Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nada 🍀
    30. Ožujak 2021. 20:12

Sanjich 👶🤱

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Jedan veoma dobronamjerni savjet većini vas - reći ženi kojoj svaka trudnoća do sad završava spontanim dok prolazi kroz zadnji spontani kako je smrzlić čeka i kako će otići po njega nije jako daleko od "opusti se, desit će se kad to najmanje budeš očekivala, ja znam ženu koja je samo… pa je ostala trudna, …".
    Znam da ne mislite loše, želim da nikad ne prođete kroz ovakve scenarije, prihvatite ovo kao priliku da se educirate, baš kao što bi se naši prijatelji koji uspijevaju spontano ostati trudni trebali educirati oko toga što NE reći ženama koje idu u MPO.

Mislim da si tuzna i da malo pretjerujes, znas i sama da si tek krenula u mpo i koliko tu zena ima s tuznijim i duzim pricama.. Tko god da ti je pisao pisao je u dobroj namjeri i usporedba nije ni slicna. Eto bez ljutnje ali govorit tu nekome da se educira kako da ti bude podrska a da ae ti ne nadjes uvrijedjena je skroz nepotrebno. Toliko

Ne volim ulaziti u tudje rasprave ali ovo moram prokomentirati. Kao zena koja ima "i tuzniju i duzu pricu" od MTB moram ti reci da si prebrza na okidacu. Njen savjet je korektan i dobronamjeran, ona otvoreno prica o svojim osjecajima i cak govori nama svima kako da je utjesimo. Mnoge od nas vole reci kad se nesto lose desi "za to nema utjehe" a zasto onda zavrsavamo recenicu sa "ali ceka te ovo ili ono". Nismo mi duzne njoj dati alternativu, ukazati joj na to da je nesto drugo ceka, niti pruziti utjehu, jer kako smo vec utvrdili utjehe nema. Jedno tiho "grlim te", "zao mi je", "mislim na tebe" je dovoljno da se osoba osjeca da je neko uz nju. Ne znam zasto bi se bilo ko nasao uvrijedjen kada mu neko ko tuguje kaze sta mu smeta. Komentar da je tek krenula u MPO pricu i to sta ima "samo" dva spontana iza sebe su mi van pameti, pogotovo kad dolaze od nekog ko nije dozivio (koliko sam upratila) niti jedan. 
    Ja ne mislim da je iti jedan komentar dat u nekoj losoj namjeri, radi se jednostavno o tome, da barem mi ovdje naucimo da podrzimo jedni druge na pravi nacin, kad vec od okoline najcesce tu podrsku ne dobijamo. A ko ce drugi reci koji je pravi nacin ako ne onaj ko prolazi sve to i zna koje rijeci bole.... ?? Toliko

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Ožujak 2021. 20:12

Rita_55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Inače, ja sam i danas vadila betu (i feritin). Moja priča je gotova, beta sad pada. Nadam se da će se samo očistiti, možda već sutra dobijem potvrdu. Ne želim na još jednu kiretažu, ono zadnji put mi je bilo jednom previše.
    Idem sad malo otplakati, vratim se kasnije.

Jako mi je žao💔 ne mogu pronaći riječi koje će te utješiti, osim da se suosjećam s tobom što prolazis. Nadam se samo da te neće boljeti jako.
    Meni je prošlo tjedan dana, fizički sam super i nadam se da se sve ocistilo, idem na uzv za par dana, ali psihički sam koma, 100 pitanja, plaće mi se, umorna sam i pitam se kako dalje…

Dan po dan. Zvuči kao floskula, ali s vremenom stvarno postane bolje  Sad si daj sve osjećaje koji ti dolaze. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Ožujak 2021. 20:15

nada86, jako te vrlim. 

💔💔💔

• Ivevk
    30. Ožujak 2021. 20:16

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Inače, ja sam i danas vadila betu (i feritin). Moja priča je gotova, beta sad pada. Nadam se da će se samo očistiti, možda već sutra dobijem potvrdu. Ne želim na još jednu kiretažu, ono zadnji put mi je bilo jednom previše.

Mtbica… Žao mi je🥺
    Drži se, jaka si ti 🙏

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

Lita.1234
    30. Ožujak 2021. 20:18

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Jedan veoma dobronamjerni savjet većini vas - reći ženi kojoj svaka trudnoća do sad završava spontanim dok prolazi kroz zadnji spontani kako je smrzlić čeka i kako će otići po njega nije jako daleko od "opusti se, desit će se kad to najmanje budeš očekivala, ja znam ženu koja je samo… pa je ostala trudna, …".
    Znam da ne mislite loše, želim da nikad ne prođete kroz ovakve scenarije, prihvatite ovo kao priliku da se educirate, baš kao što bi se naši prijatelji koji uspijevaju spontano ostati trudni trebali educirati oko toga što NE reći ženama koje idu u MPO.

