Nego, u mojoj obitelji se danas događa prava tragedija, ne ovaj moj pičkin dim od tragedije.
MM igra neku igricu, i danas je izgubio
Mislim da ja nemam kapaciteta osjetiti takvu bol
Joj, kako ja volim muškarce
💔💔💔
Jedan veoma dobronamjerni savjet većini vas - reći ženi kojoj svaka trudnoća do sad završava spontanim dok prolazi kroz zadnji spontani kako je smrzlić čeka i kako će otići po njega nije jako daleko od "opusti se, desit će se kad to najmanje budeš očekivala, ja znam ženu koja je samo… pa je ostala trudna, …".
Znam da ne mislite loše, želim da nikad ne prođete kroz ovakve scenarije, prihvatite ovo kao priliku da se educirate, baš kao što bi se naši prijatelji koji uspijevaju spontano ostati trudni trebali educirati oko toga što NE reći ženama koje idu u MPO.
Mislim da si tuzna i da malo pretjerujes, znas i sama da si tek krenula u mpo i koliko tu zena ima s tuznijim i duzim pricama.. Tko god da ti je pisao pisao je u dobroj namjeri i usporedba nije ni slicna. Eto bez ljutnje ali govorit tu nekome da se educira kako da ti bude podrska a da ae ti ne nadjes uvrijedjena je skroz nepotrebno. Toliko
Ne volim ulaziti u tudje rasprave ali ovo moram prokomentirati. Kao zena koja ima "i tuzniju i duzu pricu" od MTB moram ti reci da si prebrza na okidacu. Njen savjet je korektan i dobronamjeran, ona otvoreno prica o svojim osjecajima i cak govori nama svima kako da je utjesimo. Mnoge od nas vole reci kad se nesto lose desi "za to nema utjehe" a zasto onda zavrsavamo recenicu sa "ali ceka te ovo ili ono". Nismo mi duzne njoj dati alternativu, ukazati joj na to da je nesto drugo ceka, niti pruziti utjehu, jer kako smo vec utvrdili utjehe nema. Jedno tiho "grlim te", "zao mi je", "mislim na tebe" je dovoljno da se osoba osjeca da je neko uz nju. Ne znam zasto bi se bilo ko nasao uvrijedjen kada mu neko ko tuguje kaze sta mu smeta. Komentar da je tek krenula u MPO pricu i to sta ima "samo" dva spontana iza sebe su mi van pameti, pogotovo kad dolaze od nekog ko nije dozivio (koliko sam upratila) niti jedan.
Ja ne mislim da je iti jedan komentar dat u nekoj losoj namjeri, radi se jednostavno o tome, da barem mi ovdje naucimo da podrzimo jedni druge na pravi nacin, kad vec od okoline najcesce tu podrsku ne dobijamo. A ko ce drugi reci koji je pravi nacin ako ne onaj ko prolazi sve to i zna koje rijeci bole…. ?? Toliko
Ne znam samo gdje si izvukla ovo samo 2 spontana? Pazljivije citaj sto sam napisala drugi put a ne izvrci moje rijeci..toliko
Godinu daana citam ovu temu i znam kako nitko nemoze komentirati ono sto nije prozivio.. Moze samo u najboljoj namjeri dat svoju podrsku.. A onda ta osoba komentira da se treba netko educirat.. Ne treba, treba bit svoj iskren i dobar.. I sta god kaze u dobroj namjeri ne bi mu se trebalo zamjerit ili ga upucivat kako ce se ponasat.. Ja nisam nikog uvrijedila rekla sam svoje misljenje da je taj komentar bio nepotreban.. Ovo sta ti pises je ocito u tvojoj podsvjesti problem jer ja nisam niti jendom rjeci omalovazavala nista sta se mtb dogodilo.
Jedan veoma dobronamjerni savjet većini vas - reći ženi kojoj svaka trudnoća do sad završava spontanim dok prolazi kroz zadnji spontani kako je smrzlić čeka i kako će otići po njega nije jako daleko od "opusti se, desit će se kad to najmanje budeš očekivala, ja znam ženu koja je samo… pa je ostala trudna, …".
Znam da ne mislite loše, želim da nikad ne prođete kroz ovakve scenarije, prihvatite ovo kao priliku da se educirate, baš kao što bi se naši prijatelji koji uspijevaju spontano ostati trudni trebali educirati oko toga što NE reći ženama koje idu u MPO.
