Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunny_🐣
    18. Veljača 2021. 20:19

anabelaaaa

Bozma 🍀🐞

anabelaaaa

Bozma 🍀🐞

Meto, ti meni stanicu a ja cu tebi spermic 😂 reci kad je punkcija dobacim ti 😂. Neces lose proc, rekla si da je i tvoj muz visok 😂
    MTB tako sam nekako i mislila, otisla bi jednom za probu da vidim pase li mi uopce, a ovo prije i nakon transfera bi znacilo da moram kod njih na transfer.
    Magnolija, vidim da ova nova doktorica koju smo spominjale isto nesto prtlja oko akupunkture ali ne vidim u cjeniku da su je uveli.
    Anabelaaaa imas li antralnih folikula na UZV?

Da,zadnji put na UZ bila su tri..Sljedece sed bih trebala krenuti sa stimulacijom.

pa nije to loše, to su moguće 3 stanice. Bitno da ima folikula, pa makar i jedan

Nadam se da ce biti ok..Malo mi je cudno da uvijek ima antralaca sa tako niskim amh..Citala sam dosta o Iskustvima, I vecinom sa ovako niskom rezervom cesto nema uopce antralaca…Dovodim se u iskusenje da ponovim nalaz a s druge strane kontam da nema potrebe se zamarati s tim kad krecemo u postupak.Djavo mi ne da mira 🤷‍♀️

Ja bi na tvom mjestu ponovno izvadila amh...on moze dosta šetat iz mjeseca u mjesec. Možda si baš vadila onaj mjesec kad je bio najniži 😊

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

BAJOMA
    18. Veljača 2021. 20:21

Dada🐼

Heej girls ❤️
    Evo mene 😎 i sada znam da ništa neznam pa molim dobre duše da mi objasne da ne živim u neznanju do sutra 😁😁😁
    Betu su mi vadili ALI nalaz je tek sutra između 13-15h, za poludit… Laboratorij više ne obrađuje uzorke nego će ga sutra sa ostalima… No ako sam sve dočekala i to ću… Nego onaj dio koji mene sada zanima je slijedeće.. Gledao me na uzv… Danas sam 4+6 i rekao je da se inače tako rano ne može vidjeti puno. No označio je crni kružić unutar endometrija i rekao 5,6mm i da se tu treba vidjeti plod ali je dosta rano… Ako je beta ok onda ću za 2 tj imati novi termin. Sve će me obavijestiti sutra… Nego ono što mene zanima je dali se sad može isključiti vanmaterična ili biokemijska ili ti zli scenariji još mogu postojati.
    Eto mi sad čekanja do sutra, javim čim saznam rezultat ❤️❤️❤️❤️❤️

Prvo duboko udahni i izdahni😘 
    U petom tjednu trudnoce ne moze ti se ni vidjeti više od crnog kružica i to ti je za sada najbitinije. Znaci vanmatericna nije to odma prekrizi . Brzo ce proc dva tjedna❤️🥰 . Kod biokemiske ili bilo kakvog mised ab ti ne možes utjecat I ne dozvoljavam ti bilo kakvo crno razmišljanje. Imas bebu smještenu u maternici tamo gdje i treba da bude. Cijeli život ces se brinut, prvi zubići ,prve korake, pa kad i budu odrasli.Znaci samo pozitiva u glavu i idemo dalje dan po dan ❤️❤️❤️ 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Veljača 2021. 20:21

Sunny_

J_b u kutijicu si spremi pomiješane bademe, lješnjake, orahe, orašcice i ako voliš sušeno voće. To uvijek imaj na poslu pa kad ti dođe glad malo gricneš. Zdravo je i zasiti te.
    Ja kuham ugl navecer kad dodem s posla. I to sto skuham jedemo za veceru i iduci dan si nosimo na posao za gablec. To je dobra varijanta ako na poslu imas opciju da si to podgrijes. Ja sam se iskreno preporodila otkad to prakticiramo. Jer bi inace samo jela bureke ili narucenu hranu koja ugl bude premasna. Pokusaj si vikendom slozit neki okvirni plan od 4-5 stvari koje ces kuhat taj tjedan, podi u nabavku pocetkom tjedna i kreni :) nista to ne mora bit komplicirano, imas na netu puno jednostavnih recepata, samo bitno da jedete ranoliko povrce.

Ovo planiranje je meni preokrenulo život. Na žalost, ona najlakša varijanta, koja je odmah pri ruci, je najčešće i najlošija. Sad jednom tjedno isplaniram, pokupujem svašta finoga i uopće nemam problem hraniti se sasvim pristojno. I, što je najbolje, hrana mi je finija nego ikad (mi kupujemo domaće voće/povrće i meso kad god možemo).

