Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ruska1986
    06. Travanj 2021. 21:01

TirelessIvy

Sbijelis, MTB hvala vam mnogo, mnogo. Bas mi treba podrška. Nekako mi bas tesko. Sve neću da pišem, da ne opterećuje, ali mama mi nije dobro. Pre pola godine strasno nezgodan rak operisala. Čekala skoro godinu dana na red, ali zbog korone stalno odlagali, dok na kraju nije bilo pitanje dana. Srećom pa smo mogli da platimo u privatnoj bolnici da je operišu. I juče joj je bilo jako, jako loše, hitna nije htela da dodje, žena doktor u penziji, 37 godina radnog staža. Samo kažu korona, mirujte, biće bolje. I opet u privatnu bolnicu i u poslednji minut je zbrinuli. Jedem ti i koronu, kao da nema pacijenata koji od drugih stvari boluju. Srce mi se slama. Ja odavde ne mogu mnogo toga ni da uradim, tata mi je umro još pre 18 godina. Ali brat se bas trudi oko nje, iako je i njemu žena trudna kod kuće. Eto, sad sam se izjadala. Vrlim vas sve i čak kad se ne javljam cesto, mnogo mi značite💗💗💗☀️☀️☀️

💜💜❤❤ drzi se ❤❤💜💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 21:01

annboleyn

Dobro vece cure, prvi put pisem na ovoj temi, nadam se da mi mozete pomoci i podijeliti sa mnom vasa iskustva i savjete.
    Nisam jos uvijek u mpo vodama, nadam se da cu uskoro biti. Kazem nadam se jer ne znam da li cu uopste biti kandidat za mpo. Naime, fsh mi je visok za godine sto bi mogao biti problem pa me zanima da li je neka od vas bila u toj situaciji i kakav je stav mpo klinika kod nas u vezi sa tim.
    Morat cu svakako ponoviti nalaze hormona, u vrijeme kad sam posljednji put radila nije bio previse povisen, 0,5 iznad gornje granice za godine ali se bojim da se od tada situacija pogorsala jer je proslo 9 mjeseci od nalaza.

Dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna.
    Da bi ti mogli pomoći, trebaš nam reći koje vrijednosti imaš i u kojoj mjernoj jedinici. AMH, LH, FSH? Broj antralnih folikula? Što si još radila od nalaza?

💔💔💔

Ruska1986
    06. Travanj 2021. 21:02

🌸💕🌸 Sara 🌸💕🌸

Ruska1986

BAJOMA

Nema Sare🌻 je rađa👩‍⚕️

🤔🤔🤔 a rekla je da se nista kod nje ne dogadja 🤨

Ej žene, jos san 2u1! Ma cijeli dan vas pokušavam popratit, al uvik nešto i kad se vratim jos 5 strana najmanje za citanje. Uspjela sam nekako uhvatit da nam je Ruska uloživa, NAPOKON, kao i ja, jutros bila na pregledu. Baš san se obradovala ko da san otvorena 5 prstiju 😂 Bebica ok, nema mista, migolji se jadan koliko može i to je to. Malo tlak bija povisen, doktorica uzbunu odma napravila, al jebi ga, popila sam kavu naiskap prije pregleda, samo jabuku pojela i otisla na pregled. Da ne pricam kako san jos natecena. Ko morž sam. 🤦🏻‍♀️ Mjerila mi opet nakon nekog vremena, bio je niži, moram pratit stanje kuci.
    Nastavlja se čekanje i samo čekanje. Neće ovaj mali nigdi prije termina meni se čini, a ja disat ne mogu, pokazujem mu izlaz, al tvrdoglav na oca i nece pa nece, šta ću.
    Jos me ovo vrime satralo, do prije 3 dana dnevne bile 26 a danas 0-5 i snig 😠
    -
    Liora, drzim fige da sve bude ok! 💕
    -
    Miss, nisam točno pohvatila što je kod tebe točno, al vidim da se nazire rješenje, drzim fige da ces nakon ture antibiotika moci uzivati u trudnoći kako spada!
    -
    Sanjcih, evo ti i ode 💕💕💕
    -
    Ostalim ženama pozdrav! 💕🌸💕

Znam kako ti je ☺☺

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    06. Travanj 2021. 21:05

annboleyn

Dobro vece cure, prvi put pisem na ovoj temi, nadam se da mi mozete pomoci i podijeliti sa mnom vasa iskustva i savjete.
    Nisam jos uvijek u mpo vodama, nadam se da cu uskoro biti. Kazem nadam se jer ne znam da li cu uopste biti kandidat za mpo. Naime, fsh mi je visok za godine sto bi mogao biti problem pa me zanima da li je neka od vas bila u toj situaciji i kakav je stav mpo klinika kod nas u vezi sa tim.
    Morat cu svakako ponoviti nalaze hormona, u vrijeme kad sam posljednji put radila nije bio previse povisen, 0,5 iznad gornje granice za godine ali se bojim da se od tada situacija pogorsala jer je proslo 9 mjeseci od nalaza.