Mislim da si tuzna i da malo pretjerujes, znas i sama da si tek krenula u mpo i koliko tu zena ima s tuznijim i duzim pricama.. Tko god da ti je pisao pisao je u dobroj namjeri i usporedba nije ni slicna. Eto bez ljutnje ali govorit tu nekome da se educira kako da ti bude podrska a da ae ti ne nadjes uvrijedjena je skroz nepotrebno. Toliko
Sorry, al mislim da je ovaj tvoj komentar totalno nepotreban. Zena prolazi kroz spontani i govori kako se osjeca i kako zeli da se ponasamo prema njoj i meni je to sasvim ok. Isto kao sta shvacam kad netko ne zeli da mu se cestita na trudnoci zbog nekih svojih strahova i iskustava... U ovakvim trenucima trebamo biti podrska jedna drugoj, a ne jos prisjedat muci. Sta god da mi netko kaze, a da mu pomaze u ovakvoj situaciji, meni ne bi smetalo dapace napravila bi to samo da se ta osoba osjeca donekle bolje. Kazem "donekle bolje" jer je ta osoba izgubila svoju bebu i samo ona zna kako joj je...
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Jesam.. Vadila sam i ispod 50 je bio prije par mjeseci.. Od tada sam uzimala 3 kapi od 14400 IU/ml.. Nisam sad nikako vadila, nadam se da se malo podigao..
Valjda mi nece toliko igrat ulogu obzirom da mi se taj vitamin D uvijek vrtio oko donje granice🤔
👩🦰34, 👨🦰37
Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
MTB žao mi je baš baš, kao i za svaku tako i za tebe sam se nadala do kraja 😒 Gubitak je gubitak,praznina koja ostaje.... I nema te utjehe, tu smo jedna za drugu pa i kroz ovakve trenutke i kroz vesele.... Sama ćeš znati kada je vrijeme za pokušati opet a do tada vidim imaš plan. To je to, upotpuniti dan da brže prođe i doći će vrijeme kada ćeš biti spremna 💛
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Znam. Bas sam ti i razmisljala prije par sati. Mislim da se treba otkriti razlog tih spontanih. U necemu je fora. Apsolutno je nemoguce da je svaki plod do sada bio kromosomska greska pa da je zato doslo do pobacaja. Oprosti sto tako pisem. Al znam da i ti znas da se treba pokusati naci rszlog neuspjesnog zadrzavanja ploda
Slažem se. Postoji šansa da je radi kromosomske greške, radi godina. Ali onda je velika šansa da mi je većina zametaka takva.
Ili je problem u mom tijelu, mojoj maternici, možda miomu. Ne znam. Zato sam i radila hrpu pretraga nakon prvog spontanog, već onda sam popisala drugu hrpicu pretraga za nakon drugog postupka (jer mi je bilo previše sve odjednom) kroz koji ću sad proći, kad se malo oporavim.
Ali nema smisla ići ispucavati pokušaje i prolaziti kroz ovakve traume dok ne istestiram sve što današnja medicina zna istestirati.
Dan po dan.
👍
E jebiga sad se i ja moram nadovezat na sve ovo jer ja sam jedna od onih koja joj je napisala da nek otplace digne glavu i ode po smrzlicu. A zasto? Zato sto sam i sama dozivila nekoliko spontanih i znam kako je to ALI meni je lakse kad znam da imam smrzlica al samo u toj mjeri jer tijesim sebe u smislu aj ak ne uspije imamo jos. No, problem je stvarno u tome sto nije normalno da zena ima nekoliko sponatanih a da se nista ne poduzima po tom pitanju. I samim time mozda nekom u toj situaciji stvarno nije na pameti da ode po smrzlice. Nama je receno ako nam sad ne uspije da moramo na daljnje pretrage. Poant je da mi nismo iste osobe i ono sto nekom pase za utjehu ne mora znaciti da ce i meni. Ili obrnuto. Tako da nema smisla o tome prepricavat jer kako su ukusi razliciti tako i nacini utjehe.
Ekipa, da sad ne duljimo po ovoj temi. Nikome ništa nisam zamjerila, napisala sam samo što meni ne paše. Nije bilo osobno, nije bilo kontra nikoga. Idemo dalje.
MM u svojoj depresiji radi igrice nije potvrdio narudžbu pizze pa sad ekstra dugo čekamo da nam dođe. TO je tragedija.
💔💔💔
Zene, zaboravih napisat.. U petak sam na planu i programu apsiracije.. Idem po male 🐣🐣🐣🐣🐣
Nadam se da ce mi 🐰🐰🐰🐰 ove godine donijet koje 🥚🥚🥚🥚🙏🙏🙏😁😁😁😁
👩🦰34, 👨🦰37
Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
Imamo jedno malo ☀️👨👩👦❤️
07/21 neuspjeli postupak
Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji