tako da se on meni financijski isplati 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.