Dobro nam dosla! Ja ti nemam iskustva, ali imas dosta informacija na prve tri stranice foruma.. A i javit ce ti se cure koje znaju! ☺

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Travanj 2021. 21:07

Meni sutra dolazi 17kg proteina doma, ima da se predoziram u idućem periodu. Naša Bobo će razumjeti zašto  kad prestane glumiti da nas ne čita svaki dan.

💔💔💔

Lita.1234
    06. Travanj 2021. 21:23

https://ibb.co/TwCdD4J

cure, samo sam vam htjela reci kako puno znaci imati doktora kojem bas vjerujete. Ja sam slucajno naletjela na njega u ovoj prici i na kraju je on obavio sve ono bitno i po meni najbitnije od svih utz i odluka o lijekovima, jer u konacnici transfer i punkciju je najlakse napraviti. A uz sebe sam imala doktora koji mi je dao broj i rekao da mu pisem i zovem kad hocu. Pa samo zelim reci makar sto konzultacija, dok ne nadete onog koji je tu za vas. Jer ja na kraju dr koji su mi radili punkciju i transfer sam cula i vidjela ukupno dva puta. I ne kazem da nisu odradili posao. Ali kad imas ovakvog dr kojeg vecer prije punkcije zoves jer te ulovila panika, onda znas da nisi sama. ❤

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Lucyinthesky
    06. Travanj 2021. 21:24

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Meni sutra dolazi 17kg proteina doma, ima da se predoziram u idućem periodu. Naša Bobo će razumjeti zaštokad prestane glumiti da nas ne čita svaki dan.

Čekaj, jel to iz one neke youtube priče o onom nekom paru 🤔?
    Ili to ili se opako bacaš na teretanu 💪

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lita.1234
    06. Travanj 2021. 21:24

Jer kad doktor napise NAM onda to vrijedi zar ne? 💚

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Lucyinthesky
    06. Travanj 2021. 21:27

Lita.1234

Jer kad doktor napise NAM onda to vrijedi zar ne? 💚

Ma prva liga ❤️Sad sam se pogubila, kod kojeg si ti od njih dvojice?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

annboleyn
    06. Travanj 2021. 21:30

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

annboleyn

Dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna.
    Da bi ti mogli pomoći, trebaš nam reći koje vrijednosti imaš i u kojoj mjernoj jedinici. AMH, LH, FSH? Broj antralnih folikula? Što si još radila od nalaza?

Hvala, nadam se da hocu, a isto zelim i svim curama koje se trude. 
    Od nalaza nisam mnogo toga uradila, kada smo prije 3 godine krenuli sa pokusajima relativno brzo se desila trudnoca koja je nazalost okoncana u 8. sedmici missed abortusom.
    Nakon toga smo imali privatnih i zdravstvenih problema zbog kojih nismo mogli intenzivno raditi na trudnoci, tek u zadnjih skoro godinu dana smo krenuli “ozbiljnije” i tada sam uradila hormone i to ne sve.
    Tada je fsh bio 9 mIU/ml, lh 5, amh nisam radila, estradiol 50 na 3 DC, meni je tada to izgledalo ok, nakon toga isla kod ginekologice, pratila ovulaciju folikulometrijom, mm radio  spermiogram koji nije sjajan ali nije ni los, moji brisevi ok.
    U posljednje vrijeme sam malo vise citala o svemu i pocela, obzirom da trudnoce jos uvijek nema a godine prolaze, razmisljati o mpo i tako sam izmedju ostalog naisla na podatak da je kod zena od 34-37 gornja granica za fsh 7,9 (sto bi zapravo bilo za 1 manje od moje vrijednosti), i da je za vrijednosti od 10-15 upola manja vjerovatnoca za uspjesan postupak...
    Izvinjavam se na dugom postu, vjerujem da vama koje ste vec uveliko u svemu tome mozda sve ovo zvuci i neozbiljno obzirom da nisam posteno ni zakoracila prema mpo niti odradila sve osnovne pretrage ali ja se trenutno najvise bojim toga sta ako ne budem imala tu opciju...?

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.