💔💔💔

BAJOMA
    18. Veljača 2021. 20:23

Any_35

Pozdrav cure. Sve pohvale za MTB i ostale cure koje ste doprinijele da ove početne stranice budu neiscrpan izvor informacija. Ovo sve se tesko moze pronaci u bilo kojoj knjizi gdje sve imamo na jednom mjestu. Svaka vam čast👏👏👏
    Novim curama zelim dobrodošlicu i mnogo lijepih vijesti i rezultata.
    Curama na pozitivnim testovima od srca cestitam i samo neka lijepo tamne i da bete budu prave beturine🤞🤞Curama sa odličnim
    betama od srca cestitam i da budu lijepi UZV-ovi i da sve bude skolski i uredno. Cure sa lošim vijestima, dajte sebi malo vremena da se oporavite i odmah u nove pobjede. Svaki los rezultat ostavi trag na nama ali neka ta losa vijest bude i snaga da idete dalje. Nema predaje💪💪💪❤️Trudnice, koje sitno odbrajavate, neka vam zadnji dan pred susret s vašim anđelcicima budu sve ljepši i sladji🥰🥰🥰
    A sada malo i o meni☺️, “nama”.Bili smo danas na UZV (10+4/7) i sve je uredno i kako treba.Bebica lijepo raste, rukice, nogice, glavica sve je uredne veličine. Raširilo nam lijepo ruke, to je tako poseban osjećaj. Neopisive emocije🥰 U ponedjeljak imamo Harmony test i molimo se da bude sve oke. Nisam cesto tu jer sam se okupirala obavezama na poslu i van posla da mi vrijeme brze proleti, ali mislim na sve vas i zelim vam samo lijepe vijesti❤️

🥰

BAJOMA
    18. Veljača 2021. 20:24

Šmattan 😎

Ee ne smijem vam ni reći koliko imam neiskorištenih Hitni Beta hcg uputnica 😬😬😬
    Moj doktor svaki postupak naštanca taj svoj "set" uputnica od kontrole do hitnog prijema a ja ne vadim nikad tamo nego tražim svog gina pa idem ovdje gdje mi je bliže….
    Kad ne bi vidio u svojoj bazi sve bi ih sad iskoristila 😂😂😂

Jos malo do bete🤞🤞🤞🤞

BAJOMA
    18. Veljača 2021. 20:25

MTB

Magnolia, pa da, bez vježbanja stvarno nema smisla piti praškove.

Dada, koliko sam shvatila, kod vas na zapadu dosta opuštenije shvaćaju te trudnoće - teže se vade bete, manje pregleda ima i tako dalje. Ali u ovoj priči stvarno mislim da si ti sama sebi najveći neprijatelj i da si najviše štete radiš. Naravno da nas je sve strah, ali za sad ti sve ide kako treba. Crta na testu ne može biti deblja nego što jest. Nađi si način da se opustiš, zakopaj se u serije, nazovi prijateljice, što god ti treba da odvratiš misli - jer ovo te sad čeka idućih 8 mjeseci. Plus ostatak života jer dijete će se zaigrati, pobjeći, ozlijediti, neće se javljati, …. ma milion stvari. Krajnji je čas da si nađeš neki antistres.Any_35, baš mi je drago. Navijamo da test bude savršen. I da saznaš spol svoje bebice.

Evo zene koja isto razmišlja ko ja il bar slicno🥰🥰🥰🥰🥰🥰

18. Veljača 2021. 20:29

Bozma 🍀🐞

Magnolia

rita7

Meto ajde bas pratim situaciju nadam se da ce biti vrijednos tocno kak treba i da je ovaj put dobitni ! :)
    MTB moj M spada ocito u one nesretnike koje spominjes -sad ne znam koliko su bas rijetki, ali eto on je sad ponovio spermio i isti je kao i prije dvije god u meduvremenu je pio profertil (ponovio spermio- bez razlike) zatim preoxeed i maticna mlijec isto bez neke znacajne razlike (maalooo bolji ali ono fkt pinkica) stalno jede i te orosaste plodove…..nije prebolio zausnjake, nije imao kasno spustene testise, hormoni uredni, ne pusi, ne pije…. eto ne znam a i svi mu urolozi kazu da je to za muske jednostavno jos toliko neistrazeno podrucje i da nitko nista ne zna zasto je tome nekad tako…..tako da ako nemate problema i s time super :)
    inace jedna info. curama s ovim problemom -nije da bas mozes birat kad moras pit antibiotike ali mi smo jedino skuzili da je prije god dana nakon ture antibiotika imao dosta dosta losiji spermio tako da sam sad u dodatnom strahu (kojem kao nedam da izade previse iz mene) da ce se to i sad dogoditi hhhh

Ja sam čitala po americkim forumima da na spermiogram dobro djeluju oni proteinski šejkovi🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️. Kunu se amerikanke da su ostale trudne sa losim spermiogramima nakon sto su im muzevi poceli piti te proteine, i vjezba, naravno. Mozda ima smisla jer je sperma uglavnom protein. I moja nesretna prirodna trudnoca se dogodila nakon sto mi je m to poceo piti.

i ti svakog zanimljivog vraga iskopaš. Kakav bi bio protein konoplje? njega volim sebi mućkat, pa bi mu mogla uvalit, ali kako ću ga natjerat na vježbanje

Pa mislim da je protein konoplje jos bolji jer je kao prirodan, oni prahovi iz polea su isto teska kemija. A ja moga ne mogu natjerati na neke svoje fix ideje, nema sanse, lijen ko pas, tvrdoglav ko magarac, ali eto kad je odlucio vjezbati sam, isao je, ali morao je SAM🤣 to odluciti, nego eto to njegovo stanje ga bas koci.
    A ja kad krenem googlat po bespucima interneta, na svim jezicima🤣🤣🤣. Sada sam shvatila da tik tok ima bas dobrih mini videa, poucnih, od embriologije do zmaja iz sipova🤣🤣🤣

BAJOMA
    18. Veljača 2021. 20:29

Dada🐼

MTB

Magnolia, pa da, bez vježbanja stvarno nema smisla piti praškove.