Znam. Bas sam ti i razmisljala prije par sati. Mislim da se treba otkriti razlog tih spontanih. U necemu je fora. Apsolutno je nemoguce da je svaki plod do sada bio kromosomska greska pa da je zato doslo do pobacaja. Oprosti sto tako pisem. Al znam da i ti znas da se treba pokusati naci rszlog neuspjesnog zadrzavanja ploda

Slažem se. Postoji šansa da je radi kromosomske greške, radi godina. Ali onda je velika šansa da mi je većina zametaka takva.
    Ili je problem u mom tijelu, mojoj maternici, možda miomu. Ne znam. Zato sam i radila hrpu pretraga nakon prvog spontanog, već onda sam popisala drugu hrpicu pretraga za nakon drugog postupka (jer mi je bilo previše sve odjednom) kroz koji ću sad proći, kad se malo oporavim.
    Ali nema smisla ići ispucavati pokušaje i prolaziti kroz ovakve traume dok ne istestiram sve što današnja medicina zna istestirati.
    Dan po dan.

slazem se, tako bi i ja radila. Al i ako je u tebi problem i tvojim j. stanicama postoji opcija i donacije (ja ti je doniram odmah ti kazem, takva sam i ne smatram da doniram svoje dijete, srao netko sto hoce, svakoj zeni koja toliko zeli i toliko prolazi radi toga i da osjetim to da ce bit najbolja mama na svijetu, rekla bi evo ti je. Tako da ja odmah ako ti je uopce to opcija ako ne ide i ne ide i utvrdi se da je stvar u tome ja ti je poklanjam. Mogu odmah pitat Maricica da jednu jajnu stanicu ne oplodi i zamrzne. Iskrneo uooce ne znam ni kako to ide. evo. moram ga pitat kako se to radi. I samo mi nemojte rec da ne znam sto pricam. Jer znam i jer imam dvoje malih smrkavca doma i sve ih zasluzujete i iskreno nezz sto da kazem. evo. 

2021, 4 mj. 1. stimulirani ivf ❌
    Prirodna trudnoca- biokemijska
    2021/7 mj 2. stimulirani ivf❌
    2021/9 mj FET- ❌ biokemijska
    2021/12 mj 3. stimulirani ivf
    Podobnik 💉🔛 punktirano 17🥚🥚, 11 zrelih idu na oplodnju 🤞🤞
    9 oplodeno 🥰🤞

Tuma
    30. Ožujak 2021. 20:20

MTB razumijem što želiš reći. ❤️ 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

Ruska1986
    30. Ožujak 2021. 20:21

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Krvaris i dalje jako? Mozda da odes na hitnu ako bas puno, puno krvi gubis

Ne, danas je OK.
    Ne može mi hitna pomoći, ionako sutra idem na kontrolu. Bolje da izađe ovako nego da mi krenu čeprkati ili mi daju tablete.

Ne, mislila sam da jos jako krvaris pa zbog toga… Kad ides sutra?

Ma i da krvarim, što bi mi napravili, stavili čep u
    Ako će se netko igrati sa mojombolje da mi to bude dečko
    Sutra sam oko 12, bude to Gić riješio i dao mi savjete. Vjerojatno kad prestanem skroz sa terapijom će se brzo pročistiti - nadam se.

Nadam se i ja ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    30. Ožujak 2021. 20:23

Rita_55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Jako mi je žao💔 ne mogu pronaći riječi koje će te utješiti, osim da se suosjećam s tobom što prolazis. Nadam se samo da te neće boljeti jako.
    Meni je prošlo tjedan dana, fizički sam super i nadam se da se sve ocistilo, idem na uzv za par dana, ali psihički sam koma, 100 pitanja, plaće mi se, umorna sam i pitam se kako dalje…

Mogu mislit.. Nemam ti sta pametno za rec osim da se drzis ❤💜

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Ožujak 2021. 20:29

Lita.1234

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lita.1234

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Znam. Bas sam ti i razmisljala prije par sati. Mislim da se treba otkriti razlog tih spontanih. U necemu je fora. Apsolutno je nemoguce da je svaki plod do sada bio kromosomska greska pa da je zato doslo do pobacaja. Oprosti sto tako pisem. Al znam da i ti znas da se treba pokusati naci rszlog neuspjesnog zadrzavanja ploda

Slažem se. Postoji šansa da je radi kromosomske greške, radi godina. Ali onda je velika šansa da mi je većina zametaka takva.
    Ili je problem u mom tijelu, mojoj maternici, možda miomu. Ne znam. Zato sam i radila hrpu pretraga nakon prvog spontanog, već onda sam popisala drugu hrpicu pretraga za nakon drugog postupka (jer mi je bilo previše sve odjednom) kroz koji ću sad proći, kad se malo oporavim.
    Ali nema smisla ići ispucavati pokušaje i prolaziti kroz ovakve traume dok ne istestiram sve što današnja medicina zna istestirati.
    Dan po dan.

slazem se, tako bi i ja radila. Al i ako je u tebi problem i tvojim j. stanicama postoji opcija i donacije (ja ti je doniram odmah ti kazem, takva sam i ne smatram da doniram svoje dijete, srao netko sto hoce, svakoj zeni koja toliko zeli i toliko prolazi radi toga i da osjetim to da ce bit najbolja mama na svijetu, rekla bi evo ti je. Tako da ja odmah ako ti je uopce to opcija ako ne ide i ne ide i utvrdi se da je stvar u tome ja ti je poklanjam. Mogu odmah pitat Maricica da jednu jajnu stanicu ne oplodi i zamrzne. Iskrneo uooce ne znam ni kako to ide. evo. moram ga pitat kako se to radi. I samo mi nemojte rec da ne znam sto pricam. Jer znam i jer imam dvoje malih smrkavca doma i sve ih zasluzujete i iskreno nezz sto da kazem. evo.

Draga, hvala.
    Ne rade se kod nas donacije, za to se mora ići u Češku. Ali hvala na ponudi 
    MM i ja još nismo razmišljali o donacijama, vidjet ćemo je li nam to opcija kad dođemo do te točke. 

💔💔💔

Lucyinthesky
    30. Ožujak 2021. 20:30

MTB Nema se tu puno toga za reći, ne mogu ni zamisliti što prolaziš.Sigurna sam u jedno, a to je da ako postoje ikakve ekstra pretrage koje bi mogle dati neki odgovor, ti ćeš ih iskopati 💪Dobrog dr imaš i držim fige da se što prije i bezbolnije riješi ovaj fizički dio.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.