Dada, koliko sam shvatila, kod vas na zapadu dosta opuštenije shvaćaju te trudnoće - teže se vade bete, manje pregleda ima i tako dalje. Ali u ovoj priči stvarno mislim da si ti sama sebi najveći neprijatelj i da si najviše štete radiš. Naravno da nas je sve strah, ali za sad ti sve ide kako treba. Crta na testu ne može biti deblja nego što jest. Nađi si način da se opustiš, zakopaj se u serije, nazovi prijateljice, što god ti treba da odvratiš misli - jer ovo te sad čeka idućih 8 mjeseci. Plus ostatak života jer dijete će se zaigrati, pobjeći, ozlijediti, neće se javljati, …. ma milion stvari. Krajnji je čas da si nađeš neki antistres.Any_35, baš mi je drago. Navijamo da test bude savršen. I da saznaš spol svoje bebice.

Sve je to meni jasno, no čitajući sve te crne scenarije, situacije gdje sve pođe super pa završi loše… Mene to psihički opetereti kao da se dogodilo meni.. Kad cure jave lošu vijest mene to baš pogodi. Ja to ne pokažem ali baš me baci u razmišljanje i mislim si zašto se to nekome mora dogoditi. Istina je što kažeš da sve ide kako treba. Doktor je zadovoljan sa svim do sad. A beta sutra će pokazati dali je ok ili ne. A do tada, živce na odmor… Makar mi najteže pada što sam na poslu i kakva god vijest bila, treba moći suspregnuti emocije i raditi ono što moram 🙈🙈🙈🙈

Ma bit ce sve u redu s betom i preko 1000 ti je garant . Jer da nije ne moze ti nista vidjeti  na uvz🤗

Sunny_🐣
    18. Veljača 2021. 20:30

MTB

Sunny_

J_b u kutijicu si spremi pomiješane bademe, lješnjake, orahe, orašcice i ako voliš sušeno voće. To uvijek imaj na poslu pa kad ti dođe glad malo gricneš. Zdravo je i zasiti te.
    Ja kuham ugl navecer kad dodem s posla. I to sto skuham jedemo za veceru i iduci dan si nosimo na posao za gablec. To je dobra varijanta ako na poslu imas opciju da si to podgrijes. Ja sam se iskreno preporodila otkad to prakticiramo. Jer bi inace samo jela bureke ili narucenu hranu koja ugl bude premasna. Pokusaj si vikendom slozit neki okvirni plan od 4-5 stvari koje ces kuhat taj tjedan, podi u nabavku pocetkom tjedna i kreni :) nista to ne mora bit komplicirano, imas na netu puno jednostavnih recepata, samo bitno da jedete ranoliko povrce.

Ovo planiranje je meni preokrenulo život. Na žalost, ona najlakša varijanta, koja je odmah pri ruci, je najčešće i najlošija. Sad jednom tjedno isplaniram, pokupujem svašta finoga i uopće nemam problem hraniti se sasvim pristojno. I, što je najbolje, hrana mi je finija nego ikad (mi kupujemo domaće voće/povrće i meso kad god možemo).

E tocno tako i meni 😁 plus što ne idem svaki dan u nabavku pregladnjela i ne potrošim pare na dodatne gluposti 😅 kad se jednom uhodaš postane baš rutina, a i ja volim kuhat i isprobavati pa mi je i pomalo gušt 😊 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

❤️J_0209_b😺
    18. Veljača 2021. 20:31

MTB

J_b

Mi rijetko naručujemo, ja kuham ili mame ulete s kojim ručkom, muž rijetko kad,. Nije baš da se prežderavamo, rijetko kad doma jedem kruh, pa me zato najviše muči što za gablec, jer su meni variva i ono što bi pojela doma preslab obrok na poslu. Kad radim jutarnju smjenu, ujutro obavezno pojedem zobene, narezano voće i jogurt, al ja za sat, dva max. mogu opet jest.

Meni jako pomažu recimo smutiji - smućkam si preko pola litre i onda ga pijuckam od doručka pa do ručka. A u smuti stavim fine stvari - neko voće (najčešće komad banane i bobičasto voće), povrće (najčešće špinat), orašaste plodove, proteine, …
    Ali to je nešto što ja baš volim jesti. Sigurno i ti imaš fine stvar koje voliš jesti, a ne sjetiš se ako ne isplaniraš ranije

Super to zvuči, budem si dala truda.. Hvala za savjet

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.